Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Bravoooo ljiljaniii
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
Prce je rukometni Misimovic. Kad ode necemo ga moci nadoknadit, kao sto nismo mogli Misimovica.
Na stranu sve okolnosti koje se dešavaju oko reprezentacije, sama igra, taktika selektora, vođenje utakmica mora biti bolje, ustvari siguran sam da može bolje.babino je napisao/la:koliko god se radovao danas za vrijeme i poslije tekme, mora se priznati da ovo nije veliki uspjeh kao onaj plasman na svjetsko prvenstvo.
kad covjek pogleda tabele ovih grupa i timove koji su ostali bez plasmana, trebalo bi ugasiti repku da nismo medju ove 24 ekipe.
u fudbalu na euro ide pola evrope a sada u rukometu doslovno svi u cijim drzavama se igra ova igra na iole ozbiljnom nivou.
lijepo je,neka smo, bice ih lijepo gledati na euru ali ja nisam fasciniran igrom i kvalitetom ekipe i nema mjesta za izjave poput one od ovcine.
ovakav plasman se sada ocekuje i od fudbalera i po meni,robert ce biti najlosiji selektor u historiji drzave ako nas ne plasira na evropsko.
cestitke nikoli posebno,momcina je ovo zasluzila i neka ga sve dok moze hodati:-)
Naravno, sve će ovo proći ispod radara, svi će se referirati na stanje u savezu, državi, multietničnost ove reprezntacije, ponajmanje će se pisati o samoj igri, al' ok.
Uspjeh je veliki, prolazak je apsolutno zaslužen, daleko smo najbolja trećeplasirana reprezentacija, čak smo imali isto bodova kao i prvoplasirana ekipa iz naše grupe al' gol razlika je presudila. Uglavnom, ovo je podatak da se ovi rukometaši mogu suprotstaviti velikoj većini reprezentacija, iako je velika većina njih limitirana i to znaju oni što stalno prate rukomet, al' borbu, volju, želju im ne možeš osporiti.
I na kraju, problem igre nije u igračima, kao što sa već rekao, siguran sam da svaki od njih daje svoj maksimum, problem igre je u selektoru, u selekciji igrača, a po najviše u igračkim izmjenama tokom utakmice. Sad je naravno Šuman u očima javnosti veliki heroj i svaka kritika će biti protumačena kao nekakav hejt ili šta već, al' oni koji to sve prate detaljnije, znaju o čemu govorim.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nadam se da ce bar 1 mladog igraca gurnuti u vatru na prvenstvu i dobijal savez kakve novca za prolaz na evropsko?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Ima Boga da je ko cunga lunga. Prce i Mirso
legende BH sporta
djeci cu pricat o njima 
Max Allegri
Momci nemaju nikakvu pomoć države, putuju 16-17 sati autobusom kako bi išli na gostovanja, liga nam je u qurcu popriličnom. Jednostavno ovo je OGROMAN USPJEH, morao je kad-tad doći jer stvarno nismo u dosta slučajeva imali sreće. Ekipa je pokazala mrtvi karakter, borbenost, fajtanje, igrači sa 35+ godina su ostavili srce na teren i odigrali preko 40 minuta na terenu. Nije to mala stvar. Prce i Terzić su heroji ove države, zapamtite to. Neću da osporavam druge momke, svaka i njima čast, ali Mirso i Nikola su tu od samih početaka, prošli su svakakve malverzacije od one nesretne Mađarske do SP u Kataru i evo sad Eura.
Znam, treba se gledati naprijed, neophodno je tražiti načine kako popraviti situaciju u BiH rukometu, rukomet je jeftin sport, možda upravo u januaru kad Prce zabije gol neki mali odluči početi trenirati rukomet i postane za 20tak godina odličan igrač. Po meni nije problem ni u Šumanu, ni u igračima, ljudi ostavljaju maksimum i raspolažu maksimumom koji imaju. Problem je što je kod nas rukomet nepopularan sport i samim time nema nikakvih ulaganja u njega.
