FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ShofaII
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ShofaII » 06 jun 2019, 14:43

ZeroStyle je napisao/la:
ShofaII je napisao/la:Po izjavama koje su dali Jahic i Hadžić, ali i ono sto je izjavio Musemic moze se zakljuciti da se ne planira dovdjenje nekih zvucnih imena. Pretpostavljam ako neko pred kraj prelaznog roka ispadne da je slobodan i bez ponuda da ce i pokusat.
Ali izgleda da ce se samo pokrit pozicije koje skripe i da je to ove godine sto mozemo ocekivat.

Pominje se po medijima izgradnja novog trening centra ali je to ustvari samo zavrsetak izgradnje postojeceg.

I kad se sve sabere i oduzme vlasnik drugacije razmislja u odnosu na rezultate ankete na ovoj temi. Iako broj ljudi koji su odgovorili na anketu nije veliki mislim da je za nase uslove dobar. Dodje to gotovo 10% od onih redovnih na utakmici a 5% od prosjeka koliko je dolazilo ove sezone.
Znaci da ce vecina biti opet nezadovoljna sto se tice razvoja kluba u narednoj sezoni. Ako bi se uspjela odbraniti titula onda mislim da bi se iduce ljeto mogli približiti stavovi vecine navijaca i uprave odnosno vlasnika uprvljackih prava.

Mislim da je nas minimum 6 utakmica ove sezone u evropi. Mnogo nam zavisi od tog izvlacenju 18. Juna. Nasa ocekivanja su rezervisana zbog Atalante, ali taj rezultat nije realan i ova ekipa moze doci do play off-a LE ove sezone. Igraci imaju motiv ako se uz to poklopi sreca(na izvlacenju parova i na utakmicama) uz nadu vjeru u igrace i trenera(ko god bio) mogu se na mirisat i grupe.
Nije problem u igracima, problem je u treneru, mislim da je nerealno ocekivati neki veliki uspjeh u Evropi dok je Husref tu, svaka ekipa koji ima iole razumnog i takticki potkovanog trenera vec je jednom nogom prosla stepenicu zvanu FK Sarajevo.Ekipe sa gorim igracima od nasih igrale su play off ili grupne faze EL
Nisam pomenuo igrace i vezao to za domete u Evropi, nisam ni trenera pomenuo u tom kontekstu, nisam cak ni imenovao trenera jer se to ne zna jos.
Kakav ba veliki uspjeh?
Jel ti stvarno misliš da se mogao proci Dinamo Kijev, Besiktas, Bazel, Borusije M., Atalanta, jedino gdje smo imali srece je Cluj al dvije stative smo imali a go nam falio.
Jel stvarno mislis da je Musemic uzrok svih nasih problema od rata pa na ovamo?
Ja uopste ne zelim da diskutujem na temu Musemica!
I opet da ti ponovim pitanje. Kakav VELIKI uspjeh pored nabrojanih timova?
Ja ne znam sta ocekujes ti i jos neki ovdje.
Za nas je veliki uspjeh doci do play off-a.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 06 jun 2019, 15:26

Poslije Celtica ja bi volio Zvezdu. Oni su tu negdje sto se tice atraktivnog protivnika. Vise bi volio beogradjane, daj nek se nesto desava u gradu. Neki adrenalin ex yu. Upali bi nam u grad dan dva ranije. Napunili bi jug 100%. Mi bi napunili onaj gostujuci sektor dole. Bio bi pravi derbi.
Celtic je opet isto atraktivan, ali sigurno sa manje navijackog adrenalina. To bi nam opet bila lekcija u fudbalu dok bi se sa Zvezdom tukli balkanski. Jesu oba dosta bolji od nas, ali Zvezda bi se mogla proci, Celtic ne.
Ostali protivnici su teski, ali od njih svih pored ova dva pomenuta bi volio Maribor. Opet radi finog gostovanja. Ostalo sve i nije toliko atraktivno, kao ovi.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jun 2019, 15:34

šta mislite o Bilobrku kao drugom/trećem golmanu?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jun 2019, 15:44

Denchi je napisao/la:šta mislite o Bilobrku kao drugom/trećem golmanu?
:rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 06 jun 2019, 15:46

:wave:
Denchi je napisao/la:šta mislite o Bilobrku kao drugom/trećem golmanu?
Najjaci golman u ligi definitivno.. kad se gleda zadnjih 5 god

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jun 2019, 15:47

Laznjak je napisao/la:Poslije Celtica ja bi volio Zvezdu. Oni su tu negdje sto se tice atraktivnog protivnika. Vise bi volio beogradjane, daj nek se nesto desava u gradu. Neki adrenalin ex yu. Upali bi nam u grad dan dva ranije. Napunili bi jug 100%. Mi bi napunili onaj gostujuci sektor dole. Bio bi pravi derbi.
Celtic je opet isto atraktivan, ali sigurno sa manje navijackog adrenalina. To bi nam opet bila lekcija u fudbalu dok bi se sa Zvezdom tukli balkanski. Jesu oba dosta bolji od nas, ali Zvezda bi se mogla proci, Celtic ne.
Ostali protivnici su teski, ali od njih svih pored ova dva pomenuta bi volio Maribor. Opet radi finog gostovanja. Ostalo sve i nije toliko atraktivno, kao ovi.
A ne kontam, što želite da Sarajevo ima 1% šanse za prolazak umjesto recimo 20% ili 30%

?
i Zvezda ne da je prolazna već bi nas ponizili u trenutnom omjeru snaga
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 jun 2019, 15:50

MortemHz je napisao/la:
Laznjak je napisao/la:Poslije Celtica ja bi volio Zvezdu. Oni su tu negdje sto se tice atraktivnog protivnika. Vise bi volio beogradjane, daj nek se nesto desava u gradu. Neki adrenalin ex yu. Upali bi nam u grad dan dva ranije. Napunili bi jug 100%. Mi bi napunili onaj gostujuci sektor dole. Bio bi pravi derbi.
A ne kontam, što želite da Sarajevo ima 1% šanse za prolazak umjesto recimo 20% ili 30%

?
Ma stipu ga, vidis da lupa.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 06 jun 2019, 15:54

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 jun 2019, 15:56

Isto ko prosle godine svi se obradovali Atalanti,cini mi se ja i Mortem kukali jedini :urnebes: Fol super,napunit cemo stadion,jako gostovanje ovo ono,daj atraktivnog protivnika,nek gori sve.Nesto nevidim da neko prica o tome dan nakon utakmice,svi pisu o pusalgiji.Tako da nikad nisam razumio kako neko navija i zeli da izvlacimo neke jake ekipe cisto eto da bi se pisali kao igrali smo sa nekim jakim,bitno je ucestvovati kao
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 jun 2019, 16:03

Stroj1946 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

?
Ma stipu ga, vidis da lupa.
Ovakvima što više priželjkuju atmosferu na stadionu nego sportsku šansu za klub, treba staviti cijene ulaznica ko na Celtic Parku, pa izvoli gospodine gledaj Celtic.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 06 jun 2019, 16:12

Nisam vise toliko za smjenu Husrefa, ako se misli sa njim ici dugorocno, a indicije su takve da se misli. Mozda bi ga, ako postoji takva mogucnost, trebalo poslati na neku edukaciju, staz, ili slicno u neki evropski klub - Kardif ili Kortrajk, ako smo u bliskim odnosima sa njima i ako imamo saradnju u tom segmentu. Cisto da prosiri vidike, nauci druge sisteme rada, usvoji nove pravce.
Nema instant-uspjeha, iako je malo degutantno govoriti o strpljenju 25 godina nakon rata. Dajboze da me demantuju ove godine.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 06 jun 2019, 16:13

Tako je, zvijezda bi nas nakantala sigurno, onda ide provociranje mjesecima, pa zar zelite to, ja zelim najslabikeg moguceg protivnika.
Norvezani u zadnje vrijeme vode dobar posao sa proizvodnjom igraca, valjda gledaju benfiku itd, doveli su masu perspektivnih igraca iz afrike, pa par godina ga prodaju

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 06 jun 2019, 16:13

Pa ako vec moramo ispasti u prvom pretkolu nek to bude onda gigant neki poput Celtica... ali ja opet ponavljam, od nosilaca ja vidim minimum 5 ekipa sa kojima bi mi mogli igrati i itekako se nadati necemu.
Zvezdu ne bih volio nikako. Radije nek nas Celtic natrpa nego da nas Zvezda izbaci sa 2-3 razlike. :salut:

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 06 jun 2019, 16:22

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 04:35, ukupno mijenjano 1 put.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 06 jun 2019, 16:25

Mi, generalno, loše igramo politički motivirane utakmice. Sjecam se Sartida i pokusaja tuče sa bagrom s Pala. Na kraju su nekom jadniku izbili oko, ni krivom ni duznom, samo zato sto je imao podgoričke tablice. Da ne pominjem da bi Zvezda maximalno iskoristila priliku, ako bi joj se ukazala, da nas ponizi, kao ustalom i mi nju iz dobro poznatih razloga.
Ne znam cemu toliki zazor od Škota?! Osim trke, oni ne znaju igrati lopte. Mi smo dvije razlicite skole fudbala. Kako ne lezimo Dancima, tako, mislim, da ne lezimo ni Škotima. Ne mogu se sjetiti da su oni dali ikome više od tri gola. Naravno da bih bilo najbolje izbjeci, ali ako vec moramo povuci za majmuna, onda je bolje Seltik nego Zvezda.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jun 2019, 16:28

a što da nas iko trpa hebalo vas trpanje...
daj da prođemo ba...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 06 jun 2019, 16:56

PerryFred je napisao/la:
:thumbup:

Mlakar se vraća u Brighton, Zahović mlađi ima ponudu iz Italije, a navodno blizu odlaska su Dervišević i Hotić.
To bi bilo idealno jer nemoguce je da dovedu igrace i da se uigraju za kratko vrijeme. A i sa ovakvom ekipom Maribora bi mogli igrati nekako bih najranije njih da izvucrmo. Iza njih bi jos od po koeficijentu jakih samo BATE.
Ove dvije ekipe se mogu proći i jos pored toga u drugom pretkolu bi nas mogle cekat samo neke od ovih ekipa

Sheriff Tiraspol
Rosenborg
HJK Helsinki
Dundalk
F91 Dudelange
Shkendija Tetovo
The New Saints
Slovan Bratislava
AIK Stockholm

I realno bi mogli proci do treceg pretkola i tu ako ispadnemo onda smo nosioci u Play offu LE

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 jun 2019, 17:03

Poceli su ovi malci na SK2 ,gube od Vojvodine 1-0.Treba nam pobjeda za prolaz cini mi se.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 06 jun 2019, 17:10

miky_hz je napisao/la:Poceli su ovi malci na SK2 ,gube od Vojvodine 1-0.Treba nam pobjeda za prolaz cini mi se.
Ma ovo je najgora generacija akademica nula bodova,loši pravo

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 jun 2019, 17:16

Kako je losa ova generacija, gluho bilo :thumbdown:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: BungaBum, Lecler, Majestic-12 [Bot], MaroonBjelave i 31 gost.