Joj jesi naporan sa tim svojim akademcima, isto sad da Real igra finale LP i stavi u prvu postavu Japanca onoga Kuba i Rodryga Goesa pored ostalih standardnih i BOLJIH igraca. Dobit ce svoju sansu u ligi ako je uopce zasluzuju, zasto se mijesati HMu u posao koji je osvojio duplu krunu sa svojim nacinom rada koji se pokazao uspjesan?!Samozdravlje je napisao/la:- Do prije godinu i po , gotivio sam Musemica i bio mi bas drag .
- Sad smatram da je sa Marinovicem najbolji trener BiH
- Proslu utakmicu sa Celticom postavio majstorski i samo za cestitat
- Zao mi sto u ovoj utakmici nije drgaciji pristup . Evo ovako : Djokanovic starter , Salcin u 65 zamjeni Rahmana , Kurdic Djokanovica . Odjeknulo bi to u regiji i u Skotskoj . Po meni svejedno 4:0 ili 2:0 (razumjet cete) . No Musemic zna bolje od mene , na kraju je i placen za to .
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Brate normalno da je poželjno biti jak ali vjeruj mi da nije presudnoDenchi je napisao/la:desno čiko bez ozljede koji diže 500kg nogamaLecler je napisao/la:Vala baš kad ufate naši stručnjaci postavljati neke standarde kakav bi ko trebao biti,većina krilnih igrača su sitni. Raja kao da ne znaju da se sa kilogramima gubi brzina a brzina treba biti najveća odlika krilnih igrača. I uopšte nema pravila da jačina noge smanjuje rizik od povrede,pogledajte samo Bejlu noge lik je kao terminator a više je u bolnici nego na terenu.skoroalen je napisao/la:Ne ofirajte se s tim masama. Nathan je visok 173 cm, ne 160 i kusur. Koliko kilograma i koliko jake noge je imao Asmir Suljić kad je prekuc'o ligu? A koliko Miroslav Stevanović? Viši par cm od Cruza, možda 5 kg više mase imao. Jbt ne govorimo o zadnjem veznom ni o štoperu, nego o hitrom, brzonogom krilu. Sanjamo o modernom fudbalu, a hoćemo na terenu 11 teškaša od 185 cm i 90 kilograma. Koliko je Oscar duela uzeo u Engleskoj? Insigne u Italiji? Je l' njima iko tražio da nabace 20ak kila? Što se masa nije spominjala kad se dozivao Hadžić da zaigra u prvoj? Jest minimalno, al je tad bilo "daj Nedima pa nek gori sve", lahko je nać te postove. Sad će se neko nadovezat sa pričom o Suarezu a lahko je naći i postove gdje se svr.šavalo na svaki potez Nedima, na gol u Zenici, na izboren penal na derbiju, na prijem, na otvaranje, na osjećaj na terenu kakav Koševo nije vidjelo od Vahidina Musemića itd.
lijevo bejl
ISTINA ZA VEDRANA!
-
belosevic28
- Kontakt:
Sretno momci.
Castan poraz u ovakvoj atmosferi i protiv ovakvog kluba je trenutno nas maksimum.
Castan poraz u ovakvoj atmosferi i protiv ovakvog kluba je trenutno nas maksimum.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Znam i zao mi je sto takve kao Ti nerviram . Nije isto da mladic odigra na Celtic Park i Doboj kod Kaknja . No Musemic je trener , a ja samo simpatizer .forgempp je napisao/la:Joj jesi naporan sa tim svojim akademcima, isto sad da Real igra finale LP i stavi u prvu postavu Japanca onoga Kuba i Rodryga Goesa pored ostalih standardnih i BOLJIH igraca. Dobit ce svoju sansu u ligi ako je uopce zasluzuju, zasto se mijesati HMu u posao koji je osvojio duplu krunu sa svojim nacinom rada koji se pokazao uspjesan?!Samozdravlje je napisao/la:- Do prije godinu i po , gotivio sam Musemica i bio mi bas drag .
- Zao mi sto u ovoj utakmici nije drgaciji pristup . Evo ovako : Djokanovic starter , Salcin u 65 zamjeni Rahmana , Kurdic Djokanovica . Odjeknulo bi to u regiji i u Skotskoj . Po meni svejedno 4:0 ili 2:0 (razumjet cete) . No Musemic zna bolje od mene , na kraju je i placen za to .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Pa jes', nemamo nikog drugog da nam hebe živce svaku utakmicu.Denchi je napisao/la:na Koševo stavit "THIS IS THE CLUB THAT SOLD HEBIBOVIĆ."
ta će enfild
![]()
![]()
![]()
Dvostruka titula, “pristojna” igra i puno Koševo protiv Celtica, napunilo je kasu FK Sarajevo
I još će se puniti narednih dana.
**** saznaju kako će Sarajevo napustiti jedan od najstandardnijih prvotimaca veznjak Anel Hebibović.
Hebibović još nije otkrio ime svog novog kluba, ali će odlaskom u inostranstvo riješiti egzistenciju. Premda Sarajevo trenutno nema adekvatno rješenje za njegovu poziciju, ali je utjeha solidno obeštećenje koje će leći u klupsku kasu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
Historicar
- Kontakt:
Valjda i ovaj cirkus sa Velkoskim na zadnjem veznom prestane, nadam se da će Hadžija naci poštenog zadnjeg veznog do treceg pretkola EL.I nije mi jasno zašto je ovaj Gavrić doveden, kad evo u dvije evropske utakmice, nije dobacio ni do klupe.
Denchi je napisao/la:na Koševo stavit "THIS IS THE CLUB THAT SOLD HEBIBOVIĆ."
ta će enfild
![]()
![]()
![]()
Dvostruka titula, “pristojna” igra i puno Koševo protiv Celtica, napunilo je kasu FK Sarajevo
I još će se puniti narednih dana.
**** saznaju kako će Sarajevo napustiti jedan od najstandardnijih prvotimaca veznjak Anel Hebibović.
Hebibović još nije otkrio ime svog novog kluba, ali će odlaskom u inostranstvo riješiti egzistenciju. Premda Sarajevo trenutno nema adekvatno rješenje za njegovu poziciju, ali je utjeha solidno obeštećenje koje će leći u klupsku kasu.
forgempp je napisao/la:Joj jesi naporan sa tim svojim akademcima, isto sad da Real igra finale LP i stavi u prvu postavu Japanca onoga Kuba i Rodryga Goesa pored ostalih standardnih i BOLJIH igraca. Dobit ce svoju sansu u ligi ako je uopce zasluzuju, zasto se mijesati HMu u posao koji je osvojio duplu krunu sa svojim nacinom rada koji se pokazao uspjesan?!Samozdravlje je napisao/la:- Do prije godinu i po , gotivio sam Musemica i bio mi bas drag .
Znaam da nije isto, ali oni nisu odigrali ni par takvih utakmica kao protiv MDK. Valjda se treba ici stepenicu po stepenicu, a ne preskakati po 10, zar ne?Samozdravlje je napisao/la:Znam i zao mi je sto takve kao Ti nerviram . Nije isto da mladic odigra na Celtic Park i Doboj kod Kaknja . No Musemic je trener , a ja samo simpatizer .forgempp je napisao/la:Joj jesi naporan sa tim svojim akademcima, isto sad da Real igra finale LP i stavi u prvu postavu Japanca onoga Kuba i Rodryga Goesa pored ostalih standardnih i BOLJIH igraca. Dobit ce svoju sansu u ligi ako je uopce zasluzuju, zasto se mijesati HMu u posao koji je osvojio duplu krunu sa svojim nacinom rada koji se pokazao uspjesan?!Samozdravlje je napisao/la:- Do prije godinu i po , gotivio sam Musemica i bio mi bas drag .
PS
Ocekujem da dobiju svoju sansu ove sezone lagano.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Ko prenosi?
Evo po deseti put...Tornadooo je napisao/la:Ko prenosi?

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ko prenosi i ima li neki link, da li neko zna
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Uz malo bolju infrastrkturu i organizaciju postigli bi mnogo vise sto se tice ljudi na utakmicama.damir_82 je napisao/la:Bezveze se uvijek provuče priča ko je odakle, te porijeklo, a u suštini nema stvarne veze sa činjeničnim stanjem.. Nekome je otac, nekome dedo, nekom pradedo, čukundedo došao odnekud u Sarajevo, nekoga je rat doveo do Sarajeva i sve je to nešto što je naša historija i čemu treba da se prilagodimo..extazy je napisao/la:A vidi nesto, za Hajduk ne navija samo Split vec citava Dalmacija, za Zvezdu ne navijaju samo beogradjani vec pola Srbije i plus na to sto dodje nekoliko hiljada iz Bosne, tako i Partizan, ne mozemo se mi poredit po brojnosti sa njima. Grad ko grad vise ne lici na sebe, nekad su se tribine punile na ligaskim utakmicama, al trenutno u gradu ima najmanje sarajlija, a vecinom su sarajlije i isle na utakmice Sarajeva il Zelje. Imamo mi kulturu al vrlo nas je malo, to je nesto sto ti se nametne od rodjenja, barem meni, deda rahmetli stari navijac, dolazio covjek sa mora samo da pogleda utakmicu neku neznacaju, ja mislim da nema utakmice koje je propustio, pa otac me uclanio u Horde Zla kad sam imo godinu dana, a prvi put na sjeveru bio sa dvije godine, odkad znam za sebe uvjek sam Sarajevo pratio, a sta ce onaj kojem je otac odrasto na njivi, medju ljehama, sta on zna sta je Sarajevo i sta je voljeti i uzivati u fudbalu. A sad traziti krivca u kvalitetu fudbala il nesto, kaze sta cu pratit kukuruz ligu, nama je liga jedna od najzaniljiviji u Europi, u mnogim ligama se zna koje sampion, ko ce u Europu il slicno, a i kvalitet se pobosljao, plus sto se namece misljenje da su navijaci bespoliticari, narkomani, alkoholicari, a sve to dolazi iz usta nekog kojem je otac skido cipele kad je ulazio u tramvaj. Drustvo nam je u kurcu, tako je i fudbalska kultura.Stroj1946 je napisao/la:Mi bi trebali za broj stanovnika grada i okoline imati oko 7k do 8k sezonskih. Al eto. Nemamo mi kulturu odlaska na utakmice. Ili cak kulturu zivljenja uopste
( ne zelim nikog uvrijedit, ima ljudi koji su se doselili ovdje al vole Sarajevo ko i ja, al malo je i njih )
More je razloga zašto danas ljudi ne idu na utakmice, a jedan od osnovnih je što ne postoji kultura odlaska na sportske manifestacije (a i tome uzroke djelimično možemo tražiti u socio-ekonomskoj sferi)..
Nekad nisi imao priliku gledati ovoliko utakmica na tv, pa ti je gledanje utakmice uživo bio logičan slijed događaja..
Svako ko se izjašnjava kao navijač/simpatizer kluba najmanje što može uraditi je otići na utakmicu, ako je u prilici (živi blizu i najmanje 5 KM koje odvoji za kartu mu nije od presudnog značaja u životu) .. To je osnova!
Karte nam nisu skupe, čak naprotiv..
Jbg, jaran s kojim sam išao svaku tekmu odselio u Njemačku.. Kupio drugi sezonsku pred Celtic.. Skont'o da se isplati.. Učlanio malca pa da i njega vodi... A rijetko je bio na Koševu zadnjih godina.. Svi mi imamo nekog ko je išao pa se ohladio.. Ili nekog povremenog.. Nekad sam išao sam, sad često idemo sa dva auta..
Ja lopte mogu igrati na terminu, sa marketingom nisam nešto dobar, ne razumijem se ni u menadžerisanje i upravljanje klubom.. Ali mogu kupiti kartu i otići na utakmicu na Koševo.. To je najmanje..
Eh sad, zamislimo da nas je preko 25000 svaku utakmicu kući..?! Ne da postavljamo trenere.. Ne da tučemo igrače.. Samo dođemo na tekmu i damo podršku.. E to bi bio pos'o!
A večeras opet merak.. Moje Sarajevo.. Onaj grč i trema u stomaku kao da ja igram.. I vjera da može biti dobro..
Pa u nedjelju ako Bog da, opet! I tako u krug..
"Godina za godinooom.."
Uslovi na nekim terenima su ponizavajuci za 21 vijek, za oci, za dusu, za igru, boli patnja igraca na terenu, sporina igre.
Jos je sad dostupna skoro svaka utakmica na svijetu pa je razlika u uslovima vise vidljiva.
Kultura zivljenja je prevazisla ove uslove igranja, maltretiranja, razne carlame i prevare. Takodje sudijske utakmice nisu rijetkost u nasoj ligi, nece ljudi da ih nakav papak je*e u mozak.
Celtic je pravi primjer sta ljudi zele da gledaju, daj spektakl, oni su naviknuti na to, tesko da ce ih privuc sta manje.
Koliko god se neko ljutio il smijao Sarajevo je previse ponosno da bi prihvatilo ovo za normalno... nisu ludi amerikanci sa onim ekranima, atrakcijama na prekidima, eventima, cilj je da dodjes i da se boris za kartu...
Kod nas se desi da udjes u 15-oj a izadjes u 75-oj sto je tragicno i nedopustivo, platis da te maltretiraju, uzivanje je ovde na granici sa mazohizmom.
Raduje nas rad sa mladim, vidimo neku nadu, a mozda se sjete i stadiona pored svih ovih zgradurina..
Sretno nasim pitarima na terenu
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
-
belosevic28
- Kontakt:
javisenobelu.livestreamMortemHz je napisao/la:Ko prenosi i ima li neki link, da li neko zna
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
jačanje noga i muskulature istih za ljude koje se bave NOGOmetom je jako bitno...ovaj Zanetti je vježbao noge NAKON tekme...nije slučajno igrao na visokom nivou do 40te a bejl sa 28 ne igra....trebaju raditi na kompletnoj muskulaturi da lakše mogu podnijeti stres i trošenje tijela....i bolje je da te ne odnese protivnik u duelu, ne moraš biti naučnik da to skontaš....Lecler je napisao/la: Brate normalno da je poželjno biti jak ali vjeruj mi da nije presudno
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Srce na teren pa sta Bog da, i castan poraz bez trpanja protiv Celtika je ok
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
?MortemHz je napisao/la:Ko prenosi i ima li neki link, da li neko zna
- WestTrebina
- Kontakt:
Ko igra?Zip je napisao/la:?MortemHz je napisao/la:Ko prenosi i ima li neki link, da li neko zna
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Znaci Hodza ce naslijediti Hebu na desnoj strani 
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ako neko zna nek napiše i nek obavezno potkrijepi slikom kao dokaz ako nije problem?MortemHz je napisao/la:Ko prenosi i ima li neki link, da li neko zna
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Trenutno korisnika/ca: GradKamena1, stokastoka23 i 8 gostiju.