Znači u januaru apsolutno treba rasterećeno otići, ne postavljati nikakve ciljeve pred momke. Neka odigraju najbolje što znaju, borba neće izostati, vjerovati Bilalu i tjt. Međutim poznavajući nas biće pljuvanja i po igračima i po treneru. Hvala vam momci, znam koliko smo u svakom segmentu limitirani i baš zbog toga ću vas uvijek podržavati. Pa makar više nikada ne odigrali Euro ili SP.
Znam, treba se gledati naprijed, neophodno je tražiti načine kako popraviti situaciju u BiH rukometu, rukomet je jeftin sport, možda upravo u januaru kad Prce zabije gol neki mali odluči početi trenirati rukomet i postane za 20tak godina odličan igrač. Po meni nije problem ni u Šumanu, ni u igračima, ljudi ostavljaju maksimum i raspolažu maksimumom koji imaju. Problem je što je kod nas rukomet nepopularan sport i samim time nema nikakvih ulaganja u njega.
Znači u januaru apsolutno treba rasterećeno otići, ne postavljati nikakve ciljeve pred momke. Neka odigraju najbolje što znaju, borba neće izostati, vjerovati Bilalu i tjt. Međutim poznavajući nas biće pljuvanja i po igračima i po treneru. Hvala vam momci, znam koliko smo u svakom segmentu limitirani i baš zbog toga ću vas uvijek podržavati. Pa makar više nikada ne odigrali Euro ili SP.
"We need to suffer. And we need to fight."
Pozdrav svim istinskim ljubiteljima rukometa kao sporta u nasoj lijepoj Bosni i Hercegovini, ali i sire.
Prije svega, svaka cast momcima i veliki naklon na zrtvenoj igri, odazivanju selektoru u poznim godinama, odlascima na utakmice autobusima, bez dana odmora i hotelskog smjestaja, pa onda smjestaja u nekakvim apartmanima, pansionima, pa Bog zna vise u kakvim uslovima. Mnogim gradanima ova vijest je donijela osmijeh jer se repka plasirala na Euro, ali da budemo malo kriticni i jedan forumas je vec napisao, pa svaka zemlja koja se ozbiljnije bavi rukometom u Europi ne bi trebala da ima problem sa takvim plasmanom. Jer ako ne mozemo da budemo u 24 reprezentacije Europe u ovom momentu ne trebamo se ni baviti onda vise sportom, a postavlja se pitanje da li se ko od nadleznih i bavi iskreno s ljubavlju ili svi gledaju neki privatni interes?!
Euro koji smo svi jedva cekali i koji cemo docekati za nekih aBda okruglo 7 mjeseci pokazat ce u kakvom smo mi zaista stanju sto se tice rukometa i da su potrebne temeljite promjene. Danas sam utakmicu tek gledao od prve minute drugog poluvremena (zbog nevremena), i ono sto sam vidio je zaista bilo jadno i slabo.
Zahvaljujuci jednom sportisti kakav treba da bude uzor omladini u BiH koja se bave rukometom mi cemo vidjeti Euro. Covjek sa 39 i kusur godina (Nikola Prce) odigra ponovo utakmicu koja nas odvede na veliko prvenstvo (Island ranije).
Medutim, ono sto sam dalje vidio i nije bas pohvalno. U tom drugom poluvremenu sam vidio samo jednu kontru i to jako traljavo izvedenu, u istom tom poluvremenu nisam vidio nekih 5 6 dobrih odbrambenih reakcija koje bi dovele do lakih odbrana kod golmana, takoder cini mi se da su 2 situacije bile sa igracem vise i mi sve na silu pokusavamo, nema izradene akcije u takvoj situaciji sa covjekom vise, a kamo li kada je bilo 6 na 6. Lijevo krilo dok je bilo u igri (Ovcina) u drugom poluvremenu ne znam da li je uskocio u osim onoj situaciji kad je Hamidovic odbranio protivnicki golman. Za desno krilo jedna lopta i ugao od nekih metar i uskoci momak al nista. Dakle, sve je bilo srljanje, slabo izradeni sutevi i akcije, da ne pisem sa linije od 6 metara sutati u golmana i golmanu po sredini.
Ovakvom igrom velika vecina koja se upravo radovala, ove momke bojim se da ce propisno popljuvati nakon rezultata na Euru. Oni nisu krivci, oni su jednostavno borci koji se odazovu i igraju. Njima treba cestitat jer rizikuju povredu u ovim godinama, koja bi im mogla sprijeciti jos koju godinu fine zarade. Krivci smo mi, obicni ljubitelji rukometa sto smo dozvolili da se ovako nesto dogada u savezu, krivi su svi oni koji rade protiv rukometa i mislim da nakon tog Eura ako se ne krene u neke ozbiljne promjene u organizaciji lige, komplet saveza da ce nas rukomet u Bosni i Hercegovini disati zadnjim atomima snage, a danas se vidjelo da je na izdisaju.
Srdacan pozdrav
Prije svega, svaka cast momcima i veliki naklon na zrtvenoj igri, odazivanju selektoru u poznim godinama, odlascima na utakmice autobusima, bez dana odmora i hotelskog smjestaja, pa onda smjestaja u nekakvim apartmanima, pansionima, pa Bog zna vise u kakvim uslovima. Mnogim gradanima ova vijest je donijela osmijeh jer se repka plasirala na Euro, ali da budemo malo kriticni i jedan forumas je vec napisao, pa svaka zemlja koja se ozbiljnije bavi rukometom u Europi ne bi trebala da ima problem sa takvim plasmanom. Jer ako ne mozemo da budemo u 24 reprezentacije Europe u ovom momentu ne trebamo se ni baviti onda vise sportom, a postavlja se pitanje da li se ko od nadleznih i bavi iskreno s ljubavlju ili svi gledaju neki privatni interes?!
Euro koji smo svi jedva cekali i koji cemo docekati za nekih aBda okruglo 7 mjeseci pokazat ce u kakvom smo mi zaista stanju sto se tice rukometa i da su potrebne temeljite promjene. Danas sam utakmicu tek gledao od prve minute drugog poluvremena (zbog nevremena), i ono sto sam vidio je zaista bilo jadno i slabo.
Zahvaljujuci jednom sportisti kakav treba da bude uzor omladini u BiH koja se bave rukometom mi cemo vidjeti Euro. Covjek sa 39 i kusur godina (Nikola Prce) odigra ponovo utakmicu koja nas odvede na veliko prvenstvo (Island ranije).
Medutim, ono sto sam dalje vidio i nije bas pohvalno. U tom drugom poluvremenu sam vidio samo jednu kontru i to jako traljavo izvedenu, u istom tom poluvremenu nisam vidio nekih 5 6 dobrih odbrambenih reakcija koje bi dovele do lakih odbrana kod golmana, takoder cini mi se da su 2 situacije bile sa igracem vise i mi sve na silu pokusavamo, nema izradene akcije u takvoj situaciji sa covjekom vise, a kamo li kada je bilo 6 na 6. Lijevo krilo dok je bilo u igri (Ovcina) u drugom poluvremenu ne znam da li je uskocio u osim onoj situaciji kad je Hamidovic odbranio protivnicki golman. Za desno krilo jedna lopta i ugao od nekih metar i uskoci momak al nista. Dakle, sve je bilo srljanje, slabo izradeni sutevi i akcije, da ne pisem sa linije od 6 metara sutati u golmana i golmanu po sredini.
Ovakvom igrom velika vecina koja se upravo radovala, ove momke bojim se da ce propisno popljuvati nakon rezultata na Euru. Oni nisu krivci, oni su jednostavno borci koji se odazovu i igraju. Njima treba cestitat jer rizikuju povredu u ovim godinama, koja bi im mogla sprijeciti jos koju godinu fine zarade. Krivci smo mi, obicni ljubitelji rukometa sto smo dozvolili da se ovako nesto dogada u savezu, krivi su svi oni koji rade protiv rukometa i mislim da nakon tog Eura ako se ne krene u neke ozbiljne promjene u organizaciji lige, komplet saveza da ce nas rukomet u Bosni i Hercegovini disati zadnjim atomima snage, a danas se vidjelo da je na izdisaju.
Srdacan pozdrav
Tako blizu, a tako daleko.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Kazu na Areni "treba istaci odlican ucinak golmana Nikole Prcea koji je imao 10 odbrana"

Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 16 jun 2019, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Koliko je Burić zabioPonos Torina je napisao/la:Kazu na Areni "treba istaci da je u BIH Prce bio odlican sa 10 odbrana"![]()
® GONGASHI POWERHOUSE ®
I Karačić! Zaboravio si njega.Captain4 je napisao/la:Momci nemaju nikakvu pomoć države, putuju 16-17 sati autobusom kako bi išli na gostovanja, liga nam je u qurcu popriličnom. Jednostavno ovo je OGROMAN USPJEH, morao je kad-tad doći jer stvarno nismo u dosta slučajeva imali sreće. Ekipa je pokazala mrtvi karakter, borbenost, fajtanje, igrači sa 35+ godina su ostavili srce na teren i odigrali preko 40 minuta na terenu. Nije to mala stvar. Prce i Terzić su heroji ove države, zapamtite to. Neću da osporavam druge momke, svaka i njima čast, ali Mirso i Nikola su tu od samih početaka, prošli su svakakve malverzacije od one nesretne Mađarske do SP u Kataru i evo sad Eura.
Svi momci su zaslužili prijem kod predsjednika. Mada ti smradovi ne zaslužuju ove momke u kancelariji.Trunks je napisao/la:I Karačić! Zaboravio si njega.Captain4 je napisao/la:Momci nemaju nikakvu pomoć države, putuju 16-17 sati autobusom kako bi išli na gostovanja, liga nam je u qurcu popriličnom. Jednostavno ovo je OGROMAN USPJEH, morao je kad-tad doći jer stvarno nismo u dosta slučajeva imali sreće. Ekipa je pokazala mrtvi karakter, borbenost, fajtanje, igrači sa 35+ godina su ostavili srce na teren i odigrali preko 40 minuta na terenu. Nije to mala stvar. Prce i Terzić su heroji ove države, zapamtite to. Neću da osporavam druge momke, svaka i njima čast, ali Mirso i Nikola su tu od samih početaka, prošli su svakakve malverzacije od one nesretne Mađarske do SP u Kataru i evo sad Eura.
"We need to suffer. And we need to fight."
Da mi je naici na jedan tvoj post s kojim se barem 80% ne slazem, a nerijetko je to i 100%.babino je napisao/la:koliko god se radovao danas za vrijeme i poslije tekme, mora se priznati da ovo nije veliki uspjeh kao onaj plasman na svjetsko prvenstvo.
kad covjek pogleda tabele ovih grupa i timove koji su ostali bez plasmana, trebalo bi ugasiti repku da nismo medju ove 24 ekipe.
u fudbalu na euro ide pola evrope a sada u rukometu doslovno svi u cijim drzavama se igra ova igra na iole ozbiljnom nivou.
lijepo je,neka smo, bice ih lijepo gledati na euru ali ja nisam fasciniran igrom i kvalitetom ekipe i nema mjesta za izjave poput one od ovcine.
ovakav plasman se sada ocekuje i od fudbalera i po meni,robert ce biti najlosiji selektor u historiji drzave ako nas ne plasira na evropsko.
cestitke nikoli posebno,momcina je ovo zasluzila i neka ga sve dok moze hodati:-)
Upravu je babino, ovo je ništa, kad uzmemo zlato sad 2020te e onda dernek
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- JohnCleese
- Kontakt:
Istinski sportisti, svaka cast i hvala

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
sta ces vehabijo, razumijemo se heheFederer17 je napisao/la:Da mi je naici na jedan tvoj post s kojim se barem 80% ne slazem, a nerijetko je to i 100%.babino je napisao/la:koliko god se radovao danas za vrijeme i poslije tekme, mora se priznati da ovo nije veliki uspjeh kao onaj plasman na svjetsko prvenstvo.
O ovome govorim, ima tu još nedostataka al' nije poenta da na ih nabrajamo jer ih im podosta.Civa je napisao/la:Pozdrav svim istinskim ljubiteljima rukometa kao sporta u nasoj lijepoj Bosni i Hercegovini, ali i sire.
Srdacan pozdrav
Glavno pitanje u vezi ovoga, da li okolnosti oko reprezentacije utiču na stvari na terenu? Moje mišljenje da ne utiču, to što mi nemamo savez i što nemamo novca ne može nikako uticati na to da Šuman drži šest istih igrača u fazi napada praktično čitavu tekmu. Ne daje šansu Periću, nemamo zamjenu za lijevo krilo, to nam igra lijevi bek, a nerijetko i pivot, sticajem okolnosti izgubili smo rezervnog desnog beka, Šuman umjesto njega poziva još jednog pivota, podmlađivanje reprezentacije naučna fantastika...
I tako dosta tih stvari koje se tiču terena nervira svakog ko voli ovaj sport i zna da to može i treba drugačije, i apsolutno znam da to nema veze sa stvarima oko reprezentacije.
A najviše mi je žao što će ih nakon Eura većina popljuvati, kada izgube sve tri utakmice glatko, yebat će im od do, jer trenutno ne gledaju stvari realno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
ma to treba pod tepih....tu smo pravi 
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Nećeš moći nadoknaditi to, ali zato ne bi me čudilo da bude pljuvanja kao što se Miske znao pljuvati.faruk993 je napisao/la:Prce je rukometni Misimovic. Kad ode necemo ga moci nadoknadit, kao sto nismo mogli Misimovica.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Dakle, u 6 grupa će biti raspoređeni: Austrija (Beč), Hrvatska (Grac), Njemačka (Trondhajm), Norveška (Trondhajm), Danska (Malme), Švedska (Geteborg). Međutim, ove ekipe nisu sve nosioci, samo su razdvojene. Jakosne skupine će izgledati ovako:
1: Španija, Švedska, Njemačka, Hrvatska, Mađarska, Francuska.
2: Norveška, Danska, Slovenija, Češka, Makedonija, Rusija.
3: Austrija, Portugal, Bjelorusija, Island, Crna Gora, Latvija.
4: Poljska, Švicarska, BiH, Srbija, Holandija, Ukrajina.
Eto, mogli bi i novinari raditi svoj posao i napisati članak o ovome
Gdje god nas zapadne da igramo, biće naše raje masa. Idealno bi bilo u trećem šeširu izbjeći Island/Bjelorusiju/Austriju. S ostale tri ekipe možemo fino igrati. U drugom šeširu bi idealno bilo dobiti Makedonce. Slovenija i Češka su bolje opcije nego preostale ekipe. U prvom šeširu Mađarska idealna, ali nisam ni siguran koliko je to dobro, obzirom da bi tu valjao i neko ko će sviju nabiti
Helem, najlakša grupa: Mađarska, Makedonija, Latvija, BiH.
Najteža grupa po nas: Francuska, Danska, Island/Austrija, BiH (Austrija, jer je domaćin).
I daj u Gracu Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i nek rat počne
Samo nas izvaditi u drugu grupu.
1: Španija, Švedska, Njemačka, Hrvatska, Mađarska, Francuska.
2: Norveška, Danska, Slovenija, Češka, Makedonija, Rusija.
3: Austrija, Portugal, Bjelorusija, Island, Crna Gora, Latvija.
4: Poljska, Švicarska, BiH, Srbija, Holandija, Ukrajina.
Eto, mogli bi i novinari raditi svoj posao i napisati članak o ovome
Gdje god nas zapadne da igramo, biće naše raje masa. Idealno bi bilo u trećem šeširu izbjeći Island/Bjelorusiju/Austriju. S ostale tri ekipe možemo fino igrati. U drugom šeširu bi idealno bilo dobiti Makedonce. Slovenija i Češka su bolje opcije nego preostale ekipe. U prvom šeširu Mađarska idealna, ali nisam ni siguran koliko je to dobro, obzirom da bi tu valjao i neko ko će sviju nabiti
Helem, najlakša grupa: Mađarska, Makedonija, Latvija, BiH.
Najteža grupa po nas: Francuska, Danska, Island/Austrija, BiH (Austrija, jer je domaćin).
I daj u Gracu Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i nek rat počne
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.