leorey je napisao/la:Tesnjak1991 je napisao/la:Vidim opet se pokrenula priča o legendarnom Suarezu. Bili su se ušutili idolopoklonici urugvajskog drveta nakon prošlih rasprava, i evo opet počeli. Najzanimljivije, niko da postavi neke statistike, poređenja. Ja sam uradio tako nešto prošli x, i prestalo ga se spominjati na neko vrijeme, haman je vrijeme za popravni.
URUGVAJSKO DRVO NAJBOLJI NAPADAČ IKADA.

Niko ovdje ne govori da je njegov peak prosao, da treba dovesti napadaca da ga klupira u vecini utakmica, ako se vec ne moze prodati. Ali ti imas u ekipi bar jos 3-4 ako ne i 5 takvih igraca kojima ako nista po godinama tu vise nije mjesto. Bar ne u prvoj ekipi. Zar ne?
Najsretniji bi bio kad bi u napadu sa Messijem i Griezmannom igrao Dembele ( al da je zdrav), mislim da Griezmann bas moze dobro da ga zamjeni, da konstantno zabija 30+ golova. Kad je mogao u Atleticu koji je igrao kako samo oni znaju defanzivno, onda moze i ovdje. Ali opet onda 3 ljevaka u napadu? Ne znam.
Sve je to oke, i sam sam svjestan da on nije osnovni problem, niti jedini. Al' kad pročitam ovolike količine hvalospjeva, za napadača koji je bio neupotrebljiv u 90% utakmica LP prethodnih godina, a igra u jednoj od najboljih ekipa, uz vjerovatno najboljeg igrača ikada, i ofulao toliko zicera hoće nešto da mi bude. Prošli x se pisalo ne postoji igrač koji ga može zamjeniti, i onda ja nađem haman 10tak napadača koji bi mogli minimalno isto, a igraju u lošijim ekipama. Znači asistencije + golovi, i bolji učinak od najbolje devetke ikada.
Eto'o je za moj ukus mnogo bolji napadač, ako ništa zabio bi pola zicera koje je ovo drvo ofulalo.
Od tog Griezman, Messi i Dembele nema ništa. To i sam znaš, drvo neće biko izbaciti dok ne slomi nogu, a te sreće mi sigurno nismo. Radujemo se još mnogo ofulanih zicera, i upropaštenih napada.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.
Mes Que Un Club!