FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 21 jun 2019, 10:49

Pustite tu suplju, cuj isplacuju se plate svaka 4,pa svaka 3 mjeseca, gdje to ba ima?
Plata se isplacuje mjesecno i u svakom ugovoru o radu se tako navede. Moze se eventualno nesto usmeno dogovoriti.
Cinjenica je da je ovo juce bila samo kulminacija necega sto se ocito desavalo duze vrijeme. Ne vjerujem da bi neko digao bunu ako mu plata prvi put zakasni i to 'samo' 20-ak dana.
Ovo je samo dokaz da nasa uprava nije nimalo sposobna ni idilicna kako se je stekao lazni dojam. Obicni lezihljebovici. Kojeg su to novog sponzora oni namakli i doveli, nije zar da klub egzistira od para investitora i turkisha!? Kako uopste drugi klubovi opstaju bez investitora?
Izgleda da ova nasa uprava vodi neki drugi klub iz lige da taj klub uopste ne bi mogao egzistirati.
Kako su se danas snasli pa posudili pare mogli su to uraditi i par dana ranije da se ne desi ovo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jun 2019, 10:57

0
BordoSarajevo je napisao/la:Sve je to u redu, i treba tako, i to je jedini ispravan način u poslu s nama, al moglo se naći neko rješenje da se plate isplate, ne plaćamo mi sad igrače milione pa da nam za to trebaju masne pare.

Ja vjerujem da još nije rjeseno to s bankom ali eto vidi se da se moze i platiti nešto, ima način, nije trebalo bjezat od tog i cekat da se desi to sto se desilo, ruku na srce, ruznu poruku smo poslali.

Bilo je prica oko tog kasnjenja i dok je bila sezona u jeku, mislio sam da to dušmani, kojih imamo dosta, izmišljaju, mi smo se smijali tome, i ja sam se smijo i šegačio se tome jer nisam vjerovo al ispade da je bila istina. To me pogodilo.

Imali su dušmani svojih 5 minuta, al ne smijemo i ne trebamo im dat ni tih 5 minuta.
Istina je to da plate dobiju u kvaratalima i navikli su na to al sad je i to kasnilo i premije za duplu krunu. Tako da je glupo kriviti igrace oni svoje pošteno odradili i nisu iznosili da po tri mjeseca cekaju platu. Sad im je prekipilo spremas se za novu sezonu trebas biti još bolji a ne isplate te ni za proslu sezonu, nije uredu. Treba skupiti glave ne praviti skandal od ovog al isto tako ne smije se ovo ponavljati moraju se ispostovati plate igraca.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 21 jun 2019, 11:01

zagorski je napisao/la:Pustite tu suplju, cuj isplacuju se plate svaka 4,pa svaka 3 mjeseca, gdje to ba ima?
Plata se isplacuje mjesecno i u svakom ugovoru o radu se tako navede. Moze se eventualno nesto usmeno dogovoriti.
Cinjenica je da je ovo juce bila samo kulminacija necega sto se ocito desavalo duze vrijeme. Ne vjerujem da bi neko digao bunu ako mu plata prvi put zakasni i to 'samo' 20-ak dana.
Ovo je samo dokaz da nasa uprava nije nimalo sposobna ni idilicna kako se je stekao lazni dojam. Obicni lezihljebovici. Kojeg su to novog sponzora oni namakli i doveli, nije zar da klub egzistira od para investitora i turkisha!? Kako uopste drugi klubovi opstaju bez investitora?
Izgleda da ova nasa uprava vodi neki drugi klub iz lige da taj klub uopste ne bi mogao egzistirati.
Kako su se danas snasli pa posudili pare mogli su to uraditi i par dana ranije da se ne desi ovo.
Slazem se. Puno su se opustili i umislili da su iznad Sarajeva. A ja nigdje nisam vidio da su doveli nekog novog sponzora, nego to su pojedinacna putovanja po nakim evropskim seminarima, plati Sabro svojim parama pa se qrci.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 jun 2019, 11:04

Problem je sto je 100 hiljada od grada nestalo .... Igravi nisu nista dobili od tih para ...

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 21 jun 2019, 11:08

Ja ne kontam imaju Turkish Airlines, pa koji khurac je onaj Makednoac u klubu, Direktor Messera, satro predsjednik u Klubu. Imaju banke isto. Ako vidis da te pare nece proci drugi mjesec, odma zoves sponzore, pozajmnice, banke itd. Pa valja dici slusalicu, malo se potruditi. Halo ba, o 4 mjeseca mi ovdje pricamo, ne 4 hefte ! Pisala je raja ovdje da je marketing u katastrofalnom stanju. Zamisli kakvi su lezihljebovici u administraciji. Nema covjeka u klubu da nesto poduzme. Ja bi njih davno nogiro. Hadalji nesposobni. Nek se zahvale Husrefu, Hadziji i igracima, sto su uzeli duplu, oni NISTA nisu radili, ko sto se i vidi.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 21 jun 2019, 11:10

Sve sto su obecali nek i ispune momcima! Malo manje u svoj dzep nek trpaju.

Ovo je sramotno! Nakon svih lijepih prica, nama se desi ovo. Sve kontam hajd reko sve je uredno, isplacuje se. Dovest ce se neki fin igrac, mozemo opet biti konkurenti u ligi na oba fronta. O evropskom iskoraku i ne razmisljam, nego ajde bit ce fine zarade. Pa bit ce al gdje ce otici, u pravom smjeru, ili u pojedine dzepove od Bukovice, Jahica, Sabre...

Bukvalno 6mj. egzistiras sa nekim mizernim parama, a busamo se kao da smo u rangu Rijeke.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jun 2019, 11:11

Neda covjek zaduzenja
On je u NO

Ne znaju ovi ba azijati euro zakone I zakone nase drzave
Nije ni Tan znao
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 jun 2019, 11:13

Sad vidite sto je se Husref htjeo osigurat jer ovi mu nisu dali i zaradjeno :D

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 21 jun 2019, 11:14

Denchi je napisao/la:Neda covjek zaduzenja
On je u NO

Nije ni Tan znao
Nije to opravdanje Denchi. Postoje ljudi koji se informisu. Pogotovo poslovni ljudi, sto je normalna praksa. Ako on nije nasi su bili duzni da mu dostave papire oko regulacija i zakona. Kao sto se vidi nije niko, jer ne znaju debili.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 21 jun 2019, 11:19

Na kraju krajeva CBBiH, u slucaju takvih transakcija iz vana sa vecim iznosima, "zakljuca" racune do kraja procedure, security standardi ljuudi, moze google a ne messer uplatiti djaba ti kad ne mozes nista isplatiti
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 21 jun 2019, 11:20

Stroj1946 je napisao/la:
On je u NO

Nije ni Tan znao
Nije to opravdanje Denchi. Postoje ljudi koji se informisu. Pogotovo poslovni ljudi, sto je normalna praksa. Ako on nije nasi su bili duzni da mu dostave papire oko regulacija i zakona. Kao sto se vidi nije niko, jer ne znaju debili.
Ma ovo je greska nesposobnjakovica iz upravnog odbora! Ne mogu oni samo zavisiti od milosti vlasnika. Daj malo guzice za ta neka sponzorstva, projekte evropske za popravak Koseva, Uefa...

Ne mozemo mi nista prigovoriti Nam-u, pa covjek da ne zna, ne bi imao milione. Sta mu ja imam sad pametovat, sta je dobro, a sta ne, za njega..

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 21 jun 2019, 11:21

Sega da nije na racunu bilo feninga. Ko ce odgovarati sto kasno ulazimo u sezonu i sto igraci ne treniraju? Obavili 1 trening samo?
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 21 jun 2019, 11:24

Kamuflazn je napisao/la:Sega da nije na racunu bilo feninga. Ko ce odgovarati sto kasno ulazimo u sezonu i sto igraci ne treniraju? Obavili 1 trening samo?
De da Bog da ti jednom leglo 10000e iz azije, a da vec ima 500, pa da te ja pitam jel ti sega sto ne mozes podici jer ti je CBBIH zakljucala sve do kraja procedure, pa da skontas vise i ti a i svi koji smatrate da je do uprave, a nije, do drzave je. Treci smo svijet ljudi
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

dundee
Kontakt:

Post Postao/la dundee » 21 jun 2019, 11:25

Kamuflazn je napisao/la:Sega da nije na racunu bilo feninga. Ko ce odgovarati sto kasno ulazimo u sezonu i sto igraci ne treniraju? Obavili 1 trening samo?
i taj jedan pola treninga samo odradjeno drugo pola pusili shishu, svima treba ostavke podijeliti, ja cu prvi da odgovaram

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jun 2019, 11:26

Onda se pitamo kako ne mozemo zadrzati tim i kako niko nece u ovu ligu. Moras štrajkat da platu dobiješ. Sad mi je jasno kako je Hadziji pregovarati trebas nekog nagovoriti da dodje a ovamo strajk nema plata par mjeseci.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jun 2019, 11:26

Stroj1946 je napisao/la:
On je u NO

Nije ni Tan znao
Pa sta su trebali zivota ti? Zakacit se s Namom koji ti salje milione zarad 10 igraca koji su tu privremeno uz duzno postovanje al tako je? Lakse je niz vodu jarane, pa provlacit kroz usi usput jbg...spominjat inspekcije itd. Licence I ostale pm dok ne skonta da nije bas tako opusteno...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 jun 2019, 11:27

Stroj1946 je napisao/la:
On je u NO

Nije ni Tan znao
A OPET NIJE NI TAKO. On je dobro upoznat sa procedurama medjutim ko moze pretpostaviti koliklo tacno sta traje. Drugo, tek 15og je promjenjen statut kluba zbog Nama. Dalje, ako Namu, milijarderu, valja uprava onda valja i meni, ne vjerujem da sam puno pametniji od njega i da su njemu pare pale sa grane. Dalje, ne shvatam te price sto ne posude, mislis da smijes ti posudjivati pare tek tako dok glavni finansijer ne odluci? Drug, oni su uposlenici kluba koji slusaju sta im se kaze, medju njiima ima i Namovih ljudi, posudbe i krediti ocito nisu bili opcija, mislili su da ce se igraci strpiti i nemojte molim vas suplje kao nemaju sta jesti, ja koliko znam prvih 18 igraca vala malo ko ima ispod 4 milje. Isplacuje se kvartalno, dakle nekad mart 12 milja. To su DVIJE MOJE GODISNJE PLATE. O kakvom jadu i kokuzluku pricamo? Ponavljm, pare im se moraju isplatiti i premije i sve, to ne sporim ali zbo par dana administrativnih problema odbiti ici na pripreme je krajnje glupo. A uprava ocito nije smjela od Nama da poduzima korake. Covjek ovdje godinu dana bio i eto ne zna sta i kako ide, glup.

Bas mozete kakiti, o mnogo vecim i bitnijim problemima sutite a znate ih itekako dobro a ticu se svlacionice, zimskih pripre,ma i ljetnog dijela. Ali tu je medju odgovornim onaj kojem se ime ne spominje, a kada treba pljuvati upravu tu ste najbrzi. Uz to, ista ta uprava je formirala sportski segment koji je imao sve najbolje moguce uslove prosle sezone pa zavrsismo treci . Ne sjecam se da su bojkotoovali igrace platom? Stvorili im opet najbolje uslove, uzeli momci i husref duplu, i eto kao nesposobni, ne znaju ovi sami osvojili duplu, iz zemlje rasli.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 21 jun 2019, 11:28

AngelDiMaria je napisao/la:
De da Bog da ti jednom leglo 10000e iz azije, a da vec ima 500, pa da te ja pitam jel ti sega sto ne mozes podici jer ti je CBBIH zakljucala sve do kraja procedure, pa da skontas vise i ti a i svi koji smatrate da je do uprave, a nije, do drzave je. Treci smo svijet ljudi
Druze, pa nije leglo u februaru, pa da se vrsi provjera do danas, nego tek neki dan, sta je sa ostalim mjesecima? Sto se nije isplacivalo?

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 21 jun 2019, 11:28

AngelDiMaria je napisao/la:

Ali da nije bilo feninga da se isplate plate?
Grad, mujakic, ulaznice, sponzori pa barem za jednu platu. Pusti suplje nije vlansik htio zaduzenja trebalo bi da smo imali taj novac operativan.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jun 2019, 11:29

Sega da se onaj iz Krupe tipla necim iz kase , pa je tu izbila frka?

Za treninge je sss odgovoran, nek ga kazne ako ne drzi svlacionicu :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.