Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

avenija
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la avenija » 05 jun 2019, 13:11

Vrijeme je da se izvede vojska i izda naredba da se zecevi pobiju.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 jun 2019, 14:36

Pusi pusi pusi pusi pusi pusi
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 05 jun 2019, 15:11

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Finn je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa imaš izvještaj na stranici, prikupe 8 mil od zekata, zna se koliko gdje ide, jer zekat daju samo oni koji ispunjavaju određene uslove (visinu nisaba), jer ljudi brkaju zekat sa sadekatul fitrom.

I ne ide gladnima sve, jer se moraju finasirati i medrese, i FIN i sve druge kulturno prosvjetne organizacije pod krovom IZ. Sadekatul fitre ti možeš kome hoćeš, to nisi u obaveza da daješ IZ, iako možeš, to imaš 7,10 i 20 po članu porodice godišnje i možeš u komšiluku naći nekoga ko je u potrebi, al da je musliman, logično.
Cuj zna se, pa ne zna se, u tome i jeste problem. Sve je pod velom misterije. Zato bih i volio da dodje kod Senada da se to sve razjasni. Daj stavi link tog izvjestaja da vidim gdje sve to ide, nmg nac.

Gledaj, finansiranje medresa i FINa je imalo smisla prije 20 godina kada su svi ti ljudi zivjeli od donacija obicnih ljudi. Danas su na budzetu drzave i licemjerno uzimati sa obje strane. Shvatam ja namjeru na papiru i ovo je u serijatskom Iranu normalno. Ali garantujem i da je 1000 puta transparentnije i organizovanije i da nikog ne grize savjest gdje mu ide novac.
Pa imaš određeno po pravilniku koliko ide gdje, tačno po postotku, svake godine se iznos mijenja pa nije isti, al zavisi od nisaba. Izvještaj dobiješ u IZ, ja sam od dobio od svog džematskog odbora jer me interesovalo. Nije ništa tajno, to je dokument koji se usvaja svake godine. Isto kao i svaki drugi izvještaj.

Finansiranje je za ove studentske domove, internate, ishranu, i sve ostale troškove u medresama i FIN-u, plus za pojedinčne džemate iz koga se onda daje za ove naugroženije kategorije, jer svaki džemat najbolje zna kome je tu najpotrebnije, pa za povratnike.
Ne mozes se raspravljati sa likovima koji ne poznaju materiju i kojima kakav god dokaz izneses, oni ce ga zanemariti. Fazon je pljuvati i ismijavati, a ne normalno diskutovati ;)

Problem IZ je taj sto nemaju dobar PR i sto godisnje izvjestaje o utrosku zekeata i ostalih stvari objavljuju u Preporodu (koji uglavnom citaju stariji ljudi), a ne nekim citanijim medijima (Avaz, Oslobodjenje, isl).
Vecina i ne zna da su prije par godina, nakon poplava u Maglaju dali milion maraka iz bejtul mala, da se ljudima obnove kuce i da im se pomogne na druge nacine, samo sto to niko nije dokumentovao, osim (opet) Preporod. Znaci slab PR, odnosno ne znaju se faliti :mrgreen:

Svi bi se iznenadili kad bi vidjeli gdje te pare idu i ko se sve pomaze...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2019, 16:20

A lijepog vremena
® GONGASHI POWERHOUSE ®

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 05 jun 2019, 17:03

avenija je napisao/la:

Sve ovo treba u zatvore i kolektivne centre i ne dati da lunjaju po ulicama. Neki dan mi ženi pokuša lik u šoping centru novčanik istrgnuti, sreća da nije, dženazu bi mu klanjao istog trena, pa makar 20 godina zaglavio...

Čim čujem njihove ove riječi hama hata hama hata ufff
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 jun 2019, 17:06

U tramvaju je jedan skoro ženi krenuo iz torbe izvuć nešto, ufatiše ga dvojica izađoše kod Kampusa odvedoše ga negdje :lol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 05 jun 2019, 17:18

Osim13 je napisao/la:U tramvaju je jedan skoro ženi krenuo iz torbe izvuć nešto, ufatiše ga dvojica izađoše kod Kampusa odvedoše ga negdje :lol:
Meni se ovo desi na Otoci, ja već bio k'o bizon na crveno :lol: Tačno bi' ga odvojio od života :mrgreen:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 05 jun 2019, 17:43

CashMan je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:U tramvaju je jedan skoro ženi krenuo iz torbe izvuć nešto, ufatiše ga dvojica izađoše kod Kampusa odvedoše ga negdje :lol:
Meni se ovo desi na Otoci, ja već bio k'o bizon na crveno :lol: Tačno bi' ga odvojio od života :mrgreen:
Idem ja na posao i tamo kod onog ureda za strance dvojica govore na lošem engleskom Selam my brother, do u have money we can eat. Reko jesi našo mušteriju :rol:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jun 2019, 17:51

Minuta sutnje za mladog medresdziju.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 05 jun 2019, 17:57

Radnik u administraciji. Drkadžija.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jun 2019, 18:02

Penaltiky je napisao/la:Radnik u administraciji. Drkadžija.
Sta mislis bil im pomagao da su iz Armenije?

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 05 jun 2019, 18:09

Penaltiky je napisao/la:
CashMan je napisao/la:
Idem ja na posao i tamo kod onog ureda za strance dvojica govore na lošem engleskom Selam my brother, do u have money we can eat. Reko jesi našo mušteriju :rol:
Dobro da su došli do selama kod tebe :mrgreen:

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 05 jun 2019, 18:13

Selam im je bio na prvu.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 05 jun 2019, 18:16

Neka ih Nihad dobro nahrani da nas mogu udarati po gradu.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 05 jun 2019, 19:54

Fantasista je napisao/la:Neka ih Nihad dobro nahrani da nas mogu udarati po gradu.
Nek im se usput i naguzi
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 05 jun 2019, 20:36

avenija je napisao/la:

ovo su neki zesci huligani
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 05 jun 2019, 20:39

ma oni su fini ljudi, ne bi to migre nikad ... to su kladuscani bagra neka oko međe se pobili
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2019, 20:50

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 05 jun 2019, 20:58

harden je napisao/la:ma oni su fini ljudi, ne bi to migre nikad ... to su kladuscani bagra neka oko međe se pobili
Babini vs. Aljini

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jun 2019, 21:33

Penaltiky je napisao/la:
harden je napisao/la:ma oni su fini ljudi, ne bi to migre nikad ... to su kladuscani bagra neka oko međe se pobili
Babini vs. Aljini
koji su gori
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []