Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko cemo bodova osvojiti u ove dvije utakmice?

0 bodova
84
27%
1 bod
55
18%
2 boda
3
1%
3 boda
69
22%
4 boda
75
24%
6 bodova
24
8%

Ukupno glasova: 310

damir_82
Kontakt:

Re: Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)

Post Postao/la damir_82 » 09 jun 2019, 00:48

Vucevich je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
Trebinjac94 je napisao/la:Mora se shvatiti da je ovo prosječna ekipa. Eto neko nabroji gdje igraju igrači Finske, a evo naših 11: Šehić neki spor ispao iz lige, ovaj mali bek uopšte ne igra, odbrana Zukanović trebao ispasti iz lige da nisu namjestili 0:0 zadnje kolo, Šunjić pri dnu ruske lige, Sarić u Koreji, Bešić u 2 Engleskoj, Duljević u klubu koji je bliže trećoj nego prvoj ligi Njemačke, Višća u Turskoj bitna uloga i Cimirot u Standardu koji je jedino eto pri nekom vrhu svoje lige. Znači bez Džeke i Pjanića to su ekipe naših najboljih 11.
al mi smo druga najkvalitetnija ekipa u grupi :D
Naravno da jesmo. Da nismo, zasto bi nas svaka kladionica stavila kao drugog favorita za plasman na evropsko?
Pa zato što si rezultatima zadnjih godina došao u drugu jakosnu skupinu.. Ili se te jakosne ne računaju?!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 jun 2019, 00:49

Ma pustite više tu pricu koju stalno reciklirate iznova : prosjecna ekipa, prosjecna ekipa bla bla bla.
Znamo mi svi da je prosjecna, ne treba ponavljati papagajski, nije niko ćorav da ne vidi...ali to što je prosjecna joj ne daje za pravo da se na terenu ponaša bahato, lijeno i retardirano. Naprotiv, treba da ginu 110% da bi prikrili sve svoje limite i nadostatke...baš kao što to finci rade.
Kako Island igra i pobjeđuje Engleze na Euru ? jel to oni imaju neke svjetske zvijezde ? nemaju...pa kako sad to ?
A naš trener prima platu, gladi stomačinu i može reci "jbg raja, nemam bolje igrace od ovih gov.ana" :crazy: e tu pricu može qrcu svirati.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 09 jun 2019, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 09 jun 2019, 00:50

Italija - BiH 0-2.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 jun 2019, 00:51

damir_82 je napisao/la:
Pa zato što si rezultatima zadnjih godina došao u drugu jakosnu skupinu.. Ili se te jakosne ne računaju?!
Pa ne radi se uopste na osnovu toga... I mi smo bili u prvoj jakosnoj skupini za kvalifikacije za Euro 2016 a Belgija je bila u drugoj pa je Belgija jos uvijek bila ogroman favorit...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jun 2019, 00:51

Nakon utakmice protiv Grčke i Finske, jednu sam stvar zaključio u vezi Prosinečkog, nema nikakvog plana b u igri, kada loše igramo jednostavno tako nastavljamo do kraja i on nema znanja da to promjeni.

Druga stvar, da smo imali Pjanića, sa ovakvim pristupom, čisto sumnjam da bi išta bolje prošli nego bez njega, bilo je ovakvih utakmica i sa Pjanićem, momak se samo utopi u sivilo, tako da priča "falio nam Pjanić", za mene lično, ne pije vode.

Selektorov poraz 1/1, osim što nema plan b, nema ni opcija sa klupe da bi nešto promijenili, pored objektivnog nekvaliteta kojeg posjedujemo, ima izuzetaka gdje je apsolutno Robijev 'inat' ili šta god kriv što nemamo plan b, mislim na Hajrovića, koji je večeras konkretno bio najbolja opcija sa klupe koju ima naša država, a njega nije bilo u rosteru. Pored ovog nabrojanog, on ne koristi ni ono što ima na klupi, tu mislim na Vrančića, smiješno je da on nije dobio ni minute u ovakvoj utakmici.

Osim selektorove krivice, pokenjam se na pristup igrača i ovakvo igranje preko qurca, al' koliko god da njima yebem sve, plod svega toga je opet Prosinečki i njegova nemoć kao trenera, čovjeka, psihologa da ih motiviše za jednu ovaku utakmicu.

I ono što već svi znamo, naše stare boljke, nemamo bekova, nemamo krila, ende, možeš se posrati na svu priču kako smo ozbiljna reprezentacija, jer nismo. Jednostavno nemamo taj kvalitet, a nemamo ni energiju ni volju da to nadoknadimo trkom i borbom jer imamo seljački mentalitet.

Protiv Italije očekujem rutinski poraz uz ništa bolju igru i što se mene lično tiče poslije takvog razvoja događaja, moje mišljenje o Prosinečkom kao kvalitetnom treneru pada u vodu, može odmah u srijedu ujutro podnijeti ostavku. Ako u utorak navečer vidimo nešto drugo, ja mu skidam kapu, pokazat će da ima ono nešto što može od ovih luzera napraviti mudonje.

Nažalost, promijenili smo četiri selektora, nijedan nije uspio ukrotiti ovu skupinu igrača i od njih napraviti ratnike koji će nedostatak kvaliteta nadoknaditi borbom, kao što to radi x drugih reprezentacija koje su slabije od nas, a imaju bolje rezultate nego mi. Prosinečkom je to u jednom dijelu zaista uspjelo, al' zadnje dvije utakmice su pokazale sav ciganluk naših igrača i sav nekvalitet našeg selektora.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 jun 2019, 00:55

Kaće repriza možda Pukki promaši
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jun 2019, 00:56

Biti ce Italija opet nalozenija od nasih, Belotti, Kean, Chiesa, Chiellini. To su programirani profesionalci kojima nije bitno jesil Barcelona ili Bosna.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 jun 2019, 00:58

let3 je napisao/la:Ma pustite više tu pricu koju stalno reciklirate iznova : prosjecna ekipa, prosjecna ekipa bla bla bla.
Znamo mi svi da je prosjecna, ne treba ponavljati papagajski, nije niko ćorav da ne vidi...ali to što je prosjecna joj ne daje za pravo da se na terenu ponaša bahato, lijeno i retardirano. Naprotiv, treba da ginu 110% da bi prikrili sve svoje limite i nadostatke...baš kao što to finci rade.
Kako Island igra i pobjeđuje Engleze na Euru ? jel to oni imaju neke svjetske zvijezde ? nemaju...pa kako sad to ?
A naš trener prima platu, gladi stomačinu i može reci "jbg raja, nemam bolje igrace od ovih gov.ana" :crazy: e tu pricu može qrcu svirati.
I primi 4 od Francuske, 6 od Belgije.. Jer su pobjede onih manje kvalitetnih samo izuzetak.. A izuzetak je uvijek tu kao dokaz da postoji pravilo.. I izuzetak to pravilo potvrđuje...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 09 jun 2019, 00:59

kad igrace boli qrc hoce li pobjediti ili izgubiti ne postoji trener koji ce to promjeniti..

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 jun 2019, 01:00

Vucevich je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Pa ne radi se uopste na osnovu toga... I mi smo bili u prvoj jakosnoj skupini za kvalifikacije za Euro 2016 a Belgija je bila u drugoj pa je Belgija jos uvijek bila ogroman favorit...
U trenutku izvlačenja grupa nije bila favorit.. Nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu je to već postala..
I mi smo za Brazil 2014. bili treći favorit grupe..

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 09 jun 2019, 01:00

tuzlak1987 je napisao/la:
Trebinjac94 je napisao/la:Mora se shvatiti da je ovo prosječna ekipa. Eto neko nabroji gdje igraju igrači Finske, a evo naših 11: Šehić neki spor ispao iz lige, ovaj mali bek uopšte ne igra, odbrana Zukanović trebao ispasti iz lige da nisu namjestili 0:0 zadnje kolo, Šunjić pri dnu ruske lige, Sarić u Koreji, Bešić u 2 Engleskoj, Duljević u klubu koji je bliže trećoj nego prvoj ligi Njemačke, Višća u Turskoj bitna uloga i Cimirot u Standardu koji je jedino eto pri nekom vrhu svoje lige. Znači bez Džeke i Pjanića to su ekipe naših najboljih 11.
Ima Gojak u Dinamu ozbiljan Evropski tim vec prva postava, Krunic u Serie A istaknut igrac koji ce sada naci novi angazman, Kolasinac ocito u nekom drugom klanu jer ne igra po pola godine godinu..Nije to najboljih 11 vec trenerovih 11.
To je i dalje prosječna ekipa. Pa Grci imaju igrače iz svoje lige Paok, Oly, Aek sve zvučni evropski klubovi kao Dinamo. Ali šta oni imaju a BiH nema: stil igre. Ne možeš ti doći iz 10 različitih liga, iz loših klubova i očekivati da se nekako sve složi. Pa ovi Finci igraju skandinavski borbrno, organizovano jer to vjerovatno igraju i u svojim klubovima. Dođe meč gdje je prednost igrački na strani BiH, ali domaći teren, stil igre, greške i normalno poraz.
Blue Train

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 09 jun 2019, 01:03

Ovo je Robertov poraz....neke rezultate na gu zove imamo ali polako to puca po savovima...forsiranje pojedinih da igraju izmisljanje pozicija uopsteno izbor igraca kasne izmjene....
Ma nema se sta nasiroko pisati....Mi necemo vidjeti ovo prvenstvo ...kroz grupe ne sigurno a ta Liga nacija je lutrija.
Neslavan kraj jedne zlatne generacije.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 09 jun 2019, 01:07

