Pa jbg, hoce lik u europu ali nece da mu oni djete educiraju. I smeta mu sto se ljudi nemaju djece, njihov zivot i njihovo pravo.Penaltiky je napisao/la:Da ljevičari nisu pizde i da se muslimani i useljenici povinuju pravilima, desničari ne bi bili u zamahu
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
I ja sam za to da se ukine Vjeronauka iz škola. Ima mekteb, svakako od vjeronauke u školi i nema koristi.
Što se tiče obrazovanja, znamo da je obrazovanje=država. Sve je tu jasno gdje smo mi gdje ostali.
Što se tiče znanja kod nas je još prisutno, ali kultura i kompleksi nas pojedoše, tako da su obrazovani kod nas neobrazovani.
Što se braka tiče otišlo je u pogrešnom smjeru. ASD nije rekao kako brak ne treba, nego da svako ima pravo da se vjenča ili ne, samo se kod nas brak gleda kao obaveza, tako tamo nije, jer se poštuje svačiji izbor. Ali i forum je dokaz našeg mentaliteta, odmah se ljudi uhvatili, a nisu ni razumjeli šta čovjek napisa, imaju ljudi kod nas problem strašan sa potrebom da kritikuju.
@Orton kako sam razumio treba prvo posao naći pa onda vizu.
Na termin čekam 18 mjeseci, a kad dođem na red moram imati i ugovor za posao. Neću valjda unaprijed 18 mjeseci tražiti posao, pa da me neko čeka 18 mjeseci. Kad ustvari trebam posao naći?
Ali svakako neću ići još jer tek na jesen treba da kurs jezika upišem, tako da će tada biti i novi zakon, ali još me interesuje procedura nalaska posla.
Sad sam vidio ima i prijavni list za boravak u svrhu traženja posla. Šta predlažete? Koji put da odaberem kad budem tražio poslodavca?
Sve mi je jasno i logično u svrhu izdavanja vize, samo mi nije logično da moram ugovor sa mojim budućim poslodavcem dostaviti sa ostalim dokumentima prilikom izlaska na termin. Mislim još nisam dobio radnu dozvolu, ko zna da li ću i dobiti, a moram posao prije toga naći?
Što se tiče obrazovanja, znamo da je obrazovanje=država. Sve je tu jasno gdje smo mi gdje ostali.
Što se tiče znanja kod nas je još prisutno, ali kultura i kompleksi nas pojedoše, tako da su obrazovani kod nas neobrazovani.
Što se braka tiče otišlo je u pogrešnom smjeru. ASD nije rekao kako brak ne treba, nego da svako ima pravo da se vjenča ili ne, samo se kod nas brak gleda kao obaveza, tako tamo nije, jer se poštuje svačiji izbor. Ali i forum je dokaz našeg mentaliteta, odmah se ljudi uhvatili, a nisu ni razumjeli šta čovjek napisa, imaju ljudi kod nas problem strašan sa potrebom da kritikuju.
@Orton kako sam razumio treba prvo posao naći pa onda vizu.
Na termin čekam 18 mjeseci, a kad dođem na red moram imati i ugovor za posao. Neću valjda unaprijed 18 mjeseci tražiti posao, pa da me neko čeka 18 mjeseci. Kad ustvari trebam posao naći?
Ali svakako neću ići još jer tek na jesen treba da kurs jezika upišem, tako da će tada biti i novi zakon, ali još me interesuje procedura nalaska posla.
Sad sam vidio ima i prijavni list za boravak u svrhu traženja posla. Šta predlažete? Koji put da odaberem kad budem tražio poslodavca?
Sve mi je jasno i logično u svrhu izdavanja vize, samo mi nije logično da moram ugovor sa mojim budućim poslodavcem dostaviti sa ostalim dokumentima prilikom izlaska na termin. Mislim još nisam dobio radnu dozvolu, ko zna da li ću i dobiti, a moram posao prije toga naći?

Ako imas fakultet onda ides preko plave karte. Ako me onda se prijavis se za vizu, u medjuvremenu ucis jezik. Polozis neki stepen i trazis poslodavca.
Pa to mi reci. Znaš da si me obradovao?jasmin10 je napisao/la:Ako imas fakultet onda ides preko plave karte. Ako me onda se prijavis se za vizu, u medjuvremenu ucis jezik. Polozis neki stepen i trazis poslodavca.

Najbolje bi bilo kad bih preko prijatelja našao posao, a u slobodno vrijeme tamo učio jezik.
Koliko se čeka termin za plavu kartu? Mogao bih ići i brže nego što sam mislio.

- Barbarossa
- Kontakt:
Lol evo ti nebo ukini je u west herzegoviniKlare je napisao/la:I ja sam za to da se ukine Vjeronauka iz škola. Ima mekteb, svakako od vjeronauke u školi i nema koristi.
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Sa plavom kartom ti možeš u njemačkoj biti za mjesec dana.Klare je napisao/la:Pa to mi reci. Znaš da si me obradovao?jasmin10 je napisao/la:Ako imas fakultet onda ides preko plave karte. Ako me onda se prijavis se za vizu, u medjuvremenu ucis jezik. Polozis neki stepen i trazis poslodavca.Sad sam i pročitao o plavoj karti. To mi je niz pogodonosti, ne moram znati ni jezik, ako poslodavac to ne zahtijeva. Nakon 21 mjeseca mogu dobiti stalno prebivalište ako položim B1...
Najbolje bi bilo kad bih preko prijatelja našao posao, a u slobodno vrijeme tamo učio jezik.
Koliko se čeka termin za plavu kartu? Mogao bih ići i brže nego što sam mislio.
Ako ideš normalnim terminom onda tempiras pronalazak poslodavca sa terminom.,teskk da će te iko čekat 18 mjeseci, to si u pravu.
Novi zakon, ne trebaš čekati jer kako stvari sada stoje i kada stupi na snagu ovo novo čudo, za Balkan ostaje na snazi ovo što je trenutno.
Mene to ne zanima, neću je ja ukidati. Nek rade ljudi šta im volja, to pitanje je svakako dobro sporedno,Barbarossa je napisao/la:Lol evo ti nebo ukini je u west herzegovini
ništa se tim neće ni izgubiti ni dobiti. Ovo sam rekao kao neko ko svoju vjeru voli, a ostale jednako poštuje.
Sad je meni lahnulo, obradovao me jasmin sa ovom informacijom.Orton je napisao/la:Sa plavom kartom ti možeš u njemačkoj biti za mjesec dana.
Ako ideš normalnim terminom onda tempiras pronalazak poslodavca sa terminom.,teskk da će te iko čekat 18 mjeseci, to si u pravu.
Novi zakon, ne trebaš čekati jer kako stvari sada stoje i kada stupi na snagu ovo novo čudo, za Balkan ostaje na snazi ovo što je trenutno.
A sada ni novi zakon ne moram čekati kao olakšicu.
A novi zakon i za ostale dođe skoro isto kao stari, jer ljudi moraju savladati B2, a to ne mogu ispod 2 godine.
Samo mislim da je malo ljudi, skroz malo koji nisu fakultetski o. da idu ovim putem, jer sumnjam da iko od njih ima i volje da studira kurs Njemačkog.
Stvarno nisam znao za plavu kartu, ovo mi je vijest najdraža ove godine, jer donio sam odluku koju neću promijeniti, a jezik bi me zadržao dvije godine. Ovako mogu konkurisati čim nađem poslodavca.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ako se ukine, gdje ce onda SDA svoje uhljebe uhljebljavatiKlare je napisao/la:I ja sam za to da se ukine Vjeronauka iz škola. Ima mekteb, svakako od vjeronauke u školi i nema koristi.

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Najbolja stvar kod ovih pametologa, ultra gay friendly ljevicara sto ne zele imati djecu jer je to out, je da ce njihov genetski kod nestati ukoliko ne budu imali djece. A to je win za nas desnicare i kompletan dunjaluk.
Nemojte se razmnozavati molim vas.

