Zašto onda ovo ovoliko traje?BordoSarajevo je napisao/la:Neko izvalio glupost za te tri plate a ljudi se ufatili da je to istina i da je tako i nikako drugačije, ne bi li ubjedili ostale da je to taj "što voli Sarajevo", "da je to ta legenda".
Što se niste uhvatili na ono što sam ja izvalio da je dogovor da Husref hoće radit besplatno ali da mu dovedu ekipu s kojom može napasti grupnu fazu?
Niste to uzeli jer VAM NE GODI!
Izvalio sam to, nije istina, ali prije će to moje biti ISTINA nego te tri plate što je neko izvalio.
Niko ovdje ne zna ni najbanalniji detalj iz pregovora na relaciji uprava-trener. NIKO
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Ja sam samo napisao da tu nije bilo sistemski. Nista drugo, ti ode do svedske.
Nije sistemski ako stavljas pavlovica na gol, on lose brani a imas Kovacevica koji sjedi na klupi i gledas ga svaki trening. I svaki i svaki i na kraju ne vidis.
Evo izjave "Tragali smo za dosta igrača, ne samo za golmanom, ali nismo ih uspjeli naći. Ne znam šta će se desiti sa Pavlovićem, ali vjerovatno će se morati tražiti neko rješenje".
Treba naglasiti da je prije toga i Tucakovic imao prednost nad Vladanom na pripremama koliko se sjecam. Ali mozda se ne sjecam dobro (prosle sezone).
Pidro. Na lijevom beku je igtao bekic, cinjenica. Poslije njega,, dusan hodzic. Cinjenica. Poslije dusana, pokusalo se sa Sabanovicem. Cinjenica. Zatim je tu igrao cini mi se i mujakic.
Nakon svega, dakle 4 igraca, kao 5. opcija je dosao pidro. Znaci na treninzima je bio bas bas los al na tekmama ponajbolji bek lige.
Eto dva primjera. I Mujakic je isto nakon serije karrona i ozljeda dosao u prvi sastav, tako u Sabanovic na cijem mjeatu ogra krilo, resic i ekipa neki drugi put.
Dakle, ne pljujem, ne mrzim itd samo nemoj piaati ono sto nije. sistemski nije.
Nije sistemski ako stavljas pavlovica na gol, on lose brani a imas Kovacevica koji sjedi na klupi i gledas ga svaki trening. I svaki i svaki i na kraju ne vidis.
Evo izjave "Tragali smo za dosta igrača, ne samo za golmanom, ali nismo ih uspjeli naći. Ne znam šta će se desiti sa Pavlovićem, ali vjerovatno će se morati tražiti neko rješenje".
Treba naglasiti da je prije toga i Tucakovic imao prednost nad Vladanom na pripremama koliko se sjecam. Ali mozda se ne sjecam dobro (prosle sezone).
Pidro. Na lijevom beku je igtao bekic, cinjenica. Poslije njega,, dusan hodzic. Cinjenica. Poslije dusana, pokusalo se sa Sabanovicem. Cinjenica. Zatim je tu igrao cini mi se i mujakic.
Nakon svega, dakle 4 igraca, kao 5. opcija je dosao pidro. Znaci na treninzima je bio bas bas los al na tekmama ponajbolji bek lige.
Eto dva primjera. I Mujakic je isto nakon serije karrona i ozljeda dosao u prvi sastav, tako u Sabanovic na cijem mjeatu ogra krilo, resic i ekipa neki drugi put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Ja govorim neki dan da rijetko ko ima neke informacije. Sacekati par dana da vidimo sa ce se desiti pa onda donositi zakljucke. Pljuvati je najlakse.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Imao je Husref svojih musica , Siroki na kosevu , Gosk na kosevu , kritikovanje Pidre , a Hebib kriv za gol.. Ako se ko sjeca , kad je Dzenan osvojio ligu , neki su govorili treba novi trener ,drugi su napadali gdje ces mijenjat trenera koji je osvojio Ligu , kad smo prvi 5 kola dozivjeli raspad , dzenu su otjerali i navijaci i uprava , e toga se bojim za Husrefa ... Ja ne znam kako ce pripremit ekipu za Evropu plus liga , samo da nam se konkurenti ne odlijepe ...
Za mene bi ozbiljno bi bilo kad bi doveli recimo stranca nekog kao Direktora Akademije, koji ima iskustva na toj poziciji, možda na pola godine ili godinu da radi u klubu. Da ustroji, postavi temelje prave, napravi reorganizaciju totalno. Da drži predavanja i daje instrukcije trenerima i uposlenicima. Postaviti mu asistenta, odnosno budućeg Direktora Akademije, naravno našeg nekog, koji će ga naslijediti, da hoda sa njim, uči i kupi znanje.
Naravno da bi to koštalo, ali to je investicija za budućnost i treba gledati kao takvu. Jednu sezonu žrtvovati na taj način, ne dovodit 4,5 igrača i usmjeriti pare na takvu osobu. Vjerujem da bi produktivnost i rad Akademije skočio za 50% ili čak više.
Naravno da bi to koštalo, ali to je investicija za budućnost i treba gledati kao takvu. Jednu sezonu žrtvovati na taj način, ne dovodit 4,5 igrača i usmjeriti pare na takvu osobu. Vjerujem da bi produktivnost i rad Akademije skočio za 50% ili čak više.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma sve počinje od sutra (prijelazni rok) a i idemo u Sloveniju u subotu, prozivka u petak meni se čini.. i ja sam nestrpljiv kao i vi ali sve ćemo vidjeti, nemojte misliti da ljudi u upravi (Emir ponajviše) ne rade nešto, samo moramo biti malo strpljivi i čekati ovu sad sedmicu što nam ide a i izvlačenje za ligu prvaka ide ubrzo.
Volim te Sarajevo!
Volim te Sarajevo!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Orangina85
- Kontakt:
Ma volim ja tebe bez obzira na to sto pricaju po brijacnicama kakav je DenchiDenchi je napisao/la:Aha preko tetke ga traziliOrangina85 je napisao/la:
Ljubi brat. Zvali su ga preko Merdanovica ali nije se nista ozbiljniji kontakt ostvario tj nije se ni uslo u pregovore jer se Jahic malo preracunao tad bio. Merdanovic je to potvrdio Husrefu. Vec je poznata stvar da Jahic hoce duze vrijeme da smijeni Husrefa i zbog njega je pocela ozbiljnija podrska Husrefu sa sjevera.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
1. Nihad Mujakić - priliku je dobio spletom okolnosti i usljed silnih povreda (iako je Husref izjavio da je zaslužio šansu, to se ipak desilo u momentu kad nije imao koga drugog)Pantelija je napisao/la:Ja sam samo napisao da tu nije bilo sistemski. Nista drugo, ti ode do svedske.
2. Selmir Pidro - Igrao je Almir Bekić, pio živce na slamku, pa se povrijedio, pa je igrao Dušan Hodžić, ista stvar - pa je tek onda Pidro dobio šansu
3. Halid Šabanović - Igrao je Dušan Hodžić kad nije morao na lijevog beka, pa nam je pio živce kao i Bekić, pa je umjesto njega desno krilo vraćeno na Beka, pa je Halid dobio šansu kad ovaj ima kartone, povrede, umor.
4. Vladan Kovačević - dobio šansu silom prilika zbog Bojanovog srednjaka, nakon njegovog prvog nastupa protiv Slobode, trener nam izjavi da nam je potreban prvi golman
ZAKLJUČAK: Sve gore navedeno su realni događaji i postupci Husrefa Musemića. Ništa od navedenog nije izvučeno iz konteksta niti je u domenu ličnog shvatanja već su fakti i činjenice.
Sve ovo govori, da Husref Musemić ne zna na osnovu provedenog trenažnog procesa reći jednom omladincu:"Momak, ti si taj, ti si u ovom klubu najbolji igrač na svojoj poziciji, ti ćeš igrati, ti imaš ono što drugi nemaju, a ostali se mogu pušiti dok ne izbore mjesto." Svi od pomenute četvorice su prvo šansu za igru dobili zato jer nije imao ko drugi, i tek na taj način je Husref mogao zaključiti da su bolji od neškolovanih polovnjaka. Za mene to nije odlika kvalitetnog stručnjaka
Stvari vezane za omladince, koje sam pomenuo je ono što mi najviše smeta, ono što je "ispod površine" i što se vidi kad u stranu skloniš najviše pobjeda, najviše golova, najmanje primljenih, najmanje poraza. Zato jer nije sve dobro kad pobijediš i nije sve loše kad izgubiš.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Od sutra svaki dan nova vijest o nama, necemo moci stici za svaku osvrt napravit i prokomentarisat.MortemHz je napisao/la:Ma sve počinje od sutra (prijelazni rok) a i idemo u Sloveniju u subotu, prozivka u petak meni se čini.. i ja sam nestrpljiv kao i vi ali sve ćemo vidjeti, nemojte misliti da ljudi u upravi (Emir ponajviše) ne rade nešto, samo moramo biti malo strpljivi i čekati ovu sad sedmicu što nam ide a i izvlačenje za ligu prvaka ide ubrzo.
Volim te Sarajevo!
Nismo ni svjesni kako nam to izvlacenje moze izotvarat vrata evrope. Moracemo cekat oktobar ili novembar da se vratimo crnjacima
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Uvijek će biti kartona, uvijek će biti povreda, uvijek će biti do poluvremena riješenih utakmica, uvijek će biti lakih protivnika u kupu na početku, uvijek će biti srijedom prijateljske utakmice. SVE SU TO PRILIKE ZA MLADE IGRAČE, da dobiju minutažu, da stiču iskustvo i da ZASLUŽE sve veću i veću minutažu.Pantelija je napisao/la:Sistem cekqj da se bekic , halilovic, hodzic ozlijede, pavlovic pokaze srednji prst a stoperi da dobiju svi zute![]()
Nismo djeca jarane
Kako pišete, ispada da JEDINI HUSREF ne daje priliku mladim, da BILO KO DRUGI DOĐE, bit će 7 akademaca u prvoj postavi, 3 će ulaziti sa klupe, a 13 će ih popunjavat ostatak klupe i biti na tribinama.
A šta dođe neki trener novi i minutaža akdemaca sa 13+ hiljada minuta spadne na 4 hiljade? ŠTA ONDA?
Klauzule da moraju igrati akademci i tražiti od novog trenera uz to i rezultate, TO NEĆE NIKO PRIHVATITI, da mu platiš MILIONE!
Ništa nije sistematski oko akademaca?
Ispade da smo sve opcije ispucali pa smo onda bili prisiljeni da odemo u juniore, pa da pitamo Dženu da nam posudi igrača, koji nije prošao nijedan trening sa prvim timom.
Pidro, Mujakić, Šabanović, Kovačević i ostali su POTPISALI VIŠEGODIŠNJE UGOVORE, priključeni prvoj ekipi, neki poslani na posudbe pa vraćeni, upoznali se sa ekipom, trenirali sa istom, dobijali prilike, ustalili se, igrali! AKO TO NIJE SISTEM, onda nismo ni duplu osvojili!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Puno ser.emo i puno se žalimo. PREVIŠE SER.EMO.
To oko akademaca, isto sad da ja počnem pljuvat što smo u prvom kolu izgubili protiv Radnika pa onda u 4. kolu remizirali protiv GOŠK-a, pa sam moro čekat predzadnje kolo da proslavim titulu. SMIJEŠNO!
To oko akademaca, isto sad da ja počnem pljuvat što smo u prvom kolu izgubili protiv Radnika pa onda u 4. kolu remizirali protiv GOŠK-a, pa sam moro čekat predzadnje kolo da proslavim titulu. SMIJEŠNO!
FK Sarajevo
-
belosevic28
- Kontakt:
Pokedincima dolaze notifikacije kad se ARGUMENTOVANO KRITIKUJE Hisref.
Bio sam napustio pdf zbog podrugljivih naziva prema istom, te lazi da uzima pare i da je i talu... Ali da ima musica - ima. Sve sto je Pantelija nabrojao su PUKE CINJENICE i nista vise.
Jah, jos jedna zanimljiva stvar, ovaj sto se uhvati na svaki post ARGUMENTIVANE KRITIKE je do juce zelio svima u klubi citiram "Dugu starost i tesku bolest" i jos mnogo gnusnih uvreda i kletvi.
Sopstveni stav i razmisljanje level nula.
Bio sam napustio pdf zbog podrugljivih naziva prema istom, te lazi da uzima pare i da je i talu... Ali da ima musica - ima. Sve sto je Pantelija nabrojao su PUKE CINJENICE i nista vise.
Jah, jos jedna zanimljiva stvar, ovaj sto se uhvati na svaki post ARGUMENTIVANE KRITIKE je do juce zelio svima u klubi citiram "Dugu starost i tesku bolest" i jos mnogo gnusnih uvreda i kletvi.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
-
bordopoeta
- Kontakt:
Davao je rahmetli Hase, i nije nikada ni dinara uzeo-naplatio od kluba, još je i hranio mnoge igrače.ade43 je napisao/la:Kakve nase crne legende, sve neke legende niko marke nije dao nit ista. Evo samo primjer Veleza, Vaha daje pare mjeceno, nez jel jos daje, Bajevic i sl.. Ko je nama ikad ista dao fol legende neke samo traze pare, bjezi bgt.Pantelija je napisao/la:Jeste vi svjesni da je gradimir gojer nekoliko puta trazio 2011, 2012 i 2013 da se pokrene stecaj naseg kluba? Jeate svjesni da smo svakom igracu ostajali duzni? Da smo dovodili samo igrace koje smo mogli zajebat?
Jeste svesni da su nam djeca sve placala, sve! Jela po pekarama usput. Jeste svjwsni miliona i miliona kojw amo ddugovali, ili niste?
Znate li da su naa tjerali sa terena jer je neko uplatio termin s rajom?
Brzo zaboravljate virsle, jad i bijesu u klubu.
Nasa djeca danas odsjedaju u hotelima, repka trenira u kampu, igraci ljetuju na maldivima....
