FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

midzuka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la midzuka » 17 jun 2019, 13:57

Plakat ćemo za Crepuljom.

Sretno!
JURIŠ

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 jun 2019, 13:57

Šteta za Crepulju, **** ga! Halil je bio tanak, nek ide. Ali vezni red nam je haos oslabljen s ovim i izostankom Stanoja na duži period.
Bahati, bahati Željkan!
1946

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 17 jun 2019, 13:58

e **** ga, sad nam trebaju pojacanja, da sam nesto previse sjeban i nisam, bio bi da je otiso milos il neko, mada crepulja nije los igrac opce, sta vise dobar mnogo, al imat cemo ubrzo par jos pojacanja i sve ce to bit super

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 17 jun 2019, 13:58

Kamuflazn je napisao/la:Ode i crepulja. ****, stranac a cesto povrjedjen.
Nije bio stranac, i nije bio toliko cesto povrijeđen, po meni greška odlicno je diktirao nasu igru.

Čudni su mi ovi ugovori, sad kao odlazi besplatno, mislim da se na njemu moglo uzet nekih 200-300k€.
Ali kad sam procitao da bi bio najplaceniji igrac ekipe, to ne zaslužuje definitivno.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 17 jun 2019, 13:59

E ne svidja mi se odlazak Crepulje..
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 17 jun 2019, 14:00

Postavlja se sad pitanje, zasto je igrao sa ugovorom na pola godine? Po cemu se razlikuje od Adukora ili Rahmanovića?
JURIŠ

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 17 jun 2019, 14:01

Znaci klub smatra da nam ne trebaju, ja vjerujem Upravi, i sigurno imaju bolje rijesnje, no sikiriki, u par dana ce doc par igraca i to je to, para imamo, mozemo vala dovest dobre

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jun 2019, 14:01

E jbga vala, neozbiljno je pravo.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 17 jun 2019, 14:01

Crepulja je navodno produzio ugovor proslo ljeto na 2 godine. Ili su lagali iz uprave tada ili su mu dali raskid sad.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jun 2019, 14:02

ama nije Zuka sinoć stavio mu ugovor do 20te
ovo su raskidi....
čudno mi baš da to tako olako ide
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 17 jun 2019, 14:02

Može li neko objasniti ove ugovore sa igračima, tipa i Halil i Crepulja su potpisali ugovore prošlog ljeta na 2 godine, nešto kao 1+1 ali klub odlučuje da li će ih zadržati uz neke vec dogovorene uslove ili kako?

Znam da je to bio problem i proslo ljeto za Halila, hoce nece ostat..
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 17 jun 2019, 14:04

Znaci bez Adukora i Crepulje zvanicno. Stanojevic odsutan u prvih 1-2 mjeseca. To su 3 igraca koja su iznijela vezni red proslu sezonu, barem onaj zadnji dio istoga. Ko nam tu ostaje sada (osim Stanojevica kada se vrati), Mustafic, Kurdic i po potrebi Rahmanovic (cisto sumnjam da Gavric moze uskociti na poziciju zadnjeg veznog)? Bojim se da je od najkonkretnije, ova pozicija postala najslabija i da ce nam biti potrebna barem 2 igraca, od kojih bi idealno bilo dovesti jednog trkaca kao Stanojevica i jednog povucenog playmakera koji bi diktirao tempo utakmice (poput Crepulje).
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 17 jun 2019, 14:06

midzuka je napisao/la:Postavlja se sad pitanje, zasto je igrao sa ugovorom na pola godine? Po cemu se razlikuje od Adukora ili Rahmanovića?
Zato jer je imao opciju 1 + 1 godinu o kojoj je bilo moguće sad raspravljati.

Nije imao ugovor na 2 godine, već ugovor na 1 godinu uz aneks tog ugovora sa +1 godinom što je totalna suprotnost u pravnom smislu od ugovora na 2 godine.
NEMOJTE POČETI SAD DA VALJATE GLUPOSTI I TEORIJE ZAVJERE AKO VAM JE VEĆ JASNO DA SE U OVE STVARI OKO UGOVORA NE RAZUMIJETE
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 17 jun 2019, 14:07

Nikako mi se ne sviđa, al očito da su obojica htjelo da napuste klub i klub im izašao u susret.
Pored Halila kao rezervnog beka dok se Pidro ne vrati nam je trebao bolji bek, sad nam dva trebaju.

Veza, Kapić otiso, Stanoje povreda, ode i Crepulja, ne valja, treba nam i širina. Trebao se klub zaštiti.

Širina osvaja trofeje, sad nam treba više pojačanja a sumnjam da možemo boljeg od Crepulje dovesti.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Vaha1946
Kontakt:

Post Postao/la Vaha1946 » 17 jun 2019, 14:08

Meni ovo nista nije jasno.

Kako ide ugovor 1 plus 1, i onda moras nakon te jedne godine s njim PONOVO pregovarati za tu jednu godinu, iako su rekli da imaju opciono sami da odluce da li zele zadrzati tog igraca tu dodatnu plus godinu.

Crepulja nam je prevazan igrac bio. Sretno i njemu i Halilovicu, ali ovo je po meni greska.

Plus Crepulja ima 25 godina, pa na njemu se moglo i zaraditi nesto.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 17 jun 2019, 14:08

Nešto opasno smrdi ovdje. Ovako olako da se daju prvotimci. Postavlja se pitanje zašto na vrijeme nisu ugovori produženi kao Rahmanoviću ili izbačeni kao Adukor i onda traži zamjene na vrijeme. Kvalifikacije za ligu prvaka se približile, pa i ako dođe kvalitetna zamjena neće imati 3-4 treninga kako treba, a trenutno smo bez lijevog beka i zadnjeg veznog. I bojim se da je najveći problem Husref, čiji ostanak sam prvi htio. Kao da se čekalo hoće li on produžiti pa da se vidi sa igračima..
Zadnja izmjena: broj6, dana/u 17 jun 2019, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 jun 2019, 14:09

Otisli su jer uprava hoce mladje zdeavije i bolje. Jel u svemu trazite nesto

Broj 6
ZATO STO SU IMALI KLAUZULU DA IH KLUB MOZE SE OTARASITI ZA GODINU AKO IM NE BUDU TREBALI ILI 1+1

imaju boljw, mladje, akademce, i to je to
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 17 jun 2019, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jun 2019, 14:09

Ma i ovi seru u Upravi pravo, umjesto da su to rijesili prije mjesec dana, oni 5 do 12 rijesavaju. Neozbiljni su skroz. Nek puse khurac debili. Sad moraju retardi dovest 5 novih igraca.

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 17 jun 2019, 14:12

@SarajevoJeBordo kakvi bolan aneksi, nemoj mi opravdavati glupe poteze. Apsolutno nisi nista rekao, otkrivas mi toplu vodu. Nema razlike izmedju Crpulje i Adukora, cak je Aduka posteniji, na vrijeme rekao odlazim i na tribine. Ovaj odigrao cijelu sezonu, odrzao formu, ode sad negdje, klubu ćundara. To što je imao +1 nista ne znaci, mogao je imati +5 al on odlucuje hoce li produziti. Jedino +1 koje icemu valja jeste automatsko jednostrano produzenje gdje samo klub odlucuje.
JURIŠ

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 17 jun 2019, 14:12

SarajevoJeBordo je napisao/la:
midzuka je napisao/la:Postavlja se sad pitanje, zasto je igrao sa ugovorom na pola godine? Po cemu se razlikuje od Adukora ili Rahmanovića?
Zato jer je imao opciju 1 + 1 godinu o kojoj je bilo moguće sad raspravljati.

Nije imao ugovor na 2 godine, već ugovor na 1 godinu uz aneks tog ugovora sa +1 godinom što je totalna suprotnost u pravnom smislu od ugovora na 2 godine.
NEMOJTE POČETI SAD DA VALJATE GLUPOSTI I TEORIJE ZAVJERE AKO VAM JE VEĆ JASNO DA SE U OVE STVARI OKO UGOVORA NE RAZUMIJETE
Nisam teoreticar zavjere, ali jesam pravnik :D Obicno, barem u nasoj ligi, ta +1 godina se stavlja u ugovor u funkciji zastite kluba (ako je npr igrac dosao povrijedjen ili je neka lujka u glavi), pa se ista i aktivira od strane kluba. Crepulja jeste bio povrijedjen, ali je uhvatio konstantu i pruzao zaista odlicne partije, stoga me cudi ovo.

Pada mi na pamet to da Saric i Crepulja dijele istog menadzera, a kada je Saric odlazio, Crepulja je stigao kao zamjena kako bi Saric igrao do kraja ugovora i besplatno otisao u Koreju.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []