Top 3 Regular season ekipe na zapadu su Clippersi, Utah i Denver i mislim da su to jedine ekipe koje mogu imati 55+pobjeda. Denver zreliji i iskusniji plus zdrav Garry Haris plus Jerami Grant, moguce da zavrse sa najboljim skorom u ligi.
Utah Jazz je predobra ekipa. Najbolji balans i individualne i timske kvalitete, pokriveni na svakoj poziciji i sigurno ce biti top 3 ekipa u regularnoj sezoni ali opet im fali All star kalibar koji mnogo znaci u playoffu, vidjet cemo.
Clippersi sa proslogodisnjim PG ako ne bude imao problema sa ramenom i Kawhijem plus Lou kao treci scorer i solidnim role igracima je isto prejak. Mozda bi ih cak stavio i iza Jazza i Denvera u regularnom dijelu sezone al u playoffu su sigurno bolja ekipa.
Mislim da ce izmedju 4 i 10 seeda biti minimalna razlika, mozda i u 4-5 pobjeda.
Lakersi nemaju roster za Regularnu sezonu. Oni su ekipa sa ubjedljivo najvise upitnika i bice tu dosta promjena u pocetnim petorkama, rotacijama itd dok se ne nadje najbolja varijanta i opet upitno je na sta ce to sve liciti i kako ce Lebronov asistent Vogel krojiti ekipu. Rondo, Cousins,, Bradley na papiru djeluju kao dobri igraci ali su daleko od prime-a i u ovom trenutku nisu toliko dobri igraci, zadnje 2 sezone su nigdje bukvalno, veliki su upitnik. KCP i Danny Green su dobri role playeri i odlicni igraci u dobrom sistemu al ako tog sistema nema nece biti od velike koristi. McGee je odlican za neke matchupe, dovoljno je i 15 minuta za impact. Dudley nema neke koristi ovdje, doveden zbog atmosfere, svlacionice i sireg rostera. Kuzma treba biti treci scorer u ovoj ekipi ali evidentno je da ce ulaziti sa klupe. Uglavnom pitanje je koliko je ostatak tima dobar i koliko ce zavisiti od Lebrona i AD-a. Lebron nije isti kao od prije par godina i Lejkersi moraju dozirati njegove minute i ne smije se desiti da u ovim godinama Lebron bude na prosjeku od 35 +minuta po mecu. Uglavnom ja nisam pretjerano odusevljen ovim Lejkersima i mislim da ovaj roster nece dozivjeti kraj sezone jer kad na pola sezone budu 5,6,7 seed opet cemo do Trade Deadline-a slusati o novim potencijalnim trejdovima. Kawhi je dooosta zeznuo Lejkerse, nekad mislim da ih je i namjerno zavlacio kako ne bi stvorili jaci tim jer 80% FA igraca je potpisalo ugovore dok su Lejkersi cekali Kawhija i kad su izvisili u dan su dogovorili igrace samo da popune roster.