Brcanskamalta je napisao/la:Ovo je Robertov poraz....neke rezultate na gu zove imamo ali polako to puca po savovima...forsiranje pojedinih da igraju izmisljanje pozicija uopsteno izbor igraca kasne izmjene....
Ma nema se sta nasiroko pisati....Mi necemo vidjeti ovo prvenstvo ...kroz grupe ne sigurno a ta Liga nacija je lutrija.
Neslavan kraj jedne zlatne generacije.
Ova generacija je zavrsila svoje prije dvije godine. Ostali su ti tu Dzeko i Pjanic kao fragmenti samo.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 09 jun 2019, 01:13

Koja sramota jbt. Tek sada mi dolazi do mozga. Sreca pa Italija dobi Grke

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 09 jun 2019, 01:14

let3 je napisao/la:
exampLe. je napisao/la:Nije ovo toliko do nedostatka kvaliteta koliko je do nedostatka volje. Njih boli rinaka za drzavni dres i to je to.
A ko je zadužen da im nametne volju za igranjem fudbala ;) ili još preciznije - ko poziva te igrace koje, kako kažeš, "boli rinaka za državni dres" ko ih stavlja u prvih 11 :crazy:
Ili da skroz skratimo pricu, koliku platu Robert prima za svoj nerad ?
Ne kazem da Robi radi svoj posao kako treba.

Krivi su svi, prvo on sto ih ne zna motivisati pa onda oni koji u repku dolaze radi kolaca i poklona.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 09 jun 2019, 01:16

Poraz je došao u najbolji moment.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 jun 2019, 01:16

exampLe. je napisao/la:
let3 je napisao/la:
exampLe. je napisao/la:Nije ovo toliko do nedostatka kvaliteta koliko je do nedostatka volje. Njih boli rinaka za drzavni dres i to je to.
A ko je zadužen da im nametne volju za igranjem fudbala ;) ili još preciznije - ko poziva te igrace koje, kako kažeš, "boli rinaka za državni dres" ko ih stavlja u prvih 11 :crazy:

Krivi su svi, prvo on sto ih ne zna motivisati pa onda oni koji u repku dolaze radi kolaca i poklona.
Što nas opet vraca do trenera, to jest na onoga kojih ih poziva u repku :mrgreen: ne bi oni vidjeli ni Bosne ni kolaca a ni poklona, da ih neko ne poziva na to sve ;) zar ne

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 jun 2019, 01:17

RollingPaper je napisao/la:Poraz je došao u najbolji moment.
Najgori*, ovako i sa pobjedama protiv Grcke u gostima i Finske u BiH nismo sigurni da cemo biti na drugom mjestu.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 09 jun 2019, 01:22

tuzlak1987 je napisao/la:
Juventinisimo je napisao/la:Svi ste pljuvali Papeta kad nije poveo ublehu Zukanovica na SP...zna Pape.. ;)
Samo izdase ga najveci sinovi Bosne...i dokle god su oni tu, ova repka na veliko takmicenje otici nece...Kirin kup jedino ostaje i to sa pozivnicom.
Karma je karma.. :kafa:
Pape je sam sebe naguzio, isto kao sto ce i Robert sam sebe. Zbog menadzera.

Nije niko Papetu kriv sto mu je baza igraca bila 15 protiv Izraela ili sto je na SP vodio igrace koji nisu odigrali minute u kvalifikacijama.

Neko ce morati presjeci pa neka ove pomije idu u igracku penziju pa makar bili 6. sesir.
Pa doveo je Bazdarevic sve moguce reprezentativce sto su bili nabrojani upravo na ovom forumu... i corak..

Dokle god nam u repki ima neko iznad iste, to nece normalno funkcionisati..vidio si kako hrvati onoga protjerase sa SP... ;)

Sto se tice menadzera..oni ce uvijek biti tu dok je nesposobnih osoba u savezu...sve neke veze i vezice a pripreme za utakmicu na bazi djece iz obdanista..Lulic je o tome pricao...a sjecas se dobro kad je raja pljuvala Brazzu koji je bio jedini profesionalac u repki..sve nam se vraca..

Dok nam ne nadodje profesionalizam, ovako ce nam biti..

Zbog toga trebamo skidati kapu Papetu sto je uspio u moru uhljupa i hijena oko njega, a ne da ga pljuju ovi sto usta ne znaju obrisati..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 09 jun 2019, 01:26

let3 je napisao/la:
exampLe. je napisao/la:
let3 je napisao/la: A ko je zadužen da im nametne volju za igranjem fudbala ;) ili još preciznije - ko poziva te igrace koje, kako kažeš, "boli rinaka za državni dres" ko ih stavlja u prvih 11 :crazy:

Što nas opet vraca do trenera, to jest na onoga kojih ih poziva u repku :mrgreen: ne bi oni vidjeli ni Bosne ni kolaca a ni poklona, da ih neko ne poziva na to sve ;) zar ne
To bi znacilo da sleketor nece pozove neke nase igrace koji slove za najkvalitetnije, u prvom redu mislim na kapitena Dzeku, Pjanica, Bicakcica...
Dakle predlazes instant smjenu generacija, nesto slicno kao Fuad Muzurovic 2007 godine ???
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, Google [Bot], Proximic i 33 gosta.