Feđa je spasioc fks, legenda veca od 90% "legendi" koje marke nisu htjele uloziti u klub
Nogometni savez je uveo pravilo ako imas sve akademce u ekipi utakmica se registruje 3:0 za taj tim. A ako dva tima imaju sve akademca u ekipi onda se registruje 3:0 za mladu ekipu.BordoSarajevo je napisao/la:Puno ser.emo i puno se žalimo. PREVIŠE SER.EMO.
Ja mislim da je najbolje na Jezero otic i odma dati sansu djeci, a ne upitno je to da li bi nam donijelo pobjede. 3:0 svaka 99 bodova i 99:0 gol razlika
A trenera puna pedagogija, pa jbt ako iko zna sa djecom oni znaju. Mada ako ima neko sa iskustvom iz privatnog(nista ovi drzavni sve je to prevazidjen) vrtica odma ugovor na tri mjeseca
-
bordopoeta
- Kontakt:
Za Feđu si 100 posto u pravu, bez njega bi nam bila "mrka" kapa.Pantelija je napisao/la:Jeste vi svjesni da je gradimir gojer nekoliko puta trazio 2011, 2012 i 2013 da se pokrene stecaj naseg kluba? Jeate svjesni da smo svakom igracu ostajali duzni? Da smo dovodili samo igrace koje smo mogli zajebat?
Jeste svesni da su nam djeca sve placala, sve! Jela po pekarama usput. Jeste svjwsni miliona i miliona kojw amo ddugovali, ili niste?
Znate li da su naa tjerali sa terena jer je neko uplatio termin s rajom?
Brzo zaboravljate virsle, jad i bijesu u klubu.
Nasa djeca danas odsjedaju u hotelima, repka trenira u kampu, igraci ljetuju na maldivima....
Feđa je spasioc fks, legenda veca od 90% "legendi" koje marke nisu htjele uloziti u klub
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Pantelija je napiso činjenjice, ja sam istim odgovorio, moje mišljenje, imam pravo na to.belosevic28 je napisao/la:Pokedincima dolaze notifikacije kad se ARGUMENTOVANO KRITIKUJE Hisref.
Nit sam ga uvrijedio, nit ga nazvo' nekim imenom.
Ponavlja ko papagaj to, ponavljam i ja ko papaj to.
Argumentovano se kritikuje Husref, čim argumentovano ne odgovoriš na to, odma se piše "GUBI HUSREF PODRŠKU, VIDITE SAD OVO, NEMA KO DA GA BRANI"
Stojim iza toga što sam pisao, i opet bi, i svima to želim ukoliko sramote klub i navijače prave budalama.
Tebe ne citiram, al moram ovaj put, želim i tebi to isto, svaki put kad me citiraš i uzmeš u usta.
Čovječe najmanje komentarišeš klub i ono zbog čega i postoji forum i ova tema, samo ulaziš u neke lične rasprave, sve ti smeta, ko curica, al dobro kad sam te i vidio, onda mi je i jasno.
FK Sarajevo
-
belosevic28
- Kontakt:
Tako je siJukse povedi nas u nove pobjede.
Jbg kontam ja tebe, za cvaju se pise sta sef kaze. A za cvaju se u Jaruskama izgotivis hevtu dana.
Cuj ono nekog vidjelo i nesto skontalo, hudnica mala tatina...
Jbg kontam ja tebe, za cvaju se pise sta sef kaze. A za cvaju se u Jaruskama izgotivis hevtu dana.
Cuj ono nekog vidjelo i nesto skontalo, hudnica mala tatina...
De ba Beli zezas sebelosevic28 je napisao/la:Pokedincima dolaze notifikacije kad se ARGUMENTOVANO KRITIKUJE Hisref.
Treba li notifikacija za kritike o Husrefu?
Na kojoj stranici nema kritike Husrefa?
Bjezi ba Beli.
Ja hocu sad boljeg trenera od Husrefa!
Ali ovo sto se ovdje provodi nije hocu boljeg od Husrefa nego je ocito samo i samo i samo necu Husrefa po svaku cijenu.
A golema je to razlika golema
Siux je nekad pisao ono šta misli i imao svoje mišljenje, sad piše samo pozitivu, pa makar i ne mislio tako. Razlog - jer su ga beli i ekipica istraumirali i na svaki post mu se kačili životom.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
belosevic28
- Kontakt:
Treba tog belog lincovat i banovatjoker90 je napisao/la:Siux je nekad pisao ono šta misli i imao svoje mišljenje, sad piše samo pozitivu, pa makar i ne mislio tako. Razlog - jer su ga beli i ekipica istraumirali i na svaki post mu se kačili životom.
Trenutno korisnika/ca: Cattivi87, napoleon72, Tatamata1946 i 37 gostiju.