Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

rope11
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2019, 16:51

Blago tenisu ako će ovu trojku za par godina zamjeniti ovakvi igrači poput Zvereva.

Ako se on vodi kao lafo ogromni talenat među mlađim naraštajima, kakvi li su tek ovi drugi, manje kvalitetniji? :mrgreen:

Kako ga je lik rutinirao :tokralju:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 jun 2019, 16:52

delinjo je napisao/la:
Mancini je napisao/la:
leorey je napisao/la:Ovaj Zverev ti je cisti razlog zasto ce velika trojka i dalje da dere ovu mladu buraniju i sto ce ih derat i u 40oj. Toliko talenta u njemu a nista, godine idu, vec 22, sjecam ga se dok je bio jos tinejdzer.
Nije problem u talentu nego u trenerima. Malo je vrlo kvalitetnih trenera a i previše su skupi.
A ovo za "deranje" u 40-oj je meni smiješno. Je li ti zaista misliš da neko vrhunski tenis može igrati kada napuni 40 godina? :?
Thiem lahko pobijedi danas. Sušta suprotnost. ;)

moze Federer ;)

ma ne moze njega trener nauciti da bude mentalno jak ...s tim se rodis ili ne ...moze mu usavrsiti neke stvari ali ako mislis da ce njega trener nauciti da ne bude pickica ....hoce kurko sve dok on sam to ne rijesi u svojoj glavi ...
To ti misliš. Jesi li čuo za "biološki sat"? Mnogi bi onda do 50-e igrali kada bi to moglo tako. A ovo ispod ne treba puno komentarisati. Stručni štab jednog tenisera ne čini samo jedan trener, nego puno više ljudi.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 06 jun 2019, 16:53

Previše predvidljivo ipak. Šteta prvog seta.
:arrow: Dominic
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 jun 2019, 16:54

pa brate uskoro je 38 ...od 38 do 40 nema 100 godina nego 2 godine ....mada sumnjam da ce tad igrati ja bi volio ...

ma slazem se ja da ga mogu poboljsati ti razni treneri ...nego pricam samo o toj mentalnoj blokadi...tesko je od luzera napraviti sampiona u glavi..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2019, 16:58

Ma nije stvar ni u godinama, ovog bi i 22-godišnji Đoković uzeo bar 8 od 10 puta.

Jednostavno nije dovoljan ni kvalitet da bi ikada u životu mogao stati u istu rečenicu sa ovim trojcem, a ni mentalno im nije ni blizu. Može još 100 godina igrati, džaba mu.

FORZA MILAN !

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 06 jun 2019, 17:01

Pa Djokovic je sa 20 godina imao titulu na AO, finale USO i polufinala na RG i Wimbldonu, da ne pricam za Federera i Nadala...

Tim ulazi u 27 a ima cini mi se svega jedan masters 1000 ako se ne varam, Zverev 23 nikad dalje od cetvrtfinala na GS, itd...

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 06 jun 2019, 17:05

Roger,Nole i Rafa su igrali polufinale na RG 2007. godine.

Evo 12 godina poslije i dalje su tu,i dalje su top 3 igrača na svijetu :tokralju: :bow:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2019, 17:14

Možda ja ne pratim tenis toliko pomno osim kad su veća takmičenja, ali koji igrači se danas uopšte smatraju talentima i kome se predviđa svijetla budućnost?

Već godinama se vrte imena poput Zvereva i Thiema, gdje ovaj prvi već neko vrijeme stagnira i ne pokazuje znakove napretka, a drugi je već u nekim godinama gdje ga ni ne možeš više okarakterisati kao mladog i potentnog igrača. Ako se dosad nije razvio u top igrača, neće nikad.

Za ostale ni ne znam. Ima par interesantnih imena, ali nisu ni blizu onome što su bili Đoković, Federer i Nadal u ranim dvadesetim. Ljudi su fenomen i to se faktički zadesiše u isto vrijeme.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 jun 2019, 17:18

Ima sad Tsitsipas koji je sig veci potencijal od Zvereva i sig ce biti broj 1 u buducnosti, od ostalih Rope imas Felixa i mozda da neasto mogu ova dva rusa Khachanov i Medvedev, ovo ostalo je sve nesto toplo hladno

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 jun 2019, 17:24

ronaldo99 je napisao/la:Ima sad Tsitsipas koji je sig veci potencijal od Zvereva i sig ce biti broj 1 u buducnosti, od ostalih Rope imas Felixa i mozda da neasto mogu ova dva rusa Khachanov i Medvedev, ovo ostalo je sve nesto toplo hladno
Tako ste i za neke druge pisali pa sada ispade kao drugačije, da nema talenata.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 06 jun 2019, 17:25

ma ta ce nole, najveca prevara u tenisu. kada samara protivnike onda nesto glumata fer plej a kada je gusto i vazno onda gleda da ukrade kako moze... kako smo vec ovdje imali priliku da procitamo!

https://twitter.com/Eurosport_UK/status ... sneo-video

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 jun 2019, 17:26

LlullSergio je napisao/la:Roger,Nole i Rafa su igrali polufinale na RG 2007. godine.

Evo 12 godina poslije i dalje su tu,i dalje su top 3 igrača na svijetu :tokralju: :bow:
Porazna činjenica za tenis.
Rafa osvojio RG 2005. godine.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 06 jun 2019, 17:31

Ma dovoljno otvoriti ATP tour temu i pogledati anketu. Najžalosnije je što su ta imena, čak i toliko udaljena od big 3, otprilike najbolja od ostatka.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2019, 17:31

Ali niko od ovih pomenutih talenata mi nije na istom nivou kao što su bili npr. Đoković i Nadal u tim istim godinama.

