FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 11 jul 2019, 02:41

Joj kad Hebib pitona izvadi :mrgreen:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 11 jul 2019, 02:43

AlfredNobel je napisao/la:Ma nije Celtic bog zna šta, nikakva wow ekipa. Da su jači, jesu, ali sve je to danak našeg lošeg fudbala u Evropi. To će se popraviti ovakvim tekmama, već je ovo bilo neupredivo bolje i organizovanije u odnosu na Atalantu, koja je space shuttle za Škote, a kamoli nas. Vidi se napredak i samo treba ovako nastaviti, iz godine u godinu biti sve bolji, dominitirati u ligi i to će biti dobro. Samo strpljenja, ovo je bila jedna strašna godina i treba opet ovo sve ponoviti u svim segmentima pad godina i vidjećete rezultate. Samo strpljenja.
Uz malo srece i bez sudijskih gresaka mi bi pristojan rezultat jucer izvukli, jesu jaki i najjaci su od svih protivnika koje smo izvukli. Atalanta i jest najjaci protvnik sa kojim smo igrali a vidio da smo u Italiji 2 2 odigrali, ovdje se desio psihicki i fizicki pad. Treba malo odrjesit kesu, ne kazem da treba milione ulozit eno Dnipro se ugasio jer je ulagao previse, treba makar jedan milion u pojacanja, treba zabranit nargilu, alkohol tokom sezone i Europe, trebamo napravit profesionalce a ne polu profesionalce, ulagat u akademiju, dovodit strucnjake da to vode, al ne nase, vec strane, koje uce skole u Njemackoj, Francuskoj, imaju nas sigurno dosta naucit, napredovalo je Sarajevo dosta i to se vidi, ozbiljno izgledamo, trebamo ovako nastavit, i jos vise ulagat. Mi smo u drzavi koja ne brine za svoj narod kamol za nakav sport, sta je propalo klubova i propasce, komsije ako se ne opamete za par godina su u stecaju, mi imamo ulaganje, ne drzi nas nikakav lopov vec posten covjek, finansijski smo zdravi, problem je sto nemamo pomoc drzave, trebamo stadion sredit il pravit, ebo te jucer ulazim u WC nema vode na cesmama nema svijetla, pa sta je ono, al nismo mi krivi vec Opstina, da je nas stadion odavno bi on blistao, da je Sarajevo klub sa ovom politikom u nekoj drugoj zemlji, vjeruj mi da bi bili po grupama odavno, koci nas mnogo ovo sivilo bosansko, al eto ja vjerujem da mozemo napravit dobar rezultat i ove sezone u Europi, za lige smo jaki, jedini konkurent Zrinjski, a i Zrinjski puno trosi, slabo dolazi novca, nema vise Aluminija, nece vise HDZ pare da daje i on ce za godinu dvije pasti i onda ostaje samo Sarajevo, onda ako Bog da iznenadjenje ce biti ako svake sezone ne osvojimo duplu, ljudi kod nas su teski pesimisti, ne znam ovako kako idemo idemo samo naprijed i pravimo respektabilan klub u Europi, Dinamo necemo bit jer Dinamo je klub jednog "Don"a hrvatskog nogometa, Zvezda je policki klub kao i njihovi navijaci, mi smo nesto drugo, postena uprava bez mrlje i strani ulagaci posteni i radni, svjetla tacna na Balkanu, DIV

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 11 jul 2019, 02:49

Ma dobro čuda se dešavaju u fudbalu, al to da ćemo ih izbaciti ne mogu ni zamisliti.
Upravo zbog tog trećeg gola svi smo syebani, haj da je i tih 1:2 ostalo, opet se možeš nečemu nadati.. primjer Atromitos, gdje uleti ti ona frljoka Duljevića i onda kod njih počinje nervoza.
Tri gola im ne možemo dati da se igra 180min, a koji su to razlozi?

1. Husref nema šanse da smije napasti gore
2. I da ti uleti ta frljoka, ljudi bi se odmah uozbiljili i dali gas više
3. U slucaju i da napadne Husref ih gore (a svi znamo da neće) 90-10% je da bi mi mogli dobro nayebat gore.

Nekako mi je žao tog početka drugog poluvremena, zašto možda nije im Šef rekao da ih baš pritisnu prvih 10 min i onda stati i igrati kako smo igrali večinu tekme tjst defanzivno. Znači i da si primio gol u tih 10 min (a i ovako si ga primio..) opet se zatvorit i nastavit standard, isto tako da si dao gol, sigurno bi muda narasla do poda i ne bi im tek tako dao da izjednace, a kamoli da prekokrene i eto taj treci slucaj je da niko ga ne zabije, onda se stane i igra defanziva na kontre, ali eto sve nesto sta bi bilo kad bi bilo, ne pitam se ja nista.

Jedno je sigurno, nama i opčenito klubovima iz naše lige samo MUDA fale.
Znanja i trke ima i vidjelo se to sinoć, ali ono glavno (muda) nemamo, zato i jesmo tu gdje smo !
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 11 jul 2019, 03:11

Ma imamo "muda", sinoc smo se dobro drzali dok nismo pali, presing dok smo vrsili i trcali za njima super je bilo, jednostavno nismo imali snage 90 minuta da presing vrsimo nad Celticom, da smo odigrali sad nesto hrabro i nismo, da smo se otvorili ljudi bi nas na kontre pregazili bas zbog snage i brzine, muda smo pokazali protiv Atromitosa npr. kad smo pobjedili klub koji nije imao poraza u grkoj ligi te sezone kuci primili samo 6 golova mi im dali 3, muda pokazemo kad mozemo, ne mozemo jednostavno se prsiti timovima iz lige petice i ovih par jos jaci liga, al mozemo se prsit i prsili smo se ostatku

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 11 jul 2019, 03:21

Ma mogu se oni dobit gore. Fina bi to slika bila za fudbalsku Evropu.
"Sarajevo srusilo skotskog giganta".
A moze se vala igrati protiv njih. Sinoc su imali nekih gresaka koje se ne smiju desavati poluamaterskim ekipama a kamo li njima.
Kad se sjetim kako nas je Atalanta silovala, svaki napad su golom zavrsavali a mi njihovom golu prismrdili nismo, 2 minute lopte nismo mogli zadrzati.
Sinoc u pojedinim trenucima kad smo ih napadali, izgledali su bas panično.
Ja bih tamo recimo prvih 15 minuta poceo sa nekim blickrigom pa ako ga zabijeno imamo se cemu nadati do kraja. Nema se sta izgubit.

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 11 jul 2019, 03:54

Raja ne zanosite se.
Sa njima se moze igrat kad oni napadaju, a nas 11 iza lopte pa iz kontri sta uradis. Jel nismo svi iza lopte ljudi stvore priliku.
Poslije 2:2 u Italiji pricalo se da se moze proci, pa bum. Ovo je jedino sto mozemo, brani se, pa ako moze kontra probaj nestro. Ljudi su klasa, a ovo je nasa realnost. Mozda za par godina ovi tempom uspona i mognemo nesto, jos smo zeleni. Liga nam je 101 u svijetu, daj da nju osvojimo par godina, a otvorit ce se i grupa za koju godinu. Prelijepo je sada biti navijac Sarajeva. Hvala bogu pa je proslo vijeme: Sumana, Muca, Blekica, Selimovica... Bit cemo mi klub koji ce svi ozbiljni respektovati, a ovi neozbiljni ce fasovat tricu kuci svake godine, dok ne dodju tobe. Elem krenulo je na bolje, ali Celtic je veliki zalogaj, pokazali smo mu zube ovdje i tamo jos i da se izljubimo, svi sretni. Onda Zrinjskom zgaditi sezonu odma na pocetku, mogu mislit kako cemo letiti, kad smo ovako letili protiv skota.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 11 jul 2019, 08:51

Posto nemam gazdu na Facebooku u prijateljima ali imam njegovu zenu :D
Neko mu je trezio dokaze da je hodao po gradu i slikao se sa rajom pa evo dokaza
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 11 jul 2019, 09:30

Ja sretan da se u revanšu ne obrukamo.Nismo jos na fizičkom nivou,takmičarskom,neuigrani.Imamo igrača na stoperu koji godinu dana nije igrao,Mnogo faktora nam se nije potrefllo.Igramo bez destruktivca,a sve to je previše,osim casnog poraza.
Treba se okrenuti ligi,Zrinjskom sve snage usmjeriti ka Premijer ligi i krenuti pobjedom.
Naravno pokušati nešto u El, al i tu ce biti teško, što reče šef bez tri dobra pojačanja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 jul 2019, 09:35

Ma realno nemamo šanse u revansu, treba pošteno odigrati i pristojan rezultat da bude. Recimo kad bi izvukli bod to bi dalo samopouzdanje za trece pretkolo i pocetak PL.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 jul 2019, 10:01

Ma samo luda sreca nas moze dovesti u drugo pretkolo LP, od onog momenta kad saznamo ko nas ceka u trecem pretkolu, zatvoriti igrace u trening kamp i nema nidje dok ne prodju u play off. Mene strah da nakon dobre partije protiv celtica nam se zeta ne ponovi, takvi smo mi... Nafurat ih ko da je finale a ne trece pretkolo i eto play offa, a tamo kakve skendije ili dundalka pa da i mi se mrznemo u evropi jednom, nadam se...
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 jul 2019, 10:11

@Nobel nisu baš pod kočnicom igrali ni oni. Nisam ekspert za škotski fudbal al pratim svaki Old Firm, i manje-više ovaj sastav koji je istrčao protiv nas im je udarna jedanaestorka. U odnosu na taj sastav, fali tu Lustig koji je u Gentu sad, Tom Rogić, Burke koji je u WBA itd. Sinclair im nije prva postava svakako. Onih 14 koji su zaigrali protiv nas je najbolje čim raspolažu u ovom trenutku.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

benko1946
Kontakt:

Post Postao/la benko1946 » 11 jul 2019, 10:13

Samozdravlje je napisao/la:
benko1946 je napisao/la:Bgm ovog Sabanovica ne mirisem nikako,da je Hebibovic igrao na njegovom nivou kamenjem bi ga gadjali.Sad cete vi reci mlad,nas,akademac,ma neka je,mlad je i serbecic,mlad je i pidro,mlad je i mujakic pa momci igraju/igrali su... vrijeme je da i on nesto pokaze,al trenutno treca opcija na desnom beku iza hebe i krtole
E tako su se kritikovali Kovacevic , Mujakic i Pidro poslije jedne losije utakmice . Za koji gol je kriv Sabanovic ?
Sta mora biti kriv ga za gol da kazemo da je lose odigro?!
Bolan ja bi najsretniji bio da on ima kvalitet da igra(ali nema)...koga mi zavaravamo,koga lazemo? Nismo La Masia (ovo sto je Resic otisao na posudbu podrzavam,igraj majstore u celiku,pokazi da mozes,pa ces i ovamo dobiti priliku)

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 jul 2019, 10:16

skoroalen je napisao/la:@Nobel nisu baš pod kočnicom igrali ni oni. Nisam ekspert za škotski fudbal al pratim svaki Old Firm, i manje-više ovaj sastav koji je istrčao protiv nas im je udarna jedanaestorka. U odnosu na taj sastav, fali tu Lustig koji je u Gentu sad, Tom Rogić, Burke koji je u WBA itd. Sinclair im nije prva postava svakako. Onih 14 koji su zaigrali protiv nas je najbolje čim raspolažu u ovom trenutku.
Aha, nisam znao da Sinclair nije u prvoj postavi, to me čudi. Mada, mislio sam na igru da su igrali malo pod ručnom, da nisu kidisali do maksimuma. I pored toga, realno i nisu nešto posebno, čisto sumnjam da će dogurati do grupne faze.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 jul 2019, 10:19

Kad prođeš ovakvih par utakmica u evropi pred punim stadionima i protiv prespremnih igrača, naša liga ti dođe kao termin i što se tiče pritiska i što se tiče svega ostalog što utiče na igrače. Zato je odlična za ove mlade igrače kao Šabanović, Đokanović i ostatak akademaca. Više u njima sazriju nego ovamo za pola godine oranica. :thumbup:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 11 jul 2019, 10:20

AngelDiMaria je napisao/la:Ma samo luda sreca nas moze dovesti u drugo pretkolo LP, od onog momenta kad saznamo ko nas ceka u trecem pretkolu, zatvoriti igrace u trening kamp i nema nidje dok ne prodju u play off. Mene strah da nakon dobre partije protiv celtica nam se zeta ne ponovi, takvi smo mi... Nafurat ih ko da je finale a ne trece pretkolo i eto play offa, a tamo kakve skendije ili dundalka pa da i mi se mrznemo u evropi jednom, nadam se...
Joj, ne spominji Zetu, to mi je največa trauma od kako pratim Sarajevo.Dragan Jović nas je tada izbacio, za mene jedan od najgorih trenera koji je kod nas radio.Tri dana prije prve utakmice, igrali smo prijateljsku utakmicu sa Zrinjskim na Otoci, Jović izveo večinu prvotimaca, još se igralo na teškoj sparini.Tri dana nakon prve utakmice, igramo sa Čelikom prvenstvenu na Koševu, Jović izveo najjači sastav, također na velikoj sparini, naši se vukli po terenu ko prebijene mačke :facepalm: :facepalm: :facepalm: Tri dana nakon Čelika, utakmica sezone u Podgorici, sa obzirom na katastrofalnu Jovićevu pripremu obje utakmice, desilo se što se desilo.Užas, ne ponovilo se nikada, taj osječaj kad je završen revanš u Podgorici, ne bi poželio ni največem neprijatelju.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 11 jul 2019, 10:22

Sve dok ima nade ima i šanse.
Kad se sagleda realno od prednosti koju su ponijeli, njihovog kvaliteta, iskustva... onda su nam šanse male reklo bi se nikakve.
Al pred nama je jos 90 minuta vjere u pozitivan ishod po nas. Ako sada kažemo ispali smo i ne odemo tamo da igramo muški onda samo rastu šanse da nas nabiju još više.
Igrali smo sa novim igračima, naša igra može samo biti bolja. Zadnja linija je bila kompletno nova jer i Lazic nije igrao prije na lijevom stoper. Ispred njih Krste i Oremuš takođe novo. Znaci ovo samo moze biti bolje.
Strah od poraza, koji je zbog Atalante postojao, nas je i doveo do ovog rezultata. Da je taj strah bio manji i rezultat bi bio bolji.
Vidjeli smo ko su, šta su i znamo da se može sa njima odigrati i bolje. Možda je teško očekivati prolaz al pobjedu nije. Ako hrabro uđemo u utakmicu, minut po minut, može nam se otvoriti prilika da poništimo ovaj zaostatak.
Ako odemo gore da izgubimo a da se ne osramotimo onda smo se već osramotili.
Za mene nije sramota izgubiti 8:0 od mnogo kvalitetnijeg protivnika, za mene je sramota predati se i prihvatiti poraz prije poraza pa bio on 1:0 ili 20:0 isto je.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

zirokopter
Kontakt:

Post Postao/la zirokopter » 11 jul 2019, 10:27

:D
DB aka Ledeni

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 jul 2019, 10:29

AlfredNobel je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:@Nobel nisu baš pod kočnicom igrali ni oni. Nisam ekspert za škotski fudbal al pratim svaki Old Firm, i manje-više ovaj sastav koji je istrčao protiv nas im je udarna jedanaestorka. U odnosu na taj sastav, fali tu Lustig koji je u Gentu sad, Tom Rogić, Burke koji je u WBA itd. Sinclair im nije prva postava svakako. Onih 14 koji su zaigrali protiv nas je najbolje čim raspolažu u ovom trenutku.
Aha, nisam znao da Sinclair nije u prvoj postavi, to me čudi. Mada, mislio sam na igru da su igrali malo pod ručnom, da nisu kidisali do maksimuma. I pored toga, realno i nisu nešto posebno, čisto sumnjam da će dogurati do grupne faze.
To da, mada je i teren bio loš prema njihovim očekivanjima. Mislim, i naši su se klizali k'o u Zetri '84.
Al svakako da nisu neki kvalitet. Tipična ostrvska ekipa, tovari na bekove i ubacuj. Prvi gol onaj "naš" evropski, kad nemamo igrača koji je navikao da igra protiv dobrih šutera pa da izađe na šut. Drugi njihov gol je po meni plod čiste tehnike Edouarda, nisam nikad u našoj ligi gledao napadača koji onako sačeka da svi prolete i padnu, i onda gađa. Treći gol, jbg, nije ni trebao bit. Totalno glup gol.
Al ni blizu jedne Atalante ili Gladbaha, koji su nam mogli dat 10+ da su se baš potrudili.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 11 jul 2019, 10:59

slika

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 jul 2019, 11:20

Stroj1946 je napisao/la:slika
!!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, NeSamSafetee i 17 gostiju.