Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88,Donnie Darko

Vaša destinacija ovog ljeta 2018.: ?

Neum
14
12%
Hrvatska
31
27%
Crna Gora
21
18%
Grčka
7
6%
Italija
3
3%
Španija
5
4%
Turska
12
10%
Tunis
4
3%
Egipat
1
1%
nešto drugo ?
18
16%
 
Ukupno glasova: 116

Avatar
tuzlak1987
Postovi: 32850
Pridružen/a: 26 maj 2013, 12:11
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jul 2019, 17:57

transandino je napisao/la:Idem po prvi put u Neum 20.7 sa 2 jarana, sad je pitanje imal kakav disko, budel picetine i slicno. Znam da je bolja Grcka i Portugal, al da smo imali novca za nesto vise isli bi za Havanu. Pozz


Ima disko iznad hotela Sunce i to je manje vise jedini disko gdje je dobro, a druga opcija je otici na plazu i roljat.

Avatar
transandino
Postovi: 479
Pridružen/a: 12 mar 2017, 12:55
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 09 jul 2019, 18:01

tuzlak1987 je napisao/la:
transandino je napisao/la:Idem po prvi put u Neum 20.7 sa 2 jarana, sad je pitanje imal kakav disko, budel picetine i slicno. Znam da je bolja Grcka i Portugal, al da smo imali novca za nesto vise isli bi za Havanu. Pozz


Ima disko iznad hotela Sunce i to je manje vise jedini disko gdje je dobro, a druga opcija je otici na plazu i roljat.

Ma ja neki ima bilo sta, **** one kafice, gdje sa gitaricom pipa ****.. To mozes izac kad vec imas picu, pa da je zabaris. Inace budel raje na plazi i tako ? Mozel se sta napast
AVANTI LIBERTA 1919

Avatar
tuzlak1987
Postovi: 32850
Pridružen/a: 26 maj 2013, 12:11
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jul 2019, 18:15

transandino je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
transandino je napisao/la:Idem po prvi put u Neum 20.7 sa 2 jarana, sad je pitanje imal kakav disko, budel picetine i slicno. Znam da je bolja Grcka i Portugal, al da smo imali novca za nesto vise isli bi za Havanu. Pozz


Ima disko iznad hotela Sunce i to je manje vise jedini disko gdje je dobro, a druga opcija je otici na plazu i roljat.

Ma ja neki ima bilo sta, **** one kafice, gdje sa gitaricom pipa ****.. To mozes izac kad vec imas picu, pa da je zabaris. Inace budel raje na plazi i tako ? Mozel se sta napast


Bude u disku dobro, kombinacija domacih i turista, a ono ostalo su kao sto kazes kafici obicni. A na plazi zna biti ovako raje..

Avatar
jasmin10
Postovi: 10808
Pridružen/a: 22 avg 2011, 01:29
Lokacija: Jablanica
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 jul 2019, 18:17

transandino je napisao/la:Idem po prvi put u Neum 20.7 sa 2 jarana, sad je pitanje imal kakav disko, budel picetine i slicno. Znam da je bolja Grcka i Portugal, al da smo imali novca za nesto vise isli bi za Havanu. Pozz

Nocni zivot je ocajan. Ja se danas vratio, bio 3 noci. Ubilo se za setanja, ali sumnjam da je to ono sto trojica momaka zele.

Avatar
transandino
Postovi: 479
Pridružen/a: 12 mar 2017, 12:55
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 09 jul 2019, 18:18

Posteno drug, prosle godine smo furali Makarsku, razbucali para kisu boziju, a iskreno nisam ni u jednom gradu vidio losiji nocni zivot.. Nikakvog diska, u kaficima hoce za pivo 10 maraka, po plazi par narkomana za pobit se, a cura ako koja naleti vec ima ****.. Ima ko fol jedan disko tamo u pecini trazi na ulazu 50 kuna.. I on je bio vecinom zakupljen od onih engleskih hustlera.. Tako da se nadam da ce se Neum pokazat u boljem svjetlu :bow:
AVANTI LIBERTA 1919

Avatar
transandino
Postovi: 479
Pridružen/a: 12 mar 2017, 12:55
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 09 jul 2019, 18:20

jasmin10 je napisao/la:
transandino je napisao/la:Idem po prvi put u Neum 20.7 sa 2 jarana, sad je pitanje imal kakav disko, budel picetine i slicno. Znam da je bolja Grcka i Portugal, al da smo imali novca za nesto vise isli bi za Havanu. Pozz

Nocni zivot je ocajan. Ja se danas vratio, bio 3 noci. Ubilo se za setanja, ali sumnjam da je to ono sto trojica momaka zele.


Ma drug ako ima jedan disko gdje ima raje, meni dosta.. U tuzli nema ni tog jednog diska.. A moze se sta nafatat i po danu na plazi, pa onda navece kake kombinacije pravit :think:
AVANTI LIBERTA 1919

Avatar
jasmin10
Postovi: 10808
Pridružen/a: 22 avg 2011, 01:29
Lokacija: Jablanica
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 jul 2019, 18:25

transandino je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
transandino je napisao/la:Idem po prvi put u Neum 20.7 sa 2 jarana, sad je pitanje imal kakav disko, budel picetine i slicno. Znam da je bolja Grcka i Portugal, al da smo imali novca za nesto vise isli bi za Havanu. Pozz

Nocni zivot je ocajan. Ja se danas vratio, bio 3 noci. Ubilo se za setanja, ali sumnjam da je to ono sto trojica momaka zele.


Ma drug ako ima jedan disko gdje ima raje, meni dosta.. U tuzli nema ni tog jednog diska.. A moze se sta nafatat i po danu na plazi, pa onda navece kake kombinacije pravit :think:

Ima neki klub conect ili contact tako nekako se zove. U subotu bila Goga Sekulić, ali nisam isao, gdje cu tu ici. Mislim da u subotu ima neki party, eto potrazi na njihovoj stranici.
Imas i 6-7 muzika uzivo. Nenormalan broj parova i porodica. Slabo bas slobodnih cura koliko sam upratio.
Ako nista smjestaj nije skup a dobar je.

Avatar
Raonffa
Postovi: 19307
Pridružen/a: 29 feb 2016, 17:18
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2019, 18:33

transandino je napisao/la:Posteno drug, prosle godine smo furali Makarsku, razbucali para kisu boziju, a iskreno nisam ni u jednom gradu vidio losiji nocni zivot.. Nikakvog diska, u kaficima hoce za pivo 10 maraka, po plazi par narkomana za pobit se, a cura ako koja naleti vec ima ****.. Ima ko fol jedan disko tamo u pecini trazi na ulazu 50 kuna.. I on je bio vecinom zakupljen od onih engleskih hustlera.. Tako da se nadam da ce se Neum pokazat u boljem svjetlu :bow:


Kako ba nema, imaš tri odlična objekta u Makarskoj za noćni život (jest da je skupo jbg, al' to ti je tako svugdje u Hr) :mrgreen:

Baš eto prošle godine bio dole zadnji put, imaš taj Deep u pećini, ono je meni lično bezveze, ne volim onu house muziku, ondje mislim da su pretežno stranci.

Imao si odmah blizu Deepa pravu diskoteku Petar Pan, svaku noć je bio neki poznat pjevač/ica iz regiona. Na rivi ima ona Marineta, solidan klub i na plaži tamo imaš Makaranu, isto ono klub, vani je strana muzika, unutra je domaća + plaža + još vjerovatno nekakvih manjih klubova kojih vjerovatno ima a da ni ne znaš.

Mada opet plaža je tu majka i strankinje, u ovim objektima sa domaćom muzikom su većinom lokalci i lokalne cure, pa je zahebano malo, vrlo lako može doći do belaja.

Btw kada si bio prošle godine dole, i ja sam bio u periodu kada sam sretao engleske turiste oko tog kluba u pećini, sve pijano i drogirano :D

A što se tiče Neuma, zadnji put dole bio prije 3-4 godine, imaš jedan klub iznad pošte, više raje kod mene u sobu može stati :mrgreen: , i znam da se ništa nije promijenilo što se tiče noćnog života, jer ono znam raje što imaju stanove/apartmane, idu dole počesto pa mi kažu to.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Avatar
transandino
Postovi: 479
Pridružen/a: 12 mar 2017, 12:55
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 09 jul 2019, 18:39

Raonffa je napisao/la:
transandino je napisao/la:Posteno drug, prosle godine smo furali Makarsku, razbucali para kisu boziju, a iskreno nisam ni u jednom gradu vidio losiji nocni zivot.. Nikakvog diska, u kaficima hoce za pivo 10 maraka, po plazi par narkomana za pobit se, a cura ako koja naleti vec ima ****.. Ima ko fol jedan disko tamo u pecini trazi na ulazu 50 kuna.. I on je bio vecinom zakupljen od onih engleskih hustlera.. Tako da se nadam da ce se Neum pokazat u boljem svjetlu :bow:


Kako ba nema, imaš tri odlična objekta u Makarskoj za noćni život (jest da je skupo jbg, al' to ti je tako svugdje u Hr) :mrgreen:

Baš eto prošle godine bio dole zadnji put, imaš taj Deep u pećini, ono je meni lično bezveze, ne volim onu house muziku, ondje mislim da su pretežno stranci.

Imao si odmah blizu Deepa pravu diskoteku Petar Pan, svaku noć je bio neki poznat pjevač/ica iz regiona. Na rivi ima ona Marineta, solidan klub i na plaži tamo imaš Makaranu, isto ono klub, vani je strana muzika, unutra je domaća + plaža + još vjerovatno nekakvih manjih klubova kojih vjerovatno ima a da ni ne znaš.

Mada opet plaža je tu majka i strankinje, u ovim objektima sa domaćom muzikom su većinom lokalci i lokalne cure, pa je zahebano malo, vrlo lako može doći do belaja.

Btw kada si bio prošle godine dole, i ja sam bio u periodu kada sam sretao engleske turiste oko tog kluba u pećini, sve pijano i drogirano :D

A što se tiče Neuma, zadnji put dole bio prije 3-4 godine, imaš jedan klub iznad pošte, više raje kod mene u sobu može stati :mrgreen: , i znam da se ništa nije promijenilo što se tiče noćnog života, jer ono znam raje što imaju stanove/apartmane, idu dole počesto pa mi kažu to.


Englezi su bili na brodu onome, bio jedan isti 6ix9ne, al to se na njima vidi **** majku odjeca od hiljadama eura.. Drogirani tuku se, piju i pun brod kurava, znaci pice su samo stat i gledat.. Oni su bili tamo kod deepa na brodu jednom na onom pristanistu, mraka prava bgm, nisam dugo vidio ono. Inace bili smo tamo sredina jula odp.
AVANTI LIBERTA 1919

Avatar
Sarrifufna
Postovi: 1377
Pridružen/a: 16 jun 2019, 15:32
Kontakt:

Post Postao/la Sarrifufna » 09 jul 2019, 18:39

Kad si bio faraone, mozda smo se sreli u Makarani prosle godine. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Avatar
transandino
Postovi: 479
Pridružen/a: 12 mar 2017, 12:55
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 09 jul 2019, 18:42

Sarrifufna je napisao/la:Kad si bio faraone, mozda smo se sreli u Makarani prosle godine. :mrgreen:

Druze bila jaka partija u Makarani, pica na sve strane, zadali se ja i jaran plesemo smelimo, ja se okrenu jedno 10 *****ina iz EU oko nas, bas im vidis na faci da su pe*eri. Uzmem cep sa stola, zacepim pakas i ufatim se noge. Nisam vise ni iso ondje.. To je bilo onu noc kad je svirala ona na violini uz dj-a. Mater im ****, noc su mi sjebali
AVANTI LIBERTA 1919

Avatar
Raonffa
Postovi: 19307
Pridružen/a: 29 feb 2016, 17:18
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2019, 18:52

transandino je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
transandino je napisao/la:Posteno drug, prosle godine smo furali Makarsku, razbucali para kisu boziju, a iskreno nisam ni u jednom gradu vidio losiji nocni zivot.. Nikakvog diska, u kaficima hoce za pivo 10 maraka, po plazi par narkomana za pobit se, a cura ako koja naleti vec ima ****.. Ima ko fol jedan disko tamo u pecini trazi na ulazu 50 kuna.. I on je bio vecinom zakupljen od onih engleskih hustlera.. Tako da se nadam da ce se Neum pokazat u boljem svjetlu :bow:


Kako ba nema, imaš tri odlična objekta u Makarskoj za noćni život (jest da je skupo jbg, al' to ti je tako svugdje u Hr) :mrgreen:

Baš eto prošle godine bio dole zadnji put, imaš taj Deep u pećini, ono je meni lično bezveze, ne volim onu house muziku, ondje mislim da su pretežno stranci.

Imao si odmah blizu Deepa pravu diskoteku Petar Pan, svaku noć je bio neki poznat pjevač/ica iz regiona. Na rivi ima ona Marineta, solidan klub i na plaži tamo imaš Makaranu, isto ono klub, vani je strana muzika, unutra je domaća + plaža + još vjerovatno nekakvih manjih klubova kojih vjerovatno ima a da ni ne znaš.

Mada opet plaža je tu majka i strankinje, u ovim objektima sa domaćom muzikom su većinom lokalci i lokalne cure, pa je zahebano malo, vrlo lako može doći do belaja.

Btw kada si bio prošle godine dole, i ja sam bio u periodu kada sam sretao engleske turiste oko tog kluba u pećini, sve pijano i drogirano :D

A što se tiče Neuma, zadnji put dole bio prije 3-4 godine, imaš jedan klub iznad pošte, više raje kod mene u sobu može stati :mrgreen: , i znam da se ništa nije promijenilo što se tiče noćnog života, jer ono znam raje što imaju stanove/apartmane, idu dole počesto pa mi kažu to.


Englezi su bili na brodu onome, bio jedan isti 6ix9ne, al to se na njima vidi **** majku odjeca od hiljadama eura.. Drogirani tuku se, piju i pun brod kurava, znaci pice su samo stat i gledat.. Oni su bili tamo kod deepa na brodu jednom na onom pristanistu, mraka prava bgm, nisam dugo vidio ono. Inace bili smo tamo sredina jula odp.


E ništa onda, odnosno i pomiješao sam, mislio sam da si ti iz Zenice, pošto smo u moru upoznali sa nekim Zeničanima, kontam da to nisi ti bio, al' vidim da si Tuzlak.

Ma ja sam ih vidio u Deepu, tu smo bili sa nekakvim purgericama zajedno, one nas natjeraše, kurcu to nije valjalo iskreno. Mi iz Visokog, njih 5 iz Zg i jedno 50 nadrogiranih Engleza i Engleskinja :lol:

A vidio sam ja i te nekakve partije pičqke materine na brodovima, jednu noć sam bio sa jednim haverom, prolazimo, negdje smo bili nas dvojica i hajde hoćemo do plaže do naših do odemo, i sad šmeknem ja taj brod, što ti kažeš onih hostesa, kuravela, gori sve, i mi uđemo na brod među njih i sad dolazi do nas k'o security nakav, i pita on nas na engleskom (a lik je lokalac, vidiš na njemu) k'o ima li nas na spisku nakvom nešta i ovaj moj haver k'o levat progovori nešta na našem i skonta nas lik i istjera (msm ono zamolio nas da izađemo, da nas je tjerao, garant bi u moru završili :lol: ) nas sa broda, govorim jaranu e reko jesi levat, mogli smo ga izlevatit i ostat gore, qurac mi reko odsjeci ako ne bi pokupio neku od onih rava na brodu al' hajde nisam reko ni navikao na bolje :mrgreen: :rol:

@gefufna

Ne znam tačno datum, kraj jula i početak augusta, znam da smo otišli krajem jula, a vratili se početkom augusta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Avatar
kraljttbvb
Postovi: 2474
Pridružen/a: 28 dec 2011, 16:32
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 jul 2019, 21:39

transandino je napisao/la:Idem po prvi put u Neum 20.7 sa 2 jarana, sad je pitanje imal kakav disko, budel picetine i slicno. Znam da je bolja Grcka i Portugal, al da smo imali novca za nesto vise isli bi za Havanu. Pozz

U Neum samo sa ženom i djecom :!:

Ili ako voliš zvezde grada, svaku noć ima u 5-6 kafana muzika uzivo sa narodnjacima...
Moja zemlja, mala brana;
Vel'koj rijeci ludila...

