2019-20 NBA Preseason

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Bassha
Kontakt:

Re: 2019-20 NBA Preseason

Post Postao/la Bassha » 04 jun 2019, 19:12

The Utah Jazz, Orlando Magic, Minnesota Timberwolves and Indiana Pacers are among teams expected to show interest in D’Angelo Russell,

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jun 2019, 19:23

Bassha je napisao/la:
The Utah Jazz, Orlando Magic, Minnesota Timberwolves and Indiana Pacers are among teams expected to show interest in D’Angelo Russell,
ORL i MIN nemaju capa.UTA i IND ga mogu imati i ako Irving izabere BKN,mislim da je UTA tu najrealnija opcija,posto su vec rekli Rubiu da im nije prioritet u FA periodu.Mene zanima da li bi Russell zelio igrati tamo!? :?

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 04 jun 2019, 19:28

NEZALAGANJE je napisao/la:
Bassha je napisao/la:
ORL i MIN nemaju capa.UTA i IND ga mogu imati i ako Irving izabere BKN,mislim da je UTA tu najrealnija opcija,posto su vec rekli Rubiu da im nije prioritet u FA periodu.Mene zanima da li bi Russell zelio igrati tamo!? :?
U dobrim je odnosima sa Donovanom i on bi mogao utjetcati na njega da dodje tamo.

Mada bi ga ja i sljedece sezone volio vidjeti u Netsima

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jun 2019, 19:29

Bassha je napisao/la:
Ma ja, što bi Sunsi i pokušali :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jun 2019, 19:32

Donnie Darko je napisao/la:
Bassha je napisao/la:
Ma ja, što bi Sunsi i pokušali :rol:
Nemate capa,ako Johnson uradi opt in.Tu je i Oubre.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 05 jun 2019, 10:53

Donnie Darko je napisao/la: Ma ja, što bi Sunsi i pokušali :rol:
Nemate capa,ako Johnson uradi opt in.Tu je i Oubre.
Imaju poprilicno visok pick koji mogu dumpat uz neko smece od ugovora. A Dangelo je bolji od tog picka sigurno. Treba se nekad krenut naprijed i nema vise smisla skupljat mlade potencijale.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 05 jun 2019, 20:56

Kod: Označi sve

BREAKING: David Griffin and the #Pelicans have begun listening to teams about potential trade including Anthony Davis, per our insider @ShamsCharania.
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 jun 2019, 21:05

Bassha je napisao/la:
Kako mi nemamo CAP, nisam neki stručnjak, ali po ovome što sada vidim imamo 85Mio i na to treba dodati još par ugovora, ali daleko od toga da mu ne možemo ponuditi max, zar ne?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jun 2019, 21:09

Tracy3McGrady je napisao/la: Kako mi nemamo CAP, nisam neki stručnjak, ali po ovome što sada vidim imamo 85Mio i na to treba dodati još par ugovora, ali daleko od toga da mu ne možemo ponuditi max, zar ne?
Imate cap hold Vucevica i Rossa.Sve dok su oni tu,nemate capa.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 05 jun 2019, 21:21

Tracy3McGrady je napisao/la: Kako mi nemamo CAP, nisam neki stručnjak, ali po ovome što sada vidim imamo 85Mio i na to treba dodati još par ugovora, ali daleko od toga da mu ne možemo ponuditi max, zar ne?
Jesul obojica UFA ovo ljeto ? Koliki im je max ugovor koji mogu traziti ? Vucevicu ce neko sigurno ponuditi max ugovor
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jun 2019, 21:33

Bobadilla je napisao/la:
Jesul obojica UFA ovo ljeto ? Koliki im je max ugovor koji mogu traziti ? Vucevicu ce neko sigurno ponuditi max ugovor
Jesu.Ne znam koliki im je max.,jer nisam racunao koliko su godina u ligi,ali je Nikolin potencijalni svakako vec od Rossovog.
Kretace se sigurno 35+mil godisnje u prosjeku...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 jun 2019, 21:41

