Ma daj bogati Civic se gura a nije par utakmica bio uopste ni na klupi u Ceskoj...Gluposti.Duljevic na klupi mjesecima....Vrancic u top formi na klupu ga bacio....Da mu pulen igra.damir_82 je napisao/la:Sve to lijepo izgleda u priči.. A naročito sad kada znamo gdje je bio propuh i šta nije štimalo..Brcanskamalta je napisao/la:Ma rekoh sinoc neke rezultate smo imali ali igru nemamo nikako...
Nije to utakmica ili dvije...nemamo igru uopste.
Lako je sada pisati,slazem se ali sinoc je trebalo Zuku na beka stoperi Sunjic i Bicakcic i Darka desno. Nije to mudrost.
Sredina Besic Vrancic i Gojak.....Vrancic je igracina trci ko i Besic ima Slobodnjak jbt i ofanzivan je zabija golove...Robert ozbiljno sere...
Kapitensku Pjanicu(najveca zvijezda trenutno)a sa Dzekom ozbiljno pricat...Ako ce ovako igrat fala mu.
Zasluge da on je ziva legenda ali nama treba napadac....
Meni je recimo Bičo desno bio logičan izbor jer Darko nema utakmica..
Znali smo da su tvrda ekipa.. Da ih ni bolje ekipe ne nadigraju. Znali smo sve vrijeme da će greška riješiti utakmicu.. Naša greška se desila kad smo dozvolili da nam rašire odbranu i ostavili Pukkija 1 na 1 sa Šunjićem..
Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Re: Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)
Zadnja izmjena: Brcanskamalta, dana/u 09 jun 2019, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
I ovako limitirani smo barem 30% jaci od Finaca, to je cinjenica.leorey je napisao/la: Nekad bili, nemas dodir s realnoscu, gdje igraju sada ti igraci i kako? Da vratimo i Misketa a?
Nema smisla izgovor traziti u igrackom (ne)kvalitetu i ulaziti u diskusije koliko je ko dobar danas, koliko je dobar bio.
To zelim reci.
Obojica su bili u kakvoj takvoj takmičarskoj formi pred ove utakmice.. Za razliku od Darka.. A Čivić nam je jedina alternativa na lijevom beku nakon Kolašinca koji je javio da je povrijeđen.. Kao kapiten mlade reprezentacije, logično je da dobije šansu.. I juče uopšte nije bio centar naših problema.. čak šta više, par dobrih centaršuteva s njegove strane..Brcanskamalta je napisao/la:Ma daj bogati Civic se gura a nije par utakmica bio uopste ni na klupi u Ceskoj...Gluposti.Duljevic na klupi mjesecima....damir_82 je napisao/la:Sve to lijepo izgleda u priči.. A naročito sad kada znamo gdje je bio propuh i šta nije štimalo..Brcanskamalta je napisao/la:Ma rekoh sinoc neke rezultate smo imali ali igru nemamo nikako...
Nije to utakmica ili dvije...nemamo igru uopste.
Lako je sada pisati,slazem se ali sinoc je trebalo Zuku na beka stoperi Sunjic i Bicakcic i Darka desno. Nije to mudrost.
Sredina Besic Vrancic i Gojak.....Vrancic je igracina trci ko i Besic ima Slobodnjak jbt i ofanzivan je zabija golove...Robert ozbiljno sere...
Kapitensku Pjanicu(najveca zvijezda trenutno)a sa Dzekom ozbiljno pricat...Ako ce ovako igrat fala mu.
Zasluge da on je ziva legenda ali nama treba napadac....
Znali smo da su tvrda ekipa.. Da ih ni bolje ekipe ne nadigraju. Znali smo sve vrijeme da će greška riješiti utakmicu.. Naša greška se desila kad smo dozvolili da nam rašire odbranu i ostavili Pukkija 1 na 1 sa Šunjićem..
Opet, nismo bili na treningu da vidimo kako to izgleda..
Iako mi Bajić za sve ove utakmice u reprezentaciji, osim asistencije Višći u Koreji, nije pokazao baš ništa, vjerujem da je njegov ulazak trebao da pokuša rasteretiti Edina.. Napadač je, krasio ga je šut izvan 16.. Jučer nije opravdao ništa od očekivanja..
Najgore je to sto Zuti jedno 4-5 igraca ne gotivi,a koji su prije njega bili redovni.Kolasinac,Hajrovic,Begovic,otjerao je Lulica u penziju,a mogao je jos bar 3 godine igrat za repku.Ocigledno je da je do Zutog,sigurno ne placaju dovoljno da bi igralifaruk993 je napisao/la:Koliko god smo mi kvalitetom ogranicena ekipa toliko je jucer Prosinecki podbacio. Prvo svaki igrac mora igrat svoju poziciju da bi od njega imao neke koristi, sjetite se Srbije koja je igracki dosta jaca od nas ali debakl 5:0 jer im je bar 4 igraca u toj utakmici igralo neprirodne pozicije. Tako da je jucer Todorovic morao igrat desnog beka jer je jedini desnik bek u rosteru, Bicakcic to ne moze jer je klasicni stoper koji je spor. Druga greska je limitirani vezni red koji ne zna igrat lopte. Kako napravit sansu kad veznjaci ne znaju sta ce s njom? Umjesto jednog od njih je morao pocet Vrancic koji koliko toliko zna lopte. Ako ne vodis uvedes na vrijeme Gojaka i imas 2 od 3 vezna koji mozda nesto mogu napravit i iskreirat. Treca greska su samo 2 izmjene koje su obe zakasnile. Odmah na poluvremenu ti vidis da tu nema hljeba, prema tome mijenjaj. Njemu prva izmjena sredinom drugog pol a druga pred kraj dok trece nije ni bilo. Uvodi Bajica koji je smijesan kad ga gledas kako hoda, o igranju ne treba pricat. Glavu dajem da bi Hajrovic neuporedivo bio korisnije krilo kao zamjena bar 20 min. Znam da je dosadno vise pricat o njemu i da ga Zuco ne gotivi, ali to je toliko ocigledno da svaki put upada u oci.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne znam sto se neko nada barazu da cemo proci kad nisi jaci od repki kao sto su Danska, Svedska, Austrija, Rusija, Ceska.
Ne da nismo jaci, vec smo dosta slabiji.
Ne da nismo jaci, vec smo dosta slabiji.
27.10.2020
- JohnCleese
- Kontakt:
Nemamo mi posebnih argumenata za koje se mozemo uhvatiti kad kazemo kako bi trebali imati finu i dopadljivu igru. Da se se ne lazemo.
Sinoc je prikazana bas losa igra i mi bolje od onog svejedno moramo bez duskusije, ali za koliko bolje je realno ocekivati?
Po meni, optimalno bi bilo ponavljati i zadrzati nivoe igre koje smo pokazali protiv Austrije.
Za takvo sto potreban je veci voljni momenat od jucerasnjeg kod cijele ekipe i Dzeko koji ce se podignuti za samo 2-3% procenta od jucerasnjeg Dzeke.
Jer dokle god je Dzeko u reprezentaciji nasa ogra ce (ne)svjesno zavisti od njega.
Uostalom kada pricamo o igri, ne smijemo zaboraviti cinjenicu da je u danasnjem fudbalu rezultat manje zavisan od igre nego ranije.
Odnosno nikad u historiji fudbala igra nije manje znacila za konacan uspjeh.
Sinoc je prikazana bas losa igra i mi bolje od onog svejedno moramo bez duskusije, ali za koliko bolje je realno ocekivati?
Po meni, optimalno bi bilo ponavljati i zadrzati nivoe igre koje smo pokazali protiv Austrije.
Za takvo sto potreban je veci voljni momenat od jucerasnjeg kod cijele ekipe i Dzeko koji ce se podignuti za samo 2-3% procenta od jucerasnjeg Dzeke.
Jer dokle god je Dzeko u reprezentaciji nasa ogra ce (ne)svjesno zavisti od njega.
Uostalom kada pricamo o igri, ne smijemo zaboraviti cinjenicu da je u danasnjem fudbalu rezultat manje zavisan od igre nego ranije.
Odnosno nikad u historiji fudbala igra nije manje znacila za konacan uspjeh.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- Brcanskamalta
- Kontakt:
U kakvoj takmicarskoj formi je Duljevic bogati....hajde nejse.
