PREVEDI TO ŠTO SI NAPISAO NA BOSANSKI JEZIK.pravi2mostarac je napisao/la:Što glumi ovaj sa olovkom, e'o petobanka da se potpisao otiskom prsta
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
tuzlacity2017
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
-
pravi2mostarac
- Kontakt:
OVO JE NEPISMENI ČOBAN RODŽO, KRKAN SE BEZBELI PODPISOOOO PRSTOMtuzlacity2017 je napisao/la:PREVEDI TO ŠTO SI NAPISAO NA BOSANSKI.pravi2mostarac je napisao/la:Što glumi ovaj sa olovkom, e'o petobanka da se potpisao otiskom prsta
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
pravi2mostarac je napisao/la:OVO JE NEPISMENI ČOBAN RODŽO, KRKAN SE BEZBELI PODPISOOOO PRSTOMtuzlacity2017 je napisao/la:PREVEDI TO ŠTO SI NAPISAO NA BOSANSKI.pravi2mostarac je napisao/la:Što glumi ovaj sa olovkom, e'o petobanka da se potpisao otiskom prsta
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Osim13 je napisao/la:Baš nam malo treba
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
tuzlacity2017
- Kontakt:
Tuzla za početnike: Tuzlanski telal Huso

Nekada je telal bio, kako mi to sad kažemo, glasnogovornik ili portparol ili još modernije pi /ar (PR- Public Relations). Prenosio je građanstvu opštinska saopštenja, odluke, preporuke i naredbe. Posao je obavljao na nekoliko gradskih trgova i na drugim frekventnim mjestima. Imao je doboš (mali bubanj) koji je koristio kao uvod da privuče pažnju i umiri žamor, a onda bi obično započeo:“ Narode, čujte i počujte,… daje se građanstvu na znanje…
..........................
.....................
- Ima jedna anegdota koja je prikačena Husi. Počinje Huso kao i uvjek: “Narode, čujte i počujte, jutros je Sead-beg Kulović zijanio šlajbuk na pijaci; ako ga je našao brat musliman neka ga donese u džamiju, ako ga je našo inovjerac, neka ga donese pred džamiju, a ako ga je našao Hercegovac onda ja džaba vičem”.

Nekada je telal bio, kako mi to sad kažemo, glasnogovornik ili portparol ili još modernije pi /ar (PR- Public Relations). Prenosio je građanstvu opštinska saopštenja, odluke, preporuke i naredbe. Posao je obavljao na nekoliko gradskih trgova i na drugim frekventnim mjestima. Imao je doboš (mali bubanj) koji je koristio kao uvod da privuče pažnju i umiri žamor, a onda bi obično započeo:“ Narode, čujte i počujte,… daje se građanstvu na znanje…
..........................
.....................
- Ima jedna anegdota koja je prikačena Husi. Počinje Huso kao i uvjek: “Narode, čujte i počujte, jutros je Sead-beg Kulović zijanio šlajbuk na pijaci; ako ga je našao brat musliman neka ga donese u džamiju, ako ga je našo inovjerac, neka ga donese pred džamiju, a ako ga je našao Hercegovac onda ja džaba vičem”.
Aj suzeMortemHz je napisao/la:Osim13 je napisao/la:Baš nam malo treba
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
tuzlacity2017
- Kontakt:
FK Tuzla City - FanPage
Zvanično, novo pojačanje Tuzla Citya je Nassim Zitouni.
– Nakon što sam igrao u Francuskoj, Španiji, Portugalu, Bugarskoj i Alžiru učinila mi se BiH kao jedan novi izazov. Čuo sam sve lijepe riječi o Bosni i Hercegovini i njihovim ljudima a u to se svaki dan sve više uvjerevam. Nadam se da ću opravdati povjerenje, kazao je Zitouni.
On je trenirao proteklih sedam dana sa Nebesko-plavima a struka je dala “zeleno svjetlo” kada je u pitanju njegov angažman pa je i potpisao dvogodišnji ugovor.

Zvanično, novo pojačanje Tuzla Citya je Nassim Zitouni.
– Nakon što sam igrao u Francuskoj, Španiji, Portugalu, Bugarskoj i Alžiru učinila mi se BiH kao jedan novi izazov. Čuo sam sve lijepe riječi o Bosni i Hercegovini i njihovim ljudima a u to se svaki dan sve više uvjerevam. Nadam se da ću opravdati povjerenje, kazao je Zitouni.
On je trenirao proteklih sedam dana sa Nebesko-plavima a struka je dala “zeleno svjetlo” kada je u pitanju njegov angažman pa je i potpisao dvogodišnji ugovor.

-
tuzlacity2017
- Kontakt:
Adukor ima novi klub, potpisao i predugovor
Ganski nogometaš Joachim Adukor karijeru nastavlja u Mađarskoj.
E. Škorić
24.06.19. 18:43
Adukor se oprostio od Fudbalskog kluba Sarajevo, te je odbio da ostane u BiH iako je imao ponudu Tuzla Cityja. Ipak, 26-godišnjak je odlučio da krene dalje.
"Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti i nema sumnje da će ono zauvijek biti u mom srcu i ponosan sam što sam nosio tradicionalni bordo dres", poručio je Adukor na svom Facebook profilu.
On je potpisao predugovor sa mađarskim klubom Diosgyor, očigledno će nositi dres ovog kluba u narednoj sezoni, a pored njega mađarski klub je blizu angažovanja **** iz Csikszerede te Galambosa, koji je igrao za Csakvar u Mađarskoj.
Ganski nogometaš Joachim Adukor karijeru nastavlja u Mađarskoj.
E. Škorić
24.06.19. 18:43
Adukor se oprostio od Fudbalskog kluba Sarajevo, te je odbio da ostane u BiH iako je imao ponudu Tuzla Cityja. Ipak, 26-godišnjak je odlučio da krene dalje.
"Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti i nema sumnje da će ono zauvijek biti u mom srcu i ponosan sam što sam nosio tradicionalni bordo dres", poručio je Adukor na svom Facebook profilu.
On je potpisao predugovor sa mađarskim klubom Diosgyor, očigledno će nositi dres ovog kluba u narednoj sezoni, a pored njega mađarski klub je blizu angažovanja **** iz Csikszerede te Galambosa, koji je igrao za Csakvar u Mađarskoj.
-
sloboda1921
- Kontakt:
Jedna ispravka treći u donjem redu nijeHasanović već Handžanović. Izgleda ne gotiviš ove igrače koji su došli iz slobodetuzlacity2017 je napisao/la:
Utakmica protiv Borca 1:0
Gornji red s lijeva:Muminović,Ubiparip,Kojić,Morris,Efendić,
donji red s ljeva:Nukić,Crnkić,Hasanović,Sesar,Husejinović i Terzić.
Ekipa Borca: stoje s lijeva Ćosić,Crnov, Arsić, Runić,Trkulja,Kajkut, ............................donji red s lijeva : Danilović,Jakupović,Bosančić, Dujaković, Marković,
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Moris mi je nekako malehan
Nama treba neki krkan i razbijac u odbrani.Normalno da je kvalitetan igrac.
Sve u svemu lijepa slika iz Srebrenika
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
-
konstantinos
- Kontakt:
IDI BRE,ZNACI DRESOVI SU TOP!slogash je napisao/la:Novi dresovi
Svaka cast
-
realancojk
- Kontakt:
Da li će koji igrač put Srebrenika na posudbu 
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)
-
tuzlacity2017
- Kontakt:
NIJE ISKLJUČENO JER VI IMATE PREDNOST.realancojk je napisao/la:Da li će koji igrač put Srebrenika na posudbu
-
tuzlacity2017
- Kontakt:
Hvala ti.Hadžanović je nesumnjivo.Ne znam ,mora da sam mislio na jednog a pisao drugog.Inače gledao sam utakmicu i odmah sam u Srebreniku skužio sastav.Hasanović je bio starter protiv Gradine u tandemu sa Musićem na mjestu štopera.sloboda1921 je napisao/la:Jedna ispravka treći u donjem redu nijeHasanović već Handžanović. Izgleda ne gotiviš ove igrače koji su došli iz slobodetuzlacity2017 je napisao/la:
Utakmica protiv Borca 1:0
Gornji red s lijeva:Muminović,Ubiparip,Kojić,Morris,Efendić,
donji red s ljeva:Nukić,Crnkić,Hasanović,Sesar,Husejinović i Terzić.
Ekipa Borca: stoje s lijeva Ćosić,Crnov, Arsić, Runić,Trkulja,Kajkut, ............................donji red s lijeva : Danilović,Jakupović,Bosančić, Dujaković, Marković,
konstantinos je napisao/la:IDI BRE,ZNACI DRESOVI SU TOP!slogash je napisao/la:Novi dresovi
Svaka cast

Hoće l', kako je...
-
drakensang
- Kontakt:
Obzirom na dizajn grba(ne tematiku) nisam ni ocekivao orginalnost po pitanju dresova
-
tuzlacity2017
- Kontakt:
Sad je Kojić prinuđen da igra po lijevoj strani jer Morris igra po desnoj.E zbog toga i mene srklet hvata.Dobar je Morris ali za trećeg štopera(za rezervu).Kojić je vazda igrao po desnoj strani i nama treba nako kao Kostić ljevak ili da zna igrati po ijevoj strani.Nije ono prioritetno da budu ljevak na nozi.i opet ću reći, nemamo lijevog beka.Eno Zlatković povrijeđen i morao nazor Terzić protiv Borca igrati lijevog beka.Na stranu priča o Husejinoviću, nema damfa i on mora imati igrača da nadoknađuje njegov manjak kretanja.U utakmici protiv Borca je to radio Hadžanović.Pa nije ni tu kraj .Imamo Milakovića i Zejtunija koji treba da sjede na klupi a u punom su naponu snage i kud i kamo trenutno bolji igrači od Husejinovića.Igra nam je podijeljena u četiri polja.Desno i lijevo pozadi i desno i lijevo naprijed.Nikako ne djelujemo kao cjelina.Svaki od ova četiri "sektora"onako "štafetno" gleda da riješi problem u zoni svoje odgovornosti i "očali" loptu u sljedeći sektor s tim ,da ga ne interesuje dalji razvoj situacije.Protok lopte spor sa morem grešaka i nepotrebnih dodavanja.Na stranu što pojednci hoće da se istaknu kao da je selekcija za prijem u pionire.BosanacGorstak je napisao/la:Moris mi je nekako malehan![]()
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 25 jun 2019, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
-
tuzlacity2017
- Kontakt:
Čujem da će za narednu sezonu ulazak biti opet besplatan .Na zapadnu tribinu moći će se ući samo sa obilježjima kluba TuzlaCity.(dres,šal i sl.)
Ostali gledaoci će ići na sjevernu tribinu.
-
sloboda1921
- Kontakt:
Onda će vas na svakoj utakmici biti desetaktuzlacity2017 je napisao/la:Čujem da će za narednu sezonu ulazak biti opet besplatan .Na zapadnu tribinu moći će se ući samo sa obilježjima kluba TuzlaCity.(dres,šal i sl.)
-
tuzlacity2017
- Kontakt:
Nisam očekivao tako ad hok zaključak od tebe.sloboda1921 je napisao/la:Onda će vas na svakoj utakmici biti desetaktuzlacity2017 je napisao/la:Čujem da će za narednu sezonu ulazak biti opet besplatan .Na zapadnu tribinu moći će se ući samo sa obilježjima kluba TuzlaCity.(dres,šal i sl.)
Nisam sve iznio mada, može se analogijom zaključiti.
Hajde sad ,imaš drugu priliku.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.