Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Chat
Zbog ljudskih osobina, dobije sansu i progura se, a onda sutra pokaze pravo lice i zasto je seljak. I zbog toga sto dodju u grad i onda ne zele da se prilagode vec bi da se starosjedioci prolagodjavaju njima.jasmin10 je napisao/la:Meni samo nije jasno cemu to ponizavanje raje koja dodje iz drugih mjesta u vece gradove. Svako ide gdje mu je bolje i migracija u vece gradove je sasvim normalna pojava.
Klasican primjer ti je Tuzla gdje imas 20k ljudi koji mrze Tuzlu tj ne prihvataju Tuzlu kakva jeste, sami sebi stvaraju jedan vid mrznje jer nije po njihovoj volji ovo ili ono. Sutra ce takvi da se namnoze i da udaraju po nacinu zivota u Tuzli i simbolima Tuzle.
Inace takvi ljudi rade 3 puta vise od "gradskog" stanovništva. I onda cujes kako mu psuju majku jer sta ce on, dosao iz nekog sela i ostvario nesto.tuzlak1987 je napisao/la:Zbog ljudskih osobina, dobije sansu i progura se, a onda sutra pokaze pravo lice i zasto je seljak. I zbog toga sto dodju u grad i onda ne zele da se prilagode vec bi da se starosjedioci prolagodjavaju njima.jasmin10 je napisao/la:Meni samo nije jasno cemu to ponizavanje raje koja dodje iz drugih mjesta u vece gradove. Svako ide gdje mu je bolje i migracija u vece gradove je sasvim normalna pojava.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne rade ali definitivno se bolje proguraju. Gradska raja je naivna i postena. Gradska raja ce raditi u firmi 20 godina ali ce reci ma necu ja da budem sef. Ili ce reci ma necu ja da zaposlim svoje dijete.
Ima jedan tip ljudi koji se nazivaju sarajlijice, nema bahatijih, ufuranijih gov.nara na planeti, i meni nema odvratnijih likova.
Usro si i šefa i stanicu.tuzlak1987 je napisao/la:Ne rade ali definitivno se bolje proguraju. Gradska raja je naivna i postena. Gradska raja ce raditi u firmi 20 godina ali ce reci ma necu ja da budem sef. Ili ce reci ma necu ja da zaposlim svoje dijete.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Kakav si ti mentoltuzlak1987 je napisao/la:Zbog ljudskih osobina, dobije sansu i progura se, a onda sutra pokaze pravo lice i zasto je seljak. I zbog toga sto dodju u grad i onda ne zele da se prilagode vec bi da se starosjedioci prolagodjavaju njima.jasmin10 je napisao/la:Meni samo nije jasno cemu to ponizavanje raje koja dodje iz drugih mjesta u vece gradove. Svako ide gdje mu je bolje i migracija u vece gradove je sasvim normalna pojava.
Klasican primjer ti je Tuzla gdje imas 20k ljudi koji mrze Tuzlu tj ne prihvataju Tuzlu kakva jeste, sami sebi stvaraju jedan vid mrznje jer nije po njihovoj volji ovo ili ono. Sutra ce takvi da se namnoze i da udaraju po nacinu zivota u Tuzli i simbolima Tuzle.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovo si se vjerovatno nasao uvrijedjen jer je 90% Hrvata koji drze funkcije po Hrvatskoj iz ZH sela. Al to ne zbog znanja i kvaliteta vec jer su dobro uvezane HDZ lopine.Lillard je napisao/la:Kakav si ti mentoltuzlak1987 je napisao/la:Zbog ljudskih osobina, dobije sansu i progura se, a onda sutra pokaze pravo lice i zasto je seljak. I zbog toga sto dodju u grad i onda ne zele da se prilagode vec bi da se starosjedioci prolagodjavaju njima.jasmin10 je napisao/la:Meni samo nije jasno cemu to ponizavanje raje koja dodje iz drugih mjesta u vece gradove. Svako ide gdje mu je bolje i migracija u vece gradove je sasvim normalna pojava.
Ono što sam primjetio u razlici među kolegama, onih koji su iz ruralnih i onih iz gradskih sredina je da ovi prvi nemaju taj neki ponos niti gard koji im "brani" da svakako i na razne načine dolaze ili dođu do uspjeha. Sa puno više želje, entuzijazma idu naprijed. Na to sve imaju taj neki poguranac u vidu pomisli: ako propadnem valja mi se vratiti u pizdumaterinu. I studirao sam, i radim sa takvim, i ne žalim.
Inace, zivot u Tuzli i Srebreniku (naprimjer) je skroz razlicit, pa se covjek mora posebno prilagodjavati. Drugi jezik, obicaji, praznici, mentalitet, ma sve drugo ba. A Tuzla je posebna u odnosu na svaki dio ove drzave, ali i planete Zemlje. Ili je prihvatis takvu POSEBNU, ili si seljacina.
Samo jos da, za ovo godina, saznam u cemu se ogleda ta posebnost.

Pa nije baš, ali on vjerovatno aludira na Podrinjce i tu jeste drastična razlika.Federer17 je napisao/la:Inace, zivot u Tuzli i Srebreniku (naprimjer) je skroz razlicit, pa se covjek mora posebno prilagodjavati. Drugi jezik, obicaji, praznici, mentalitet, ma sve drugo ba. A Tuzla je posebna u odnosu na svaki dio ove drzave, ali i planete Zemlje. Ili je prihvatis takvu POSEBNU, ili si seljacina.
Druga stvar je integracija i dosta ljudi odbija da se integriše.
Treća stvar sisa barovi, nema pretjerane veze al **** im majku i ko im dozvole izdaje
Ne bi da si mu nekad ostavio bakšiš. 

Haj kad me zavrće na 7-8 turi, mada i tad znam računat al pustim često, al na drugojASD je napisao/la:Vidi konobar da sam popio i zavrće me za pola marke.
Hebem ti seljakluk.

- ASD
- Kontakt:
Ma, i ja sam samo par popio.Penaltiky je napisao/la:Haj kad me zavrće na 7-8 turi, mada i tad znam računat al pustim često, al na drugojASD je napisao/la:Vidi konobar da sam popio i zavrće me za pola marke.
Hebem ti seljakluk.
Ali pola marke.

Sramota me bilo i pobuniti se,
- tuzlak1987
- Kontakt:
A stavovi? Tuzlanski stavovi o svemu zivom apsolutno ispravni, kantonalni i Podrinjski u gotovo svemu apsolutno pogresni. I kako objasniti tebi da su TZ stavovi top, to moras sam da shvatis.Federer17 je napisao/la:Inace, zivot u Tuzli i Srebreniku (naprimjer) je skroz razlicit, pa se covjek mora posebno prilagodjavati. Drugi jezik, obicaji, praznici, mentalitet, ma sve drugo ba. A Tuzla je posebna u odnosu na svaki dio ove drzave, ali i planete Zemlje. Ili je prihvatis takvu POSEBNU, ili si seljacina.
Ako ne trolas onda imas problema ozbiljnih. Ali mislim da trolas.
tuzlak aka jedan od onih sto misle da su bogom dani jer su gradska djeca
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "