2019-20 NBA Preseason

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

MElloo
Kontakt:

Re: 2019-20 NBA Preseason

Post Postao/la MElloo » 05 jul 2019, 15:49

Mein su obojica dokazali da ne mogu biti prve opcije u ekipi koja pretenduje na nesto vise.Lowry je ispostavio kao dobar igrac kada ima Kawhija ispred sebe, volio bih vidjeti Derozana sa nekim jacim igracem, mozda bi i on bio mnogo korisniji

Derozan mi je slabija verzija Carmelo Anthonya
Zadnja izmjena: MElloo, dana/u 05 jul 2019, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jul 2019, 15:50

Justin je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Kojeg npr. sam to ja precijenio,govorio da ce biti zvijezda,a nije?Da cujem?
Pa svi su jos uvijek upitni, tako da se ne moze sud donijeti. Ali po vasoj prici ce White, Murray i Walker svi biti all star igraci. Nije bas realno. :mrgreen:
Niko nijednom nije napisao da ce neko od njih biti AS igrac.Niko.Fakti govore da su Murray i White u svojim prvim PO nastupima imali fantasticne utakmice i da su odigrali odlicne RS sezone.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 05 jul 2019, 15:51

NEZALAGANJE je napisao/la:
Locust je napisao/la:Kojim eminentnim stručnjacima, molim te?

Ako jedino i ti nemaš web site i ne pišeš knjige.
https://www.washingtonpost.com/graphics ... 33ae11cfcc

Evo samo jedan covjek koji prati ligu.Sta cemo sa faktom vise All NBA izbora?Jel se to lako uprade u te petorke?
Kazi mi.
Šta ćemo sa bukvalno svim advanced statsima?

Što se tiče all-NBA izbora, ljudi su uvijek očarani poenima. Efikasnost i ostalo nisu bitni. Pričao si prije 15 minuta protiv Kuzme, a DDR je bukvalno igrač sa identičnim manama (samo bolji naravno). IGrač koji zabija ali neefikasno (posebno kada se uozbilje odbrane u play offu), i igrač koji ne igra odbranu.

Al jedan igra za Spurse, drugi ne.

**** ga, ne može tako.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 jul 2019, 15:53

kontrasviju je napisao/la:"For Kawhi, this is about which organization is going to support his quest to be the best player in the world and get as many championships as possible. To me, the only team that presents that is the Lakers. I believe there is going to be an announcement today."
- Cris Carter
Nagadanje :kafa:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 05 jul 2019, 15:55

Ako šarne za Lakerse treba temu ugasiti nakratko, dok svi dođu sebi.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 05 jul 2019, 15:57

Ni jedan ni drugi nisu za prve opcije bilo kakve ekipe.

Razlika je jedino što je lowry ODLIČNA druga opcija bilo koje ekipe, a DDR nije ni to.

Da postavimo stvari ovako. Da je Lowry tradeovan umjesto DDRa, Spursi bi igrali finale zapada, a Toronto ne bi prošo ni Philu ni Milwaukee.

I ti bi danas pričao da je Lowry bolji.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 jul 2019, 15:58

Big fail sa moje strane odma da kažem, pogrešno sam shvatio nezalaganjev post, sorry.

Mislio sam na igrače koji su dobri u nebitnim ekipama.
Jbg. Desi se
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jul 2019, 16:01

Jah zato je Lowry bio DeRozanov sidekick dok su igrali zajedno, zato što je bolji igrač od njega. Moš mislit.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 jul 2019, 16:01

Donnie Darko je napisao/la:Jah zato je Lowry bio DeRozanov sidekick dok su igrali zajedno, zato što je bolji igrač od njega. Moš mislit.
Da li si ti cuo za pojam koji se zove pogresna procjena :thumbup:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AtlaZ
Kontakt:

Post Postao/la AtlaZ » 05 jul 2019, 16:04

Oikamid je napisao/la:Ako šarne za Lakerse treba temu ugasiti nakratko, dok svi dođu sebi.
Ma ugasit NBA. Sta je poenta igrati. Ni Hamptons 5 im nebi bio ravan..

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 jul 2019, 16:07

Nece Whi-Whi to uraditi, bolji je on od toga

Come on Whi-Whi
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jul 2019, 16:09

BosniaBoston je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Jah zato je Lowry bio DeRozanov sidekick dok su igrali zajedno, zato što je bolji igrač od njega. Moš mislit.
Kada dva igrača igraju tolike godine zajedno, uvijek će onaj bolji isplivat kao lider i zvijezda tima, nema te loše procjene trenera ili koga već koja će to promijeniti.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 05 jul 2019, 16:12

MElloo je napisao/la:Mein su obojica dokazali da ne mogu biti prve opcije u ekipi koja pretenduje na nesto vise.Lowry je ispostavio kao dobar igrac kada ima Kawhija ispred sebe, volio bih vidjeti Derozana sa nekim jacim igracem, mozda bi i on bio mnogo korisniji

kako mozes uopste Derozana porediti za Melom, jes se frajer raspo zadnjih sezona ali imao je jakih 6,7 sezona medju najb igracima lige.

Derozan je nesto bolja verzija Monte Ellisa

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 05 jul 2019, 16:13

Torres_9 je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Mein su obojica dokazali da ne mogu biti prve opcije u ekipi koja pretenduje na nesto vise.Lowry je ispostavio kao dobar igrac kada ima Kawhija ispred sebe, volio bih vidjeti Derozana sa nekim jacim igracem, mozda bi i on bio mnogo korisniji

kako mozes uopste Derozana porediti za Melom, jes se frajer raspo zadnjih sezona ali imao je jakih 6,7 sezona medju najb igracima lige.

Derozan je nesto bolja verzija Monte Ellisa
Slabija verzija slabog Mela
Najbolji Melo je bio daleko bolji nego sto ljudi pricaju i kako se sjecaju :mrgreen:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 jul 2019, 16:14

Donnie Darko je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la:
Kada dva igrača igraju tolike godine zajedno, uvijek će onaj bolji isplivat kao lider i zvijezda tima, nema te loše procjene trenera ili koga već koja će to promijeniti.
U PO je dokazano ko je choker a ko chokercina mrtva koja se ne moze sa loptom sastavit.Prvi je lowry a drugi derozan.A Lowry je jednostavno korisniji igrac u 90% kosarkaskih segmenata.Cak i mid-range ciji je Demar “ekspert” puca prosjecnim ili losim procentima.A ta prica o isplivavanju lidera je neutemeljena.I Monta je “isplivao” preko Stepha pa je bio trejdan.Poslije je odmah dokazano ko je korisniji i bolji,kao i u ovom slucaju

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 05 jul 2019, 16:18

AtlaZ je napisao/la:
Oikamid je napisao/la:Ako šarne za Lakerse treba temu ugasiti nakratko, dok svi dođu sebi.
Nije ni u fazon u jačini nego u količini izljeva žuči :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jul 2019, 16:20

SiamoNoi je napisao/la:Degutantno je da i godinu dana od odlaska Kawhija jos uvijek moramo čitat pokušaje opravdanja zašto taj trade i nije tako loš po Spurse ispao.
Ja racunam da ti ipak mozes shvatiti neke stvari,pa cu napisati slijedece...
Svaki put kad izgubis top 5 igraca u ovoj ligi,to je lose za fransizu.Tu uopste nema dileme i nema tog trejda koji ce to nadoknaditi,osim da je za njega SA dobio nazad Davis ili nekog takvog ranga.

Medjutim,decko je zelio da ide.Po svaku cijenu.Imajuci to u vidu,SA je dobro prosao u trejdu dobivsi igraca koji im je omogucio daljnje PO nastupe(De Rozan),mladog dobrog bac up C koji ima jos prostora za napredak(Poeltl) i pik 1.runde sa mjesta odakle SA godinama pravi cuda.

Zar sve nabrojeno nije bolje od nicega?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 jul 2019, 16:21

Oikamid je napisao/la:
AtlaZ je napisao/la:
Nije ni u fazon u jačini nego u količini izljeva žuči :mrgreen:
Nema to veze sto su Lakersi u pitanju

Taman docekali da Warriorsi prekinu dominaciju, i sad da neko drugi upali cheat code, potencijalno jos jaci. Hell no.

Pravi fan kosarke bi trebalo da je protiv toga, cak i ako navija za Lakerse :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 jul 2019, 16:22

SiamoNoi je napisao/la:Degutantno je da i godinu dana od odlaska Kawhija jos uvijek moramo čitat pokušaje opravdanja zašto taj trade i nije tako loš po Spurse ispao.
Ja racunam da ti ipak mozes shvatiti neke stvari,pa cu napisati slijedece...
Svaki put kad izgubis top 5 igraca u ovoj ligi,to je lose za fransizu.Tu uopste nema dileme i nema tog trejda koji ce to nadoknaditi,osim da je za njega SA dobio nazad Davis ili nekog takvog ranga.

Medjutim,decko je zelio da ide.Po svaku cijenu.Imajuci to u vidu,SA je dobro prosao u trejdu dobivsi igraca koji im je omogucio daljnje PO nastupe(De Rozan),mladog dobrog bac up C koji ima jos prostora za napredak(Poeltl) i pik 1.runde sa mjesta odakle SA godinama pravi cuda.

Zar sve nabrojeno nije bolje od nicega?
Bolje od nicega ali ete mogli puno bolje odigrat.Da ste trazili Lowrya i Siakama mjesto DDRa i Poeltla,otisli bi u WCF

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jul 2019, 16:24

Locust je napisao/la:
Locust je napisao/la:Kojim eminentnim stručnjacima, molim te?

Ako jedino i ti nemaš web site i ne pišeš knjige.
https://www.washingtonpost.com/graphics ... 33ae11cfcc

Evo samo jedan covjek koji prati ligu.Sta cemo sa faktom vise All NBA izbora?Jel se to lako uprade u te petorke?
Kazi mi.
Šta ćemo sa bukvalno svim advanced statsima?

Što se tiče all-NBA izbora, ljudi su uvijek očarani poenima. Efikasnost i ostalo nisu bitni. Pričao si prije 15 minuta protiv Kuzme, a DDR je bukvalno igrač sa identičnim manama (samo bolji naravno). IGrač koji zabija ali neefikasno (posebno kada se uozbilje odbrane u play offu), i igrač koji ne igra odbranu.

Al jedan igra za Spurse, drugi ne.

**** ga, ne može tako.
Sve napredne statistike favorizuju igraca koji ima bolji sut.To je u ovo slucaju Lowry.Medjutim,postoji nesto sto se zove "eye test",nesto sto ukazuje ko je bio nositelj ekipe,koga su cuvali najbolji defanzivci i ko je mnogo "raznolikiji" igrac.E tako se dolaziu do All NBA izbora zajedno sa uspjehom ekipe.

Zadnji PO DeRozana sa SA je bio izutetno efikasan.Po prvi put je u svojoj karijeri odigrao bolji PO,nego li RS sezonu.I to u potpuno novoj ekipi,koja je ima 2 postena defanzivca.

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []