FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlacity2017
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 06 jun 2019, 21:01

tuzlacity2017 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Extra bi bilo ako bi se Adukor uspio potpisati...odličan igrač
Dobar momak zahvalan za ekipu.Sarajevo je želilo na njemu da zaradi pare prisiljavajući ga da potpiše novi ugovor.Pošto nije želio uslijedila je represalija.Hajde ,vidjedet ćemo.Stav kluba je da se imena novih igrača objave ili na prozivci ili kad im istekne ugovor sa dosadašnjim klubom.
Ne znam kako će" mladi "trener Bošnjaković vladati jakom ekipom.Nisam mišljenja da će se snaći u takvoj poziciji.On može obaviti one kondicione pripreme po starom Ruskom sistemu i onda mjesto ustupiti znalcu.Neda nam se pa to ti je.Obećati Varešanoviću produženje saradnje ako opstanemo a onda se na ovakav način razići ...........Jedva čekam da objave koji je cilj u narednoj sezoni.Sumnjam da će Husić odoliti da već sad ne napadne vrh.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 07 jun 2019, 07:32, ukupno mijenjano 2 puta.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 jun 2019, 22:10

Daleko smo mi od vrha.Mi prije svega treba da se borimo za siguran status u PL.
Licno bi bio zadovoljan i da tri kola prije kraja imamo osiguran opstanak.
Imamo mi nekih jacih imena,al realno fali nama ono "nesto" da bi se ukljucili za vrh tabele.
Za opstanak nebi strepio da je Musemic recimo na klupi,ovako moze nam se desiti da kiksamo prvih par kola i onda pritisak zbog eventualnog ispadanja.
Ove nam godine nema Krupe i GOSK-a a na Velezu i Borcu nadam se da se necemo morati cupati.Rodjeni su nas redovno tamburali,Borac je ime i klub Banjaluke i oni su pruzali dobre partije i protiv jacih timova u ligi cak i kad su bili ured jednom nogom u RS ligi.
Opstanak u ligi i eventualno da kaparisemo kojeg mladica u omladinski pogon i da tu napravimo dobar iskorak.
Sto se tice ekipe,ima tu finih imena trenutno.Kostic je nazalost sad nepoznanica kakav ce se vratiti,ali u napadu imamo Ubiparipa koji je odlican,mladog Nukica koji je masina i steta one povrede.Osim njih tu su i Crnkic dobra momcina,Sesar prilicno afirmisano ime za ligu,Stojcev koji igra bas onako kakvog ga ja pamtim iz Sarajeva.Covjek je igrac poteza i moze bez problema da jednim potezom rijesi tekmu a onda da 5 utakmica jednostavno ga podere "kurcobolja".Ako nam dodje Hadzanovic iz Slobode(jos uvijek je sve na mahalskoj),ili Aduktor iz Sarajeva imali bi odlicne pojedince.Bar sto se tice srede i napada.Od Ramica tek ocekujem da vidim koliko moze.

Sto se tice transfera Aduktora,nije mi stvarno jasno koje to njemu uslove nije moglo Sarajevo da ispuni,a prilicno su jaki sa financijama i ocito je bilo da je covjek dobar igrac.Cesto bacan na poziciju stopera ali je i tu bio solidan dok je na DM odlican.Mislim da su ove spekulacije oko nas i Aduktora samo dezinformacije.Mozda da ode vani negdje ili eventualno Zrinjski.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 06 jun 2019, 22:35

