Postao/la bosnacazin » 08 jul 2019, 18:15
Stefan Kladar bi mogao biti extra pojačanje za Jedinstvo. Ja sam ga gledao na jednoj tekmi protiv Krajine prije 2-3 godine u Otoci, kada je prvi put igrao za Slogu, i tu utakmicu je odigrao bez greške. Pratim odavno 2. ligu FBiH i nijedan štoper me nije tako dojmio kao on, visok, jak u skoku, dobra tehnika, dobro postavljanje u odbrani, vidjelo se odmah kvalitetom da je barem za Prvu Ligu FBiH, ako ne i Premijer ligu, i da napomenem da je tu tekmu zabio gol iz slobodnjaka sa oko 30 m. On je nekad podavno bio u Veležu dok su bili u PL, mislim čak da je i potpisao neki ugovor tamo ali nije odigrao nijednu utakmicu, sad šta je tu bilo ne znam.. Već par sezona igra u nižim ligama RS-a i za Slogu iz Otoka (gdje je bio i zadnju polusezonu), imao je definitivno potencijala za nešto više, a vidjećemo je li igranje u tim potpuno amaterskim uslovima ostavilo traga na njegovu kvalitetu igre. Mislim da će biti pojačanje za Jedinstvo, nije sigurno skup, relativno mlad (25 god), tako da ste tu na dobitku.