Ja sam znao da musa nije taj nivo talenta,cak sta vise nisam imao dobro misljenje o njemu do onih predkvalifikacija 2017. kad je razvalio,a potom imao dobru sezonu pred draftAirRamiz je napisao/la:kad se sjetim da su likovi psiali da je musa veci talenat od juke![]()
![]()
koliko je samo za juku pozitivna osobina sto ne **** zivu silu...takav mentalitet je ocigledno fejkovao musa, a evo usro se ko grlica na ljetnoj ligi
Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
nikad oni nisu bili uporedivi...hezonju krasio sut i atlecizam, musu raznovsrnost i bbiqBosniaBoston je napisao/la:Hezonja i dan danas parazitira a frajer je imao maltene iste kvalitete ko musa prije drafta i bili su isti nivo samo je hezonja bio visok pik jer je igrao euroligu za barcelonu.Sta izbor kluba moze ucinitiAirRamiz je napisao/la:moze biti sretan ako bude zamjena poslije templea....jer onda bi imao utakmica koje ce lavert sjediti... a to je sigurno 15-20 utakmica i bez ikakave povrede samo zbog preventive...i onda bi imao priliku d se tokom sezone pozicionira ispred templa
ali ko zna....poslije ovakvih nastupa mozda netsi dovedu veterana koji ce ga jos dalje zakopat na klupu...odnosno poslat u G ligu
izgubio je samopouzdanje u floater, u dribling...u sve....
sta sjedenje godinu dana na klupi i pritisak da se mora pokazat uradi od psihe
ko mu je kriv...sam se busao da mu je sampouzdanje adut...nesto ko hezonja. samo sto je hezonja imao priilika koliko hoces da se pokaze, vec u prvoj sezoni bio rezerva na SG...a ovog naseg mogu nogirat bez da dobije pravu priliku
jedina zajednicka osobina im je kurcevitost bez pokrica
petog pika ce uvijek cekat duze i imace vise prilika samo na racun toga....a musi vec dogodine mogu dekalajnirat opciju jer je 29 pik
nekad uzivao kad je lopta kod njega u tranziciji...sad baca pas u cosak, kao da ga shaq ceka pod kosem
ne smije driblingom da napadne hrvatski treci tim...sta bi bilo da ga kawhi preuzme
kad se pogleda realno...onaj knox lani je bio ubij boze za knicke...procenti suta sve govore. ali sigurna minutaza koju garantuje visok pik, daje ti sigurnost da se stelujes tokom sezone....slican put su imali sexton i pogotov trae young koji je bio uzasan prvih par mjeseci a kasnije znamo sta je radio....nazalost po musu on nece imati takav luksuz
ne smije driblingom da napadne hrvatski treci tim...sta bi bilo da ga kawhi preuzme
kad se pogleda realno...onaj knox lani je bio ubij boze za knicke...procenti suta sve govore. ali sigurna minutaza koju garantuje visok pik, daje ti sigurnost da se stelujes tokom sezone....slican put su imali sexton i pogotov trae young koji je bio uzasan prvih par mjeseci a kasnije znamo sta je radio....nazalost po musu on nece imati takav luksuz
Na kraju nagura na 15 poena.. Dosta bolja tekma od prve.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Proigrao na kraju,spasio sta se spasit moze
#Punoljetstvo
- Tesnjak1991
- Kontakt:
Treba češće pokušavati prodore, pokušavati izboriti ta slobodna. INače, zanimljivo da mu dade cijelu zadnju četvrtinu, vjerovatno trener ima neke svoje zamisli šta i kako.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- anonymousHD
- Kontakt:
To govoriš već godinama, a kod njega se ne vidi ni sekunda napretka. Katastrofa je.lumani je napisao/la:Polako narode ljetna je liga a on ima ugovor sa Netsima.. Treba mu malo da se navikne na tijelo, danas barem ne hoda po terenu kao sheriff
Meni samo nije jasno kad ce Musa poceti da se krece bez lopte. Kosarkas koji pokriva pozicije 2 i 3 mora imati te kretnje. Kod njega se sve svelo na cekanje pasa kad je u korneru ili na 45-ici, te na trazenje lopte da on pokusa probiti ili nesto iskreirati. Kretanje kroz blokove garantovano donosi solidne pozicije za sut, a ja u zivotu nisam vidio da je on jedan takav uzeo.
Takodjer, nije mi jasno zasto nikad ne uzme sut s poludistance, nakon sto, uz pomoc bloka, probije prvog cuvara. Kao da je to neka nauka, samo se digni na skok sut i rutinski to pogodi. Recimo, Bogdanovic mladji je majstor takvih situacija. Svaki natprosjecan suter ce pogoditi vecinu tih suteva, samo ako se otvori malo prostora. Kod Dzanana protivnici znaju da on nece uzeti taj sut i onda se ciljano povlace prema obrucu da mu otezaju polaganje ili flouter, tako da on gotovo uvijek ima dovoljno prostora za to.
Takodjer, nije mi jasno zasto nikad ne uzme sut s poludistance, nakon sto, uz pomoc bloka, probije prvog cuvara. Kao da je to neka nauka, samo se digni na skok sut i rutinski to pogodi. Recimo, Bogdanovic mladji je majstor takvih situacija. Svaki natprosjecan suter ce pogoditi vecinu tih suteva, samo ako se otvori malo prostora. Kod Dzanana protivnici znaju da on nece uzeti taj sut i onda se ciljano povlace prema obrucu da mu otezaju polaganje ili flouter, tako da on gotovo uvijek ima dovoljno prostora za to.
anonymousHD je napisao/la:To govoriš već godinama, a kod njega se ne vidi ni sekunda napretka. Katastrofa je.lumani je napisao/la:Polako narode ljetna je liga a on ima ugovor sa Netsima.. Treba mu malo da se navikne na tijelo, danas barem ne hoda po terenu kao sheriff
Ti nisi ni gledao utakmicu.
Naložio se na Hrvate.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
koja prica...da nisam malo gledao tekmu, rekao bih da je musa odigrao na nivou nba startnog centra, Allena haha
- invincible1921
- Kontakt:
Da samo sto je hezonja neuporedivo bolji atleta od muse a to ce u nba vazda imat mjesta makar za ugovor.BosniaBoston je napisao/la:Hezonja i dan danas parazitira a frajer je imao maltene iste kvalitete ko musa prije drafta i bili su isti nivo samo je hezonja bio visok pik jer je igrao euroligu za barcelonu.Sta izbor kluba moze ucinitiAirRamiz je napisao/la:moze biti sretan ako bude zamjena poslije templea....jer onda bi imao utakmica koje ce lavert sjediti... a to je sigurno 15-20 utakmica i bez ikakave povrede samo zbog preventive...i onda bi imao priliku d se tokom sezone pozicionira ispred templa
ali ko zna....poslije ovakvih nastupa mozda netsi dovedu veterana koji ce ga jos dalje zakopat na klupu...odnosno poslat u G ligu
izgubio je samopouzdanje u floater, u dribling...u sve....
sta sjedenje godinu dana na klupi i pritisak da se mora pokazat uradi od psihe
ko mu je kriv...sam se busao da mu je sampouzdanje adut...nesto ko hezonja. samo sto je hezonja imao priilika koliko hoces da se pokaze, vec u prvoj sezoni bio rezerva na SG...a ovog naseg mogu nogirat bez da dobije pravu priliku
=\_1921_/=
"Mislim da sam zreliji sada. Za mlade igrače je najvažnije da puste da igra dođe do njih, da uživaju i vjeruju svojim saigračima. NBA? Spreman sam! Vjerujte mi da sam spreman. Sada kada shvatim da imam šansu igrati u NBA ligi znam da sam spreman za to. To čekam cijeli život".
Sto mu trebaju ovakve izjave. Ne bi bio tu gdje jeste, da nije spreman. Zar je tako tezko ostati umjeren i povucen dok se stvarno ne dokaze - ako vec mora da izbaciva ovakve izjave. Isto ona izjava sa draft night-a, na pitanje "Who are you?", gjde rece "You will see!" ne potrebna.
Da nekim slucajem ubaci 35+ poena na jednoj od ovih preseason utakmica, bolje ga ne slusati.
Sto mu trebaju ovakve izjave. Ne bi bio tu gdje jeste, da nije spreman. Zar je tako tezko ostati umjeren i povucen dok se stvarno ne dokaze - ako vec mora da izbaciva ovakve izjave. Isto ona izjava sa draft night-a, na pitanje "Who are you?", gjde rece "You will see!" ne potrebna.
Da nekim slucajem ubaci 35+ poena na jednoj od ovih preseason utakmica, bolje ga ne slusati.
dobre guzove ima Belma
Zašto npr tebi licno smeta ako je on ovo sve izjavio? Cisto me informativno zanima zašto tebe to tangira toliko.Beko je napisao/la:"Mislim da sam zreliji sada. Za mlade igrače je najvažnije da puste da igra dođe do njih, da uživaju i vjeruju svojim saigračima. NBA? Spreman sam! Vjerujte mi da sam spreman. Sada kada shvatim da imam šansu igrati u NBA ligi znam da sam spreman za to. To čekam cijeli život".
Ako se on osjeca pun samopuzdanja, ili ako se osjecao... izabrao takav put da se malo kurci ja ne vidim zašto bi to bilo koga tangiralo...
Može se rec na to da je bahat ili sa druge strane neka ga tako i treba da razmišlja i to je to... a sad da se povlace teme, vade recenice i slicne stvari ja stvarno ne vidim potrebu za tim.
Treba momku dati podršku i pustiti ga da se bori sam kroz NBA, ako on misli i vjeruje da treba davat takve izjave, da mu to daje psihicku snagu neka ga nek daje... nas to ne bi trebalo da tangira ni u jednom slucaju.
Mes Que Un Club
Meni licno ne smeta.amertiger je napisao/la:Zašto npr tebi licno smeta ako je on ovo sve izjavio? Cisto me informativno zanima zašto tebe to tangira toliko.Beko je napisao/la:"Mislim da sam zreliji sada. Za mlade igrače je najvažnije da puste da igra dođe do njih, da uživaju i vjeruju svojim saigračima. NBA? Spreman sam! Vjerujte mi da sam spreman. Sada kada shvatim da imam šansu igrati u NBA ligi znam da sam spreman za to. To čekam cijeli život".
Ako se on osjeca pun samopuzdanja, ili ako se osjecao... izabrao takav put da se malo kurci ja ne vidim zašto bi to bilo koga tangiralo...
Može se rec na to da je bahat ili sa druge strane neka ga tako i treba da razmišlja i to je to... a sad da se povlace teme, vade recenice i slicne stvari ja stvarno ne vidim potrebu za tim.
Treba momku dati podršku i pustiti ga da se bori sam kroz NBA, ako on misli i vjeruje da treba davat takve izjave, da mu to daje psihicku snagu neka ga nek daje... nas to ne bi trebalo da tangira ni u jednom slucaju.
Ali Musa stalno mjenja taj narativ u kratkim periodima. Zna biti povucen i "raditi u tami", dok u drugom momentu bahat i prepun samopouzdanja bez podloge. Takvim ponasanjem gubi podrsku, mozda cak i vjerodostojnost.
Ova izjava od sinoc:"Vjerujte mi da sam spreman." - coaching staff treba da vidi tu tvoju spremnost, jer mi navijaci isto tako mislimo.
Posle one izjave na draft night-u sam navijo i mislijo da ce pokidati u prvoj godini.
Znamo kako je zavrsilo.
dobre guzove ima Belma
- Tesnjak1991
- Kontakt:

Daj ba ljudi, kanite se više tih priča, on ovakav, on onakav, uradio ovo, uradio ono. Ako vam ne paše ko je, šta je i kakav je, jednostavno ga ne morate pratiti. Medijski eksponirane ličnosti će uvijek privlačiti pažnju, i uvijek će biti onih koji znaju bolje.
Da je momak srbin ili hrvat, bilo bi zanimljivo čitati njihove forume i komentare, čisto sumnjam da bi igdje mogao pročitati ovakve stvari kao na ovom forumu.

Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Previse se zamarate njegovim izjavama, NBA je prije svega biznis i to vrlo brutalan i surov kad je u pitanju selekcija igrača. Jedino sto čelnike njegovog kluba zanima je ono sto pruza na parketu i ono sto oni vide za vrijeme treninga, priprema i sl. Odluke o njegovoj karijeri nece donositi po principu Musa rekao ovo ili ono e hajmo ga uvjerit u suprotno jer nam je prepotentan.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Problem i jeste u tome sto on daje takve izjave, a onda izadje na parket i us*re se. Sve to je rezultiralo debilnim pasovima na trici za centra koji osim alley oopa ne zna nista drugo.amertiger je napisao/la: Treba momku dati podršku i pustiti ga da se bori sam kroz NBA, ako on misli i vjeruje da treba davat takve izjave, da mu to daje psihicku snagu neka ga nek daje... nas to ne bi trebalo da tangira ni u jednom slucaju.
To je Džanan Musa od svoje 16 godine,taj se ne boji nikoga a i ne trebaBeko je napisao/la:"Mislim da sam zreliji sada. Za mlade igrače je najvažnije da puste da igra dođe do njih, da uživaju i vjeruju svojim saigračima. NBA? Spreman sam! Vjerujte mi da sam spreman. Sada kada shvatim da imam šansu igrati u NBA ligi znam da sam spreman za to. To čekam cijeli život".

Zato sam posle prve tekme napisao hoda po terenu kao šerif, kao da je on prvo ime ekipe.Drugu tekmu je već nekako pred kraj uključio mozak i sam sebi rekao ne ide me šut, idem napadati ove levate, da spasim koliko mogu. To sto on radi je Teletovic isto radio, pa je nakon par sezona shvatio nije sve u shutiranju, treba i laganih poena..
- BenjooJutub
- Kontakt:
On je vjerovatno najviše svjestan svojih mogućnosti tako da sam sebe laže ovakvim izjavama u kojima pokazuje neko samopouzdanje.
Nema ništa gore nego lagati sam sebe.
Kad se sjetim da su ga poredili sa Dončićem i to u sezoni kad je ovaj uzeo EL i EP. Ranije u karijeri sam i ja mislio da su na istom levelu.
Nema ništa gore nego lagati sam sebe.

Kad se sjetim da su ga poredili sa Dončićem i to u sezoni kad je ovaj uzeo EL i EP. Ranije u karijeri sam i ja mislio da su na istom levelu.