wobly92 je napisao/la:Kakvo opravdanje, hahahaha, ne mogu da vjerujem, čeeega se liiik sjetio.. Naravno da je razlika, al ne u tom smislu koji ti misliš, pa bolan utaja poreza je nešto za što se u zatvor ide, kamo li da se nešto u sportskom segmentu odreaguje. Svjestan nisi nebuloza kojih pišeš i zakona u državi :urnebes:
Zato Sloboda plaća Reprogram poreznog duga.Pa kad vi otplatite 120 ratu "bolan ne bio" , nastavit ćemo razgovor na ovu temu.
EVO DA I JA POVEĆAM DA BOLJE VIDIŠ, HAMAN TI ONAKO MALO. SLOBODA PLAĆA SVOJ DUG KOJI SE NAKUPIO OD RATA, I POREZE KOJI NISU PLAĆENI, I DOGOVOR JE S DRŽAVOM DA SE TO OTPLAĆUJE, I UPLAĆUJE SE REDOVNO. TAJ DUG IDE U FOND PIO, KAO ŠTO I SVAKI REGISTROVANI POREZNI OBAVEZNIK UPLAĆUJE, TAKO DA DRŽAVA MOŽE NORMALNO FUNKCIONISAT. ALI DRŽAVA NE FUNKCIONIŠE NORMALNO ZATO ŠTO IMA OVAKVIH, KAO ŠTO JE I OVAJ KLUB, KOJI VARAJU DRŽAVU I PRIJAVLJUJU MANJI POREZ. HAJ DA LJUDI MALO UKRADU, AL OVAKO NEŠTO IZVALIT, PA OVO NI U KAMBODŽI NE BI URADILI. NEMAM JA ŠTA S TOBOM DISKUTOVAT, NE POZNAJEŠ OSNOVNE ZAKONE DRŽAVE U KOJJO ŽIVIŠ, I NEMAM ŠTA S TOBOM DISKUTOVAT KAD SI ZADRTA OSOBA, BEZ OBRAZA
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 jun 2019, 22:42

BosanacGorstak je napisao/la: Imamo mi nekih jacih imena,al realno fali nama ono "nesto" da bi se ukljucili za vrh tabele.
To nesto tesko da ce te ikada imati, pravi naziv za to nesto je ljubav ljudi prema tom klubu. Cisto bacanje para u klub koji nikada nece imati dusu. Sloga ili sada Tuzla city je cisti instant klub po svim parametrima, ovo pisem bez ikakve namjere da nekoga uvrijedim ili isprovociram.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 jun 2019, 22:52

Skver je napisao/la:
BosanacGorstak je napisao/la: Imamo mi nekih jacih imena,al realno fali nama ono "nesto" da bi se ukljucili za vrh tabele.
To nesto tesko da ce te ikada imati, pravi naziv za to nesto je ljubav ljudi prema tom klubu. Cisto bacanje para u klub koji nikada nece imati dusu. Sloga ili sada Tuzla city je cisti instant klub po svim parametrima, ovo pisem bez ikakve namjere da nekoga uvrijedim ili isprovociram.
Sto se tice ljubavi prema klubu,ja ne vidim kakve to veze ima sa igracima na terenu.U Slobodi Hadzanovic,Baraban,Vidovic,Ignjatovic iz ljubavi.
Ovi sad sto vam dolaze iz TOSKA-dolaze iz ljubavi :? Mozemo se sloziti u dijelu recimo da nam je manjak navijacke baze i pozorisna atmosfera mozda cesto i taj minus koji odluci neke utakmice,pa prevagnu na stranu protivnika.Al recimo imas primjer jedne Mladosti,pa recemo i jos bolji primjer Sirokog Brijega.Siroki je sad zadnjih godina malo popravio bazu navijaca,ali realno nemaju ni oni tu neku ekstra bazu.Da ne pricam o Radniku iz Bijeljine gdje skoro cijeli grad navija za Zvezdu ili Partizan.Njih niko i ne prati.

