FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Uprava napolje!
Prije toga, prvo hr je u eu, rijeka dobija jako puno novca od grada i drzave, oni su na oocetku kao i mi krenuli laganim koracima naprijed samo sto tan je vjerovao pogresnim ljudima, ovi u rijeci su radili za klub.ado-hz je napisao/la:Rijeka otkupila ugovor od Hoffenheima za nekog Antonija Colaka 700.000€
Pametnom dosta
Mozda z a dvije godine i mi platimo obestrcenje od 300 000 eura.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Ziv ti bio dugo godina zajedno sa svima nama. Vidimo se mi ovdje gdje palamudimo za 2-3god...al to dok smo zivi ti i ja neces vidjeti niti dozivjeti....garantujem ti zivotom.Pantelija je napisao/la:Prije toga, prvo hr je u eu, rijeka dobija jako puno novca od grada i drzave, oni su na oocetku kao i mi krenuli laganim koracima naprijed samo sto tan je vjerovao pogresnim ljudima, ovi u rijeci su radili za klub.ado-hz je napisao/la:Rijeka otkupila ugovor od Hoffenheima za nekog Antonija Colaka 700.000€
Pametnom dosta
Mozda z a dvije godine i mi platimo obestrcenje od 300 000 eura.
- ElCartel11
- Kontakt:
Lici mi malo na LewandowskogAlfredNobel je napisao/la:
Ova momčina će da eksplodira samo tako.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Hajmo sutra kakav potpis Emire
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
-
duplakruna46
- Kontakt:
Da pokusamo rezimirati Rijeku kroz godine od dolaska investitora, ali prije toga da kazem da SADA NK Rijeka ima slovom i brojem 13 stranaca u ekipi sto je skoro pa pola kadra. A to su pretezno igraci koji donose prevagu. Da uporedimo sa nama, mi ih imamo 3. Zakljucak procijenite sami.ado-hz je napisao/la:Rijeka otkupila ugovor od Hoffenheima za nekog Antonija Colaka 700.000€
Pametnom dosta
Dalje, Volpi je 2013.godine, barem na papiru privatizovao Rijeku, i te godine je Rijeka od njega dobivala 150 000 € , za tekuce troskove. Ukupna ulaganja Volpia 2013.godine su bila cirka 3 000 000 €(tako bar kazu njihovi papiri,lahko je provjeriti). Ugovorom se obavazeao svake godine ulagati 1.8 miliona eura svake godine njegovog mandata. Jos na to dodajmo da je i grad Rijeka 30% vlasnik kluba. Itekako veliki finansijski doprinos je i grad dao. Od 2014.godine do 2017 je 7.2 miliona €. Sada jos zamisliti da je to novac namijenjen samo za kadar.
Pored toga je napravljen trening centar Rijeke. Zemljiste i gradnju puta u trening centru te jos neke sadrzaje je investirao grad a ostalo je Volpi. Ogromna cifra je u pitanju.
Puno se prica o prihodima i da nas klub radi u minusu stalnom zadnjih godina. Pa da kazem da je Rijeka tek 2016.godine poslovala u plusu, zahvaljujuci transferima(Kramaricev transfer je vrijedan kao svi izlazni transferi iz BiH poslije rate svih klubova iz BiH, vjerovatno je i jaci), naravno iako je to fiktivni plus, kao i fiktivni minus. Jer gazda zbog svog dobra mora pokriti taj minus.
Transferi NK Rijeka od 2013 odlazni i dolazni su bili sledeci(malo zvucniji):
2013/14
Odlazni:
Benko 1 000 000€
Kreilach 450 000€
Dolazni:
Kramaric 1.200 000€
Leovac 250 000€
2014/15
Odlazni:
Kramaric 9 000 000€
Jahovic 400 000€
Dolazni:
Balaj 550 000€
Canadjija 350 000€
Bradaric 300 000€
2015/16
Odlazni:
Leovac 1 300 000€
Tomacek 1 000 000€
Moises 1 000 000€
Orsic 750 000€
Dolazni:
Gavanovic 650 000€
Matei 500 000 €
2016/17
Odlazni
Mitrovic 4 000 000€
Balaj 2 000 000€
Mocinic 2 000 000€
Bezjak 2 000 000€
Leskovic 1.500.000€
Dolazni
Sve besplatno nista vrijedno pomena, navest cu Handzica i sofranca da su te godine dosli u Rijeku
2017/18
Odlazni
Andrijasevic 4.250.000€
Misic 2.750 000€
Dolazni
Elez 500.000€
Heber 450.000€
2018/19
Odlazni
Bradaric 5.000.000€
Elez 2.500.000€
Heber 2.500.000€
Ristovski 1.000.000€
Dolazni
Zuparic 800 000€
Rijeka je 2013 godine trosila na plate igraca i strucnog staba 30 000 000 kuna (4 000 000€) a 2016 godine duplo vise.
Da napomenem nasa dva najveca izlazna transfera su vrijedna zajedni 2.400 000€. O ulaznim da ne pricam.
Da li sada vidimo razliku.
—-Pare na sto, da bi “mala” mogla da “igra”—-
Laku noc.
“Znate, kada su u Parizu i Londonu izmet istresali kroz prozor na ulice mi smo u Sarajevu imali kanalizaciju, vodovod i šadrvan sa 16 česama. On je imao sistem za zagrijavanje vode tako da ste mogli usred zime na Baščaršiji uzeti abdest toplom vodom.”
-
Pitaristok
- Kontakt:
Nije to bas samo pare na sto, i bit ces barem kao rijeka po tim transferima, ima tu masu stvari gdje je nazalost bosna daleko iza hrvatske pa i ostalih fudbalskih nacija.
Savez, liga, sudije, strucno osoblje ili ti ga treneri u klubovima il omladinskim pogonima, kod nas 80 posto trenera u cijeloj bih je seoski trener, zavrsio preko stele A il B licencu, korupcija, babo platio da mu dijete bude u prvom timu, broj gledatelja, infrastruktura, svijest mladih igraca(mali se ufuro), drzava ne ulaze ni krompir, i ono sto je najgore, iz lige ti na prste izađe igrac koji i uspije vani.
E ovo sve kad se popravi onda mozes u trku sa rijekom, do tad samo sanjaj...
Savez, liga, sudije, strucno osoblje ili ti ga treneri u klubovima il omladinskim pogonima, kod nas 80 posto trenera u cijeloj bih je seoski trener, zavrsio preko stele A il B licencu, korupcija, babo platio da mu dijete bude u prvom timu, broj gledatelja, infrastruktura, svijest mladih igraca(mali se ufuro), drzava ne ulaze ni krompir, i ono sto je najgore, iz lige ti na prste izađe igrac koji i uspije vani.
E ovo sve kad se popravi onda mozes u trku sa rijekom, do tad samo sanjaj...
tipa Ibišević, samo je upitno da li ima taj golgeterski njuh....brzine nema neke, niti nekog driblinga posebnog....da bar bude ko Amer Bekić kad je kod nas bio bilo bi extra...da vidimo kakav će biti poslije ozljededuplakruna46 je napisao/la:Puno se ocekuje od njega ove godine. To mu je i rekao Hadzija. Iskreno, zbog toga i nismo doveli Hadzica Irfana. Crnicki ce imati dosta sansi ove godine za dokazivanje, a po onom sto sam vidio na treninzima i pricama momak je ubica iz sesnesterca. Ala Lendric.bordobijeli je napisao/la:Jel spreman 100 % ?AlfredNobel je napisao/la:Ova momčina će da eksplodira samo tako.
Povredio se cim je dosao nisam upratio koje su mu karakteristike: da li je vise krilo ili polu spic ili je ko Ahmetovic klasicna devetka.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Slazem se sa kolegom iznad koliko para toliko muzike.
