Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la ASD » 15 jul 2019, 23:36

BosniaBoston je napisao/la: “Niko nece da ide medu muslimane”.Ne znam sta si mislio,ali ne zvuci bas u duhu liberalnih vrijednosti
Možda je i do mene, ali ja nisam vidio da iko piše na ovoj temi za savjete kako se domoći Katra ili Saudijske Arabije ili bilo koje druge islamske zemlje.
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:Koliko znam , OD treceg koljena je dozvoljeno ili sam fulio ... mada glupa tema, pogotovo kada se opravdavaju bogatiji arapi ... od ****, droge, prostitucije, pedofilije... ali zasticeni dole ko sveci
Saudijci su zaštićeni svugdje, isfaširaju čovjeka u tuđoj zemlji jer piše loše o njima, niko ništa, još im za nagradu Ameri prodaju nuklearnu tehnologiju. Svijet je licemjeran, al će svi radi para zažmiriti na to :damn:

Da ne pričamo o tome što podržavaju Kineze u onome što rade muslimanima tamo, kampovi kojih bi se i Goebbels postidio :(
Za ovo prvo se slažem, naplaćuju im reket u vidu oružja.
Svako malo im Saudijci kupuju neko oružje.

Ali, ovo dole se ne slažem, prije bih rekao da podržavaju Ujgure i Tibet, ali je Kina prevelika za neku veću pomoć, ali ni Ujguri nisu baš neki saveznik za primjer.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 15 jul 2019, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 jul 2019, 23:37

ASD je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la: “Niko nece da ide medu muslimane”.Ne znam sta si mislio,ali ne zvuci bas u duhu liberalnih vrijednosti
Možda je i do mene, ali ja nisam vidio da iko piše na ovoj temi za savjete kako se domoći Katra ili Saudijske Arabije ili bilo koje druge islamske zemlje.
:thumbup:
Mislio sam da mislis na bosanske muslimane
P.S imam ja jednog rodaka u Katru kosarkas ogromna plata,tako da nije ni tamo sve crno :D
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Klare

Post Postao/la Klare » 15 jul 2019, 23:40

kraljttbvb je napisao/la:Ako se ukine, gdje ce onda SDA svoje uhljebe uhljebljavati :?: :hmmmmm:
To je njima kap vode u moru. Sve škole su u njihovom vlasništvu, tako da za njih nema zime.

Definitivno nek svak svoju vjeru i mišljenje o istoj zadrži za sebe.
Ko misli da je kao musliman vrijedniji od kršćanina, ili pominjati nekakve loze i Bošnjaštvo taj je fulio smisao života, a sreću neće naći na tom putu.
Također ne treba nikog da smeta šta muslimani rade i zašto rade stvari koje su zabranjene, svako ima svoj život, i ljudi morate se osloboditi kompleksa da kritikujete druge, a znate i sami da imate mana. Radite na sebi, porijeklo, nacionalnost, vjerska pripadnost i vjerovanje ostavite nek ljudi izaberu šta hoće, to je privatna stvar.
Evo i na ovom forumu vidimo koliko je naše društvo zatrovano, ljudi prepiru o stvarima koje ih se ne bi trebale ticati, vjera, nacionalnost...
Bolan briga mene da li sam Bošnjak, Srbin ili Hrvat ili Turčin, a još me manje briga šta si ti sve dok smo ljudi.
Niko nije birao kako će se roditi, niti sam ja birao da budem Bošnjak musliman, niti sam birao svoje ime ni prezime, ni izgled ni boju kože,
niti je Srbin birao da bude Pravoslavac itd. Okanite se ljudi ćorava posla, Ljudi se uhvatili toga ja sam naš, on je njihov, pa jadni ne bili šta ste uradili po tom pitanju.

Nego, popravila mi život sinošnja informacija, plava karta je čudo, radim još jače prema svojim ciljevima.

glavniurednik
Kontakt:

Post Postao/la glavniurednik » 15 jul 2019, 23:45

svi smo mi ljudi al rijetko je ko covjek i te fore jelde
pune masovne grobnice onih sto su tako razmisljali

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 15 jul 2019, 23:46

VolimTz je napisao/la: Upoznao sam "braću" sa istoka i mogu ti reći da su slabi sa higijenom. Čak i oni koji imaju para (Katar). Nekad se stvarno pitam kako abdest uzmu i kontaju da je ispravan. Svi su što se kod nas kaže "huljivi" danas bi da te nožem bodu a sutra su kao prijatelji s tobom.

U državi u kojoj živim je normalno oženiti prvu rodicu, što je kod nas van svake pameti. Normalno je na vijestima vidjeti sukob dvije familije 50 na 50, u kojemu ima dva mrtva i desetci povrijeđenih. To kod nas nećeš vidjeti. A šatro se oni pozivaju na Islam, vrte tespih oko ruke i piju rakiju. Normalno je da se ispred javne kuće prodaju šamije i tespihi, a da je javna kuća prometna ko BCC. To kod nas nećeš naći, barem ne u toj količini.

Treba se kretati malo buraz. Pa će insan naučit da cijeni svoje.
Ti svoje tvrdnje temeljis na osnovu mozda 10-ak Arapa koje poznajes i argument ti stane u 'treba se kretati malo buraz', a otkud znas da ja nisam zivio na istoku?

Prvo, Arapi su do dolaska islama bili nesto najgore od ljudske vrste i danas oni koji posjeduju ista od toga, a sto se kosi s islamom, nikako ne mogu biti dobri. Drugo, naveo si primjere koji sigurno postoje (za neke i sam znam), ali koliko je kod nas takvih i gorih i koliko smo mi kontradiktorni u pogledu djela i onoga sto nam je na jeziku? Ne treba ici dalje od namaza (bez namaza nema islama), a koliko nas Bosnjaka obavlja tu glavnu islamsku duznost?

Ja poznajem Arape koji imaju ogromno znanje o islamu i koji to sto znaju sprovode u djela, a opet su, s druge strane, ljudi izrazito lijepog morala i trude se da ispostuju ono sto je Aisa, radijallahu anha, rekla za Resulullaha, sallallahu alejhi ve sellem ('Njegov moral je bio Kur'an').

Kad uporedis 'naseg' i 'njihovog' prakticara, opet cu samo spomenuti namaz. Allah u Kur'anu kaze 'uspjeli su vjernici - oni koji su u namazima svojim skruseni', a Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nas upozorava da covjek od namaza ima samo onoliko koliko je bio skrusen u njemu. E sad, kako biti skrusen bez poznavanja osnova arapskog jezika i onoga sto se uci u namazu, a koliko Bosnjaka ima koji to znaju? Ogromna vecina klanja, a nema pojma sta klanja. To je samo jedan od milion primjera. Btw, pricam o pravim i iskrenim muslimanima medju njima, a ne o onima koji podrzavaju te neke politicke ludosti i koji od islama imaju isto kao i vecina nasih - samo ime.

Krupno je reci da se kod nas praktikuje najcistiji islam, jer smo prepuni nekakvih obicaja koji apsolutno nikakvo utemeljenje u islamu nemaju, a ustaljeni su toliko da nas narod misli da bez toga nema islama.

Nisam imao namjeru ovoliko ulaziti u ovu tematiku, pogotovo sto je off topic u pitanju, ali da ne bude da sam ostao nedorecen. Mahsuz selam iz lijepe Tuzle za nesto manje lijepu Tursku! :mrgreen:
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 15 jul 2019, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 15 jul 2019, 23:48

**** majku što više ljudi ide iz ove zemlje to manje posla ima
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 15 jul 2019, 23:51

Ja lude teme.

Prodajem ovčavinu.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 15 jul 2019, 23:53

:thumbdown:
Derdiyok je napisao/la:Ja lude teme.

Prodajem ovčavinu.
Prodajem i ja djedovinu.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jul 2019, 23:56

Osim13 je napisao/la:**** majku što više ljudi ide iz ove zemlje to manje posla ima
I veće gužve na putevima.

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 16 jul 2019, 01:41

Derdiyok je napisao/la:Ja lude teme.

Prodajem ovčavinu.
Mogu komotno naziv teme promjeniti u Odlazak u pakao
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 16 jul 2019, 01:43

Osim13 je napisao/la:**** majku što više ljudi ide iz ove zemlje to manje posla ima
Niđe veze al dobra :rol: :rol:
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 jul 2019, 07:27

Sta kaze frajer niko ne ide u Katar. :rol:

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 16 jul 2019, 07:33

jasmin10 je napisao/la:Sta kaze frajer niko ne ide u Katar. :rol:
Pa godinu-dvije-tri privremeni rad, niko ne emigrira u Katar.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 16 jul 2019, 07:38

Trebam do Njemackr ambasade a nedaju mobitel unijet znate li gdje ga mogu ostavit negdje imajul kakvi pretinci da mogu sigurno zakljucat :)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 jul 2019, 07:39

Pa znas li ikoga da je otisao tamo ? Ja samo iz svog grada znam troje, a radi se o manjem gradu. Ja mislim ali nisam siguran, da je problem dobiti drzavljanstvo.
Kad ja vec rijec o tim zemljama, znam ih jos par koji su otisli i u Dubai i u Saudiju, pa imas momka iz Konjica u Kuvajtu..
Tako da lik lupa gluposti kao i po obicaju.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jul 2019, 07:43

jasmin10 je napisao/la:Pa znas li ikoga da je otisao tamo ? Ja samo iz svog grada znam troje, a radi se o manjem gradu. Ja mislim ali nisam siguran, da je problem dobiti drzavljanstvo.
Ne da je problem, nego ga ne daju nikome zivom.

Cak ako se cura uda za lika koji nije iz Katara, odmah gubi drzavljanstvo :crazy:

Ali zato drzavljani Katara od drzave dobijaju lovu svaki mjesec, dzaba toce gorivo na pumpama i sve ostale pogodnosti koje drzava daje... Sve se to izdvaja od zarade od nafte, samo da se ne bune protiv drzave :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2019, 07:53

ASD je napisao/la: Ali, ovo dole se ne slažem, prije bih rekao da podržavaju Ujgure i Tibet, ali je Kina prevelika za neku veću pomoć, ali ni Ujguri nisu baš neki saveznik za primjer.
https://www.newsweek.com/saudi-arabia-m ... O3m34jlmdo

https://www.france24.com/en/20190712-37 ... -un-letter
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 16 jul 2019, 08:02

jasmin10 je napisao/la:Pa znas li ikoga da je otisao tamo ? Ja samo iz svog grada znam troje, a radi se o manjem gradu. Ja mislim ali nisam siguran, da je problem dobiti drzavljanstvo.
Kad ja vec rijec o tim zemljama, znam ih jos par koji su otisli i u Dubai i u Saudiju, pa imas momka iz Konjica u Kuvajtu..
Tako da lik lupa gluposti kao i po obicaju.
Znam par ljudi, odu raditi i vrate se, niko ne želi dole djecu da odgaja.

@Rio

Imaš u Kini par nacija muslimana, Ujguri su secesionisti i zato ih gaze, a Hui muslimane ne diraju.
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 16 jul 2019, 08:06, ukupno mijenjano 1 put.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jul 2019, 08:02

Ghuraba je napisao/la:Krupno je reci da se kod nas praktikuje najcistiji islam, jer smo prepuni nekakvih obicaja koji apsolutno nikakvo utemeljenje u islamu nemaju, a ustaljeni su toliko da nas narod misli da bez toga nema islama.
Sad sve zavisi na kakvu cistocu ko misli.

Ja bih se slozio sa ovima koji fale nas u Bosni. Nigdje nema ljepseg mixa kulture sa zapada i vjere sa istoka :thumbup:

A tih obicaja svugdje ima. U dzamiji Huseinija u Kairu, jako puno ljudi dolazi do mezara hazreti Huseina i nesto ko moli. Znaci klasicni sirk. Do toga da imaju jos nekih obicaja koji su puno gori od nas ;)

Ako mislimo na fizicku cistocu, onda cemo spomenuti (mislim) hadis: "Cistoca je pola vjere".
Prosle godine sam bio u Egiptu za vrijeme Ramazana. Oni dopustaju ljudima da iftare u dzamijama. I onda kad klanjas spustas celo na zrno rize, izmedju noga ti mrve hljeba...
Da ne pricam o Nepalu gdje nakon uzimanja abdesta mokrih noga hodaju po zemlji, pa blatnjavih noga udju u dzamiju. Slobodno kaze klanjaj na blatnjavom tepihu, zemlja je cista :?

Odoh ja u off topic, evo prestajem :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2019, 08:26

Penaltiky je napisao/la:
Imaš u Kini par nacija muslimana, Ujguri su secesionisti i zato ih gaze, a Hui muslimane ne diraju.
https://www.bbc.co.uk/news/****/id ... dden_camps
Problem je što oni sve Ujgure trpaju u kampove , od djece do najstarijih, i onda pokušavaju isprati im mozak. Ok ako je neko terorista ili radi nešto protiv države onda zaslužuje zatvor.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], MaroonBjelave i 6 gostiju.