Mi smo tek klub u nastajanju,treba nam par dobrih sezona da se malo formira ta baza navijaca.ljudi ce se iz raznoraznih razloga odlucivati za nas klub ukoliko klub bude isao u dobrom pravcu.Iluzorno je pricati da Sloboda nema ogromne simpatije kod gradjana u TZ,ali mislim da ce se negdje naci prostor i za nas klub kod tih ljudi.Da bi to napravili,Azmir prvo treba da nadje nekoga ko ce marketingom ubijati po gradu.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 jun 2019, 22:58

wobly92 je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Kakvo opravdanje, hahahaha, ne mogu da vjerujem, čeeega se liiik sjetio.. Naravno da je razlika, al ne u tom smislu koji ti misliš, pa bolan utaja poreza je nešto za što se u zatvor ide, kamo li da se nešto u sportskom segmentu odreaguje. Svjestan nisi nebuloza kojih pišeš i zakona u državi :urnebes:
Zato Sloboda plaća Reprogram poreznog duga.Pa kad vi otplatite 120 ratu "bolan ne bio" , nastavit ćemo razgovor na ovu temu.
EVO DA I JA POVEĆAM DA BOLJE VIDIŠ, HAMAN TI ONAKO MALO. SLOBODA PLAĆA SVOJ DUG KOJI SE NAKUPIO OD RATA, I POREZE KOJI NISU PLAĆENI, I DOGOVOR JE S DRŽAVOM DA SE TO OTPLAĆUJE, I UPLAĆUJE SE REDOVNO. TAJ DUG IDE U FOND PIO, KAO ŠTO I SVAKI REGISTROVANI POREZNI OBAVEZNIK UPLAĆUJE, TAKO DA DRŽAVA MOŽE NORMALNO FUNKCIONISAT. ALI DRŽAVA NE FUNKCIONIŠE NORMALNO ZATO ŠTO IMA OVAKVIH, KAO ŠTO JE I OVAJ KLUB, KOJI VARAJU DRŽAVU I PRIJAVLJUJU MANJI POREZ. HAJ DA LJUDI MALO UKRADU, AL OVAKO NEŠTO IZVALIT, PA OVO NI U KAMBODŽI NE BI URADILI. NEMAM JA ŠTA S TOBOM DISKUTOVAT, NE POZNAJEŠ OSNOVNE ZAKONE DRŽAVE U KOJJO ŽIVIŠ, I NEMAM ŠTA S TOBOM DISKUTOVAT KAD SI ZADRTA OSOBA, BEZ OBRAZA
Klub ti je sinonim za kriminal i korupciju zadnjih 30 godina i ne uzimaj sebi za pravo nekome pametovati o istom.
Placa vam grad reprogram,grad koji i mojim novcem koji ja uplacujem u vidu poreza placa tvom klubu jer su dugogodisnji kriminalci pljackali,krali i sta sve radili i sve uz podrsku Fukara i navijaca Slobode.Kad vec vidite da vam se blizi katanac i gasenje,onda se dignete i prozivate uprave.

Shvatam ja da vas sad drma euforija,stize pojacanje iz TOSK-a,mozda i 2 pojacanja a i ovih iz Goska ce biti strah i trepet.Ako vam ovog drugog ne skinu Mostarci.Zato malo vise realnosti i borbe za svoj klub u kojem je sve tako bajno,sjajno i posteno..klub koji 20 godina nije dobio licencu bez nekih tuzbi i placanja istih :kafa:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 06 jun 2019, 23:03

Ne ljubav, nego dusu morate imati.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 jun 2019, 23:04

@ BosanacGorstak. Nisi ti mene shvatio, Husic moze dovesti dobre igrace i dobro im platiti, ne pisem o ljubavi igraca :), napisao sam o ljubavi ljudi kojima je neki klub u srcu, Tuzla city moze osvojiti titulu, na tu proslavu titule doci ce 1000 ljudi jer je djaba ulaz. Kakav marketing, Tuzla city niko ne dozivljava, mozda ga dozivljavaju uposlenici i par njih jer imaju materijalnu korist a i to tesko, mozda za 50 godina a dotle se nece niko ni sjecati da je taj klub postojao. Sloga je i imala neku dusu jer su generacije raje igrale za taj klub, i nesto im je znacio taj klub. Tuzla city je za njih stran klub.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 jun 2019, 23:12

redbull93 je napisao/la:Ne ljubav, nego dusu morate imati.
Za ljubav treba imat dusu ;).