Nas Italija ako otrese mi grupu mozemo zaboravit....Kvalifikacije propale a nismo ni poceli...Aferim
Nas Italija ako otrese mi grupu mozemo zaboravit....Kvalifikacije propale a nismo ni poceli...Aferim
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Cijela priča koju govorimo ovdje već par mjeseci je jučer izašla na površinu. Problem Begović ko Begović nije ali jeste problem odnos prema jednom od najboljih igrača. Tek tako, iz čista mira, ga proglasi za osobu koja bira utakmice. Tu se vidjelo koliko ovo sve Robi smatra ozbiljno, kao i sa Hajrovićem.
Nikad nije bio problem ako selektor pogriješi, izvede pogrešnu postavu, formaciju i sl. ali ako to uvidi i promjeni u toku same utakmice a ako to ne uradi to je problem. Robi to jučer nije uradio, nakon prvog poluvremena je bilo vidljivo da nas nema nigdje, da treba kreator u veznom redu. Robi ništa ne mijenja, nastavlja po starom. Ne možemo sve pravdati lošim igračkim kadrom. Imamo igrača da prosječnu Grčku i Finsku dobijemo. Mora se raditi, ozbiljno raditi, ozbiljno shvatati sve mečeve. Ništa od tog ne radimo. Sam podatak da su se Finci 10 dana pripremali a mi 2, nećemo mi biti ništa bolji ako budemo se pripremali ko i oni, ako oni nemaju snage da trče 90 min i takvi dođu na pripreme, ništa u toku tih 10 dana neće se drastično promjeniti. Ali to je podatak kako se ozbiljno shvata sve ovo, da oni ove utakmice nisu ozbiljno shvatili.
Možemo govoriti šta hoćemo ali Sarić nije za prvih 11. Za nekih 20ak min igre, uredu to i može proći alli ne da bude nezamjenjiv u startnih 11. Da je jučer bilo umjesto Čivića Nastić, Bičakčića Todorović, Cimirota Vrančić (Prcić), Sarića Gojak, to bi bilo dosta bolje, siguran sam da bi došli do pobjede. Problem i same trke, pristupa, sve je to do selektora. Nije samo trčati ko muha bez glave. Mora se znati ko, gdje i kako trči, zašto trči tu gdje trči. To sve radi trener. Nije to samo ubaci Sarića i reći eto trči, bori se. Ako dva igrača trče na istu poziciju, dođeš na isto ko da i ne trče, sudaraju se.
Moraju se drastične promjene napraviti, evidentno je da ovo ovako ne funkcioniše. Od početka ovako igramo, samo smo se nekako izvlačili ali ne može se uvijek izvlačiti. U meču protiv Italije ne očekujem ništa, osim časnog poraza.
Jučer nešto gledam teme, videe iz 2014., pred SP. Zamišljam kako bi i sad bilo, ta euforija i baš bi krivo sinoć. I sad mi je krivo ako ne odemo na EP. Tih 4-5 mjeseci priprema, igre, očekivanja, komentarisanja, cijele atmosfere. Jedina svijetla tačka u ovoj zemlji.
Nikad nije bio problem ako selektor pogriješi, izvede pogrešnu postavu, formaciju i sl. ali ako to uvidi i promjeni u toku same utakmice a ako to ne uradi to je problem. Robi to jučer nije uradio, nakon prvog poluvremena je bilo vidljivo da nas nema nigdje, da treba kreator u veznom redu. Robi ništa ne mijenja, nastavlja po starom. Ne možemo sve pravdati lošim igračkim kadrom. Imamo igrača da prosječnu Grčku i Finsku dobijemo. Mora se raditi, ozbiljno raditi, ozbiljno shvatati sve mečeve. Ništa od tog ne radimo. Sam podatak da su se Finci 10 dana pripremali a mi 2, nećemo mi biti ništa bolji ako budemo se pripremali ko i oni, ako oni nemaju snage da trče 90 min i takvi dođu na pripreme, ništa u toku tih 10 dana neće se drastično promjeniti. Ali to je podatak kako se ozbiljno shvata sve ovo, da oni ove utakmice nisu ozbiljno shvatili.
Možemo govoriti šta hoćemo ali Sarić nije za prvih 11. Za nekih 20ak min igre, uredu to i može proći alli ne da bude nezamjenjiv u startnih 11. Da je jučer bilo umjesto Čivića Nastić, Bičakčića Todorović, Cimirota Vrančić (Prcić), Sarića Gojak, to bi bilo dosta bolje, siguran sam da bi došli do pobjede. Problem i same trke, pristupa, sve je to do selektora. Nije samo trčati ko muha bez glave. Mora se znati ko, gdje i kako trči, zašto trči tu gdje trči. To sve radi trener. Nije to samo ubaci Sarića i reći eto trči, bori se. Ako dva igrača trče na istu poziciju, dođeš na isto ko da i ne trče, sudaraju se.
Moraju se drastične promjene napraviti, evidentno je da ovo ovako ne funkcioniše. Od početka ovako igramo, samo smo se nekako izvlačili ali ne može se uvijek izvlačiti. U meču protiv Italije ne očekujem ništa, osim časnog poraza.
Jučer nešto gledam teme, videe iz 2014., pred SP. Zamišljam kako bi i sad bilo, ta euforija i baš bi krivo sinoć. I sad mi je krivo ako ne odemo na EP. Tih 4-5 mjeseci priprema, igre, očekivanja, komentarisanja, cijele atmosfere. Jedina svijetla tačka u ovoj zemlji.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pa kako ćeš 10dana se pripremat kad oce ljudi Bajram 3 dana da slave.
Loši potezi Robija,kurcobolja Dzeke i vezni red koji je za klasu ispod ijedne prosjecne reprezentacije i eto
Loši potezi Robija,kurcobolja Dzeke i vezni red koji je za klasu ispod ijedne prosjecne reprezentacije i eto
Lijepo sam napisao "kakvoj takvoj, u odnosu na Todorovića.." Ništa protiv Todorovića, čak mislim da može biti koristi od njega, ali ako trenutno nije na optimalnom nivou, ne da nam neće koristiti, nego će mu se lošom partijom zatvoriti vrata..Brcanskamalta je napisao/la:U kakvoj takmicarskoj formi je Duljevic bogati....hajde nejse.
Kvalifikacije su nakon utorka na 40%, s tim da još uvijek nismo igrali protiv Lihtenštajna..
Unofficialpage je napisao/la:Cijela priča koju govorimo ovdje već par mjeseci je jučer izašla na površinu. Problem Begović ko Begović nije ali jeste problem odnos prema jednom od najboljih igrača. Tek tako, iz čista mira, ga proglasi za osobu koja bira utakmice. Tu se vidjelo koliko ovo sve Robi smatra ozbiljno, kao i sa Hajrovićem.
To govorim vec neko vrijeme, Prosinecki je poprimio najgore nase osobine (ako ih nije donio sa sobom?).
Bahatost, neozbiljan pristup, potcjenjivanje javnosti, treniranje strogoce na najboljim igracima.
Rezultati se vide, a s obzirom da je u "bosanskom modu", mozemo ocekivati dalji raspad sistema i tvrdoglavo istrajavanje na naopakom pristupu.
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Todorovic je odigrao vise od duplo utakmica za Salzburg ove polusezone nego ovaj za Dresden....Cinjenice....damir_82 je napisao/la:Lijepo sam napisao "kakvoj takvoj, u odnosu na Todorovića.." Ništa protiv Todorovića, čak mislim da može biti koristi od njega, ali ako trenutno nije na optimalnom nivou, ne da nam neće koristiti, nego će mu se lošom partijom zatvoriti vrata..Brcanskamalta je napisao/la:U kakvoj takmicarskoj formi je Duljevic bogati....hajde nejse.
Kvalifikacije su nakon utorka na 40%, s tim da još uvijek nismo igrali protiv Lihtenštajna..
Po cemu je bogati u boljoj formi....Ne kontam....Cak ne igraju istu poziciju ne znam sto raspravljam.
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
- Goalgetter
- Kontakt:
Uzecemo Itlaiju u utorak.
necemo ih uzeti ali nas nece razbiti kao sto mnogi ocekuju.Goalgetter je napisao/la:Uzecemo Itlaiju u utorak.
bez sumnje, odigrace puno bolje nego u finskoj, izgubicemo tijesno i sto je najgore, pokazat ce da mogu, dobicemo laznu sliku da je finska ipak samo los dan i u septembru sve iz pocetka.
tako do kraja kvalifikacija gdje ce nam, ko da gledam, dlaka faliti za 2. mjesto, odigracemo neku historijsku i zijaniti:-)
kad je baraz u pitanju, jednog protivnika nismo mogli proci, mozda bude lakse sada kad su dva:-)
Brcanskamalta je napisao/la:Todorovic je odigrao vise od duplo utakmica za Salzburg ove polusezone nego ovaj za Dresden....Cinjenice....damir_82 je napisao/la:Lijepo sam napisao "kakvoj takvoj, u odnosu na Todorovića.." Ništa protiv Todorovića, čak mislim da može biti koristi od njega, ali ako trenutno nije na optimalnom nivou, ne da nam neće koristiti, nego će mu se lošom partijom zatvoriti vrata..Brcanskamalta je napisao/la:U kakvoj takmicarskoj formi je Duljevic bogati....hajde nejse.
Po cemu je bogati u boljoj formi....Ne kontam....Cak ne igraju istu poziciju ne znam sto raspravljam.
Ni ja ne znam što raspravljamdamir_82 je napisao/la:Obojica su bili u kakvoj takvoj takmičarskoj formi pred ove utakmice.. Za razliku od Darka.. A Čivić nam je jedina alternativa na lijevom beku nakon Kolašinca koji je javio da je povrijeđen.. Kao kapiten mlade reprezentacije, logično je da dobije šansu.. I juče uopšte nije bio centar naših problema.. čak šta više, par dobrih centaršuteva s njegove strane..Brcanskamalta je napisao/la:Ma daj bogati Civic se gura a nije par utakmica bio uopste ni na klupi u Ceskoj...Gluposti.Duljevic na klupi mjesecima....damir_82 je napisao/la: Sve to lijepo izgleda u priči.. A naročito sad kada znamo gdje je bio propuh i šta nije štimalo..
Opet, nismo bili na treningu da vidimo kako to izgleda..
Iako mi Bajić za sve ove utakmice u reprezentaciji, osim asistencije Višći u Koreji, nije pokazao baš ništa, vjerujem da je njegov ulazak trebao da pokuša rasteretiti Edina.. Napadač je, krasio ga je šut izvan 16.. Jučer nije opravdao ništa od očekivanja..
Najbolji pokazatelj kakva je ovo smijurija od reprezentacije je to što su Ćivić i Sarić non-stop u prvih jedanaest.
Lik je pozvao Vrančića a nije mu dao ni minute na terenu, čini mi se da ga je samo pozvao zbog pritiska javnosti a nije planirao uopšte da ga koristi.
Lik je pozvao Vrančića a nije mu dao ni minute na terenu, čini mi se da ga je samo pozvao zbog pritiska javnosti a nije planirao uopšte da ga koristi.
-
bhfanatic14
- Kontakt:
To sam ja brate odma napiso. Vrana je samo pozvan da se zamazu oci javnosti i da se tako usute navijaci. Jer kako bi objasnio i spremio nove lazi da nije pozvo igraca koji je osvojio championship, koji je drugi najbolji strijelac Norwicha odma iza pukkija. Ovako su se dogovorili Hajde zvat cemo ga radi reda i imat cemo mir u kuci. Normalno da nista nije planiro snjim kad je Ovo amaterska repka vodjena menadzerima , gdje poluamateri imaju pretplaceno mjesto u prvih 11 ! Zato i sve dolazi na naplatu ,sto sam ja i piso ima vise od pola godine da nas ceka ovaj scenario.Vucevich je napisao/la:Najbolji pokazatelj kakva je ovo smijurija od reprezentacije je to što su Ćivić i Sarić non-stop u prvih jedanaest.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Nit sam gledo, nit ću vise gledat. Robi me je razočarao potpuno. 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
ma jašta radi, dedera nam husrefabodi123 je napisao/la:Nit sam gledo, nit ću vise gledat. Robi me je razočarao potpuno.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, CudanLik, General505, Goalgetter, HZbec, IgmanskiVukovi i 48 gostiju.