NK Iskra Bugojno
Re: Iskra Bugojno - Vandali BUGOJNO
Sutra u Donjem Vakufu Iskra-Sarajevo
14:30!
14:30!
Iskra propustila šansu da savlada Sarajevo
Susretom protiv tuzlanske Slobode u Međugorju i pobjedom od 2:1 golovima Harisa Seferovića i Irhana Smajića Iskra je okončala turneju po Hercegovini. Pored ovog susreta bugojanski prvoligaš je odigrao još četiri susreta.
U Hercegovini bugojanski nogometaši zabilježili su slijedeće rezultate: Lokomotiva 7:1, Željezničar 2:0 ,Velež 0:1 i Čapljina 0:0 . Efikasnošću su se posebno istakli Irhan Smajić i Ivan Jurić ,koji su postigli po četiri gola . U strijelce su se upisali još Ahmet Fuka i Haris Seferović.
U redovima bugojanskih plavih mnogo je optimizma nakon povratka iz Hercegovine. Šef stručnog štaba Senad Smajić , je svoje izabranike u subotu suprotstavio u generalnoj probi bordo timu sa Koševa. Susret se odigrao na gradskom stadionu u Donjem Vakufu ,a za posjetioce našeg portala donodimo kompletan izvještaj sa ovog susreta :
ISKRA – SARAJEVO 0:0
DONJI VAKUF -Gradski stadion . Gledalaca : 200. Sudija : Kenan Bajramović (Zenica) . Pomočnici : Almir Bašić i Nijaz Zukić (Oba Bugojno). Žuti karton : Ihtijarević (Sarajevo ).
ISKRA : Perković , Kovač, S.Jurić, Drobić , Čehaja, Burina, Kozica , Seferović, Behić, I.Jurić, Smajić . Još su igrali : Fuka, Nebić,Malkić . Šef stručnog štaba : Senad Smajić.
SARAJEVO : Hamzić, Belošević, Rizvanović, Torlak, Dudo, Ihtijarević, Muminović, Hamzagić,Handžić, Avdić, Škoro, Huskić. Još su igrali : Maksumić,Čampara, Čomor i Pliska . Šef stručnog štaba : Mehmed Janjoš.
Po vroma teškom terenu i kišovitom vremenu tokom cijelog toka susreta Iskra i Sarajevo odigrali su veoma dobru utakmicu ,kojoj su nedostajali samo golovi . Iskra je bila konkretnija u prvih 45 minuta kada su veoma izgledne prilike za golove propustili Ivan Jurić u 16. i 40. te Smajić u 22. minuti.Priliku za Sarajevo u ovom dijelu susreta propustio je Škoro u 37. minuti . U drugom dijelu više loptu u svom posjedu su imali igrači tima s Koševa,ali iz nekoliko poluprilika neprecizni su bili Avdić i Škoro. Evo šta su nam na kraju susreta izjavili šef stručnog štaba bordo tima s Koševa Mehmed janjoš i njegov kolega iz Iskre Senad Smajić.
- Teren je bio težak za igru,ali sam izuzetno zadovoljan odnosom igrača prema igri,jer pred sobom smo imali veoma dobrog protivnika . U igri sam veći dio susreta ostavio ekipu koja će najvjerovatnije igrati protiv Slobode na Tušnju i ponavljam zadovoljan sam .Nedostaju nam još Alaim ,Džakmić i Hadžić, vidjet vćemo šta će biti sa njima narednih dan i mislim da spremno ulazimo u nastavak Premijer-lige – riječi su šefa stručnog štaba Sarajeva Mehmeda Janjoša.
- Izuzetno sam zadovoljan izdanjem svojih igraća.Dobro smo parirali Sarajevu,imali smo i zrelije prilike.nedostajali su samo golovi.Imamo još petnaest dana do početka drugog dijela prvenstva i mislim da spremno ulazimo u lov na premijer-ligu.- kazao je Senad Smajić , šef stručnog štaba Iskre.
Susretom protiv tuzlanske Slobode u Međugorju i pobjedom od 2:1 golovima Harisa Seferovića i Irhana Smajića Iskra je okončala turneju po Hercegovini. Pored ovog susreta bugojanski prvoligaš je odigrao još četiri susreta.
U Hercegovini bugojanski nogometaši zabilježili su slijedeće rezultate: Lokomotiva 7:1, Željezničar 2:0 ,Velež 0:1 i Čapljina 0:0 . Efikasnošću su se posebno istakli Irhan Smajić i Ivan Jurić ,koji su postigli po četiri gola . U strijelce su se upisali još Ahmet Fuka i Haris Seferović.
U redovima bugojanskih plavih mnogo je optimizma nakon povratka iz Hercegovine. Šef stručnog štaba Senad Smajić , je svoje izabranike u subotu suprotstavio u generalnoj probi bordo timu sa Koševa. Susret se odigrao na gradskom stadionu u Donjem Vakufu ,a za posjetioce našeg portala donodimo kompletan izvještaj sa ovog susreta :
ISKRA – SARAJEVO 0:0
DONJI VAKUF -Gradski stadion . Gledalaca : 200. Sudija : Kenan Bajramović (Zenica) . Pomočnici : Almir Bašić i Nijaz Zukić (Oba Bugojno). Žuti karton : Ihtijarević (Sarajevo ).
ISKRA : Perković , Kovač, S.Jurić, Drobić , Čehaja, Burina, Kozica , Seferović, Behić, I.Jurić, Smajić . Još su igrali : Fuka, Nebić,Malkić . Šef stručnog štaba : Senad Smajić.
SARAJEVO : Hamzić, Belošević, Rizvanović, Torlak, Dudo, Ihtijarević, Muminović, Hamzagić,Handžić, Avdić, Škoro, Huskić. Još su igrali : Maksumić,Čampara, Čomor i Pliska . Šef stručnog štaba : Mehmed Janjoš.
Po vroma teškom terenu i kišovitom vremenu tokom cijelog toka susreta Iskra i Sarajevo odigrali su veoma dobru utakmicu ,kojoj su nedostajali samo golovi . Iskra je bila konkretnija u prvih 45 minuta kada su veoma izgledne prilike za golove propustili Ivan Jurić u 16. i 40. te Smajić u 22. minuti.Priliku za Sarajevo u ovom dijelu susreta propustio je Škoro u 37. minuti . U drugom dijelu više loptu u svom posjedu su imali igrači tima s Koševa,ali iz nekoliko poluprilika neprecizni su bili Avdić i Škoro. Evo šta su nam na kraju susreta izjavili šef stručnog štaba bordo tima s Koševa Mehmed janjoš i njegov kolega iz Iskre Senad Smajić.
- Teren je bio težak za igru,ali sam izuzetno zadovoljan odnosom igrača prema igri,jer pred sobom smo imali veoma dobrog protivnika . U igri sam veći dio susreta ostavio ekipu koja će najvjerovatnije igrati protiv Slobode na Tušnju i ponavljam zadovoljan sam .Nedostaju nam još Alaim ,Džakmić i Hadžić, vidjet vćemo šta će biti sa njima narednih dan i mislim da spremno ulazimo u nastavak Premijer-lige – riječi su šefa stručnog štaba Sarajeva Mehmeda Janjoša.
- Izuzetno sam zadovoljan izdanjem svojih igraća.Dobro smo parirali Sarajevu,imali smo i zrelije prilike.nedostajali su samo golovi.Imamo još petnaest dana do početka drugog dijela prvenstva i mislim da spremno ulazimo u lov na premijer-ligu.- kazao je Senad Smajić , šef stručnog štaba Iskre.
Iskra e po svemu sudeci igrat onaj play off za ulazak U PL..
Kao sto znate 6 zadnjih iz PL I PO 2 IZ RS I FBIH IGRAJU TAJ PLAY PUNO SRECE
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
Hmmm to ono sto si citao na ss.ba ?? heh to je prvoaprilska jaraneCoDe je napisao/la:Iskra e po svemu sudeci igrat onaj play off za ulazak U PL..

"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"
Doci sta ima kod Iskre novo...hvala
Jeli stiglo sta para od Erminovog trensfera..

kod Iskre koliko znam dosla su 3/4 igraca iz Iskre dobru igru su pokazali sada protiv Travnika u prijateljskom susretu rezultat je glasio 1-0 al su puno sansi!mister_xy je napisao/la:Doci sta ima kod Iskre novo...hvala
Sto se tice para trebale bi da jesu jer cim se najavila rekonstrukcija stadiona to jeste popravka krova i stavljanje sjedalica oko 1500
- RNK Split1912
- Kontakt:
Dosao Fuka kod nas na probu ,osim sta igra polu spicu moze jos koji info hvala
Halo Bugojanci sta nam je sa Iskrom..vidim lose startovala,mozeli malo info oko desavanja u Iskri..hvala unaprjed
Dali je ovaj sal , sal navijacke skupine Vandali Bugojno ?

nije nije 

- SN96_FOREVER
- Kontakt:
jesu li jos Vandali aktivni sto se tice navijanja?
-- Sila Nebeska Bihać --
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
vidjet ce te za par kolaSN96_FOREVER je napisao/la:jesu li jos Vandali aktivni sto se tice navijanja?

- SN96_FOREVER
- Kontakt:
ok vidimo se. pozzzzzzzdoci je napisao/la:vidjet ce te za par kolaSN96_FOREVER je napisao/la:jesu li jos Vandali aktivni sto se tice navijanja?
-- Sila Nebeska Bihać --
- F.G.R. HARMANI
- Kontakt:
Moze li Manchester uzeti bodove u Bugojnu??
MENI MOJE, A VAMA VASE
tesko brate teskoF.G.R. HARMANI je napisao/la:Moze li Manchester uzeti bodove u Bugojnu??

http://bugojnosport.com/index.php?optio ... &Itemid=26
Dobro ste mogli,10 godina skupljate za stolice i na kraju dosla neka donacija,i sto je jos smjesnije zelene SDA stolice
Dobro ste mogli,10 godina skupljate za stolice i na kraju dosla neka donacija,i sto je jos smjesnije zelene SDA stolice

- katalinski
- Kontakt:
sta je ovo doci-koga god upoznam iz bugojna TITO, EX-yu fazoni, nostalgija...a sad vas zezaju da sto imate SDA stolice
Ajvatar
U Bugojnu SDA dominira 18 godina,tako da sve mora bit kako oni kazu,shalim se ,ma cirkuz,sve oko stadiona i u klubu sto ima u plavoj je boji,oni sad zelene stolice "KUPILI",donacija,daj sta dasssss !!!katalinski je napisao/la:sta je ovo doci-koga god upoznam iz bugojna TITO, EX-yu fazoni, nostalgija...a sad vas zezaju da sto imate SDA stolice
ovdje sela okolna odreduju sta i kako nazalostkatalinski je napisao/la:sta je ovo doci-koga god upoznam iz bugojna TITO, EX-yu fazoni, nostalgija...a sad vas zezaju da sto imate SDA stolice

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.