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 jun 2019, 23:13

Skver je napisao/la:@ BosanacGorstak. Nisi ti mene shvatio, Husic moze dovesti dobre igrace i dobro im platiti, ne pisem o ljubavi igraca :), napisao sam o ljubavi ljudi kojima je neki klub u srcu, Tuzla city moze osvojiti titulu, na tu proslavu titule doci ce 1000 ljudi jer je djaba ulaz. Kakav marketing, Tuzla city niko ne dozivljava, mozda ga dozivljavaju uposlenici i par njih jer imaju materijalnu korist a i to tesko, mozda za 50 godina a dotle se nece niko ni sjecati da je taj klub postojao. Sloga je i imala neku dusu jer su generacije raje igrale za taj klub, i nesto im je znacio taj klub. Tuzla city je za njih stran klub.
Pa mislim da su svi svjesni cinjenice da mi kao mlad klub pod ovim novim nazivom trebamo duzi vremenski period da se privuku navijaci.Mogu te razumjeti i u dijelu sto kazes treba imati dusu,to stoji definitivno.Ovaj klub tek treba da gradi to.Ljudi koji su prije navijali za Slogu vjerujem da je i dalje tako dozivljavaju i to je neka grupa istinskih navijaca,koja je sigurno mala ali postoji.Ono sto ja hocu da kazem da ce recimo dijeca od malih nogu koja budu recemo trenirala u ovoj ekipi i na neki nacin napravila prve korake a mozda i upisali prvi nastup za ovaj klub vjerovatno ostati i navijaci istih ili bar simpatizeri u buducnosti.Starije generacije,pa recemo i neke mladje generacije znamo da je Sloboda 100 godina bila simbol Tuzle,ali tim klincima to nece biti bitno jer su oni po samom postanku svjesni da Tuzla ima dva kluba i vremenom ce se opredjeljivati za jedne ili druge.Rezultati klubova ce puno znaciti u tome.Stanje je trenutno takvo kakvo je,i zato i kazem da klub treba da krene sa dobrim marketingom,da privuce sto vise sipmatizera i navijaca,a od njih mnogih vjerovatno ce se odredjen dio njih na neki nacin i vezati za klub.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 jun 2019, 23:15

Skver je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:Ne ljubav, nego dusu morate imati.
Za ljubav treba imat dusu ;).
Bas dok pricamo o ljubavi i dusi,mislim da mi suza krenu :yawn:
:urnebes:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 06 jun 2019, 23:19

Bio jednom jedan Anzi :kafa:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 jun 2019, 23:26

BosanacGorstak je napisao/la: Pa mislim da su svi svjesni cinjenice da mi kao mlad klub pod ovim novim nazivom trebamo duzi vremenski period da se privuku navijaci.Mogu te razumjeti i u dijelu sto kazes treba imati dusu,to stoji definitivno.Ovaj klub tek treba da gradi to.Ljudi koji su prije navijali za Slogu vjerujem da je i dalje tako dozivljavaju i to je neka grupa istinskih navijaca,koja je sigurno mala ali postoji.Ono sto ja hocu da kazem da ce recimo dijeca od malih nogu koja budu recemo trenirala u ovoj ekipi i na neki nacin napravila prve korake a mozda i upisali prvi nastup za ovaj klub vjerovatno ostati i navijaci istih ili bar simpatizeri u buducnosti.Starije generacije,pa recemo i neke mladje generacije znamo da je Sloboda 100 godina bila simbol Tuzle,ali tim klincima to nece biti bitno jer su oni po samom postanku svjesni da Tuzla ima dva kluba i vremenom ce se opredjeljivati za jedne ili druge.Rezultati klubova ce puno znaciti u tome.Stanje je trenutno takvo kakvo je,i zato i kazem da klub treba da krene sa dobrim marketingom,da privuce sto vise sipmatizera i navijaca,a od njih mnogih vjerovatno ce se odredjen dio njih na neki nacin i vezati za klub.
Ocigledno ti neke stvari ne kontas, pretpostavljam da nisi porijeklom iz Tuzle, ovdje to ide sa koljena koljeno. Da rezimiramo, mene je otac prvi put odveo da gledam Slobodu, njega njegov otac i itd. Znam da ti je to tesko shvatiti. Treba jako puno vremena za to, a Tuzla city ce se resetovati na postavke prije Azmira kada taj klub napusti Azmir ili digne ruke od njega. Sloboda ce i dalje postojati, do sudnjeg dana.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 jun 2019, 23:31

redbull93 je napisao/la:Bio jednom jedan Anzi :kafa:
Bila jednom jedna Sloboda Dita,ostala je samo dusa nazalost.
malo je falilo da bude i FK Sloboda Tuzla da nebi Azmira.
Sve u svemu vidjet cemo sta nam donosi narednih 5 godina.U sustini ovo treba da bude dugorocni projekat i licno sam pristalica da to bude i po cijenu jako losiih rezultata u PL.
Ocigledno ti neke stvari ne kontas, pretpostavljam da nisi porijeklom iz Tuzle, ovdje to ide sa koljena koljeno. Da rezimiramo, mene je otac prvi put odveo da gledam Slobodu, njega njegov otac i itd. Znam da ti je to tesko shvatiti. Treba jako puno vremena za to, a Tuzla city ce se resetovati na postavke prije Azmira kada taj klub napusti Azmir ili digne ruke od njega. Sloboda ce i dalje postojati, do sudnjeg dana.
Slabo su vas ocevi vodali,pogledaj prosjek gledalaca po tekmi :kafa:
Nema potrebe da pravis usporedbu sa nama,ja licno prezadovoljan s posjetom.Jednostavno pogledaj broj posjete Slobode i sve ce ti biti jasno s koljena na koljeno :think:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 jun 2019, 23:39

Da li ces navijati za taj klub ako ga Azmir napusti?

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 06 jun 2019, 23:39

BosanacGorstak je napisao/la: Klub ti je sinonim za kriminal i korupciju zadnjih 30 godina i ne uzimaj sebi za pravo nekome pametovati o istom.
Placa vam grad reprogram,grad koji i mojim novcem koji ja uplacujem u vidu poreza placa tvom klubu jer su dugogodisnji kriminalci pljackali,krali i sta sve radili i sve uz podrsku Fukara i navijaca Slobode.Kad vec vidite da vam se blizi katanac i gasenje,onda se dignete i prozivate uprave.

Shvatam ja da vas sad drma euforija,stize pojacanje iz TOSK-a,mozda i 2 pojacanja a i ovih iz Goska ce biti strah i trepet.Ako vam ovog drugog ne skinu Mostarci.Zato malo vise realnosti i borbe za svoj klub u kojem je sve tako bajno,sjajno i posteno..klub koji 20 godina nije dobio licencu bez nekih tuzbi i placanja istih :kafa:
Haj s tobom se i nekako može komunicirat, mada si sumnjiv i dalje, da li te tuzlak4398 provalio... :hmmmmm: :)
Klub ni kriv ni dužan plaća ono što su mu ublehe radile tokom decenija, krale i uzimale šakom i kapom upravo te pare koje su trebale ići državi. Ti hoštapleri su i poznati po tome, i od njih to ne čudi. Ali itekako čudi od osobe koja se poziva na transparentnost i "ovako kod nas u Americi nije i ne bi ni sekunde nešto mogao tako pokušat", pa onda to i ovdje uradi.
Sloboda iz svog budžeta što ima od grada veliki dio novca odvaja i vraća u taj isti budžet, PIO fond se puni, indirektni porez se plaća prema UIO, sve je uplaćeno na vrijeme, i sve je prikazano u stvarnom stanju, onako kako po zakonu mora ići. To je veliki teg bez kojeg bi Sloboda bila u vrhu i u borbi za Evropu bez problema svake godine.
Da svi tako rade, onda se nameti ne bi morali povećavati, i onda ne bi morali kukati "kako država krade pare", a mi smo ti koji smo krivi jer varamo državu.

A to vezano za vas, jednostavno nekad ni pare nisu dovoljne za taj instant uspjeh. Bez ikakvih prepucavanja, ovaj projekat ako ne uspije nešto napravit za 3-4 godine, od njeg nema ništa i mogao bi doživjet sunovrat, poznavajući gazdu koji bi svašta neštA preko noći. Veliki je belaj kad ovisiš o jednom insanu, i ako on ode sve se raspada.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 06 jun 2019, 23:56

wobly92 je napisao/la: Haj s tobom se i nekako može komunicirat, mada si sumnjiv i dalje, da li te tuzlak4398 provalio... :hmmmmm: :)
Klub ni kriv ni dužan plaća ono što su mu ublehe radile tokom decenija, krale i uzimale šakom i kapom upravo te pare koje su trebale ići državi. Ti hoštapleri su i poznati po tome, i od njih to ne čudi. Ali itekako čudi od osobe koja se poziva na transparentnost i "ovako kod nas u Americi nije i ne bi ni sekunde nešto mogao tako pokušat", pa onda to i ovdje uradi.
Sloboda iz svog budžeta što ima od grada veliki dio novca odvaja i vraća u taj isti budžet, PIO fond se puni, indirektni porez se plaća prema UIO, sve je uplaćeno na vrijeme, i sve je prikazano u stvarnom stanju, onako kako po zakonu mora ići. To je veliki teg bez kojeg bi Sloboda bila u vrhu i u borbi za Evropu bez problema svake godine.
Da svi tako rade, onda se nameti ne bi morali povećavati, i onda ne bi morali kukati "kako država krade pare", a mi smo ti koji smo krivi jer varamo državu.

A to vezano za vas, jednostavno nekad ni pare nisu dovoljne za taj instant uspjeh. Bez ikakvih prepucavanja, ovaj projekat ako ne uspije nešto napravit za 3-4 godine, od njeg nema ništa i mogao bi doživjet sunovrat, poznavajući gazdu koji bi svašta neštA preko noći. Veliki je belaj kad ovisiš o jednom insanu, i ako on ode sve se raspada.
Gledaj jednu stvar.Ja i ti se mozemo sloziti da je transparetnost klubova pod moranje i da se zakon ne smije krsiti.Kao prvo ni jedan nemamo uvid u plate igraca u Simin Hanu i ovo su sve nasa nagadjanja.Ono oko cega se ne mozemo sloziti su pare koje od mog poreza grad daje Slobodi.Kao recimo placanje reprograma.To sto kazes da se pare opet vrate,pa vratit ce se i ovako nek da i jedan milion TC-u a te pare ne daju iako bi se znaci opet vratile.25 godina je sve i jedan predsjednik Slobode ovo radio,i to si znao i ti ali i svi vi na temi Slobode ali nije bilo nista sporno.Bivsim vam se igracima prijetilo da dobiju otkaz kod poslodavaca ako ne pristanu na reprogram duga.Niko nije osudjivao.Senad vam bio u sukobu interesa niko nije spominjao.Ti sam znas cega je sve bilo i niko nije ustao i rekao ovo je kriminal.A sad se ovdje dolazi moralisati na osnovu nekih licnih analiza financijskog izvjestaja.Ako ima nesto sporno neka se preispita,ali neka se preispita i odnos grada Tz prema ovom klubu jer mogu i nama dati bar 400 000 maraka pa cemo ulozit u nesto.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 07 jun 2019, 00:16