NEZALAGANJE je napisao/la: Jesu.Ne znam koliki im je max.,jer nisam racunao koliko su godina u ligi,ali je Nikolin potencijalni svakako vec od Rossovog.
Ako se nađe budala da mu da 35Mio bujrum, neka mu dadnu, ja ne bi bi se od 20Mio mu dao. A Ross pogotovo, nije prioritet za ostanak. Slijedeće godine ističe Mozgov ugovor, to će nam itekako olakšati stvari.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jun 2019, 21:51

Tracy3McGrady je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Jesu.Ne znam koliki im je max.,jer nisam racunao koliko su godina u ligi,ali je Nikolin potencijalni svakako vec od Rossovog.
Ako se nađe budala da mu da 35Mio bujrum, neka mu dadnu, ja ne bi bi se od 20Mio mu dao. A Ross pogotovo, nije prioritet za ostanak. Slijedeće godine ističe Mozgov ugovor, to će nam itekako olakšati stvari.
Ni ja mu ne bih dao max.Jeste on moderan visoki,ali ima 29 godina i los je defanzivac plus igra na poziciji C gdje ga ne mozes "sakriti" defanzivno.S druge strane,ako pustite njega,a Bamba ne ucini ozbiljan napredak,upitno je da li cete biti PO ekipa!?Ipak je on vas AS igrac,tako da je odluka teska.

Takodje,pominje se da je DAL spreman da mu ponudi max. ;)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 jun 2019, 21:56

Tracy3McGrady je napisao/la:
Ni ja mu ne bih dao max.Jeste on moderan visoki,ali ima 29 godina i los je defanzivac plus igra na poziciji C gdje ga ne mozes "sakriti" defanzivno.S druge strane,ako pustite njega,a Bamba ne ucini ozbiljan napredak,upitno je da li cete biti PO ekipa!?Ipak je on vas AS igrac,tako da je odluka teska.

Takodje,pominje se da je DAL spreman da mu ponudi max. ;)
Ma ako stvari budu išle kako treba, Bamba će biti odličan centar. Zato mu i ne bi dao max, kako bi mogli forsirati Bambu. A koliko Vucevic fakat može, pokazao je protiv Gasola, tako da sam ja lično više za njegov odlazak, kako se ne bi zeznuli i sebi zatvorili CAP sa njegovim ugovorom. Ja bi najradije Kembu, ali ne znam da li će to biti izvodljivo, ili ako će Fultz biti spreman, onda ići na nekog dobrog da izbaci Evana iz prve petorke.

U svakom slučaju, zanimljiv prijelazni rok nas čeka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jun 2019, 22:05

Ne znam,rijetkost je da fransiza pusti AS igraca u prajmu da tek tako ode.Po meni,ne treba previse gledati na njegovu eventualnu ekstenziju,jer napredak fransize treba doci unutar nje.U prevodu,nek on i ostane,daljnji napredak ce zavisiti od ostalih igraca.Ako ga pustis,prevelik je to pritisak na Bambu plus ionako ofanzivno limitirana ekipa dozivljava ogroman udarac u tom pogledu.

Igraci za Kembu svakako ne mozete biti,niti za bilo kojeg max.igraca bez ozbiljnog pomicanja ugovora.Zato po meni nije logicno pustiti Nikolu,sta god mi mislili o njegovom maxu.

P.S.Vi i eventualnim pustanjem Nikole i Rossa imate samo oko 17mil capa.Nedovoljno za nekog igraca koji moze biti prekretnica.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jun 2019, 22:22

Vince Carter izjavio da mu je nastupajuca sezona zadnja u NBAu.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 05 jun 2019, 22:33

Jel dodje sad da Vučević moze dobit 30% capa jer ulazi u osmu sezonu a to dodje oko 34-35m po sezoni :o
a jel All Star selekcije imaju veze, ili samo All Nba selekcije,DPOY,MVP. Znam da je Gobert nešto cvilio jer nije izabran bio na All Star
@nez odgovori, ne mogu ovo da razaberem hehe
El Fenomeno <3

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jun 2019, 22:51

Bobadilla je napisao/la:Jel dodje sad da Vučević moze dobit 30% capa jer ulazi u osmu sezonu a to dodje oko 34-35m po sezoni :o
a jel All Star selekcije imaju veze, ili samo All Nba selekcije,DPOY,MVP. Znam da je Gobert nešto cvilio jer nije izabran bio na All Star
Da,tako je.Toliko Vucevic moze dobiti.
Ulaze i All star izbori u mogucnost visine ugovora uz jos neke faktore.

Sto se tice ovih All NBA selekcija i sl. sto si naveo,oni su danas ponajvise bitni za eventualni supermax.Primjera radi,zbog neizbora u All NBA tim ove godine,Klay ne moze dobiti supermax ponudu od GSa,vec "samo" 190mil.Svaka ekipa moze imati 2 supermaxa na svom rosteru,kad sam vec to pomenuo.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 05 jun 2019, 23:06

Bobadilla je napisao/la:Jel dodje sad da Vučević moze dobit 30% capa jer ulazi u osmu sezonu a to dodje oko 34-35m po sezoni :o
Da,tako je.Toliko Vucevic moze dobiti.
Ulaze i All star izbori u mogucnost visine ugovora uz jos neke faktore.

Sto se tice ovih All NBA selekcija i sl. sto si naveo,oni su danas ponajvise bitni za eventualni supermax.Primjera radi,zbog neizbora u All NBA tim ove godine,Klay ne moze dobiti supermax ponudu od GSa,vec "samo" 190mil.Svaka ekipa moze imati 2 supermaxa na svom rosteru,kad sam vec to pomenuo.
A jel KD sad moze dobiti 40m ugovor ? Jer je vise od 10 godina u ligi a 35% od capa za sl godinu je oko 40 i nešto miliona ?
Kako Kawhi moze dobiti samo supermax od Toronta, jel zato sto ima PO za sledeću godinu pa ako to prihvati onda mu mogu ponuditi, a ako ode negdje drugo moze dobiti kao i Vučević (30% capa). I izvini ako sam te smorio, ne mogu se najbolje snaći ovamo a zanima me to :D
El Fenomeno <3

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jun 2019, 23:13

Bobadilla je napisao/la: A jel KD sad moze dobiti 40m ugovor ? Jer je vise od 10 godina u ligi a 35% od capa za sl godinu je oko 40 i nešto miliona ?
Kako Kawhi moze dobiti samo supermax od Toronta, jel zato sto ima PO za sledeću godinu pa ako to prihvati onda mu mogu ponuditi, a ako ode negdje drugo moze dobiti kao i Vučević (30% capa). I izvini ako sam te smorio, ne mogu se najbolje snaći ovamo a zanima me to :D
Nisam gledao za KDa,ali tako nesto bi trebao dobijati.Svakako,prelaskom u drugi tim,visina ugovora se smanjuje po novim mehanizmima,ponajvise jer drugi tim,koji nema tvoja prava,ti moze ponuditi manje godina.

Sto se tice Kawhia,njemu TOR ne moze ponuditi supermax,jer nije "njihov" igrac.Supermax mogu dobiti samo igraci koje je dati tim draftovao,uz ispunjenje ostalih uslova.
Dakle,odlaskom iz SAa,on je vec izgubio 30tak miliona,a ukoliko napusti i TOR,slijede nova umanjenja u odnosu na ono sto je mogao potpisati.

Medjutim,treba imati na umu da je ovakvim superstarima svakako u opticaju i opcija potpisivanka kratkorocnih ugovora(1+1) za ozbiljnu svotu.To su vec radili James i Durant,a nije nemoguce da to uradi i Kawhi.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 05 jun 2019, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.