FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bistrikboy
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la bistrikboy » 10 apr 2009, 19:20

evo i te liste...

25 najbogatijih na svijetu (milijuni funti)

1 Manchester United 1,423
2 Real Madrid 1,030
3 Arsenal 913
4 Bayern Munich 845
5 Liverpool 768
6 Milan 753
7 Barcelona 730
8 Chelsea 609
9 Juventus 457
10 Schalke 04 388
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 apr 2009, 20:33

Meni je da reknem svejedno, neka samo osvoje prvenstvo pa kako god, Jurgen je sve zeznuo na počeku sezone kada je rotirao ekipu, ali šta češ to je njegovo neiskustvo, malo mi je žao Jurgena dao je dosta toga za BAvarce ali eto mora se otići, ko zna možda se nekad vrati.

Ta zamjena Buffon za Bilala bila bi pogrešna za Bavarce, šta će nam Buffon 31 godina , a bilal 26 i tek njegovo pravo vrijeme dolazi.

Za Cannavara mislim da su apsulutne laži, ako onoga dovedu mogli su i Bojana Markovića iz Čelika.

Ništa sutra akoBogda je nova utakmica i novi ispit za Bayern, samo se nadam da će ga ovaj put položiti.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 apr 2009, 22:59

Za Wagnera vjerujem da ce doci, isto kao sto bi Torres dosao. Arsen kao da je vezan pupcanom vrpcom za Arsenal, ali da bi i on bio dobar to stoji. I on prica "flussig" njemacki, tako da ne bi bio potreban prevodilac kao u doba Trapatonia ili pak pokusaja pricanja u stilu "Wie flasche lehr " :D
Da ce biti turbulentnih dana na Isaru, u to nema sumnje. Klinsmann je se osigurao (gle cuda) da u slucaju prijevremenog prekida ugovora dobije pozamasnu sumu.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 apr 2009, 00:27

Ako čemo tačni biti taj iznos za Jurgena iznosi tašno 7 miliona eura, sa tim novcima smo mogli dovesti nekoga mladoga talenta, uprava Bayern je dosta konfuzna u ovih zadnjih dana, kakve pogreške amaterse rade, zaista je teško ovih dana biti navijač Bayern, čak nam je i u pitanju LP, i plasman tamo, ko da se raspadamo ko Lacio svojevremeno.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 11 apr 2009, 08:32

Koju je gresku uprava napravila bogati "zadnjih dana",ako nije problem da napises,cuj tesko biti navijac Bayerna,nije uopste,par losih rezultata me ne moze odvojiti od kluba koji volim vec vise od 13 godina,poređenje sa Laziom je zalosno,Lazio je imao dug 140 miliona eura kad je "propao" prodali svu imovinu kluba,najvece zvijezde i stavili ostatak svoje imovine pod hipoteku,i na kraju digli kredit od 46 miliona eura,to se Bayernu ne moze dogoditi... 8-)

Ja mislim da nece ulaziti u neki rizik sa novim trenerom kao sto su sa Klinsi-em,ako to ne bude neko od provjerenih euro trenera bice to Ottmar ili neko od uspjesnih trenera bundesa u zadnje 2 godine recimo Slomka me nebi iznenadio...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

jasmin_1990
Kontakt:

Post Postao/la jasmin_1990 » 11 apr 2009, 09:44

Agonija u Bayernu će se nastaviti sve dok sa klupe ne ode Klinsman.Svaka čast Klinsmanu za uspjeh sa Njemačkom reprezentacijom al od početka se vidjelo da Klinsman se guši kada je u pitanju klupski fudbal.Neiskusan a zahtjevan, uvodi strog režim treninga i pravi Budističke hramove u okviru trening kampa (kao eto novi i bolji sistem treniraja i rehabilitacije) a zanemaruje činjenicu da je fudbal igra u kojoj ako loše igraš ne pomažu ni sve taktike ovog svijta.Najbolje bilo da je podnio ostavku odmah protiv Werdera u prvom dijelu prvenstva kada je Bayern ponižen.Al ne njegova ljubav prema Bayernu je tolika da je jos jedno pet sest puta nakon toga ponizio Bavarskog giganta.
Ottl, Masimo Oddo(nikad gori bek),Lell(koji nekada i zna odigrati dobro al realno nije za Bayern),Demikelis(koji kad je u odbrani sve ekipe redovno prime 5-6 golova),Toni koji se vuce po terenu i ceka da ga neko pogodi u glavu,i dva golmana Butt i rensing, te prgavi Bommel trebaju dobiti ispisnicu i treba im pokazati izlazna vrata kluba kakav je Bayern.A također ako budemo realniji teško je da Bayern hoće i želi dovoditi neke skupocijene igrače iz inozemstva, pa je realnije očekivati dolazak R.Enkea nego Buffona il možda je rješenje za napad i naš E.Džeko koji bi tako samo nastavi niz odličnih igara u Bundesligi.Kao playmaker bi dobar bio Miske al teško da će on iz Wolfsb.
Olić svakako dolazi a u odbranu treba dovesti Metzeldera koji ce raskinut ugovor s Realom.i jos nesto, molim Boga da danas Bayern izgubi od Eintrachta da Klinsma napokon ode.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 11 apr 2009, 16:22

Jasmine, nije los post, al' brate kakav crni Metzelder. Ti bi se rijesio Odda, Lella i Demikelisa (za prvu dvojicu se slazem, Demikelisa bih ostavio) a doveo bi jos losijeg igraca, jer budimo realni, odkako je Metzelder otisao u Real jedva je skupio nekih 20-ak nastupa u svim takmicenjima (znam da je bio povrijedjen).

Bayern vodi 3:0, Herta gubi 1:0 :lol: , Wolfsburg vodi 1:0, zna se ko je strijelac. Hoffenheim tone sve dublje, gubi kuci od Bochma. :twisted:

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 11 apr 2009, 16:40

ribery je napisao/la: Hoffenheim tone sve dublje, gubi kuci od Bochma. :twisted:
nema im ibisevica,zato i ne mogu nista da urade :roll:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 11 apr 2009, 18:56

Ma hoffenajmu se znalo da ce past u 2 dijelu ,sa vedom ili bez njega ,sto se tice danasnje utakmice ,koliko toliko je licilo na nesto .Prelijep go Riberija ,pa onda jos ljepsi Tonija ,Lucio nakon kornera i Svajni na prazan go samo spremio.3 boda su najvaznija ,Klinsman i dalje ce biti tu ,Wolsburg sretno pobijedio ,tako da ce se ganjat do kraja

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 apr 2009, 19:40

Cestitam Bayern-u i njegovim navijacima na ovom forumu na zasluzenoj pobjedi. Da nisu Frankfurt pobjedili, tada bi se stvarno svi trebali zapitati. Sto se tice samog Bayern-a sinoc sam citao u Bildu (njemacke novine) da je Klinsmann ubjedjivao Henesa da u Barceloni stavi Butt-a na gol. Yebem ti takvog trenera koji nema svoje JA i da sam odlucuje. Mislim da je Bayern u posljednjih pet godina napravio par katastrofalnih greski sto se tice igrackog kadra. Prva je dovodjenje starijih igraca, a druga sto nisu prepoznali talenat svojih igraca koji sada haraju u grugim klubovima i mogu kostati Bayern-a glave.

Evo par primjera

1. Misimovic - Hermann Gerland, trener drugog tima Bayern-a koji je u svojoj karijeri izbacio par kvalitetnih igraca, hvatao se za glavu kad je cuo da Bayern zeli prodati Misimovica, i sada mislim da je covijek upravu bio sto pokazuju trenutni rezultati koje pruza Misimovic. Umjesto da su ga posudjivali oni su ga prodali.

2. Trochowski - dok je bio van der Vaart u HSV-u, nije imao toliku priliku za igru jer se sve zasnivalo na doticnom VDV. Momak ima tehniku, ima dobra sut, pregled igre, jedina mana kod njega je da je skoln padovima, tj. odigra pet utakmica izvrsno, pa onda dvije zabrlja. Bayern ga je pokusao dovesti na ljeto 2007. godine, ali je tada Trochowski odbio Bayern i produzio ugovor u HSV-u do 2011. godine.

3. Guerrero - ko malo bolje prati Bundesligu moze vidjeti, da je Guerrero odlican igrac, cija je jedina mana odnosno nedostatak sto nije ubojiti strijelac. Momak ima tehniku, ima sut, ima odlicno primanje lopte, da nemaovaj gore navedeni nedostatak on bi igrao u Barceloni. Bio bi odlican kao zamjena Toni-u ili Klose-u, jer momak zna da u kvalitetnom timu nekad mora i sjesti na klupu, kao sto je bio slucaj u cetvrtak protiv Man. City-a, koje gledao utakmicu zna sta mislim.

4. Jansen - mislim da svojim igrama u HSV-u pokazuje da je Bayern napravio kardinalnu grsku sto su ga prodali. Kad je Uli Henesu stigla ponuda od HSV-a, Jansen i Uli Henes su trazili razgovor sa Klinsmannom koji je rakao da ga samo planira kao zamjenu za Lahm-a i da ne vidi za njega perspektivu u Bayern-u. A mislim da bi Jansen se bolje nosio sa Messi-jem nego Lell, a da je Klinsamann shvatio da je Jansen odlican igrac rijesio bih jednim udarcem dva problema. Mislim da Jansen igra kao lijevi bek, a Lahm kao desni sto je njegova prirodna pozicija.

5. Pizzaro - umjesto da je Bayern produzio ugovor sa Claudiom, oni su doveli Lucu Toni-ja, koji je za mene prosjecan igrac. Mislim da Pizzaro dosta bolji igrac, od Toni-ja, jer za razliku od Luce ima tehniku, ima agresivnost, odlicno primanje lopte.

Ima jos tu par primjera, ali to cu po potrebi. Sto se tice Hermann-a Gerlanda covijek je izbacio sljedece igrace: Zvijezdan Misimovic, Bastian Schweinsteiger, Piotr Trochowski, Jose Paolo Guerrero. Philip Lahm, Thomas Mueller, Matts Hummels. Eto toliko od mene.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 apr 2009, 23:03

bistrikboy je napisao/la:Koju je gresku uprava napravila bogati "zadnjih dana",ako nije problem da napises,cuj tesko biti navijac Bayerna,nije uopste,par losih rezultata me ne moze odvojiti od kluba koji volim vec vise od 13 godina,poređenje sa Laziom je zalosno,Lazio je imao dug 140 miliona eura kad je "propao" prodali svu imovinu kluba,najvece zvijezde i stavili ostatak svoje imovine pod hipoteku,i na kraju digli kredit od 46 miliona eura,to se Bayernu ne moze dogoditi... 8-)

Ja mislim da nece ulaziti u neki rizik sa novim trenerom kao sto su sa Klinsi-em,ako to ne bude neko od provjerenih euro trenera bice to Ottmar ili neko od uspjesnih trenera bundesa u zadnje 2 godine recimo Slomka me nebi iznenadio...

Care pratiš li ti ikako transfere Bayerna, pogledaj malo južnoamerikance, sve fuš igraći doveli, jedino valjaju oni koje su prvo prosšli kroz Leverkusen pa ih Bayern doveo.

Kakav je igrač Julio daniel dos Santos, Sosa, Ali Karimi(Azija), Olic, Borowski, Lell, Ottl, Van Bommel, Rensing, Schweinsteiger, ima ih još milion na bacanje, kakvi su to igrači, pola ih kupljeno bezze, pola ih iz vlastite škole, kako ih nije stid imate takvu školu a takav klub, svinja nije bio igrač niti će ikad biti, a ostale talente neću ni nabrajati, godinama su u transferima u minusu, kupuli jansena i prodali ga jeftinije, baš kao još mnoge igrače.

Bayer u transfer politici nikad nije bio pametan, kupuju najbolje igrače od drugih iz Bundeslige tako ih slabe a sebe jačaju a nikoga iz Europe, jedino Bilala, ali da ga je Real baš htio on bi tamo otišao.

Pogledaj na Transfermarktu zadnjih 10 godina Bayerna i drugih klubova, jednom uložili 70 mil i digli toliku frku ko da su uložili 1000miliona, pa to je ništa kako engleski i španski klubovi ulažu.

I kažeš da nije teško biti Bayernov navijač kako nije tebi nije teško 4:0 od barcelone, 5:1 od nakvih Vukova , 2:5 od bremena, da gubimo od Kolna, da nam Monchengladbach uzima bodove, jedna od najtežih sezona.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 apr 2009, 01:23

Klinsmann se spasio sigurnog otkaza danasnjom pobjedom. Kako se spekulisalo, u slucaju danasnjeg loseg rezultata, nista ga nebi spasilo. Navodno u igri da ga zamjene do kraja sezone su bili Breitner :shock: , Scholl :) ili Hitzfeld, koji nema reprezentativne obaveze sa Svicarskom do septembra.
Po pisanju nekih medija za slijedeceg Bayernovog trenera su kandidati:
Rijkaard (trenutno slobodan)
Schuster (isto tako)
Armin Veh (ex-Vfb trener)
Sammer (DFB sportski direktor)
i Martin Jol, kojeg bi morali otkupiti od HSV-a i koji je trenutno visoko na cijeni...

Sto se tice golmana (Rensing je definitivno out) pominju se:
Sebastijan Frey ( dobar :) ) Robert Enke ( o ne, niposto :x iz vise razloga ;) ) i Diego Benaglio iz Wolfsburga.
Kako pisu da je Bayern pred pocetak sezone nudio 10 mil. za njega, ali Magath nije htjeo cuti...

Neznam, meni je ovaj Belgijanac iz Gladbacha pravi golman, podsjeca me na Kahna sa pocetka karijere, mogao bi biti drugi Zan-Mari Pfaff, koji je isto u Bayernu ostavio sjajan trag!
I ko mi se jos svidja je onaj bek i Wolfa Schefer...razbija momak po lijevoj strani.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 apr 2009, 01:30

Sebastijan Frey je čudo od golmana, odkada ga dovode ahhh, ali kada smo kod golmana , jedan od najvećih želja mi je vidjeti IGORA AKINFEEVA u dresu Bayerna, po meni broj 1 u svijetu, ali eto ne znam što ga neće.

Od trenera bih volio sigurno da vidim Schustera ili čak i Riijkarda, ali više Schustera, koji nije imao sreće sa Realom više radi ozljeda nego radi taktike.

Deklasirali smo Eintracht, sada je na redu Arminia, srećom pa ne igra jedan Deron Buckley u Arminiji više, oni najvjerniji pratioci Bayerna će znati zašto baš njega spominjem, ali siguran sam da će Bayern to dobiti lagano, samo čekamo kiks Vukova.

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 12 apr 2009, 21:10

Rz88 je napisao/la:Sebastijan Frey je čudo od golmana, odkada ga dovode ahhh, ali kada smo kod golmana , jedan od najvećih želja mi je vidjeti IGORA AKINFEEVA u dresu Bayerna, po meni broj 1 u svijetu, ali eto ne znam što ga neće.

Od trenera bih volio sigurno da vidim Schustera ili čak i Riijkarda, ali više Schustera, koji nije imao sreće sa Realom više radi ozljeda nego radi taktike.

Deklasirali smo Eintracht, sada je na redu Arminia, srećom pa ne igra jedan Deron Buckley u Arminiji više, oni najvjerniji pratioci Bayerna će znati zašto baš njega spominjem, ali siguran sam da će Bayern to dobiti lagano, samo čekamo kiks Vukova.
taj aron kad potopi bayern na onom snjeznom terenu
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 12 apr 2009, 21:17

evo sta treba bayern
out:Rensing(idiot),lell(nepouzdan),demicelis(isto),lucio(star),ze roberto(star),svinja(zvuci pare dok se moze),podolski(kloc),ottl(nije ni za zelje)sos8doso na preporuku simeonea??????),butt(star).
in:metzelder(pojacati odbranu),mertesaker(klasa od igraca),adler(igracina),beck(odlican bek9,miske8bayernovo dijete),u napad helmes.
prodajom igraca uzeli bi nekih 35-40miliona eura a potrosili bi 60-70 mil eura
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 apr 2009, 23:44

Vidi se sta znaci jedan debakl i katastofalna igra Bayerna u prvom mecu protiv Barcelone, samo dan prije revansa u utakmici sezone (da je onaj stari Bayern, to bi bilo sigurno)...niko od nas nista ne pise. :(
A znali smo komentarisati pripremne utakmice u Dubai-u...
Glavu gore, bice bolje...rece neko. :?

Barca stedi Messi-a i vjerovatno Henry-a, kod nas, pored oporavljenog Lucia, i Lahm ponovo spreman. :)
Hajmo jedna dobra partija i evt. pobjeda koja lako moze omoguciti Bundesligi 3 mjesto u Uefi-oj rang-listi, samim tim cetiri mjesta u ligi sampiona.

Bayern4Ever
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 apr 2009, 00:09

Igrat će Messi, tako makar kažu, ima nade da prođemo ako budemo vodili 1.Poluvrijeme 2:0, odmah bi se prepali katalonic, nikad ne reci nikad ali teško veoma teško, da smo makar zabili 1 na Nou Campu sve bi drugačije bilo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 apr 2009, 00:12

Svaka čast na optimizmu.

Još da su vam igrači tako optimistični
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 14 apr 2009, 00:13

FORZAA BAYEEEEEEEEEEERN

Ebo Barcu ,sutra 2-0 dobiju ,dignu sebi moral ,poharaju u bundesligi ,otpuste Klinsija ,dovedu beton igrace i slijedece godine liga prvaka ja nasa :D

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 apr 2009, 00:15

Mark Van Bommel
"Imamo šanse ako dođu s osmoricom"

Nakon što je Barcelona na stadionu Camp Nou deklasirala Bayern s 4-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, Bayernov kapetan Mark Van Bommel niti najmanje ne vjeruje u mogućnost prolaska svog kluba u polufinale.

Bayern je u Barceloni pretrpio rezultatski debakl, ali možda još više i igrački. S obzirom na razliku u klasi demonstriranu u toj utakmici, može se reći da je bavarski gigant još i dobro prošao.

Kapiten Bayerna Mark Van Bommel, koji je jednu sezonu proveo u Barceloni, nije posegnuo za frazama tipa ''dok se igra, ima nade''. Naprotiv, realno je u jednoj rečenici procijenio izglede svog kluba za ukupnu pobjedu.

- Kada bi kojim slučajem Barcelona u München dovela osmoricu igrača, tada bi možda i imali nekakve šanse za prolaz – rekao je Van Bommel

(Totalsport)

Koji kretenko, da hoće više otić da mu onu njušku ne gledam više tako često na TV-u.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.