Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la bombaysaphire » 15 jul 2019, 06:36

japa je napisao/la:Ali ovaj danas mec je vise dokaz zasto Federer nije goat nego da je npr Nole goat. O Noletu mozemo diskutovati i diskutovacemo jos ali Federer definitivno ispada iz te neke trke nevjerovatan choke, danas je Djokovci kao sto je i sam rekao bio na 70% realno Federer je bio bolji teniser danas uzeo vise poena, bolje servirao, cak mogu da kazem da je danas bio pravi servisbot ali je na kraju i skoncao kao ti servisbotovi kad igraju protiv broja jedan pa izgube koliko god dobro igrali. Federer je po ko zna koji put pokazao luzerski mentalitet i on jednostavno ne moze biti goat poslije ovoga danas djaba 20 GSova, Djokovic je odigrao ispod svog nivoa finale i opet ga je uspio pobjediti, zao mi je Federeroljupci ali ovo je brutalna istina.

Slažem se za Federera , ali zašto Novak nije GOAT ? Ako misliš da je GOAT teniser koji je osvojio 2/3 GS na jednoj podlozi , koji ima 0 ( nula ) završnih mastersa ,kojem je normalno da ispada u početnim kolima jednog GS , kojeg je Novak dobijao 7 ( sedam ) puta zaredom , onda si neozbiljan.

Federer i Nadal imaju samo GS više od Novaka , sve ostalo je na njegovoj strani , sve.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 15 jul 2019, 06:39

Effenberg je napisao/la:
delinjo je napisao/la:jos boli **** mater...
Placi mala placi, osto babuka na Raci... :rol:

Zayebavam te malo, ma svaka cast obojici za ono, ljubav a i tenis isto tako cine dvoje. 37 godina i igrat onako da se postide svi ovi next gen smradoljubci i drkarosi! :tokralju:

Mene je ufatila sjeta neka, decki ono juce sto smo gledali je najbolji mec svih vremena i nema vise toga nikad, pricacete djeci unucadima da ste gledali najbolje ikad i podyebavat ih da nemaju pojma o tenisu kad kazu joj vidi babo sto igra ovaj zverev il ovaj ciciban :mrgreen:

Ono je bilo ko orgazam, vrhunac kad je najljepse i poslije toga ne mere vise i duze da traje i ide samo ispuhavanje. Uzivat dok jos dojam traje.

Jeste bilo , samo što mi Federerovci ostadosmo bez orgazma, a bili samo tako blizu , opet...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

LEO10
Kontakt:

Post Postao/la LEO10 » 15 jul 2019, 07:53

Opet gledam ove propustene mec lopte i ne vijerujem da jedan igrac sa toliko staza i toliko trofeja GS, ovako odigra gem, da mu se m.uda stegnu kao u pocetnika, to mi nikad nece biti jasno. Federer(ako vec nije)je trebao jos prije 5-6 godina traziti covijeka koji ga moze mentalno ojacati(psihic) jer on kvalitet i igru je uvijek imao ali pojavljivanjem Nole i Rafe on se je u vecini njihovi meceva ponasao kao pocetnik i vijerujem izgubio dosta titula zbog toga.

Nole sad moze tek zaliti sto ne ode odmah na operaciju lakta i baci niz vijetar dvije godine skoro, siguran sam da bi sad bio izjednacen sa Rafom po GS titulama.

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 15 jul 2019, 07:55

bombaysaphire je napisao/la:
japa je napisao/la:Ali ovaj danas mec je vise dokaz zasto Federer nije goat nego da je npr Nole goat. O Noletu mozemo diskutovati i diskutovacemo jos ali Federer definitivno ispada iz te neke trke nevjerovatan choke, danas je Djokovci kao sto je i sam rekao bio na 70% realno Federer je bio bolji teniser danas uzeo vise poena, bolje servirao, cak mogu da kazem da je danas bio pravi servisbot ali je na kraju i skoncao kao ti servisbotovi kad igraju protiv broja jedan pa izgube koliko god dobro igrali. Federer je po ko zna koji put pokazao luzerski mentalitet i on jednostavno ne moze biti goat poslije ovoga danas djaba 20 GSova, Djokovic je odigrao ispod svog nivoa finale i opet ga je uspio pobjediti, zao mi je Federeroljupci ali ovo je brutalna istina.

Slažem se za Federera , ali zašto Novak nije GOAT ? Ako misliš da je GOAT teniser koji je osvojio 2/3 GS na jednoj podlozi , koji ima 0 ( nula ) završnih mastersa ,kojem je normalno da ispada u početnim kolima jednog GS , kojeg je Novak dobijao 7 ( sedam ) puta zaredom , onda si neozbiljan.

Federer i Nadal imaju samo GS više od Novaka , sve ostalo je na njegovoj strani , sve.
Pa svako ima svoj neki GS gdje je dominantan. Fed WB , Nole Ozi,Rafa Garros. Jedina razlika je sto je Rafa predominantan i neda nikome u svoje dvoriste. Ali ni to ne govori da je Goat. Mislim da ce se do kraja voditi mrtva trka izmedju Rafe i Noleta. Zasto ne priznati i to da Rafa izgleda bolje nego prije na brzim podlogama. Mislim konstantnije. Dva polufinala i tijesni porazi od Feda i Novaka. Svi su oni padali u ranim fazama turnira i imali sokantne poraze. Nije to samo Nadal. Fed je pokazao jos jednom da je grlica protiv ove dvojice. Protiv Rafe se svelo sve na jednu lopticu iako je bio bolji realno veci dio meca i uspio je privesti nekako. Od Novaka tri puta bolji i gubi tri tb i to treci put gubi iako ima dva vezana servisa na dvije mec lopte. Elegancija,lagani trk po terenu,najkonstantniji servis ikada,sve to da. Ali Goat ne. Tesko...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 jul 2019, 08:06

Od 2011. kada je poceo dominirati, Djoković ima 15 osvojenih GS, a Nadal i Federer zajedno 13... ;) :kafa:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 jul 2019, 09:42

marconato je napisao/la:Od 2011. kada je poceo dominirati, Djoković ima 15 osvojenih GS, a Nadal i Federer zajedno 13... ;) :kafa:
Preko 40% GSova osvojio od 2011.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 jul 2019, 09:51

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 jul 2019, 10:42

aha, stvarno je pitao je li TB na 10:10 :mrgreen:

evo još jedan intervju gdje jasno kaže na kraju šta su ciljevi, elem GS, GS i samo GS. a i pored toga sam kaže da je historic no.1 jako blizu (broj hefti na no.1)

Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 15 jul 2019, 10:43, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 jul 2019, 10:43

Effenberg je napisao/la:

Zayebavam te malo, ma svaka cast obojici za ono, ljubav a i tenis isto tako cine dvoje. 37 godina i igrat onako da se postide svi ovi next gen smradoljubci i drkarosi! :tokralju:

Mene je ufatila sjeta neka, decki ono juce sto smo gledali je najbolji mec svih vremena i nema vise toga nikad, pricacete djeci unucadima da ste gledali najbolje ikad i podyebavat ih da nemaju pojma o tenisu kad kazu joj vidi babo sto igra ovaj zverev il ovaj ciciban :mrgreen:

Ono je bilo ko orgazam, vrhunac kad je najljepse i poslije toga ne mere vise i duze da traje i ide samo ispuhavanje. Uzivat dok jos dojam traje.
hahaha moje effe prijatelju boli nacin na koji je popusio,**** poraz i ocekvao sam jer je igrao protiv Novaka,ali bi bolje podnio da su 3 seta bila po 6:1..i cao ovako je najgore.....

bice jos ovih mceva effe dok je babbuke ne brini :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 jul 2019, 10:44

delinjo je napisao/la:

misliš?

ja se nadam da oće ali nisam baš previše siguran u to. daj bože da bude!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 jul 2019, 10:45

Effenberg je napisao/la:

Jeste bilo , samo što mi Federerovci ostadosmo bez orgazma, a bili samo tako blizu , opet...

nama se vise ne moze dici ,nakoon ovoga :rol: :rol:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 jul 2019, 10:47

jestamaji je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

misliš?

ja se nadam da oće ali nisam baš previše siguran u to. daj bože da bude!

hoce ,on najvise voli ove situacije kad ga otpisu ,kad ocekuju da se ugasi...ostavit ce poraz traga ali ne mislim sad tako koliko se prica...dobar rezultat na US i osvojen neki turnir na americkoj turneji,i ovo bi bilo zaboravljeno :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jul 2019, 10:55

Samo nek mi jos neko spomene onaj argument kako je Roger gubio radi godina one prijasnje mečeve od Rafe i Rogera, ima da ga banujem doživotno s foruma. :mrgreen: S ovim Wimbledonom lik je pobio sve argumente o godinama kao relevantnim za bilo kakve ranije poraze, samo nivo je bitan, kad je gubio imao je losiji nivo od Novaka i Rafe i godine s tim očigledno veze nisu imale nego čisto igrački kvalitet, a evo s 37 godina je pokazao da može imati skoro pa najveći mogući nivo i to punih 5 sati, da ponovim, punih 5 sati. :bow:

Nenormalna igračina, i prije svega neko ko je zaljubljen u tenis na jedan poseban način. Motivaciju, energiju i snagu koju on pronalazi s 37 godina i koja mu pomaže da odigra ovakav meč s Nolom kakav je odigrao, nemam riječi, lud je Roger 300 na sat. Lik u 2019. godini pronadje ovaj nivo, pobjedi Rafu i onda slobodno mogu reći i nadigra Novaka u 4 od 5 setova, nadjača ga igrački, fizički mu parira **** 5 sati sto djeluje kao naučna fantastika. Razlog poraza je čisto mentalne prirode, Roger je oduvijek bio poprilično iza Novaka i Rafe u tom segmentu.

I on je sam pričao nedavno koliko je trenutno bolji teniser nego sto je to bio prije 10 il 15 godina. Kad se sjetim 2008. lik s Rafom na Wimbledonu nije znao udarit bekenda ravnog, samo slajsao i čekao da ga ovaj probusi, a neki dan frajer vraća pod noge reterne ko Nolo iz najboljih dana. Čak mi i defanzivno izgleda mnogo racionalniji i čvrsći u pojedinim momentima.

Pisao sam već da ne vidim kako Roger može dobiti Novaka ove godine kada to nije mogao uraditi 2014. i 2015. oslonivsi se čisto na starosnu dob, i ono, malo je reć da sam se zajebao. Očigledno je da su liku godine potpuno nebitne i kad se fizički spremi, kad uhvati ritam i formu spreman je iznijeti ovaj nivo koji nije imao haman pa nikad u karijeri.
2014. i 2015. godine je jasno bio losiji teniser u tim finalima koje je gubio od Novaka, a evo jučer je propustio pobjedu i generalno je po meni bio bolji igrač, i zaslužio titulu.

Sto se tiče Nola, nemam riječi fakat. Vjerovatno najveći mudonja zajedno sa M. Jordanom u historiji sporta. Onakva hladnokrvnost u petom setu, na onim meč loptama pa poslije i u TB, čudo bas. Sto reče Visko, Novak kao da je znao cijelo vrijeme da dobija meč i samo je nervirao svoje fanove s dramom koju je priredio, takav je dojam ostavljao onaj njegov ludački pogled kad bi ga kamere prikazale. Uzeo je Rogera u 3 finala Wimbledona u njegovom dvoristu i stigao do broja 5. Kad pogledas da Roger ima 'samo' 8, skontas kakva je veličina Djoković. 6 finala i 5 titula, nenormalan podatak.

Mah uživanje je imati priliku gledati ovu trojicu kretena, samo nek su nam živi i zdravi. Ovaj sljedeći USO bi mogao bit i najvažniji turnir u historiji tenisa. Razlike su nikad manje, 20 18 i 16, a tenzije nikad veće. Roger i sam vjerovatno postaje svjestan da je neminovnost da će njegovi rekordi za najvise slemova i sedmica kao No 1 u skorije vrijeme pasti, sto je svakako i jedan od razloga zasto on jos uvijek igra tenis. A to i jest najbolja stvar kod ove trojice, sto jedan drugoga tjeraju da budu jači, da se nonstop nadogradjuju i poboljsavaju, da grindaju dok ne crknu, sto mi je izuzetno drago.

Fedovci, jel se moglo spavat sinoć :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 jul 2019, 10:57

bodi123 je napisao/la:Samo nek mi jos neko spomene onaj argument kako je Roger gubio radi godina one prijasnje mečeve od Rafe i Rogera, ima da ga banujem doživotno s foruma. :mrgreen: S ovim Wimbledonom lik je pobio sve argumente o godinama kao relevantnim za bilo kakve ranije poraze, samo nivo je bitan, kad je gubio imao je losiji nivo od Novaka i Rafe i godine s tim očigledno veze nisu imale nego čisto igrački kvalitet, a evo s 37 godina je pokazao da može imati skoro pa najveći mogući nivo i to punih 5 sati, da ponovim, punih 5 sati. :bow:

Nenormalna igračina, i prije svega neko ko je zaljubljen u tenis na jedan poseban način. Motivaciju, energiju i snagu koju on pronalazi s 37 godina i koja mu pomaže da odigra ovakav meč s Nolom kakav je odigrao, nemam riječi, lud je Roger 300 na sat. Lik u 2019. godini pronadje ovaj nivo, pobjedi Rafu i onda slobodno mogu reći i nadigra Novaka u 4 od 5 setova, nadjača ga igrački, fizički mu parira **** 5 sati sto djeluje kao naučna fantastika. Razlog poraza je čisto mentalne prirode, Roger je oduvijek bio poprilično iza Novaka i Rafe u tom segmentu.

I on je sam pričao nedavno koliko je trenutno bolji teniser nego sto je to bio prije 10 il 15 godina. Kad se sjetim 2008. lik s Rafom na Wimbledonu nije znao udarit bekenda ravnog, samo slajsao i čekao da ga ovaj probusi, a neki dan frajer vraća pod noge reterne ko Nolo iz najboljih dana. Čak mi i defanzivno izgleda mnogo racionalniji i čvrsći u pojedinim momentima.

Pisao sam već da ne vidim kako Roger može dobiti Novaka ove godine kada to nije mogao uraditi 2014. i 2015. oslonivsi se čisto na starosnu dob, i ono, malo je reć da sam se zajebao. Očigledno je da su liku godine potpuno nebitne i kad se fizički spremi, kad uhvati ritam i formu spreman je iznijeti ovaj nivo koji nije imao haman pa nikad u karijeri.
2014. i 2015. godine je jasno bio losiji teniser u tim finalima koje je gubio od Novaka, a evo jučer je propustio pobjedu i generalno je po meni bio bolji igrač, i zaslužio titulu.

Sto se tiče Nola, nemam riječi fakat. Vjerovatno najveći mudonja zajedno sa M. Jordanom u historiji sporta. Onakva hladnokrvnost u petom setu, na onim meč loptama pa poslije i u TB, čudo bas. Sto reče Visko, Novak kao da je znao cijelo vrijeme da dobija meč i samo je nervirao svoje fanove s dramom koju je priredio, takav je dojam ostavljao onaj njegov ludački pogled kad bi ga kamere prikazale. Uzeo je Rogera u 3 finala Wimbledona u njegovom dvoristu i stigao do broja 5. Kad pogledas da Roger ima 'samo' 8, skontas kakva je veličina Djoković. 6 finala i 5 titula, nenormalan podatak.

Mah uživanje je imati priliku gledati ovu trojicu kretena, samo nek su nam živi i zdravi. Ovaj sljedeći USO bi mogao bit i najvažniji turnir u historiji tenisa. Razlike su nikad manje, 20 18 i 16, a tenzije nikad veće. Roger i sam vjerovatno postaje svjestan da je neminovnost da će njegovi rekordi za najvise slemova i sedmica kao No 1 u skorije vrijeme pasti, sto je svakako i jedan od razloga zasto on jos uvijek igra tenis. A to i jest najbolja stvar kod ove trojice, sto jedan drugoga tjeraju da budu jači, da se nonstop nadogradjuju i poboljsavaju, da grindaju dok ne crknu, sto mi je izuzetno drago.

Rekao sam na pocetku turnira novak fed 50 50 ti si se smijao :kafa:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 jul 2019, 11:01

bodi123 je napisao/la:Samo nek mi jos neko spomene onaj argument kako je Roger gubio radi godina one prijasnje mečeve od Rafe i Rogera, ima da ga banujem doživotno s foruma. :mrgreen: S ovim Wimbledonom lik je pobio sve argumente o godinama kao relevantnim za bilo kakve ranije poraze, samo nivo je bitan, kad je gubio imao je losiji nivo od Novaka i Rafe i godine s tim očigledno veze nisu imale nego čisto igrački kvalitet, a evo s 37 godina je pokazao da može imati skoro pa najveći mogući nivo i to punih 5 sati, da ponovim, punih 5 sati. :bow:

kakvo spavanje moj bodi ,jos boli...

i kako je ovakav lik pitar majke ti,rijesi nam tu dilemu :rol: :rol:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jul 2019, 11:12

Teske godine su iza tebe a i pred tobom moj delinjo. Rogeru padaju 2 najvažnija rekorda, Bordo lokomotiva slavi duplu sto je samo početak dugogodisnje dominacije, a Zeljkan krpi kraj s krajem, nemre licencu utrefit a kamoli sta drugo. :bih:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 jul 2019, 11:14

ne otpisuj babuku i velika iz Zvornicke nikad.....znas da se uvijek vrate jaci :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 15 jul 2019, 11:20

Gledaj, osvojio je i Novak dvije trecine GSova na betonu no nebitno, ne zelim da kazem da Novak nije i nece biti goat cak naprotiv mislim da je prvi favorit pogotovo nakon ovoga jucer kada je ukrao Federeru trofej, ali doslovno ukrao, odavno nisam vidio vecu kradju ko juce, Djokovic definitivno nije bio na nivou cak je bio ispodprosjecan da ne kazem los veci dio meca i opet ga je pobjedio. Opet kazem prvi je favorit sada da to ib ude, ocigledno je jos jednu godinu na kraju br.1 sto znaci da je prestigao Federera i izjednacio se sa Samprasom, ostane li i pola 2020e na tom broju prestice Federera i po broju sedmica nema sta to su jaki argumenti ne sporim. Nadal moze biti u toj nekoj igri on moze uzeti US open i situacija se ponovo drasticno mijenja ali kakogod siguran sam da je nakon jucerasnjeg dana Federer ispao iz svake kombinacije jednostavno chokirao je.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 15 jul 2019, 11:23

BosniaBoston je napisao/la:
marconato je napisao/la:Od 2011. kada je poceo dominirati, Djoković ima 15 osvojenih GS, a Nadal i Federer zajedno 13... ;) :kafa:
Preko 40% GSova osvojio od 2011.
Ovo su po meni činjenice koje najjasnije dokazuju da je Đoković najbolji od trojice jer je riječ o periodu u kojem su sva trojica itekako konkurentna. Još jedna činjenica koja ide u prilog Đokoviću je "sraćka" koja "'fata" drugu dvojicu u ključnim trenucima protiv Đokovića, jer nebi se ti "usrao" da i sam ne znaš da je bolji igrač sa druge strane. To i dalje ne znači da je Đoković najbolji svih vremena, jer tu su trofeji ipak najrelevantniji i to je i dalje Federer. Ipak, vjerujem da će Đoković biti prvi i po broju GS-ova ukoliko ostane zdrav narednih nekoliko godina.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 jul 2019, 11:25

bodi123 je napisao/la:Teske godine su iza tebe a i pred tobom moj delinjo. Rogeru padaju 2 najvažnija rekorda, Bordo lokomotiva slavi duplu sto je samo početak dugogodisnje dominacije, a Zeljkan krpi kraj s krajem, nemre licencu utrefit a kamoli sta drugo. :bih:

slika

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.