Felix je premlad i nisam ga ni gledao, tek će se vidjeti šta ima za ponuditi. Nisam nešto previše pratio ni Cicipasa, ali ni on sa 21 godinom nije ništa posebno ostvario. Primjera radi, Novak je u tim godinama već osvojio prvi AO.
Khacanov i Medvedev po 23 godine i također ništa osim par atp turnira koji se na prste jedne ruke mogu nabrojati.

Činjenica je da će im svima svanuti kad se ovi penzionišu i da će redovnije dolaziti do trofeja :mrgreen: ali bojim se da to neće biti isti nivo tenisa kojeg ova trojica igraju.

FORZA MILAN !

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 jun 2019, 17:40

rope11 je napisao/la:Blago tenisu ako će ovu trojku za par godina zamjeniti ovakvi igrači poput Zvereva.

Ako se on vodi kao lafo ogromni talenat među mlađim naraštajima, kakvi li su tek ovi drugi, manje kvalitetniji? :mrgreen:

Kako ga je lik rutinirao :tokralju:
To i jeste sva poenta. Nekad ces i imati nekog "uljeza" u finalu Grand Slama tipa Nishikorija, Cilica, Andersona kad se ovi okliznu, ali sve u svemu zna se i dalje ko kolo vodi. A tako ne bi trebalo da bude. A bit ce.

Sama pomisao da Nadal i Federer igraju polufinale RG a igrali ga i prije 14 godina je porazavajuca za ove mladje tenisere. Sjetimo se samo kad se pojavio Dimitrov, tj kako su mu tepali neki baby Federer, kakva lakoca i talenat, a liku vec sad 28 godina :rol:

Evo uzimimo Federera, da je ne znam ti koji talenat, i da ga sutra i Nadal razbije, zar nije porazavajuce kad covjek koji ima 38 godina i nije igrao uopste sljaku 3 godine dodje u polufinale sa samo jednim izgubljenim setom? Ja ipak mislim da jeste i da to govori vise o ovim ostalim nego o velikoj trojki.
27.10.2020

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 06 jun 2019, 17:41

LlullSergio je napisao/la:Roger,Nole i Rafa su igrali polufinale na RG 2007. godine.

Kako to sad zvuči nestvarno, još kad shvatiš koje godine je Rafa osvojio svoj prvi :salut:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2019, 17:47

I opet ova stara garda 30+ drže tenis na životu (čak ni ne računajući ovu trojicu), prije će neko od njih do finala ili trofeja nego ovi mlađi.

FORZA MILAN !

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 06 jun 2019, 17:50

rope11 je napisao/la:Ali niko od ovih pomenutih talenata mi nije na istom nivou kao što su bili npr. Đoković i Nadal u tim istim godinama.

Felix je premlad i nisam ga ni gledao, tek će se vidjeti šta ima za ponuditi. Nisam nešto previše pratio ni Cicipasa, ali ni on sa 21 godinom nije ništa posebno ostvario. Primjera radi, Novak je u tim godinama već osvojio prvi AO.
Khacanov i Medvedev po 23 godine i također ništa osim par atp turnira koji se na prste jedne ruke mogu nabrojati.

Činjenica je da će im svima svanuti kad se ovi penzionišu i da će redovnije dolaziti do trofeja :mrgreen: ali bojim se da to neće biti isti nivo tenisa kojeg ova trojica igraju.
Pa naravno da nisu isti nivo, pa pricas o dva najveca tenisera ikad pa ne bi oni bili to sto jesu da su neki sad mladi talenti na istom nivou ko ovi u njihovim godinama kada su bili. Ne kontam vas kritikujete likove jer nisu isti nivo na kojem su bili Djokovic i Nadal? :rol:

Danasnji mladi igraci su zrtve najjace teniske ere ikad, Thiem je fantastican igrac pogotoov na sljaci u nekoj drugoj eri on bi imao 2-3 RGa pa i u ovoj je sasvim ok, cetiri polufinala zaredom na RG, jedno finale izgubljeno od Nadala ne znam sta hocete?

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 jun 2019, 17:55

rope11 je napisao/la:Možda ja ne pratim tenis toliko pomno osim kad su veća takmičenja, ali koji igrači se danas uopšte smatraju talentima i kome se predviđa svijetla budućnost?

Već godinama se vrte imena poput Zvereva i Thiema, gdje ovaj prvi već neko vrijeme stagnira i ne pokazuje znakove napretka, a drugi je već u nekim godinama gdje ga ni ne možeš više okarakterisati kao mladog i potentnog igrača. Ako se dosad nije razvio u top igrača, neće nikad.

Za ostale ni ne znam. Ima par interesantnih imena, ali nisu ni blizu onome što su bili Đoković, Federer i Nadal u ranim dvadesetim. Ljudi su fenomen i to se faktički zadesiše u isto vrijeme.
Fed, Rafa i Nole su najbolji teniseri svih vremena. Muhamed Ali i Majkl Felps tenisa. Pored ogromnog talenta sva trojica imaju cudesnu energiju i nesalomivu psihu.

Tim ima igru da ih redovno pobjedjuje ali nema psihu na tom nivou. Ne treba ga kriviti. Ukupno gledano fantastican igrac, ali jednostavno imaju bolji. Isto vazi za Zvereva. Neki ljudi ranije a neki poslije sazriju. Primjer za to je Vavrinka.

Jedino koga iskreno zalim je Delpo. Da ga povrede nisu ubile imao bi puno vise titula. Imao je igru i glavu sampiona.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 jun 2019, 17:55

Ma najveci problem danasnjih mladih igraca jest to sto su odrasli u idealiziranju Federera, Nadala i Djokovica.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []