Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

ronaldo99
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la ronaldo99 » 06 jul 2019, 23:53

Mah na Wimbl sad i nema tolike razlike izmedju centralnog i terena broj 1,neko je morao na keca, ja sam ocekivao Rafu jer Roger i Novak su ipak dosta uspjesniji na ovome turniru i zasluziju da imaju malo vecu privilegiju

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 07 jul 2019, 02:33

delinjo je napisao/la:
AA23 je napisao/la:Ljudi se sa pajom raspravljaju :mrgreen: :lol:

i ja lud ...negooo sta ti mislis kako ce ovo sve ispasti,nisi nesto glasan :D

Ma to ti je ko ona ja u klin on u ploču :mrgreen:

Na kraju se sve svede da je istina kad kažem da se Federer redovno omalovažava i degradira, šta ćeš jedini pokušaj da ga maknu sa #goata

A za Rogera, pa ne djeluje uvjerljivo, ali ono, može, kad je na RGu onako odigrao, može i W da osvoji nadam se, očekujem ga boljeg u 2 sedmici turnira

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 jul 2019, 10:55

AA23 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
AA23 je napisao/la:Ljudi se sa pajom raspravljaju :mrgreen: :lol:

i ja lud ...negooo sta ti mislis kako ce ovo sve ispasti,nisi nesto glasan :D

Ma to ti je ko ona ja u klin on u ploču :mrgreen:

Na kraju se sve svede da je istina kad kažem da se Federer redovno omalovažava i degradira, šta ćeš jedini pokušaj da ga maknu sa #goata

A za Rogera, pa ne djeluje uvjerljivo, ali ono, može, kad je na RGu onako odigrao, može i W da osvoji nadam se, očekujem ga boljeg u 2 sedmici turnira
ma to je samo na ovome forumu, velika je količina maloumnika i idolopoklonika ovdje koji omalovažavaju ljude koji su postigli u sportu više nego što oni i zamisliti mogu, ne samo tenisere.

jedno je napisati mišljenje da je neko bolji od nekoga drugoga a drugo je kad ti je jedini smisao života dokazati tako nešto ....

ali bez obzira na sve ima tu ponekad i dobre diskusije, uglavnom kad idu mečevi.

apropo rogera, imao je juče par nevjerovatnih poteza, meni izgleda da je u skroz dobroj formi. bilo bi šteta da se ne desi to polufinale, isto košto bi bila šteta da se nije desilo u parizu

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 jul 2019, 12:34

Rafa će ga ispusit u QF, bolje je sto su Novaka sada stavili na keca jer to znači da će u QF na centralni, a opet to znači da će Rafa na keca protiv Kverija u srijedu, sto bi moglo bit zajebano. Al stoji da je količina mržnje ovih Britanaca prema Novaku bas ogromna, očima ga ne mogu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 jul 2019, 13:11

bodi123 je napisao/la:Rafa će ga ispusit u QF, bolje je sto su Novaka sada stavili na keca jer to znači da će u QF na centralni, a opet to znači da će Rafa na keca protiv Kverija u srijedu, sto bi moglo bit zajebano. Al stoji da je količina mržnje ovih Britanaca prema Novaku bas ogromna, očima ga ne mogu.
Ma nije to toliko opet.Mislim da je razlog sto ide na teren broj 1 to sto ima najslabije rangiranog i najmanje poznatog protivnika i to je to.Inace mislim da je Nadalu zagarantovano polufinale.Predobro servira da bi ispusio od nekog kao sto je Kveri.Tri meca na turniru je odigrao i na svakom je 90% servis gemova rjesavao poprilicno lako.Ako se to nastavi,potrebno je da Kveriju malo stane servis i to ti je,posto i nema nista drugo :D

LEO10
Kontakt:

Post Postao/la LEO10 » 07 jul 2019, 13:48

Ovi Rafanovci bolje ce to znati, da li je ikad bolje servirao Rafa kao ovaj Wimbli?

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 07 jul 2019, 13:53

LEO10 je napisao/la:Ovi Rafanovci bolje ce to znati, da li je ikad bolje servirao Rafa kao ovaj Wimbli?
Pristojno je servirao i prosle godine pa za jednu lopticu ispade od Novaka. Al definitivno je vjezbao i naspanovao servis, cini mi se jucer 9-10 poena samo na svom servisu izgubio, nerealno. Mnogo obecava to i znaci trenutno. :)

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 07 jul 2019, 14:04

LEO10 je napisao/la:Ovi Rafanovci bolje ce to znati, da li je ikad bolje servirao Rafa kao ovaj Wimbli?
USO 2010 je Rafin najbolji servis turnir.
Od pocetka ove godine Nadal fantasticno servira. Ne zaostaje nista za tom 2010. godinom.
Samo sto je ove godine malo mijenjao tehniku servisa.

A i 2013. je kompletnu US turneju servirao odlicno.
Samo sto je tada izasao s novim ofanzivnim paketom na betonu, pa i nije bilo toliko primjetno.
Definitivno njegov peak na betonu je bila ta US turneja 2013. godine.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 jul 2019, 16:12

darker10 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Rafa će ga ispusit u QF, bolje je sto su Novaka sada stavili na keca jer to znači da će u QF na centralni, a opet to znači da će Rafa na keca protiv Kverija u srijedu, sto bi moglo bit zajebano. Al stoji da je količina mržnje ovih Britanaca prema Novaku bas ogromna, očima ga ne mogu.
Ma nije to toliko opet.Mislim da je razlog sto ide na teren broj 1 to sto ima najslabije rangiranog i najmanje poznatog protivnika i to je to.Inace mislim da je Nadalu zagarantovano polufinale.Predobro servira da bi ispusio od nekog kao sto je Kveri.Tri meca na turniru je odigrao i na svakom je 90% servis gemova rjesavao poprilicno lako.Ako se to nastavi,potrebno je da Kveriju malo stane servis i to ti je,posto i nema nista drugo :D
Proće nekako valjda i Rafa i Roger sve do polufinala, valja nam se pobit u polufinalu za drugo mjesto, to je jedino lose :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 jul 2019, 16:21

IloveN je napisao/la:
USO 2010 je Rafin najbolji servis turnir.
Od pocetka ove godine Nadal fantasticno servira. Ne zaostaje nista za tom 2010. godinom.
Samo sto je ove godine malo mijenjao tehniku servisa.

A i 2013. je kompletnu US turneju servirao odlicno.
Samo sto je tada izasao s novim ofanzivnim paketom na betonu, pa i nije bilo toliko primjetno.
Definitivno njegov peak na betonu je bila ta US turneja 2013. godine.
2010. je servirao snažnije, sto ne znači nužno bolje nego ove sezone. Promjenio je tehniku servisa za brze podloge, skratio petlju i smanjio rotaciju da dobije na brzini i okomitosti, mislim da je ovo najbolje sto smo gledali od njegovog servisa u karijeri.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2019, 14:25

Mrznja svih prema njemu je ogromna ...jer ne mogi podnijet da ce mozda najveci ikad bit iz tamo neke srbije.
=\_1921_/=

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 jul 2019, 14:26

Mozel Sousa do 5 gemova u mecu :hmmmmm:

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 08 jul 2019, 14:47

Ma kakav Rafa, to je samo kralj šljake, nema lik veze o tenisu na drugim podlogama, tako to predstavlja većina na ovom forumu, hahahaha... Kralj šljake koji ima 9-8 protiv Fedexa, babuke, GOAT-a (kako mu već sve ne tepaju), vani na tvrdoj podlozi i koji je igrao 5 WB finala a uskoro se smiješi i 6, po svemu prikazanom do danas... :D
Zadnja izmjena: shevchet, dana/u 08 jul 2019, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 jul 2019, 14:51

Bas bas dobar Rafko

Sa ovim nivoom je definitivno s Rogerom 50 50 u najmanju ruku, kakvo će to polufinale bit :cool:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 jul 2019, 15:05

bodi123 je napisao/la:Bas bas dobar Rafko

Sa ovim nivoom je definitivno s Rogerom 50 50 u najmanju ruku, kakvo će to polufinale bit :cool:
de bolan, ovo danas nema nikakve veze, to mu je vjerovatno jedini dan pauze na terenu na ovom wimbledonu. generalno igra rafa dobro, ko i uvijek, nadajmo se kao prvo tom meču i kao drugo da bude napeto

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jul 2019, 15:10

Igra Rafa dobro ali ne bih ja sudio po ovom meču, nema Sousa čime da Rafi zaprijeti niti može u kontinuitetu da pravi veliki pritisak. Protiv Querreya bi to trebao biti pravi test.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 08 jul 2019, 15:12

bodi123 je napisao/la:Bas bas dobar Rafko

Uzima Rafa Rogera :kafa: naravno ako dode do tog meca.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 08 jul 2019, 15:23

Unofficialpage je napisao/la:Igra Rafa dobro ali ne bih ja sudio po ovom meču, nema Sousa čime da Rafi zaprijeti niti može u kontinuitetu da pravi veliki pritisak. Protiv Querreya bi to trebao biti pravi test.
Dobro je druže neka ocjena kao 3 u školi, dobar... Rafa igra odlično, backhand slice mu je dosta bolji, pa i backhand ukupno, plus servis je poboljšao...

Nema Sousa čim zaprijetiti, nema Tsonga, samo se traže neki izgovori iz kola u kolo od vas navijača Federera... Da te podsjetim, taj isti Sousa je glatko dobio Čilu, koji je iako u lošoj formi, uvijek pojam za 90% igrača na Wimbledonu.
Onda za Tsongu, prije meča se ovdje priča kako će Tsonga biti pravi test i jači od Kyrgiosa, a nakon meča se priča kako je Tsonga haman spadalo, mutav, veze nema i sl. A taj isti Tsonga u Halle-u na jednu lopticu izgubi od Federera...

Ako dodje do meča Rafa vs Federer, bujrum sa mnom može svako napraviti privatnu opkladu, ja odgovorno tvrdim da je Rafa, ako ovako bude igrao, sigurno favorit, bez dileme...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 jul 2019, 15:29

dobar Rafa....igra se sa ovom amatercinom :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 jul 2019, 15:30

Ma sta ce Fedja, uzima to Rafa rutinski, eto jedan set da mu da za publiku malo.

Pravi duel ce biti izmedju njega i Novaka, bas gladijatorski.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.