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Fantasista
- Kontakt:
Samo budala ne želi imati dijete. Čak i ovi gejevi žele djecu jbt.
Samo što **** nema neke veze d genetikom jer bi u protivnom bio izbrisan za dvije generacije.VolimTz je napisao/la:Najbolja stvar kod ovih pametologa, ultra gay friendly ljevicara sto ne zele imati djecu jer je to out, je da ce njihov genetski kod nestati ukoliko ne budu imali djece. A to je win za nas desnicare i kompletan dunjaluk.![]()
Preskupo i previše vremena.Fantasista je napisao/la:Samo budala ne želi imati dijete. Čak i ovi gejevi žele djecu jbt.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- ASD
- Kontakt:
Pa imaš i gay desničara.VolimTz je napisao/la:Najbolja stvar kod ovih pametologa, ultra gay friendly ljevicara sto ne zele imati djecu jer je to out, je da ce njihov genetski kod nestati ukoliko ne budu imali djece. A to je win za nas desnicare i kompletan dunjaluk.![]()
Plus, ne vidim nikakvu dobrobit za covjecanstvor sto Somalijci, Palestinci, Pakistanci prave po 10 djece pa im se mora slati pomoć kako bi preživjeli.
- Fantasista
- Kontakt:
Jbg i na nas su trošili vrijeme i novac i ne vjerujem da su se pokajaliPenaltiky je napisao/la:Samo što **** nema neke veze d genetikom jer bi u protivnom bio izbrisan za dvije generacije.VolimTz je napisao/la:Najbolja stvar kod ovih pametologa, ultra gay friendly ljevicara sto ne zele imati djecu jer je to out, je da ce njihov genetski kod nestati ukoliko ne budu imali djece. A to je win za nas desnicare i kompletan dunjaluk.![]()
Preskupo i previše vremena.Fantasista je napisao/la:Samo budala ne želi imati dijete. Čak i ovi gejevi žele djecu jbt.

Mislio sam vise na stavove, razmisljanja, nego na genetiku.Penaltiky je napisao/la:Samo što **** nema neke veze d genetikom jer bi u protivnom bio izbrisan za dvije generacije.VolimTz je napisao/la:Najbolja stvar kod ovih pametologa, ultra gay friendly ljevicara sto ne zele imati djecu jer je to out, je da ce njihov genetski kod nestati ukoliko ne budu imali djece. A to je win za nas desnicare i kompletan dunjaluk.![]()
Imas i zena koje imaju cunu, pa jesu li one pravi muskarci ili prave zene ?ASD je napisao/la:
Pa imaš i gay desničara.
Plus, ne vidim nikakvu dobrobit za covjecanstvor sto Somalijci, Palestinci, Pakistanci prave po 10 djece pa im se mora slati pomoć kako bi preživjeli.
Oni ce svakako da odnesu pobjedu na kraju, jer ce europljani nestati zbog ovih ideja o tome kako trebamo da se trpamo u dupe i setamo kerove. Koje i ti podrzavas koliko sam vidio. Tako da, ovi sto ih mrzis oni su buducnost.
Ali eto hajde samo se trpajte, ko ce djecu odgajat.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- ASD
- Kontakt:
Ne zbog toga, nego zato što naseljavaju strance. Daju im iste uslove kao domaćim itd.VolimTz je napisao/la:Mislio sam vise na stavove, razmisljanja, nego na genetiku.Penaltiky je napisao/la:Samo što **** nema neke veze d genetikom jer bi u protivnom bio izbrisan za dvije generacije.VolimTz je napisao/la:Najbolja stvar kod ovih pametologa, ultra gay friendly ljevicara sto ne zele imati djecu jer je to out, je da ce njihov genetski kod nestati ukoliko ne budu imali djece. A to je win za nas desnicare i kompletan dunjaluk.![]()
Imas i zena koje imaju cunu, pa jesu li one pravi muskarci ili prave zene ?ASD je napisao/la:
Pa imaš i gay desničara.
Oni ce svakako da odnesu pobjedu na kraju, jer ce europljani nestati zbog ovih ideja o tome kako trebamo da se trpamo u dupe i setamo kerove. Koje i ti podrzavas koliko sam vidio. Tako da, ovi sto ih mrzis ce pobijediti na kraju bas zbog toga.
Ali eto hajde samo se trpajte, ko ce djecu odgajat.
Mada lično, meni svejedno, što se mene tiče, može i 90% Turaka biti tamo.
Jedna od najuticajnijih članova njemačkog AFD-a je lezba. Nemaju oni baš nekih problema s tim.
Pa ko ce radit u Evropi kad nestane Evropljana? Mislis da ce Pakistanci, Afganistanci i slivni ici na posao svaki dan?
Pa nece nasa braca da rade, cim dodje petak i pola 12-12 nigdje nikoga po firmama...
Pffff...
Pa nece nasa braca da rade, cim dodje petak i pola 12-12 nigdje nikoga po firmama...
Pffff...
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Ma lako ćemo za te, pobiće se i pomrijet od gladi.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Blago Evropi sa vama a i vama sa Evropom 

Pazi molim te, arapi, pakistanci i ostala gamad će da “odnesu pobjedu”..
Pere islam mozak na ruke, što jes jes
Pere islam mozak na ruke, što jes jes
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.