Pa te pare ti Sloboda vraća nazad i sad, a pogotovo ćeš osjetit kad akobogda dođeš u penziju.
A uvid u vaš klub nam ne treba, i ne treba neka viša matematika da se saberu i oduzmu 3 broja, da se skonta da su ovi ljudi prijavljeni na po 700KM maksimalno. To je haj i u neku ruku "normalno", da se plata daje u koverti danas kod nas, smanjenje PDV-a, manje obaveze državi, al ne mo'š na ovaj minimum minimuma svesti, to je stvarno uvreda za inteligenciju svakog normalnog čovjeka. Isto kad onako besmisleno onaj naš sportski direktor Karić objavi ugovor sa Mahirom Karićem gdje ovaj prima pare na ruke, i eto nam poreske za koji dan i kazne, i počeše nam uzimat pare od ulaznica.
"Slučajnost" je da je vaš predsjednik tad tako poslovao, pa se zna da to i sad radi, a ovakav smiješan izvještaj nagovještava da bi i vama mogla posjeta UIO biti, mada tu su opet veze i vezice, čovjek je s parama i to neće biti problem riješiti. Nažalost, ušao je u već uhodan sistem, koji njemu kao osobi s kešom odgovara, i na kraju će on nastavit varat državu, država neće ništa po tom uradit, a ispaštamo mi građani.
Nama je kriminal u klubu i ovo je "mila majka" kako je bilo, i dugovi i porez su došli na naplatu, zbog kojih smo gubili licence i Evrope, tako ti je to kad nemaš jakog čovjeka ni ljude koji će stat iza tebe, a to nam čak nije ni najveći problem, koliko ih imamo, nema se vremena plaho o tome ni raspravljati, mada kad pogledaš to je i osnova svih većinskih problema koje danas imamo.
Al kao klub bez dugova i koji je faktički jučer nastao, ne možeš gradit nešto veliko na tako nezdravim temeljima, s tog društvenog aspekta prvenstveno, ne gledajući sportski.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 jun 2019, 00:20

Možda će Tuzla propast za 5 godina al je Husic nabio takve komplekse da se pojedini neće dozvati sebi najmanje za 30 godina
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 07 jun 2019, 11:26

BosanacGorstak je napisao/la: Gledaj jednu stvar.Ja i ti se mozemo sloziti da je transparetnost klubova pod moranje i da se zakon ne smije krsiti.Kao prvo ni jedan nemamo uvid u plate igraca u Simin Hanu i ovo su sve nasa nagadjanja.Ono oko cega se ne mozemo sloziti su pare koje od mog poreza grad daje Slobodi.Kao recimo placanje reprograma.To sto kazes da se pare opet vrate,pa vratit ce se i ovako nek da i jedan milion TC-u a te pare ne daju iako bi se znaci opet vratile.25 godina je sve i jedan predsjednik Slobode ovo radio,i to si znao i ti ali i svi vi na temi Slobode ali nije bilo nista sporno.Bivsim vam se igracima prijetilo da dobiju otkaz kod poslodavaca ako ne pristanu na reprogram duga.Niko nije osudjivao.Senad vam bio u sukobu interesa niko nije spominjao.Ti sam znas cega je sve bilo i niko nije ustao i rekao ovo je kriminal.A sad se ovdje dolazi moralisati na osnovu nekih licnih analiza financijskog izvjestaja.Ako ima nesto sporno neka se preispita,ali neka se preispita i odnos grada Tz prema ovom klubu jer mogu i nama dati bar 400 000 maraka pa cemo ulozit u nesto.
Moralista, ne odgovori ti nama da li ces navijati za Simin Han kad vlasnik kluba iz nekog razloga odluci promijeniti hobi.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.