To su neprovjerene informacije i mozda jedino zna BorovinaUltras Sur je napisao/la:Sa kim je potpisao Kerla predugovor ako se smije znati ?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
1921-2011
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Nedelja, 07.11. u 16:30!
ŽELJEZNIČAR - BUDUČNOST
Sudija: Semir Kaplan (Stolac))
A1: Almir Čišić (Mostar)
A2: Drago Čule (Kruševo)
Četvrti sudija: Dragan Skakić (Gradiška)
Delegat: Stanko Vujković (Prijedor)
Kontrolor Suđenja: Hajrudin Gobeljić (Cazin)
ŽELJEZNIČAR - BUDUČNOST
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Drago mi je što je Amar isprobao neke nove taktičke zamisli i iste, protiv mnogo slabijeg protivnika i nisu izgledale tako loše. Ćulum je odigrao dosta visoko i dosta dobro. Mešić je pokazao da zna igrati i zadnjeg veznog i to dosta dobro. Mogao bi nam koristiti kod povoljnog rezultata na strani, ukoliko bi se odlučili braniti rezultat. Neko reče da je Perak odigrao slabo, odnosno da je trom i spor, a ja se ne bih složio sa tom konstatacijom. Zaista djeluje trome, ali je izuzetno dobro prenosio igru iz faze odbrane u napad i imao je, u više navrata, perfektna ubacivanja lopte u prostor, a dao je i gol. Pasovi su mu bli tačni, iako to, opet ponavljam protiv slabog Branitelja i nije bilo previše teško. O Rovčaninu ne znam šta da kažem. On mi je veoma drag igrač zbog svoje borbenosti i pozitivne fudbalske drskosti, ali se očito u ovim formacijama koje forsira Amar ne snalazi baš najbolje. Rovčanin je najbolje partije pružao u tandemu sa Dialibom, odnosno u formaciji kada smo igrali sa dva špica, koji su relativno blizu stajala jedan do drugog. Ja Rovčanina ne bih otpisivao, jer nam je i u ovom prvenstvu pokazao da zna dati gol, ubilježiti asistenciju ili inscenirati faul, penal, žuti karton itd... itd.... Žao mi je što nije bilo Harisa Bešlije po krilu, ali pretpostavljam da će on dobiti šansu protiv Budućnosti, Branitelja, Borca ili Rudara. Sve u svemu, bilo je dobro. Ostale igrače ne bih komentirao, jer su svi odigrali onako, kako se to i od njih očekuje. Solidno, s obzirom na protivnika. Neko mi je u jednom od mojih postova, predbacio da sam u jednom tekstu napravio neke gramatičke greške, sa čime se ne bih složio, jer i pobjedićemo, pobjedit ćemo i pobijdeiti ćemo je gramatički ispravno, isto kao što je ispravno i koncert i koncerat. Malo ćete se začuditi, ali je tako. Mislim, ipak da je manje bitno kako se piše, puno je bitnije da pobjeđujemo i da se uzajamno poštujemo. Koji lingvistički oblik će pisac staviti u tekst, to je isključivo do pisca teksta, a svako će pisati onako, kako njemu najviše odgovara i koliko je obrazovno sposoban za to. Idemo dalje kroz Budućnost. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Opet Kaplan !Stole iz Bora je napisao/la:Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Nedelja, 07.11. u 16:30!
ŽELJEZNIČAR - BUDUČNOST
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Semir Kaplan
i snjim u Buducnost.
@avlami 97
Apsolutno se slazem za Culuma koji je ulazkom Mesica dobio jednu drugu ulogu u ekipi igrao je blize golu i odlicno se snasao mene je bas odusevio.Sad opet nemoze Branitelj biti po mjeri ali ono sto je pokazao je bilo super koliko je samo bio agresivan,ubacivao se iz drugog plana,namjestao prilke i svakako za mene bio najbolji juce na terenu.Drago mi je sto se Cuki vratio u formu,djete mu se oporavlja i on odma bolje igra.
@avlami 97
Apsolutno se slazem za Culuma koji je ulazkom Mesica dobio jednu drugu ulogu u ekipi igrao je blize golu i odlicno se snasao mene je bas odusevio.Sad opet nemoze Branitelj biti po mjeri ali ono sto je pokazao je bilo super koliko je samo bio agresivan,ubacivao se iz drugog plana,namjestao prilke i svakako za mene bio najbolji juce na terenu.Drago mi je sto se Cuki vratio u formu,djete mu se oporavlja i on odma bolje igra.
1921-2011

odlična foto galerija na ra.di.o.sara.jevo.ba!
Ova me fotografija podsjeća na ovu Mešinu kad ga Janjuš pokušava uhvatiti
Odlično, riješili smo kup. Nažalost, nisam bio u mogućnosti da dođem u školu, tako da ne znam kako je ko igrao, mada po vašim komentarima, nije to izgledalo loše. Protiv Budućnosti naravno očekujem pobjedu, pa nam onda slijedi revanš susret sa Braniteljem, onda tekma protiv Borca u gostima ( možda i odlučujuća za jesensku titulu) i domaća tekma protiv Rudara. Protiv Branitelja možda isprobati kojeg kadeta, ako ima ijedan da nešto valja.
sta mislite koliko cemo bodova dobiti iz preostale 3 utakmice, ja bi bio prezadovoljan sa 7 bodova
ma vazan je odlican rezultat, koji nam daje sigurnost da igramo u kombinovanom sastavu u revansu, mada i pored 6 golova neke od sansi se moraju iskoristiti...visca nije izasao zbog slabe igre i ako je to tako amar rekao, vec zato sto je fulio onu sansu kod koje je neozbiljo pristupio i iz prve je osutao, a mogao ju je primiti i pitati golmana u koji ces cosak...cim je fulio sansu instiktivno sam pogledo prema nasoj klupi, vidio sam amara da je skocio i po njegovim gestikulacijama ocito je bio ljut, odma je nakon toga visca bio zamjenjen.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Nekako ocekujem 7 bodova,sa 6 bi bio nezadovoljan,a sa 9 bi istakli najvecu kandidaturu za titulu.
Ako neko ne zna od narednih 7 utakmica(tri do polusezone i 4 na proljece) 5 igramo kuci(2+1jesen i 3+1 proljece)
Ako neko ne zna od narednih 7 utakmica(tri do polusezone i 4 na proljece) 5 igramo kuci(2+1jesen i 3+1 proljece)
- nikad_izvini
- Kontakt:
Pa ****, meni je sve Jugozapad ako nije kop(na strani prema Zapadu, naravno)sekula je napisao/la:i vas dvojica ste znaci na jugozapadu.....Seyo_TM je napisao/la:nikad_izvini je napisao/la: Nego, jeste li vidjeli kako Jugozapad navija, aold school
![]()
![]()
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- nikad_izvini
- Kontakt:
Što se Rowe tiče, evo primjera njegove pameti. Prvo poluvrijeme, rezultat 1:0 meni se čini, potpuno sam ispred gola, on prima loptu tako da se lopta odbije kontra od gola, iza leđa
Onda se okrene, štoper mu već iza leđa, umjesto da je doda ako je već zajebo on pokušava da prebaci štopera, pa je onda glavom nešto pimpla
Naravno, gubi loptu. Takve stvari, protiv "ozbiljnijih" ekipa u BiH NE PROLAZE, o europskim neću ni da pričam. Onaj promašaj u drugom poluvremenu je isto grozan. Prazan gol, nema nikoga, golman ispao, može da uštopa loptu i ušeta se u gol, ovaj na prvu puca i fula gol za jedno 5-6 metara
Neko je već spomenuo da mu je Rowa drag igrač. I meni je. Al brate mora da se uozbilji. Nesportski živi. Provjereno. Svojim očima se uvjerio
Neko je već spomenuo da mu je Rowa drag igrač. I meni je. Al brate mora da se uozbilji. Nesportski živi. Provjereno. Svojim očima se uvjerio
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- samir_tm87
- Kontakt:
da je potpisao nebi ga amar sada stavljao :S
cak i da ode opet smo jaki na toj poziciji
mada bi mu bilo bolje da je ostao jos jednu sezonu al eto

mada bi mu bilo bolje da je ostao jos jednu sezonu al eto
Na toj poziciji nije da smo jaki, nego smo najjači,
(u prošlom kolu stoperi koji nisu zajedno odigrali nijednu zvaničnu utakmicu, naprave odličan posao i odigraju bez greške).

(u prošlom kolu stoperi koji nisu zajedno odigrali nijednu zvaničnu utakmicu, naprave odličan posao i odigraju bez greške).
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Nije fazon sto cemo mi biti jaki na toj poziciji i kad Kerla ode(a on nam je trenutno najspremniji i najbolji stoper), nego je fazon sto su se pare mogle uzeti kad realno gledamo na njemu, sehi i eventualno na visci i pored para dodati jos 10-15% od iduceg transfera jer ce ih sigurno biti s obzirom na godine...
A prva dvojica odose za dzaba, tako da su te price bezveze da cemo ostati jaki...
A prva dvojica odose za dzaba, tako da su te price bezveze da cemo ostati jaki...
samo da odgovorim za kerlu jos nista nije potpisao nikakav predugovor ili ugovor sve opcije su jos otvorene ponuda ima al nista konkretno jos uvjek ceka da vidi sta ce zeljo ponditi do kraja ovog mjeseca ce se znati, a sve ostalolo je suplja pise sta ko god hoce niko nema pravu informaciju ova moja informacija je tacna 100000%
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Pa ako je tako treba ponuditi ljudima regularne uslove, pogotovo ovima za koje se zna da se mogu prodati za dobre pare i koji su perspektiva tipa te trojice sto sam nabrojao, i slazem se sa sehom da trebaju zeljina djeca da imaju primanja bar jednaka sa ovim "zvezdama" od kojih nemamo nista niti cemo imatiMNMS je napisao/la:samo da odgovorim za kerlu jos nista nije potpisao nikakav predugovor ili ugovor sve opcije su jos otvorene ponuda ima al nista konkretno jos uvjek ceka da vidi sta ce zeljo ponditi do kraja ovog mjeseca ce se znati, a sve ostalolo je suplja pise sta ko god hoce niko nema pravu informaciju ova moja informacija je tacna 100000%
pa sta vi mislite ,da je amar budala i da ce sebi i zelji dozvoliti novu budalastinu sa kerlom i da ce ga dati za sitne pare.sto bi ga vratio u tim,ako je znao da ce ovaj isto uraditi.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
nažalost, nije sve ni do amara.
ja se smijem kladiti da bi isti, identičan kerla iz, lupam, šibenika ili osijeka prodao pet puta skuplje nego iz želje, iako su to objektivno slabiji timovi od želje. renome lige i države, odnosno nedostatak istog...
ja se smijem kladiti da bi isti, identičan kerla iz, lupam, šibenika ili osijeka prodao pet puta skuplje nego iz želje, iako su to objektivno slabiji timovi od želje. renome lige i države, odnosno nedostatak istog...
Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, ELDIABLO20, Proximic i 27 gostiju.