Mi nismo Hr, al brate nismo ni Somalija. Moze se i kod nas napraviti nesto kad je tu ozbiljna strana ruka da bošnjaka prati sta radi. Imamo primjer toliko stranih firmi i kompanija koje rade vise nego uspjesno kod nas...primjer DM...Orbico i ostale strane firme. Nemoj da se poredimo sa mesarom Tufo-commerc daj da gledamo da izadjemo iz te kolotecine.
Ok uslovi nisu dobri u nasoj ligi...tereni...infrastrukura al evo za pocetak mi je imamo i kod nas je extra. Sudjemje i nije toliko lose kod nas, pa i toj istoj Hr i Srbiji rade mpzda u gore greske sudijske nego kod nas, posebno u Srbiji.
Sta mene briga sto je cijela liga seljacka....sto su treneri ne skolovani...dovedi ti od akademije do prvog tima prave trenere i imat ces rezultat.
Sta mene briga sto niko u ligi ne moze da dovede igraca i plati obestecenje....docedi ti...izdigni se iz ovog sivila.
Tako da dosta toga se moze kad imas plan, ozbiljne ljude koji zele da rade a ne da se uhljebe i hapaju lovu...i naravno kad imas gazdu koji zeli da nesto napravi od klupa, investira u klub i naravno prati sta bošnjo radi i da li ga uzima lopatom.
Mi nismo Hr, al brate nismo ni Somalija. Moze se i kod nas napraviti nesto kad je tu ozbiljna strana ruka da bošnjaka prati sta radi. Imamo primjer toliko stranih firmi i kompanija koje rade vise nego uspjesno kod nas...primjer DM...Orbico i ostale strane firme. Nemoj da se poredimo sa mesarom Tufo-commerc daj da gledamo da izadjemo iz te kolotecine.
Ok uslovi nisu dobri u nasoj ligi...tereni...infrastrukura al evo za pocetak mi je imamo i kod nas je extra. Sudjemje i nije toliko lose kod nas, pa i toj istoj Hr i Srbiji rade mpzda u gore greske sudijske nego kod nas, posebno u Srbiji.
Sta mene briga sto je cijela liga seljacka....sto su treneri ne skolovani...dovedi ti od akademije do prvog tima prave trenere i imat ces rezultat.
Sta mene briga sto niko u ligi ne moze da dovede igraca i plati obestecenje....docedi ti...izdigni se iz ovog sivila.
Tako da dosta toga se moze kad imas plan, ozbiljne ljude koji zele da rade a ne da se uhljebe i hapaju lovu...i naravno kad imas gazdu koji zeli da nesto napravi od klupa, investira u klub i naravno prati sta bošnjo radi i da li ga uzima lopatom.
ado-hz je napisao/la:Slazem se sa kolegom iznad koliko para toliko muzike.
Sta mi imamo? Kamp sa 3 terena? To infrastruktura?
Nama treba najmanje 3-4 godine sa Namom da se dignemo. Moras rijesiti zavrsetak kampa, moras rijesiti problem stadiona koji je uzas, moras rijesiti probelm privatizacije jer dok su UG vazda ce te nesto jahati. Tako da ima tona posla koju namece to sto si iz bosne i stonte u startu koči
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Meni je za pocetak bitna stvar da igraci koji iole vrijede nesto u nasoj ligi prije odlaska u inostrastvo dodju kod nas. Da Todorovic, Memisevic, Ordagic, Besirevic, Serbecic, Vego i ostali prvo dodju kod nas, odigraju 1-2 god i onda da ih mi dalje prodamo. A za to ti trebaju pare da mozes parirati Tromsu, Rosenborgu, Salzburgu...malo vece pare. Moras uloziti da bi se kasnije isplatilo, drugacije ne moze. Nema nista dzaba. A posto znam da se to nikad nece desiti pomirio sam se sa tim.Pantelija je napisao/la:ado-hz je napisao/la:Slazem se sa kolegom iznad koliko para toliko muzike.
Sta mi imamo? Kamp sa 3 terena? To infrastruktura?
