Samo nek mi jos neko spomene onaj argument kako je Roger gubio radi godina one prijasnje mečeve od Rafe i Rogera, ima da ga banujem doživotno s foruma.

S ovim Wimbledonom lik je pobio sve argumente o godinama kao relevantnim za bilo kakve ranije poraze, samo nivo je bitan, kad je gubio imao je losiji nivo od Novaka i Rafe i godine s tim očigledno veze nisu imale nego čisto igrački kvalitet, a evo s 37 godina je pokazao da može imati skoro pa najveći mogući nivo i to punih 5 sati, da ponovim, punih 5 sati.
Nenormalna igračina, i prije svega neko ko je zaljubljen u tenis na jedan poseban način. Motivaciju, energiju i snagu koju on pronalazi s 37 godina i koja mu pomaže da odigra ovakav meč s Nolom kakav je odigrao, nemam riječi, lud je Roger 300 na sat. Lik u 2019. godini pronadje ovaj nivo, pobjedi Rafu i onda slobodno mogu reći i nadigra Novaka u 4 od 5 setova, nadjača ga igrački, fizički mu parira **** 5 sati sto djeluje kao naučna fantastika. Razlog poraza je čisto mentalne prirode, Roger je oduvijek bio poprilično iza Novaka i Rafe u tom segmentu.
I on je sam pričao nedavno koliko je trenutno bolji teniser nego sto je to bio prije 10 il 15 godina. Kad se sjetim 2008. lik s Rafom na Wimbledonu nije znao udarit bekenda ravnog, samo slajsao i čekao da ga ovaj probusi, a neki dan frajer vraća pod noge reterne ko Nolo iz najboljih dana. Čak mi i defanzivno izgleda mnogo racionalniji i čvrsći u pojedinim momentima.
Pisao sam već da ne vidim kako Roger može dobiti Novaka ove godine kada to nije mogao uraditi 2014. i 2015. oslonivsi se čisto na starosnu dob, i ono, malo je reć da sam se zajebao. Očigledno je da su liku godine potpuno nebitne i kad se fizički spremi, kad uhvati ritam i formu spreman je iznijeti ovaj nivo koji nije imao haman pa nikad u karijeri.
2014. i 2015. godine je jasno bio losiji teniser u tim finalima koje je gubio od Novaka, a evo jučer je propustio pobjedu i generalno je po meni bio bolji igrač, i zaslužio titulu.
Sto se tiče Nola, nemam riječi fakat. Vjerovatno najveći mudonja zajedno sa M. Jordanom u historiji sporta. Onakva hladnokrvnost u petom setu, na onim meč loptama pa poslije i u TB, čudo bas. Sto reče Visko, Novak kao da je znao cijelo vrijeme da dobija meč i samo je nervirao svoje fanove s dramom koju je priredio, takav je dojam ostavljao onaj njegov ludački pogled kad bi ga kamere prikazale. Uzeo je Rogera u 3 finala Wimbledona u njegovom dvoristu i stigao do broja 5. Kad pogledas da Roger ima 'samo' 8, skontas kakva je veličina Djoković. 6 finala i 5 titula, nenormalan podatak.
Mah uživanje je imati priliku gledati ovu trojicu kretena, samo nek su nam živi i zdravi. Ovaj sljedeći USO bi mogao bit i najvažniji turnir u historiji tenisa. Razlike su nikad manje, 20 18 i 16, a tenzije nikad veće. Roger i sam vjerovatno postaje svjestan da je neminovnost da će njegovi rekordi za najvise slemova i sedmica kao No 1 u skorije vrijeme pasti, sto je svakako i jedan od razloga zasto on jos uvijek igra tenis. A to i jest najbolja stvar kod ove trojice, sto jedan drugoga tjeraju da budu jači, da se nonstop nadogradjuju i poboljsavaju, da grindaju dok ne crknu, sto mi je izuzetno drago.
Fedovci, jel se moglo spavat sinoć

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase