BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Damir_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Damir_BvB » 01 nov 2010, 02:04

evo sta pise na naslovnim stranama novina :

DORTMUND EINFACH GÖTZLICH!

Dortmund: Im Stile eines Spitzenteams

Götze führt den BVB an die Spitze

itd ... hehe

p.s. Trenutno najbolje ocjenjeni igrac bundeslige je Nuri Sahin ...
I po do sadasnjem glasanju Mario Gotze ce bit igrac desetog kola jer ubjedljivooooooo vodiiiii ....
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 nov 2010, 13:41

@damir

Jest tebe inspiracija opičilia noćas. :? :mrgreen: :mrgreen:
Nema šta, momački. :D

Pitam se ja kako je Gotze onako pametan :?: :arrow: ćaća mu profesor informatike. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 01 nov 2010, 20:13

@ Hare_BvB

Hehe moj Hare pa kako nece bolan punih 8 godina sam cekao cekao i nadao se prvom mjestu i sad je taj trenutak dosao pucam od dragosti radi BvBa ne opisivo koliko su mi uljepsali dan noc ma sve hehe...
A bas sinoc citam kako je Gotze dosao u Dortmund. Otac mu dobio posao u Dortmund i tako se porodica GOTZE preselila u Dortmund i mi dobili Al maestra super maraia Gotzinha :mrgreen: ... Hvala tati - babi :D Gotzeu sto se odlucio preselit u Dortmund i poklonit svim navijacima jednog premocnog igraca ...

P.s. Julian Koch igra predobro u Cvajti za Duisburg ima nekih golova i asistencija i jako jako ga hvale igra iznad svih ocekivanja ... ;)
BvB Echte Liebe !!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 nov 2010, 20:24

Ovu Borussiu bi mozda bilo vreme i pogledati jednom na TV-u,cini mi se da lep i veoma kvalitetan fudbal igraju sto pokazuje i tabela.
Borussia mi se oduvek svidjala jer je imala igraca koje sam pravo simpatisao Ricken,Dede u onoj pravoj formi,Heiko Herrlich,pa Zorc mislim da je one sezone kada ste bili prvaci bio medju najboljim strelcima lige...
Danas je tu Neven zbog kojeg i najvise pratim Dortmund,a dosta odlicnih igraca je tu koji mi se svidjaju,Barrios,Sahin,Kehl...

p.s.Imam cak i dres Rickena mislim da je upravo iz te sampionske generacije,svetlo zeleni sa sa velikim C na prsima.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 nov 2010, 23:51

P.s. Julian Koch igra predobro u Cvajti za Duisburg ima nekih golova i asistencija i jako jako ga hvale igra iznad svih ocekivanja ... ;)
Koch se kali ove sezone i zasad ima odlične nastupe u Duisburgu. Večeras su Zebras izgubili kod moje Fortune sa 1-0, i to autogolom Veigneaua u 83. minuti, a Koch je igrao svih 90 inuta na poziciji desnog beka. Koch nema još ni 20 godina i prošao je kroz omladinske selekcije Elfa u svim uzrastima i na njega se ozbiljno računa u Dortmundu. Owo-u ističe ugovor na kraju sezone i on će vjerovatno otići, a Koch se vraća sa posudbe i Klopponja u njemu vidi dugoročno rješenje na poziciji desnog beka. Podsjeća na Becka iz SAP-a (barem likom :lol: ).
Ovu Borussiu bi mozda bilo vreme i pogledati jednom na TV-u,cini mi se da lep i veoma kvalitetan fudbal igraju sto pokazuje i tabela.
Borussia mi se oduvek svidjala jer je imala igraca koje sam pravo simpatisao Ricken,Dede u onoj pravoj formi,Heiko Herrlich,pa Zorc mislim da je one sezone kada ste bili prvaci bio medju najboljim strelcima lige...
Danas je tu Neven zbog kojeg i najvise pratim Dortmund,a dosta odlicnih igraca je tu koji mi se svidjaju,Barrios,Sahin,Kehl...

p.s.Imam cak i dres Rickena mislim da je upravo iz te sampionske generacije,svetlo zeleni sa sa velikim C na prsima.
Svaka čast Đavle. :D

Igramo lijep nogomet, pas igra se forsira i uvijek idemo napadački od prve minute, i to zasad daje i rezultate. Vrijedi pogledati, nećeš se pokajati. :D

Neven izrasta u velikog igrača i velika je šteta pa ga Antić nije više koristio u mečevima na SP-u, jer tu vidim jedan od glavnih razloga ispadanja Srbije, jer je onaj polovnjak Luković skupo koštao Vašu repku. Sa Hummelsom čini ponajbolji štoperski dvojac u ligi, iz sezone u sezone napreduje i samo je pitanje vremena kad će neko ponuditi 20-tak miliona da ga dovede. Prate ga svi veliki klubovi iz Engleske i teško ćemo ga zadržati, ali otom-potom.

Susi je moj najdraži igrač BVB-a i najveća legenda ovog kluba. Najomiljeniji igrač kod navijača, dugogodišnji kapiten, a uz to i local boy. Bio je među najboljim strijelcima Bundeske u 90-tim, kada je redovno zabijao po 15-tak golova u sezoni. Drugi nabolji strijelac u historiji BL od veznih igrača, a poznat je bio i po fantastičnom izvođenju penala.

To su bili najljepši dresovi BVB-a, fluorescentni sa velikim C na sredini, i mislim da su zadnji put korišteni u sezoni kad smo osvojili LP '97.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 nov 2010, 07:55

jbg moram reci da sam imao poster rickena jos 97e...igrac kojeg su povrede sprijecile da bude zvijezda

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 02 nov 2010, 19:42

Evo jedan zanimljiv članak o finansijskom oporavku BVB-a :arrow: http://swissramble.****/2010/10 ... overy.html

P.S. Malo je podugo, ali vrijedi pročitati. ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 nov 2010, 23:52

Hare_BvB je napisao/la:Evo jedan zanimljiv članak o finansijskom oporavku BVB-a :arrow: http://swissramble.****/2010/10 ... overy.html

Malo sam sad citao...nisam sve ali ima dosta zanimljivih stvari...recimo meni je posebno zanimljivo da su nam plate igraca na nivou Boltona :mrgreen: a da zaradjujemo veoma malo novca od ulaznica a imamo drugi najveci prosjek u europi iza Barcelone...cijena karata je veoma mala a kako ovdje pise u bundesliga ima 3 puta manje cijene ulaznica od engleza :shock:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 nov 2010, 01:32

adnan24 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Evo jedan zanimljiv članak o finansijskom oporavku BVB-a :arrow: http://swissramble.****/2010/10 ... overy.html

Malo sam sad citao...nisam sve ali ima dosta zanimljivih stvari...recimo meni je posebno zanimljivo da su nam plate igraca na nivou Boltona :mrgreen: a da zaradjujemo veoma malo novca od ulaznica a imamo drugi najveci prosjek u europi iza Barcelone...cijena karata je veoma mala a kako ovdje pise u bundesliga ima 3 puta manje cijene ulaznica od engleza :shock:
I ja sam se syeb'o kada sam vidio kolika je razlika u cijenama karata između BL i EPL. :shock:
Znao sam da su kod njih skuplje karte, ali da su trostruko skuplje, nisam mogao ni zamisliti.

Ma jeftine su karte pravo za utakmice BVB-a, a mislim da se ni navijači ne bi previše bunili da se to digne barem za koji ojrić više, jer time bi se klubu umnogome pomoglo. Ali zayebani su švapski tifozi, jer ove sezone je na nivou cijele Bundeske došlo do povišenja cijena karata, a odmah su se javili neki buntovi navijača, u kojima su prednjačili naši, pogotovo za tekmu kod S04, kada su cijene bilo duplo veće. Ma švapski titizluk ti je to. :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 nov 2010, 13:57

Veceras nam mozete puno toga donijeti, ali nas mozete i donekle zaviti u crno. Hajmo BVB-ovci gdje ste s najavom da vidim sta nas veceras ocekuje. Hoce li Hummels biti spreman, kakve su izjave Kloppa itd itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 nov 2010, 18:53

Večeras nas čeka jako bitna utkamica, kako za BVB, tako i za njemački fudbal i taj famozni koeficijent. Možda i najbitnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone i jako teško gostovanje kod odličnog i neugodonog PSG-a na Parku Prinčeva. PSG ima odličan bilans protiv njemačkih ekipa, pogotovo doma, gdje su zabilježili svih 5 pobjeda u isto toliko mečeva. Mi smo poprilično loši na francuskom tlu, sa samo jednom pobjedom i to protiv Auxerrea u četvrtfinalu LP u šampionskoj sezoni '96-'97, a ostala tri meča smo izgubili bez ispaljenog metka - '93. kod Auxerrea 2-0 (polufinale UEFA CUP-a, ali smo prošli na penale), 2002. u grupnoj fazi LP ponovo kod Auxerrea sa 1-0, i zadnji i najbolniji , 2004. kod Sochauxa sa 4-0. ( to je što ja znam, mrsko mi googlat). Gledajući tu historiju, ne piše nam se dobro, ali sujevjerju i tradiciji nije mjesto u ovako jednoj bitnoj utakmici, i mislim da možemo do pobjede, tj. moramo, ako hocemo da igramo u Europi i na proljeće.

Što se tiče izjava tenera i igrača, i jedni i drugi najavljuju pobjedu, respekta baš puno i nema, kao i obično kad se sastaju Francuzi i Nijemci, tako da očekujem veliki naboj na večerašnjem meču, kako na terenu, tako i na tribinama. I nakon prve tekme, iz oba stručna štaba su dolazile izjave, kako su zaslužili pobjedu i da ih je sudac oštetio.

Evo i mogućih sastava za večeras:

slika

Glavni sudac meča je Čeh Pavel Kralovec.

Mislim da će Klopp i večeras pokušati sa maestralnom 4-3-2-1 formacijom, kao i u Mainzu, te da će Grossonja ponovo igrati mnogo defanzivnije i više u sredini, dok će Gotzinho i Suši imati slobodne role. Ako hoćemo trijumf, ne smijemo promašiti nijednu 100% priliku, i očekujem da Lucas bude neumoljiv u tim situacijama večeras.

PSG je fizički veoma moćna ekipa, jako su opasni iz kontri i polukontri, a imaju i par odličnih tehničara u ekipi. Najviše se pribovajam kljusine Oroa, koji je napravio pravu pometnju u našoj odbrani svojim ulaskom u prvom meču, kada je i asistirao za onaj gol. Odbrana im je veoma dobra, teško primaju golove, a kući su neporaženi u zadnjih 11 mečeva u europskim takmičenjima. Nadajmo se da tome večeras dolazi kraj. :mrgreen:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 04 nov 2010, 19:36

Sumnjam da cemo igrati 4-3-2-1 ili tzv. Tannenbaum, to je previse defanzivna taktika i priliči mnogo slabijim ekipama, mi smo ipak Borussia i mi moramo igrati ofanzivnije i napadati a ne braniti se. Protiv Mainza smo samo 1. poluvrijeme igrali u toj formaciji a onda smo se vratili na onu standardnu kad je Klopp vidio da je i Mainz promijenio formaciju.

Na stadionu ce biti negdje oko 7 hiljada nasih navijaca. Mislim da su nam samo 2500 odobrili a ovi ostali uzeli karte na licu mjesta. Vidjecemo hoce li Klopp sta rotirati, mada mislim da ce utakmicu zapoceti isti sastav kao protiv Mainza.

Sto se tice moje prognoze, ocekujem 0:0 tamo negdje do 80. minute a onda u zadnjih 10 minuta idemo na sve ili nista i Barrios zabija glavom na centarsut Pisceka :mrgreen:
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 nov 2010, 22:59

Zbogom EL, koefcijent ove godine ode u neku stvar, gdje svi snose krivicu osim Bayerna i Stuttgarta. Steta sto se sjetili tek posljednjih 20 minuta da znate igrati fudbal. Prije toga ste isto do kaznenog prostora igrali doboro, ali onda isto kao da se prepadnete i ne znate sta bi s loptom. A onog kloca koliko ste dovodili ja rekao ovaj zabija golove niko ga nece moci zaustaviti, on od sedam metara gadja onaj dio koji je pokriven. Mislim na Levandowskog. Halalite sto sam se malo "izderao", a to je samo iz razloga da Njemacki fudbal bude uspjesniji.
Izgleda Vi znate samo igrati utakmice vikendom, mozda bi Klopp trebao igracima objasniti da je Cetvrtak isto dan kao i Subota, koji ima 24 sata, i gdje moze biti sunca, kise i snijega, i da nece se nista lose dogoditi ukoliko i na taj dan pobjede. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 04 nov 2010, 23:03

kako smo samo gigantski nadigrali psg u drugom poluvremenu. steta sto nismo zabili gol. kakav promasaj lewandovskog :(.....idemo dalje......idemo uzet bundesligu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 nov 2010, 23:06

Šteta. :( Dortmund daleko bolji u drugom 'zeitu, ali i ono malo šansi što su imali nikako da realizuju. Ne mogu da vjerujem šta Lewandowski promaši u zadnjoj minuti.
Biće veoma teško da se izbori naredni krug. Što je najžalosnije, BvB je nesretno ispustio bodove na domaćem terenu, gdje su barem trebali imati 3 boda više na kontu.
Vom Jäger zum Gejagten

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 nov 2010, 23:21

Tesko se sad sabrat nakon ove utakmice i ovog rezultata... Prvo poluvrijeme bruka lose stvarno ljudi su nas postenski nadigrali. Drugo poluvrijeme Wajdi nas ostavlja u igri i spasava po ko zna koji put ove sezone. Nakon toga nekih finih sansica smo imali, po tom nakon suta po meni cist penal ko suza kad je Bender pucao i neki nigga ( nisam rasista cak vise gotivim crne ljude al sam zaboravio kako se zvao ovaj ) zakacio loptu rukom ma penal ko suza al et mogo je i njima u prvom svirat kad je subota igro rukom prema tome jbg posteno ha ya.. Al sta je Lewanglupski fulao u zadnjoj minuti e pa ono ce dat napadac iz kreislige brate dragi kakav zicer covjek profula nije mi jasno al nikako ja sam vec skocio bio i slavio al uzalud ono igrac njegovog kalibra u ovakvoj utakmici NE SMIJE fulat al et jbg ne bi ni posteno bilo da smo pobjedili najrealnije je ne rjesen rezultat. al **** ti sad pravdu i to mi ispadosmo lagano iz eurolige jbg nista od eurica :( ... SVe u svemu nisam nikako zadovoljan iz kupa smo ispali sad i iz eurolige jbg lose... Wajdi je bio odlican, Schmelle po meni najbolji dortmundovac, subota i hummy u fenomenalnoj formi top tandem nema sta ... Sahin Bender slabo mogu i moraju dosta bolje, KG na krilu bruka los poslije na beku solidan, Kuba neki minimalni prosjek, Gotze dobar dobar, Barrios jedna od najlosijih utakmica koju je odigrao za BvB , Kagawa solidno dobar ... sve u svemu ocekujem ubrzo i pad forme u bundesligi danas se na nekima igracima bas primjetila iscrpljenost... Al hajd posto sam optimista zanemarit cu svoja predvidjanja i nadat se dobrim rezultatima... Samo velika steta : :|
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 nov 2010, 23:23

Hare ocekujem tvoju analizu nesto te nema nisi valjda ljuttttt i razocaran na ove nashe :(
BvB Echte Liebe !!!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 04 nov 2010, 23:27

Šteta. Morao ga je Lewansowski zabiti. Mislim čak da je sudija u toj situaciji mogao svirati penal za BVB jer je nakon drugog šuta (Kagawa), Lewandowski bio povučen za dres od Sakho-a a ovaj bi sigurno prije došao do lopte da se to nije desilo. No, mislim da je neriješen rezultat najrealniji u ovoj utakmici jer ne treba zaboraviti šanse Pariza. Mislim da je onaj Turčin sam promašio tru zicera.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 nov 2010, 23:28

Hajde, bice bolje. Veceras smo svi bili uz Dortmund, ali sreca nije bila na nasoj strani. :x
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 nov 2010, 23:35

Bio sam sprijecen da gledam tekmu tako da necu pisati o njoj a kako citam mogli smo ovo i dobiti ali i izgubiti...nekako u ovoj euroligi nikako da nas krene...sve nesto malo fali...Izgbuil ismo bezveze od Seville,pa onda onaj remi sa PSG-om i na sve to ona pobjeda PSG-a u Spaniji u prvom kolu koja ce francuzima vjerovatno i donijeti prolaz. Ali ne treba se predati jos...sad dobiti Karpate kuci i nadati se da ce Sevilla dobiti PSG i tako obezbjediti prolaz pa da igraju sa slabijim timom protiv nas a da Karpati iznenade kuci PSG...jest da se puno stvari treba poklopiti ali dok ima sansi treba igrati...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.