FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kad moze kalju 17,00 kvota mozemo i mi
Kod nas je svaki strani trener Ješić, svaki stranac na terenu Ikande il Stepanov, svaki domaći koji dođe odnekle Alispahić, svaki domaći iz lige Lelić, svaki akademac Mujakić. 
A u suštini, ništa od tog nije istina. Strani trener ti može bit bolji od domaćeg, do sad su bili promašaji al sutra može doć neko ko će nas uvest u grupnu fazu, k'o Matthaus Partizana 2003. Možeš dovest igrača koji dvije godine na klupi sjedi a da prekuca ligu, a eto već vas je većina proglasila Gavrića promašajem a igrao svaku utakmicu u JSL prošle sezone. Većina akademaca se jest pokazala bolje od dovedenih igrača al ne svaki, nekad moraš dovest i pojačanje. Ovaj momak je spomenut kao i more njih na temi, a nijedan koji je iole spominjan nije doveden, pa ne znam čemu odmah pljuvanje.
A u suštini, ništa od tog nije istina. Strani trener ti može bit bolji od domaćeg, do sad su bili promašaji al sutra može doć neko ko će nas uvest u grupnu fazu, k'o Matthaus Partizana 2003. Možeš dovest igrača koji dvije godine na klupi sjedi a da prekuca ligu, a eto već vas je većina proglasila Gavrića promašajem a igrao svaku utakmicu u JSL prošle sezone. Većina akademaca se jest pokazala bolje od dovedenih igrača al ne svaki, nekad moraš dovest i pojačanje. Ovaj momak je spomenut kao i more njih na temi, a nijedan koji je iole spominjan nije doveden, pa ne znam čemu odmah pljuvanje.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Godine nemaju veze ako igrac pokazuje ono sto se od njega ocekuje. Dupovac da ih ima 22 opet nije igrac za Sarajeva. Njegovih 28 sam spomenuo u kontekstu, da je on svoje sto se tice fudbalskog napretka odsvirao davno, dok Kurdiceve godine itekako daju nadu, da moze ostvariti odredjeni napredak, ako mu je trenutni potencijal na odgovarajucem nivou. Ahmetoviceve godine niko ne spominje, osim u eventualno pozitivnom kontekstu kako igrac sa 34 na ledjima igra sa vise borbe i zara od nekog mladica.
Druga je stvar sto nasa djeca sa 17, 18 umisle da su Iniesta, Ronaldo i sta ja znam, furaju ih lajkovi i komentari djevojcica po drustvenim mrezama, a kad treba to znanje dokazati na zelenom terenu tu zakazu. Masu tih "talenata" je islo po posudbama u federalnu ligu, pa su se i tamo gubili bez traga. Kvalitet kad tad izadje na vidjelo, Pidro ode u Bosnu iz Visokog i bude dio prvih 11, vrati se iskoristi sansu i hajmo dalje. Mi o nekim pojedincima stvorimo mit da su aman zaman nesto, a nismo ih ni gledali, vec na osnovu prica rekla-kazala zakljucujemo eh taj je nova zvijezda, i sl.
Treba biti spreman dati mladom igracu sansu, ali isto tako treba balansirati da se to ne osveti na rezultatima koji su nama u prvom planu. Ne moze ni svaka generacija iznjedriti novog Mukajica, Kovacevica i sl., bit ce ih masu od kojih nikakve koristi necemo imati... Nadam se da ce biti prilike da kroz mjesec-dva vidimo konkretnije na djelu nekog od ovih novih (Djokanovic, Salcin, Dervisagic, Imamovic, Hasanovic). Vjerujem i nadam se da sportski sektor ima plan kad, koliko i kako dati nekim od tih mladica sansu.
Druga je stvar sto nasa djeca sa 17, 18 umisle da su Iniesta, Ronaldo i sta ja znam, furaju ih lajkovi i komentari djevojcica po drustvenim mrezama, a kad treba to znanje dokazati na zelenom terenu tu zakazu. Masu tih "talenata" je islo po posudbama u federalnu ligu, pa su se i tamo gubili bez traga. Kvalitet kad tad izadje na vidjelo, Pidro ode u Bosnu iz Visokog i bude dio prvih 11, vrati se iskoristi sansu i hajmo dalje. Mi o nekim pojedincima stvorimo mit da su aman zaman nesto, a nismo ih ni gledali, vec na osnovu prica rekla-kazala zakljucujemo eh taj je nova zvijezda, i sl.
Treba biti spreman dati mladom igracu sansu, ali isto tako treba balansirati da se to ne osveti na rezultatima koji su nama u prvom planu. Ne moze ni svaka generacija iznjedriti novog Mukajica, Kovacevica i sl., bit ce ih masu od kojih nikakve koristi necemo imati... Nadam se da ce biti prilike da kroz mjesec-dva vidimo konkretnije na djelu nekog od ovih novih (Djokanovic, Salcin, Dervisagic, Imamovic, Hasanovic). Vjerujem i nadam se da sportski sektor ima plan kad, koliko i kako dati nekim od tih mladica sansu.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
skoroalen je napisao/la:Kod nas je svaki strani trener Ješić, svaki stranac na terenu Ikande il Stepanov, svaki domaći koji dođe odnekle Alispahić, svaki domaći iz lige Lelić, svaki akademac Mujakić.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Portal The Thao piše kako je većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo, Nguyen Hoai Nam, obećao dolazak U21 tima Bordo kluba na međunarodni turnir u Vijetnamu.
Turnir će se održati u krajem oktobra i početkom novembra, a Namov cilj je da dovođenjem Bordo nada ovo takmičenje podigne na nivo više.
"Dugo vremena sam impresioniran jer je sve veoma dobro, želim da dam svoj doprinos podizanjem kvaliteta takmičenja tako što ću dovesti U21 tim FK Sarajevo na ovogodišnji turnir", rekao je Nam.
Turnir će biti održan u periodu od 29. oktobra do 8. novembra, a bit će to prvi put da na ovom takmičenju nastupa neka ekipa iz Evrope.
Vijetnamci su naveli da će ekipu voditi Dženan Uščuplić koji je inače trener juniorske selekcije bh. prvaka.
Obzirom da FK Sarajevo nema ekipu igrača do 21 godine na turniru bi trebala nastupiti juniorska selekcija Bordo tima.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Oni imaju za protivnika Shkendiju a mi Celtictilo je napisao/la:Kad moze kalju 17,00 kvota mozemo i mi
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Eto Dženi novog trenerskog uspjeha. 
Malo sale malo komikeMortemHz je napisao/la:Oni imaju za protivnika Shkendiju a mi Celtictilo je napisao/la:Kad moze kalju 17,00 kvota mozemo i mi
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Znam, znamtilo je napisao/la:Malo sale malo komikeMortemHz je napisao/la:Oni imaju za protivnika Shkendiju a mi Celtictilo je napisao/la:Kad moze kalju 17,00 kvota mozemo i mi
Evo Kapić ima problema sa radnom dozvolom u Njemackoj, daj ga opet na posudbu da se ne zaj.ebe 
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Celtic Park rasprodan
FK Sarajevo
Uz duzno potovanje, al ne znam kako mozes reci za jednog igraca Sarajeva da je zohar. A kunes se u ljubav prema klubu, a nazivas momka zoharom, momka koji je osvojio mnogo toga za Sarajevo.Sarajlijica1946 je napisao/la:Dupe je kao zohar eto ga opetVaha1946 je napisao/la:![]()
Najnovije pojačanje FK Sarajevo Besim Šerbečić propustiće utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog iz Mostara.
Naime, on je u dresu Radnika, u sezoni 2017/2018 u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone isključen protiv Željezničara, te je automatski suspendovan na jednu utakmicu koju nije odradio jer je otišao u Rosenborg.
Mislim da bi trebalo malo vise stida da pokazemo kada nekoga uzimamo komentarisati.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Uz duzno potovanje, al ne znam kako mozes reci za jednog igraca Sarajeva da je zohar. A kunes se u ljubav prema klubu, a nazivas momka zoharom, momka koji je osvojio mnogo toga za Sarajevo.Zip je napisao/la:Dupe je kao zohar eto ga opetSarajlijica1946 je napisao/la:Vaha1946 je napisao/la:![]()
Najnovije pojačanje FK Sarajevo Besim Šerbečić propustiće utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog iz Mostara.
Naime, on je u dresu Radnika, u sezoni 2017/2018 u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone isključen protiv Željezničara, te je automatski suspendovan na jednu utakmicu koju nije odradio jer je otišao u Rosenborg.
Mislim da bi trebalo malo vise stida da pokazemo kada nekoga uzimamo komentarisati.
Znamo ko je bio jedini žohar u klubu ali i njega je izgleda nuklearna satrala
Smije se o igračima svašta pisat, dok su neke druge persone zaštićene od svake kritike, a kamoli uvrede.Zip je napisao/la:
Uz duzno potovanje, al ne znam kako mozes reci za jednog igraca Sarajeva da je zohar. A kunes se u ljubav prema klubu, a nazivas momka zoharom, momka koji je osvojio mnogo toga za Sarajevo.
Skoro sam napisao da ću SPAMovat temu svaki put kad neko uvrijedi nekog od igrača. I Dupovac je Sarajevo, ima dvije titule i kup sa Sarajevom, playoff EL sa Sarajevom. Kapiten one generacije koja je osvojila titulu do svog odlaska. Amer Dupovac je vojnik Sarajeva!
Ispade skendija u 94oj

Cekam skendiju 3+ za fine pare..predao se bio ..kad ga ovi levati zabise
Sve mi gore i gore dok gledam ovo sta se desava.J.ebem ti bubanj i loptice.Dokle vise 
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Igraj bordo bijeli, ole ole!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Shkendija vrijednost 8.9Mil.€
Nomme Kalju FC vrijednost 3,93Mil.€
FK Sarajevo vrijednost 10.25Mil.€
E boze dragi sta smo mi Bogu zgrijesili da nas zapadne Celtic.
Ovo je jos samo jedan od dokaza da se mora ojacati ekipa iz godine u godinu da bi se popravio koeficijent u Evropi. Naravno pod tim mislim da se redovno uzima titula, pa u LP koliko se moze dok ne ispadnes, al zato ides u LE i tamo zapeti do dogurati par puta do play off i popraviti taj hebeni koeficijent da bi jednog dana bio nosioc u prvom kolu lige prvaka.
Nomme Kalju FC vrijednost 3,93Mil.€
FK Sarajevo vrijednost 10.25Mil.€
E boze dragi sta smo mi Bogu zgrijesili da nas zapadne Celtic.
Ovo je jos samo jedan od dokaza da se mora ojacati ekipa iz godine u godinu da bi se popravio koeficijent u Evropi. Naravno pod tim mislim da se redovno uzima titula, pa u LP koliko se moze dok ne ispadnes, al zato ides u LE i tamo zapeti do dogurati par puta do play off i popraviti taj hebeni koeficijent da bi jednog dana bio nosioc u prvom kolu lige prvaka.
E gledao sam 40 minuta, Bože sačuvaj kakve ekipe. Pa ovim će celtic 10 zabiti i to glat. Šteta sto Nome prođe, mogli nam biti potencijalni protivnici u 3.pretkolu.
Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 13 gostiju.