Nama treba najmanje 3-4 godine sa Namom da se dignemo. Moras rijesiti zavrsetak kampa, moras rijesiti problem stadiona koji je uzas, moras rijesiti probelm privatizacije jer dok su UG vazda ce te nesto jahati. Tako da ima tona posla koju namece to sto si iz bosne i stonte u startu koči
Pa njima grad da 14mil KM za 3 godine. Dalje ne trebamo pricati.
Danas stize igrac
-
bordobijeli
- Kontakt:
Iskreno ocekivao sam nakon duple da cemo u pozitivi spremati se za iducu sezonu. A nekako sve otezanja, kašnjenja, od pregovora s Husrefom, kasnjenje plata, kasnjenje na pripreme, valjda ne zakasnimo s pojacanjima. Daleko od toga da je situacija loša al nekako sam vise ocekivao.
Ala su se lazni napucali evo jutros ovaj iz Rijeke posudba , samo dovlace , mi ako ne zavrsimo 3 dobra igraca posebno halfa i , ne znam
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Nas je ovaj strajk ukopo i u vezi pojacanja , proculo se to , iako je sve objasnjeno djaba ti je igraci prvo misle o tome
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Šta bolan ti pišeš da je objšnjeno, tebi prvom treba nacrtatipaulus je napisao/la:Nas je ovaj strajk ukopo i u vezi pojacanja , proculo se to , iako je sve objasnjeno djaba ti je igraci prvo misle o tome
Majko draga ja nikako ne mogu svarit ovo , ko je u rom hlubu ako vec nekako Namove pare ne mogu proc ko da je ioz Sjeverne Koreje, ne mogu skontat 3 plate da idu na pripreme , ja bruke , i stvarno mi se uvuko crv i u vezi Nama i svega , sve normala pod Tanom osvojimo duplu ejjjjj , ovaj ja ne znam jel ijedan plan on licno iznio il su sve nagadjanja i jos da se desi da nam kasne ifracima prvacima tri plate , i mi nes ocemo kamp evropu , ne mozemo skontat 3 plate jebote grob i uprava
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
GK: Kovačević
DF: Lazić,Dupovac,Kurdić,Šabanović,Hodžić
MF: Mustafić,Rahmanović,Gavrić,Šišić,Hebibović,Milanović,Tatar
ST: Ahmetović,Handžić,Velkoski,Crnički
+ Akademci: Dizdarević, Salčin, Đokanović, Imamović, Hasanović, Dervišagić.
tanana ekipica, treba injekcija svježine, napad brine fakat
10 mladih igrača, od kojih pola može kvalitetom igrati, ostali na kapaljku i testirati sad(a opet treba uigrati nešto za škote)
1 stoper za prvih 11 bi doveo broj stopera na 4, 1 lijevi bek za prvih 11 bi i broj bekova(sa Hebibom) takođe zaokružio na 4(+ Pidro)
1 zadnji vezni je pod obavezno, još neko krilo ili napadač bi bilo dobro da izleti
vjerujem da će još par Akademaca na posudbu...

DF: Lazić,Dupovac,Kurdić,Šabanović,Hodžić
MF: Mustafić,Rahmanović,Gavrić,Šišić,Hebibović,Milanović,Tatar
ST: Ahmetović,Handžić,Velkoski,Crnički
+ Akademci: Dizdarević, Salčin, Đokanović, Imamović, Hasanović, Dervišagić.
tanana ekipica, treba injekcija svježine, napad brine fakat
10 mladih igrača, od kojih pola može kvalitetom igrati, ostali na kapaljku i testirati sad(a opet treba uigrati nešto za škote)
1 stoper za prvih 11 bi doveo broj stopera na 4, 1 lijevi bek za prvih 11 bi i broj bekova(sa Hebibom) takođe zaokružio na 4(+ Pidro)
1 zadnji vezni je pod obavezno, još neko krilo ili napadač bi bilo dobro da izleti
vjerujem da će još par Akademaca na posudbu...

Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 23 jun 2019, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
S dobro je ovo upračeno ovako se treba raditiduplakruna46 je napisao/la:Da pokusamo rezimirati Rijeku kroz godine od dolaska investitora, ali prije toga da kazem da SADA NK Rijeka ima slovom i brojem 13 stranaca u ekipi sto je skoro pa pola kadra. A to su pretezno igraci koji donose prevagu. Da uporedimo sa nama, mi ih imamo 3. Zakljucak procijenite sami.ado-hz je napisao/la:Rijeka otkupila ugovor od Hoffenheima za nekog Antonija Colaka 700.000€
Pametnom dosta
Dalje, Volpi je 2013.godine, barem na papiru privatizovao Rijeku, i te godine je Rijeka od njega dobivala 150 000 € , za tekuce troskove. Ukupna ulaganja Volpia 2013.godine su bila cirka 3 000 000 €(tako bar kazu njihovi papiri,lahko je provjeriti). Ugovorom se obavazeao svake godine ulagati 1.8 miliona eura svake godine njegovog mandata. Jos na to dodajmo da je i grad Rijeka 30% vlasnik kluba. Itekako veliki finansijski doprinos je i grad dao. Od 2014.godine do 2017 je 7.2 miliona €. Sada jos zamisliti da je to novac namijenjen samo za kadar.
Pored toga je napravljen trening centar Rijeke. Zemljiste i gradnju puta u trening centru te jos neke sadrzaje je investirao grad a ostalo je Volpi. Ogromna cifra je u pitanju.
Puno se prica o prihodima i da nas klub radi u minusu stalnom zadnjih godina. Pa da kazem da je Rijeka tek 2016.godine poslovala u plusu, zahvaljujuci transferima(Kramaricev transfer je vrijedan kao svi izlazni transferi iz BiH poslije rate svih klubova iz BiH, vjerovatno je i jaci), naravno iako je to fiktivni plus, kao i fiktivni minus. Jer gazda zbog svog dobra mora pokriti taj minus.
Transferi NK Rijeka od 2013 odlazni i dolazni su bili sledeci(malo zvucniji):
2013/14
Odlazni:
Benko 1 000 000€
Kreilach 450 000€
Dolazni:
Kramaric 1.200 000€
Leovac 250 000€
2014/15
Odlazni:
Kramaric 9 000 000€
Jahovic 400 000€
Dolazni:
Balaj 550 000€
Canadjija 350 000€
Bradaric 300 000€
2015/16
Odlazni:
Leovac 1 300 000€
Tomacek 1 000 000€
Moises 1 000 000€
Orsic 750 000€
Dolazni:
Gavanovic 650 000€
Matei 500 000 €
2016/17
Odlazni
Mitrovic 4 000 000€
Balaj 2 000 000€
Mocinic 2 000 000€
Bezjak 2 000 000€
Leskovic 1.500.000€
Dolazni
Sve besplatno nista vrijedno pomena, navest cu Handzica i sofranca da su te godine dosli u Rijeku
2017/18
Odlazni
Andrijasevic 4.250.000€
Misic 2.750 000€
Dolazni
Elez 500.000€
Heber 450.000€
2018/19
Odlazni
Bradaric 5.000.000€
Elez 2.500.000€
Heber 2.500.000€
Ristovski 1.000.000€
Dolazni
Zuparic 800 000€
Rijeka je 2013 godine trosila na plate igraca i strucnog staba 30 000 000 kuna (4 000 000€) a 2016 godine duplo vise.
Da napomenem nasa dva najveca izlazna transfera su vrijedna zajedni 2.400 000€. O ulaznim da ne pricam.
Da li sada vidimo razliku.
—-Pare na sto, da bi “mala” mogla da “igra”—-
Laku noc.
Sarajevo ljubavi moja!
Ljudi dragi nemote da se poredimo sa Rijekom, ljudi su nekoliko nivoa iznad po svemu. Mi se eventualno mozemo porediti sa par klubova iz nase lige i to je to. Evo Zrinjski je sada u prednosti bar sto se tice pojacanja na papiru, mada to ne mora nista da znaci.
Melji R'ajvo

Melji R'ajvo
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.