Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Lillard
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2019, 12:36

ASD je napisao/la:
Lillard je napisao/la: Zadrt jer mislim da brak nije prevaziđena institucija i da je obitelj jedan od stubova društva, aha. Ode u Njemačku na 3 mjeseca konta liberalan pokupio svu pamet ovog svijeta. Njemačka bira demokršćansku stranku već godinama, preispitaj koliko im je brak nevažan.
Ne nego si zadrt jer osuđuješ ljude koji prihvataju taj način života. To smatraš nečim pogrešnim.
Ja nigdje ne osuđujem ljude koji žele da imaju 3 djece i da se udaju sa 22 godine. Njihov izbor.

P.s.ta stranka ti nije najbolji primjer.
Recimo, sama Angela se razvodila i nema djece

Pa ti si meni rekao dam zadrt jer mislim da je brak institucija društva, al ja osuđujem :rol:

Pa šta? I dalje gaje demokršćanske vrijednosti, a samoj Angeli se bliži kraj
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 jul 2019, 12:40

Ja nemam problema sa ljudima koji ne zele porodicu,brak,koji su gay,koje vjera ne interesuje (ne samo islam vec mislim za bilo koju vjeru) i slicni tome,ali imam problem s tim sto oni zele nama "normalnima" nametnuti te stvari i bukvalno su dosli do toga da je to jos malo pod "OBAVEZNO" doslo.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 jul 2019, 12:41

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa što ne kažeš svojim roditeljima da su zadrti, a uzdržavaju te iako po trendovima ne bi trebali (ako uopće imaš više od 18 god). Najlakše pametovati po forumu a u stvarnosti manji od makovog zrna, nema ni škole ni posla nego na grbači roditeljima :roll:

Ima nešto što se zove komunikacija i savjetovanje ako se pojavi neki problem u braku, prvo porazgovarati, vidjeti šta smeta, šta bi želio promjeniti, i onda savjetovanje ako se ne može samostalno riješiti, pa ako već i tad ne ide onda razvod.
Ma frajer nije dobar. Drzi neke lekcije o zivotu, a vrijeme provodi citajuci klix komentare i prosipanje suplje na forumu. Navodi neke primjere kako su ljudi licemjerni jer idu vani, a primjeri nemaju veze s mozgom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2019, 12:43

Lillard je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Lillard je napisao/la: Zadrt jer mislim da brak nije prevaziđena institucija i da je obitelj jedan od stubova društva, aha. Ode u Njemačku na 3 mjeseca konta liberalan pokupio svu pamet ovog svijeta. Njemačka bira demokršćansku stranku već godinama, preispitaj koliko im je brak nevažan.
Ne nego si zadrt jer osuđuješ ljude koji prihvataju taj način života. To smatraš nečim pogrešnim.
Ja nigdje ne osuđujem ljude koji žele da imaju 3 djece i da se udaju sa 22 godine. Njihov izbor.

P.s.ta stranka ti nije najbolji primjer.
Recimo, sama Angela se razvodila i nema djece

Pa ti si meni rekao dam zadrt jer mislim da je brak institucija društva, al ja osuđujem :rol:

Pa šta? I dalje gaje demokršćanske vrijednosti, a samoj Angeli se bliži kraj
Nakon što si ti meni rekao da sam glup jer sam rekao da toga ima sve više i više u normalnim državi i da će sve više i više biti?
Faktički, naveo sam jednu činjenicu i naveo sam razlog toga.
To što neke boli je druga stvar.

Gaji, samo to nisu demokršćanske vrijednosti kao što ti misliš da jesu.
rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa što ne kažeš svojim roditeljima da su zadrti, a uzdržavaju te iako po trendovima ne bi trebali (ako uopće imaš više od 18 god). Najlakše pametovati po forumu a u stvarnosti manji od makovog zrna, nema ni škole ni posla nego na grbači roditeljima :roll:

Ima nešto što se zove komunikacija i savjetovanje ako se pojavi neki problem u braku, prvo porazgovarati, vidjeti šta smeta, šta bi želio promjeniti, i onda savjetovanje ako se ne može samostalno riješiti, pa ako već i tad ne ide onda razvod.
Imaš neke probleme lične prirode? ako te nešto zanima o mom životu, možemo uvijek kafu popiti ako uskladimo vrijeme.

Ja fakat ne vidim, zašto se neko našao uvrijeđenim jer je meni ok nešto što je postao trend kod ljudi u normalnom društvu.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 14 jul 2019, 12:47, ukupno mijenjano 2 puta.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 jul 2019, 12:45

Nekad parovi ne mogu imati djecu.

Brak je najjaca zajednica u istoriji ljudskog roda. Danas, na osnovu pomenutog (u normalnim okolnostima) narastaji usvajaju sve vrijednosti te imaju prijeko potrebnu pažnju za nastavak reprodukcije ljudi, koja je osnovni faktor zbog kojeg smo i sami tu, prisutni.

Znaci uredjenost mora postojati zbog odgovornosti, na osnovi koje funkcionisu i sve ostale institucije.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2019, 12:47

Nisi naveo činjenicu već lupaš po običaju.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 jul 2019, 13:19

majestic24 je napisao/la:Ja nemam problema sa ljudima koji ne zele porodicu,brak,koji su gay,koje vjera ne interesuje (ne samo islam vec mislim za bilo koju vjeru) i slicni tome,ali imam problem s tim sto oni zele nama "normalnima" nametnuti te stvari i bukvalno su dosli do toga da je to jos malo pod "OBAVEZNO" doslo.
Zašto misliš da si normalniji jer pratiš učenja nekog lika otprije hiljadu godina?

Niko vam ne gura ništa obavezno, ali su ljudi kivni jer njihovo nije obavezno.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2019, 13:25

Lillard je napisao/la:Nisi naveo činjenicu već lupaš po običaju.
Ma bježi ba.
Za to ti nisu nikakve statistike potrebne.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 14 jul 2019, 13:28

ItsRamiz je napisao/la:nova mjerna jedinica za glupost je ASD
kobe24 je napisao/la:Joj ove smorine, majko mila. De molim te ubuduce mene nemoj vise nikad citirati. Deset godina pratim forum, ali glupljeg forumasa nisam zapamtio.
Neki su to davno primijetili. :kafa:

Bas si ti pronicljiv momak, al' ovaj neki kobe je isao bar korak ispred drugih...

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 14 jul 2019, 13:37

to i nije za pohvalu rijetko ko to da nije uocio
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2019, 13:40

Vidi ovo, Ramiz me spominje i dalje. Pa glup bi insan skontao da ga držim mjesecima na ignoru. :facepalm:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 14 jul 2019, 13:57

ItsRamiz je napisao/la:to i nije za pohvalu rijetko ko to da nije uocio
:rol: :rol:

Nek se i Tuzlaci oglase, pa ces vidjeti... :(

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 14 jul 2019, 16:23

vidis ne zna ni sta znaci ignore
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 jul 2019, 16:24

ASD je napisao/la:Ja fakat ne vidim, zašto se neko našao uvrijeđenim jer je meni ok nešto što je postao trend kod ljudi u normalnom društvu.
Ja kad sam zadnji put bio u Svicarskoj, nisam bas skontao da je to trend. Po prici ovih nasih ljudi, to je vise hedonizam i sebicnost.

Vecina Svicaraca skonta da ce ih dijete do 18. godine, do kada ga trebaju izdrzavati, kostati oko 200-300 hiljada franaka. I da im se ne isplati imati djecu. Kao zamjenu za djecu biraju kerove. Cak sam bio svjedok kad lik vodi 5 kerova, pitam sta ce mu ih toliko, kaze radi u obdanistu za kerove, pa ih seta :crazy: :mrgreen:

I ja kad odem na more, umjesto da se sa zenom provodim, ja vodam djecu i skacem oko njih. Bukvalno me slome. I pomislim nekad da su Svicarci pametni :oops:
Ali neka ih hvala Bogu dragom, vece radosti covjek u zivotu nema ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 jul 2019, 16:33

Intelektualne funkcije preuzimaju primat nad biološkim. Kerovi jesu anomalija.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2019, 16:36

Gdje ti nestade post penaltiče?

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 jul 2019, 16:38

ASD je napisao/la:Gdje ti nestade post penaltiče?
Ma sraće neko za drugu liniju :mrgreen:

Al eto mene boli tuki za djecom, da mi bi proputovat svijet. I dosta ljudi na zapadu tako. I ne vidim šta je tu ljudima nejasno.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2019, 16:42

Napravi tinder profil i traži smještaj. :urnebes:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 jul 2019, 17:36

Penaltiky je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Ja nemam problema sa ljudima koji ne zele porodicu,brak,koji su gay,koje vjera ne interesuje (ne samo islam vec mislim za bilo koju vjeru) i slicni tome,ali imam problem s tim sto oni zele nama "normalnima" nametnuti te stvari i bukvalno su dosli do toga da je to jos malo pod "OBAVEZNO" doslo.
Zašto misliš da si normalniji jer pratiš učenja nekog lika otprije hiljadu godina?

Niko vam ne gura ništa obavezno, ali su ljudi kivni jer njihovo nije obavezno.
"OBAVEZNO" je vise od ovih sto guraju religiju.
Na zapadu desna stranka gura svoju religiju i ne zeli muslimane i strance pogotovo muslimane i ove tamnopute.

Bas ovi ljudi sto majestic24 navodi su ti ljudi kome on ne smeta kao neko iz BiH.

Ovo je isto jedan dio stvari sto ljudi trebaju da znaju kad odu van, dio zivota.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 jul 2019, 17:43

Da ljevičari nisu pizde i da se muslimani i useljenici povinuju pravilima, desničari ne bi bili u zamahu

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi i 3 gosta.