jasmin10 je napisao/la:ASD je napisao/la:jasmin10 je napisao/la:Sta kaze frajer niko ne ide u Katar.

Budi pametan pa pročitaj jedan post od jednog reda. Nije teško.
Niko ovdje na forumu se ne raspituje za stalni boravak u Katru i sličnim zemljama. Barem ja nisam vidio.
Ja ih takođe lično znam koji su išli tamo. Stjuardese, sportisti, konobari. Par godina uzeti pare i vratiti se.
Jedno veliko smeće od države. Imaju pare jer su se dokopali nafte.
Kad neko kaže da ne ide na Zapad samo zbog para nego zato što je uređena država. To za Bliski Istok ne vrijedi.
Pa pametnice niko se ziv i ne moze dokopati Katarskog drzavljanstva. Ljudi zive i rade bruku godina tamo. Dalji rodjak se i ozenio u Dubaiju, osnovao porodicu.
U Saudiju otisao lik koji je ovdje radio u Elektroprivredi. Ozenio se tamo i zivi.
Raja se ne raspituju, jer nije lako otici kao na Zapad. Ne raspituju se ni kako do Amerike, da li to znaci da ne zele ni tamo?
Pa ako iz malog mjesta kao sto je moje imas primjera ljudi koji su otisli tamo i zasnovali porodicu onda ti je jasno da lupas gluposti kao i obično.
Ne raspituje se za Ameriku? gdje ti druže živiš?
Ja sam uzeo ovu temu kao primjer i pojasnio sam liku s kojim sam nastavio diskusiju.
Ja nisam nikog vidio da pita išta u vezi Katra, dok su se ljudi raspitivali i za Australiju, Kanadu, SAD. Svako malo dođe neko da pita kako se dokopati tih država.
Još jednom da kažem, u Katar se ide kratkoročno, da se uzmu pare. Neće sigurno neko otići u katar zato što mu u Bosni recimo smeta korupcija i da ode u neku normalnu zemlju bez korupcije.
Zadnja izmjena:
ASD, dana/u 16 jul 2019, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.