Avatar
Saurman
Postovi: 22487
Pridružen/a: 22 avg 2009, 20:08
Lokacija: Alpha Centauri
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jul 2019, 23:09

Hrvatska na aparatima pao im turizam za 20% zamisli ko bi rekao. :hmmmmm: Nabili cijene toliko da je jeftinije otići na Maldive.
1974---1975---1976---2001---2013

Avatar
Sveti
Postovi: 8192
Pridružen/a: 01 sep 2012, 21:25
Lokacija: Sweet Home Alabama
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 jul 2019, 12:03

Juce stigao u caorle. Prelijep italijanski gradic, venecijanska provincija. Lijepa plaza, mnogo lokala, ali ne bas cista voda
naprijed rejal

Avatar
Sage
Postovi: 3875
Pridružen/a: 08 jan 2013, 11:07
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 13 jul 2019, 12:41

Hrvatska je stvarno preskupa. Jutros sam platio 2 hljeba, lepinu i jogurt 11.5km. Piva tocena u najbezveznijem kaficu je 5km i vise. Sok takodjer ako ne i vise. Ali stvarno imaju obalu i more predobro, to ih i vadi.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Avatar
Osim13
Postovi: 29843
Pridružen/a: 01 apr 2017, 23:06
Lokacija: Spavaća soba Brooklyn Chase
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 jul 2019, 13:04

Što se tiče Neuma dobro je to što ne moraš misliti o hrani, u svakom plićaku možeš naići na zvrk bureka ili pola paštete.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK 19. TRADICIONALNOG BAJRAMSKOG MALONOGOMETNOG TURNIRA SKENDERIJA 2010.

Avatar
Osim13
Postovi: 29843
Pridružen/a: 01 apr 2017, 23:06
Lokacija: Spavaća soba Brooklyn Chase
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 jul 2019, 13:06

Sage je napisao/la:Hrvatska je stvarno preskupa. Jutros sam platio 2 hljeba, lepinu i jogurt 11.5km. Piva tocena u najbezveznijem kaficu je 5km i vise. Sok takodjer ako ne i vise. Ali stvarno imaju obalu i more predobro, to ih i vadi.

Nabijem ih na produžni kabal, marke moje vidjeli dugo nisu, niti će.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK 19. TRADICIONALNOG BAJRAMSKOG MALONOGOMETNOG TURNIRA SKENDERIJA 2010.

Avatar
Sage
Postovi: 3875
Pridružen/a: 08 jan 2013, 11:07
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 13 jul 2019, 13:08

Osim13 je napisao/la:
Sage je napisao/la:Hrvatska je stvarno preskupa. Jutros sam platio 2 hljeba, lepinu i jogurt 11.5km. Piva tocena u najbezveznijem kaficu je 5km i vise. Sok takodjer ako ne i vise. Ali stvarno imaju obalu i more predobro, to ih i vadi.

Nabijem ih na produžni kabal, marke moje vidjeli dugo nisu, niti će.

Ma ruzno ce zvucat al ja sam "primoran" ljetovat tu. Imam nekretninu na Jadranu.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Avatar
Osim13
Postovi: 29843
Pridružen/a: 01 apr 2017, 23:06
Lokacija: Spavaća soba Brooklyn Chase
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 jul 2019, 13:09

Sage je napisao/la:Ma ruzno ce zvucat al ja sam "primoran" ljetovat tu. Imam nekretninu na Jadranu.

E to je već drugo.


Najjače mi kad uđem u pekaru tražit hljeb i kao ono ne razumiju na šta mislim :rol: haj jednom, dvaput, al redovno, ma daj. Neću ti reć kruh iz inata pa makar crko **** ti kruh.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK 19. TRADICIONALNOG BAJRAMSKOG MALONOGOMETNOG TURNIRA SKENDERIJA 2010.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Online

Trenutno korisnika/ca: Grk1234, vm22 i 15 gostiju.