FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Manijaci19871921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Manijaci19871921 » 12 jun 2019, 19:45

Naravno da je ukljucen, pa kako je Amar i skupstinar i zaposlenik kluba... kako je Badzak skupstinar i dio upravnog odbora... Naravno da je moglo da neko izvjesti o radu prijasnjih u koga navijaci imaju povjerenja svi bas svi. to sam htio reci..

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 jun 2019, 19:48

Manijaci19871921 je napisao/la:Naravno da je ukljucen, pa kako je Amar i skupstinar i zaposlenik kluba... kako je Badzak skupstinar i dio upravnog odbora... Naravno da je moglo da neko izvjesti o radu prijasnjih u koga navijaci imaju povjerenja svi bas svi. to sam htio reci..
Pa moze onaj ko je trenutno u upravi a da je ranije bio u skupstini kao sto je Badzak jer je svakako v.d. direktora i zamjenik predsjednika, ali kako ce iznosit podatke o stanju u klubu neko kome je jedina dodirna tacka sa svakodnevnik radom kluba jednogodisnji dolazak na skupstinu?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Manijaci19871921
Kontakt:

Post Postao/la Manijaci19871921 » 12 jun 2019, 19:52

irfo je napisao/la:
Manijaci19871921 je napisao/la:Naravno da je ukljucen, pa kako je Amar i skupstinar i zaposlenik kluba... kako je Badzak skupstinar i dio upravnog odbora... Naravno da je moglo da neko izvjesti o radu prijasnjih u koga navijaci imaju povjerenja svi bas svi. to sam htio reci..
Pa moze onaj ko je trenutno u upravi a da je ranije bio u skupstini kao sto je Badzak jer je svakako v.d. direktora i zamjenik predsjednika, ali kako ce iznosit podatke o stanju u klubu neko kome je jedina dodirna tacka sa svakodnevnik radom kluba jednogodisnji dolazak na skupstinu?
Ako si siguran da ne postoji sansa da to uradi neko poput gospodina Jelica ili slican, onda bi volio da to bude Jasmin Badzak.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 12 jun 2019, 19:55

@Manijaci19871921

Sramotno je to što se radi, da se naš najtrofejniji trener u istoriji blati da bi se oprao Misimović. Sramotno, jadno i bijedno. Na Amara se tovare tako odvratne stvari da je to za nepovjerovat. Npr juče čitam došao pučevima tri puta na vlast, da krade klub. Fuj. Zaboravili Newcastle, duplu, 0-3 na Koševu, ili dvije godine bez po jede u gostima, pa titulu, opet duplu, dominaciju kakvu liga do tada nije vidjela. Čitam i nakon utakmice sinoć kako nikada Gojaka nećemo prežaliti a Džeko, Višća, Šehić su valjda igrali za vrijeme Misimivica.

Vjeruj mi care, ja pratim Želju 25 i više godina, od ove sramote koja nam se desila, dugo ćemo se oporavljat. Na sramotu svakome ko je učestvovao.

Jedan je Amar Osim, naš najtrofejniji trener! Ne može ga sto graditelja tribine i "volontera" zamijeniti!
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 12 jun 2019, 19:57

Nagovjestaj novog spina ilimi se cini? Ako podatke o dugovima ne iznese neko kome vjeruju "navijaci" nece se pikati?

Manijaci19871921
Kontakt:

Post Postao/la Manijaci19871921 » 12 jun 2019, 20:02

plavousrcu je napisao/la:Nagovjestaj novog spina ilimi se cini? Ako podatke o dugovima ne iznese neko kome vjeruju "navijaci" nece se pikati?
Jesi ti paranoja frajer nemoj mi ni replicirati očiju ti, pegla mi je odgovarati tebi, dosadan si... rekao sam da bi to najpostenije bilo, a ne siljak raskopcani kad je bila skupstina pricao kako mu je receno dok su se lizali, sad kad je na stubu za kamenjanje sad bi rekao kako jeste. Eto zbog toga sam rekao.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 12 jun 2019, 20:04

Nema se sta iznositi, za vrijeme Misimovica smo potrosili preko 20.000.000 maraka i to je fakt yebeni. To je po podacima koje ostavio Misimovic, ne Amar, ne Badzak, ne peti deseti. Fakt!

Isto tako ostavili su rupe na sve strane. Kada se pricalo da smo u kreditu govorili su lazemo, Amarovci seru. Kada smo govorili duzni za teren, lazu Amarivci opet. Da su se pare trosile sakom i kapom, lazu hoce najbolju upravu da otjeraju. Na kraju sve istina i opet isti pljuju druge iako nisu bili u pravu.

Bukvalno ljudi napravili sistem da im ne mozes nista reci. Kada blate legendu ovako, sta mi navijaci da ocekujemo. Ko se god usprotivio bio je popljuvan, to je sramno i zalosno da smo to sebi dopustili. Jednostavno, ako kazes nesto ti si Amarovac, kao da je voljeti njega nesto zabranjeno a ne ponos svih nas.

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Manijaci19871921
Kontakt:

Post Postao/la Manijaci19871921 » 12 jun 2019, 20:08

Dokoljenko je napisao/la:Nema se sta iznositi, za vrijeme Misimovica smo potrosili preko 20.000.000 maraka i to je fakt yebeni. To je po podacima koje ostavio Misimovic, ne Amar, ne Badzak, ne peti deseti. Fakt!

Isto tako ostavili su rupe na sve strane. Kada se pricalo da smo u kreditu govorili su lazemo, Amarovci seru. Kada smo govorili duzni za teren, lazu Amarivci opet. Da su se pare trosile sakom i kapom, lazu hoce najbolju upravu da otjeraju. Na kraju sve istina i opet isti pljuju druge iako nisu bili u pravu.

Bukvalno ljudi napravili sistem da im ne mozes nista reci. Kada blate legendu ovako, sta mi navijaci da ocekujemo. Ko se god usprotivio bio je popljuvan, to je sramno i zalosno da smo to sebi dopustili. Jednostavno, ako kazes nesto ti si Amarovac, kao da je voljeti njega nesto zabranjeno a ne ponos svih nas.
Kod nas brate jest mentalitet problem. I naravno nece Zeljo nikad biti klub koji ce neki projekat platiti 7 miliona s racuna, dok ne dodje neki strani investitor koji to gleda kao investiciju i dobit. Da su ih nakon godinu dana otjerali, ostao bi dug za novi LED semafor, ja ti kazem imali su dogovor sa dobavljacima dinamiku otplate toga, dogovoreno je placanje u rate. I to bi u predvidjenom roku bilo zavrseno. A otisli su prije nego sto su mislili otic, time je zapoceto ostalo nekom drugom kao obaveza.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 12 jun 2019, 20:09

Manijaci19871921 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Nagovjestaj novog spina ilimi se cini? Ako podatke o dugovima ne iznese neko kome vjeruju "navijaci" nece se pikati?
Jesi ti paranoja frajer nemoj mi ni replicirati očiju ti, pegla mi je odgovarati tebi, dosadan si... rekao sam da bi to najpostenije bilo, a ne siljak raskopcani kad je bila skupstina pricao kako mu je receno dok su se lizali, sad kad je na stubu za kamenjanje sad bi rekao kako jeste. Eto zbog toga sam rekao.
Najgore u zivotu je biti licemjer. Siljak prije godinu nije bio "'raskopcani', pravili se gifovi, sprdali se protivnici njegovom raskopcanoscu. Danas?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 12 jun 2019, 20:12

I sa trenerskim magom iz Srbije Petrovicem su imali dogovor o dinamici isplate duga :). Mozete vi bolje.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 jun 2019, 20:15

Dokoljenko je napisao/la:@Manijaci19871921

Sramotno je to što se radi, da se naš najtrofejniji trener u istoriji blati da bi se oprao Misimović. Sramotno, jadno i bijedno. Na Amara se tovare tako odvratne stvari da je to za nepovjerovat. Npr juče čitam došao pučevima tri puta na vlast, da krade klub. Fuj. Zaboravili Newcastle, duplu, 0-3 na Koševu, ili dvije godine bez po jede u gostima, pa titulu, opet duplu, dominaciju kakvu liga do tada nije vidjela. Čitam i nakon utakmice sinoć kako nikada Gojaka nećemo prežaliti a Džeko, Višća, Šehić su valjda igrali za vrijeme Misimivica.

Vjeruj mi care, ja pratim Želju 25 i više godina, od ove sramote koja nam se desila, dugo ćemo se oporavljat. Na sramotu svakome ko je učestvovao.

Jedan je Amar Osim, naš najtrofejniji trener! Ne može ga sto graditelja tribine i "volontera" zamijeniti!
Ovo su samo trenutni igraci u A reprezentaciji a zamisli koliko je godina proslo od kad je on imao dodira sa Zeljom. Ranije su isto bili Guso, Hasagic, Biscevic, Beslija, pa i Svraka. Prijasnja uprava je samo uspjela da Zakarica dovedu do klupe ili sireg spiska reprezentacije. To bi ti isto bilo kad bi se mi hvalili da je Amar uspjeo sa Svrakom.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 12 jun 2019, 20:19

Dokoljenko je napisao/la:Nema se sta iznositi, za vrijeme Misimovica smo potrosili preko 20.000.000 maraka i to je fakt yebeni. To je po podacima koje ostavio Misimovic, ne Amar, ne Badzak, ne peti deseti. Fakt!

Kod nas brate jest mentalitet problem. I naravno nece Zeljo nikad biti klub koji ce neki projekat platiti 7 miliona s racuna, dok ne dodje neki strani investitor koji to gleda kao investiciju i dobit. Da su ih nakon godinu dana otjerali, ostao bi dug za novi LED semafor, ja ti kazem imali su dogovor sa dobavljacima dinamiku otplate toga, dogovoreno je placanje u rate. I to bi u predvidjenom roku bilo zavrseno. A otisli su prije nego sto su mislili otic, time je zapoceto ostalo nekom drugom kao obaveza.

Nije problem u ledu, tribini a ni dugu, u ljudima je problem. Jedne prilike kada sam sjedio sa Vukoticem, pitao sam ga: u kojem trenutku ste pomisli da treba, to prvo, a drugo da ste Vi toliko bitni, pa da pljujete Amara i Zubana. Ko ste Vi da njih pljujete? Prvi put kada je Izlija napisao da su na vise kostale kupljene titule od procedura, mi smo pukli po pola. Kakva je sila u njih usla, ja ne znam, ali su nas tako podijelili i zavadili da je to Bogu plakat. Posebno navijaci koji su se priklonili toj opciji. Ja ih licno pojedine znam odrasli u Tuborgu, svaki yebeni dan, zdravo Šefe, kako ste Šefe, šta ima Šefe. Danas pljuc pljuc. Nije to bas lijepo. A tek pojedini iz uprave, danima dolazili i oko nogu igrali kao mace oko vruće kaše. Danas, kažu oni pravili klub. Tuga.

Nije to Željo, vjeruj mi na riječ. Ja jos ni jedan dokaz od svega izrecenog protiv Amara ili Zubana nisam vidio, i niko mi ne može vaz držati ko su ta dva čovjeka i šta su postigli sa Željom. Niko, taj ne postoji. Da su cvjećke, nisu sigirno, ali da ruše Želju, to samo pod temperaturom mozes izjaviti.

Amar Osim i Zuban legende su kluba! Zapamtite!

Manijaci19871921
Kontakt:

Post Postao/la Manijaci19871921 » 12 jun 2019, 20:28

Dokoljenko je napisao/la:

Nije problem u ledu, tribini a ni dugu, u ljudima je problem. Jedne prilike kada sam sjedio sa Vukoticem, pitao sam ga: u kojem trenutku ste pomisli da treba, to prvo, a drugo da ste Vi toliko bitni, pa da pljujete Amara i Zubana. Ko ste Vi da njih pljujete? Prvi put kada je Izlija napisao da su na vise kostale kupljene titule od procedura, mi smo pukli po pola. Kakva je sila u njih usla, ja ne znam, ali su nas tako podijelili i zavadili da je to Bogu plakat. Posebno navijaci koji su se priklonili toj opciji. Ja ih licno pojedine znam odrasli u Tuborgu, svaki yebeni dan, zdravo Šefe, kako ste Šefe, šta ima Šefe. Danas pljuc pljuc. Nije to bas lijepo. A tek pojedini iz uprave, danima dolazili i oko nogu igrali kao mace oko vruće kaše. Danas, kažu oni pravili klub. Tuga.

Nije to Željo, vjeruj mi na riječ. Ja jos ni jedan dokaz od svega izrecenog protiv Amara ili Zubana nisam vidio, i niko mi ne može vaz držati ko su ta dva čovjeka i šta su postigli sa Željom. Niko, taj ne postoji. Da su cvjećke, nisu sigirno, ali da ruše Želju, to samo pod temperaturom mozes izjaviti.

Amar Osim i Zuban legende su kluba! Zapamtite!
Jedan dio tvog posta potpisujem. A jedan dio i pecat stavljam i to je moja najveca zamjerka i jednim i drugim i trecim, a to je da smo podjeljeni haman ko grobari. A oni su u boljoj poziciji, podjelili su se oko prevlasti, oko nekakvih njihovih navijackih ideala, mi oko uprave. Takodjer mi je glupo sto ako ne pricam ko ti ovaj mi nekakav porucuje da sam ja dobio da guram paletu kod njega, ako izadju s dokazima ja cu prvi se izvinut svima vama i reci da sam pogrijesio. Neke price o meni koje bi ti rekao uzivo, nisu za foruma... pomogao sam zelju nebitno na koji nacin i koliko. Al boldiram ti ovaj dio za podjelu, ovo je za plakat... i prije su postojale rasprave, sukobi misljenja al nikad ovakav razdor i upiranje prstom. Kad o ovome pricam mislim i na sebe ne samo na tebe ili nekog drugog. ABd za bolja vremena!!

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 12 jun 2019, 20:37

Sto posto, vidis kako se mozemo sloziti kada se normalno prica.

Vidi, meni i dan danas Misimivic nije mrzak, naprotiv, uradio je dosta dobrih stvari, ali ovo sada sto radi je licno i personalno njegov amanet nama pored gresaka koje je vec napravio. Toliku je podrsku imao, kao niko nikad prije, a prvi dan kada je bukvalno pobjegao i ostavio klub, osuo je paljbu po njemu. Mozda ja nisam dovoljno pametan ali svaki atom moga tijela kaze da to nije u redu. Klasicni osvetnicki čin čovjeka koji nije uspio pa krivi sve druge osim sebe.

A trenutna uprava je napravila veliki zulum klubu sa licencom. To niko ne spori, sramota 1/1 i ako odu u subotu svi, niko plakati nece. Selimovic bjezi ko zadnja piqka, cim je "zapucalo" prvi se povukao. Da ne pomislis da branim ovu upravu, kako posiju tako ce poznjeti.

Manijaci19871921
Kontakt:

Post Postao/la Manijaci19871921 » 12 jun 2019, 20:45

Dokoljenko je napisao/la:Sto posto, vidis kako se mozemo sloziti kada se normalno prica.

Vidi, meni i dan danas Misimivic nije mrzak, naprotiv, uradio je dosta dobrih stvari, ali ovo sada sto radi je licno i personalno njegov amanet nama pored gresaka koje je vec napravio. Toliku je podrsku imao, kao niko nikad prije, a prvi dan kada je bukvalno pobjegao i ostavio klub, osuo je paljbu po njemu. Mozda ja nisam dovoljno pametan ali svaki atom moga tijela kaze da to nije u redu. Klasicni osvetnicki čin čovjeka koji nije uspio pa krivi sve druge osim sebe.

A trenutna uprava je napravila veliki zulum klubu sa licencom. To niko ne spori, sramota 1/1 i ako odu u subotu svi, niko plakati nece. Selimovic bjezi ko zadnja piqka, cim je "zapucalo" prvi se povukao. Da ne pomislis da branim ovu upravu, kako posiju tako ce poznjeti.
Pa nisam ni ja ludi zaljubljenik u njega, kome ja mogu reci da je sportski dio dobro odradjen. Onoliko trenera i igraca, pricam o nekim drugim stvarima. Maloprije sam postirao takodjer ako Bog da da sljedecima damo istu podrsku kao sto je Misimovic, Almir, Vedran i ostali imali. Bila im je najbolja namjera, i naravno zali para na igrace i trenere sto se potrosise a nisu donijeli nista... Zeljo je gigant i izvuci ce se iz svega :)

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 12 jun 2019, 20:48

:thumbup:

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 12 jun 2019, 20:54

Manijaci19871921 je napisao/la:Druze oko kamata uzmi pogledaj zakon Ugovora o pozajmicama. Zakonska obaveza je kamata, a kamata je vracana kroz sponzorstvo. I dalje stojim iza toga da ne mogu odrzat i okrecit sta su oni napravili, dovoljno je uzet slike grbavice 2014 i sad. Mislim stvarno moras biti dzoner teski i reci da je to tu negdje. Svi doslovno smo se radovali izgradnji Grbavice nevjerovatno, raja live stream pravila izgradnje istoka, a ovo sa strane mini projekata more pisalo se vec o tome. Ne znam stvarno kako bi nastavili servisirati, ali cinjenica je da su za 4-5 godina servisirali i znali generisati prihode raznim potezima. Pa uzmi slike iz 2010,11,12 pogledaj platno sa sponzorima. Code i jos par. Citava uprava i administracija, pogotovo marketing dio je doveo do toga da su platna puna sponzora i da se godisnje od njih uzme preko milion maraka. Ovi sadasnji **** te najavljuj fasadu sjevera od kako su dosli, pa **** te nemoj je ni najavljivati ako nema vjere u to. Zajebavas i za rezultate, dva puta smo zaredom gubili titule u zadnjim kolima, neko ce reci zrinjskom u bijeljini sviran onakav penal zajebali nas oni, nije nas niko zajebo sami smo sebe da si dobio u krupi ili imo remi s kitarima mrtvim. Druge godine 0:3 87’, na kraju znas sta nas je snaslo. I te godine samo kup uzmemo. Znas i ti da su nam se tih godina desile nevjerovatne stvari, da smo gotovo titulu gubili, ne mozes reci da je mirso siljak kriv sto dole gube titulu u zadnjem kolu. Znaci da se pogodilo s ekipom jer ta ekipa do kraja sezone je bila u plusu par bodova i tako se osramote. Fuj! Imam svoje misljenje i stvarno mi je bitno da Zeljo krene dalje, sa bilo kim sposobnim. Imam svoje misljenje i o proslim i o ovim, moje je i legitimno je. Pozdrav za Zeljovce.
Ti ko da si popio malo. Objasni kako su onda oni napravili ako je ostalo da i ovi placaju rate za to napravljeno. Jesu li onda i ovi ucestvovali u tome? Trebas biti supak teski i takve gluposti pisati. Pola stvari nije opste dovrseno bilo od dozvola do para i onda imate obraza prigovarati sto se ne nastavljaju radovi, a ove zapalo da rijesavaju stvari koje nisu zavrsene. Pa i oni su najavljivali sredstvo za ciscenje stolica kao da je izum nikole tesle.
Isto tako su ovi tek pola godine tu i ne mozes navaliti na ljude kao da su ne znam ko. Ne treba zaboraviti da i oni ranije nisu uspjeli u europu u prvoj sezoni pa su opet imali podrsku. Treba biti Zeljo ispred svih pa podrzati i dati sansu svakome da proba napraviti rezultat. Ovi u kakvu su atmosferu dosli sumnjam da bi iko napravio vise. Prvo sto su oni supci pobjegli kao zadnje kuje **** im familiju. Zamisli ti da tako dodjes negdje i taj prije tebe se ispali, odnese sve dokumente, niko da te uputi u stvari pa sam moras kopati gdje si kome duzan i za sta, ko je tebi duzan i tako dalje.
Pozdrav i tebi
Cuva Bog Zelju svog!

Manijaci19871921
Kontakt:

Post Postao/la Manijaci19871921 » 12 jun 2019, 20:57

Nego ima li ko kakvih vijesti za pojacanja, malo me ovo zatisje cini nervoznim... konkurenti pokupise neke koji valjaju..

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 12 jun 2019, 21:01

Manijaci19871921 je napisao/la:Nego ima li ko kakvih vijesti za pojacanja, malo me ovo zatisje cini nervoznim... konkurenti pokupise neke koji valjaju..
Iz Amarovih usta: Idemo na titulu!

Neka dovode svi, nije frka. Bice naravno i kod nas novih igraca. Jeste tezak zadatak, sa ovakvom ekipom, sa limitiranim sredstvima, treba sklopiti sampionski tim. Nase je da odradimo posao na tribinama a Amar ce na terenu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 12 jun 2019, 21:38

Dokoljenko je napisao/la:
Manijaci19871921 je napisao/la:Nego ima li ko kakvih vijesti za pojacanja, malo me ovo zatisje cini nervoznim... konkurenti pokupise neke koji valjaju..
Iz Amarovih usta: Idemo na titulu!

Neka dovode svi, nije frka. Bice naravno i kod nas novih igraca. Jeste tezak zadatak, sa ovakvom ekipom, sa limitiranim sredstvima, treba sklopiti sampionski tim. Nase je da odradimo posao na tribinama a Amar ce na terenu.
zna li se mozda na kojim pozicijama mozemo ocekivati nove igrace? isto racuna li se na ove mladje tipa hajdarevic i osmanovic? hoce li zubanovic biti u prvoj ekipi?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.