FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 18 jul 2019, 09:14

Sto se da primjetiti kod ovih ekipa koje imaju izgradjenu infrastrukturu i lige u kojoj nastupaju. A to je teren. Tepih. Sinoca kad covjek gleda primjeti kako njihovi igraci igraju brzo, tecno, kratkim pasovima, prebacuju s jedne strane na drugu loptu i to po zemlji. Igraci im brzi, pokretljivi, agilni. A to je sve do terena. Oni su navikli na takve stvari, dok recimo kod nas je uzas. Teren Radnika i u Tuzli recimo :crazy:

Nama fali samo taj takticni dio. Postavljanje i markiranje. To je nama boljka vazda bila. Al i to je do toga kakvog trenera imas. Sinoc su odigrali jako dobro, al i realno ovakakv Celtic jeste 2 nivoa vise, al su tanki i oni. Ipak mislim da smo recimo ovdje odigrali jace i vise prema naprijed, mozda, mozda bi bilo drugacija situacija u Glazgovu. Kad bi bilo.

I ove izjave Husrefa su totalno bespotrebne:

"Nismo se obrukali i nemam šta zamjeriti igračima. Volio bih da je ostalo neriješeno, ali idemo dalje", poručio je nakon utakmice Musemić.

Amaterski, ruzno i nije renomeu ovog kluba. Onda kontradiktornost je sa onim sta je izjavljivo prije utakmice sa Celticom u Sarajevu. "Da su oni ljudi, i da ne lete". De se dohavizaj Husrefe, prestani lupat ba!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 18 jul 2019, 09:22

Hajde kako smo ocekivali dobro smo prosli jel, nije bilo nekog trpanja, ali ostaje utisak da smo se mi ovog Celtica prepali i vise nego smo trebali. Bitno je sada dobro otvoriti nase prvenstvo koje ce izgleda biti nikad jace. Juce obnovljena clanska i sezonska (7. u nizu) za tribinu Istok, idemo u odbranu titule aBd. Nadam se nekoj finoj posjeti u nedelju i smatram da je to nas klub zasluzio. A u ponedeljak nadajmo se sreci u zrijebu za EL pa da igramo muski sa narednim protivnikom.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 18 jul 2019, 09:26

Ne znam za vas, ali ja kad sam cuo jjce YNWA, a nasi izlaze na teren ja se zaledio bukvalno...

Jesmo se prepali Celtica, olovne noge, strah pri svakom dodavanju jbg. Skola dobra. Nasa liga ce biti zanimljiva, mozemo odbranit tituku sigurno..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 18 jul 2019, 09:27

I nije dugo trebalo baliji da iskoci iz sina hahaha.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 18 jul 2019, 09:28

Pantelija je napisao/la::twisted:
ElCartel11 je napisao/la:
broj6 je napisao/la: Ne seri ElCartel11, čuj dijete od 18 godina bi bolje odradilo posao od Krleta. Pa Velkoski jedan od najboljih naših igrača u ovom dvomeču, pogotovo prvu utakmicu gdje je ginuo i kad su svi ostali pocrkali. Vidjelo se to njegovo iskustvo pa i na ovoj neprirodnoj poziciji.
Ginut cu i ja ali je fora koliko dajem doprinos ekipi.
I da malac bi bolje odradio posao jer je klasicni DMF, dok Krle to nije, a to nam je falilo u ovom dvomecu, neko ko zna presjeci loptu i uci u duel. Ali bolje drzati starohana nego dati sansu malcu da se razvija pa ja.
Dzaba pises, kod nas se fudbal gleda koliko ko trci i maše, a ne kako zatvara protivnika, prati igrace i linije. Sinoc npr krste im napravi dodavanjem iz svog sesnesterca lopte ddirekt u noge igracu celtica priliku, bespotrebno. Pa onda na sreeini par puta pasovi koji su rizicni, jedan ili dva presjecena, dva u aut.
DodajMo i direktnu odgovornost za prvi gol na kosevu gdje je 2-3 puta imao sansu napraviti lagani faul, a na kraju uci u blok sto nije uradii. I ne, ne pljujem ga, nego to nije njegov posao i njegova pozicija, niti to zna igrati niti je igtao. Na stranu njegova borba ali sinoc djokanovic aa 18 ni jedan duel nije izgubio, zato sto zna. Zna presjeci loptu, zna cekati prorivnika na pas i dribling, krste to ne zna. I tu zavrsava svaka diskusija.
Krste je imao nekoliko kvalitetnih intervencija i presjecanja i vrlo dobro odigrao na ovoj poziciji. Konkretno kod prvog gola, on nije smio praviti faul jer je taman bio dobio žuti karton, a i zašto se ne priča kako je Oremuš tu ispao. Gore su greške igrača koji su igrali svoju poziciju, kao npr Lazić koji je kriv za drugi gol na Koševu, a i sinoć prodao par lopti nekim glupim uklizavanjima.

S druge strane, mi smo majstori u zaključivanju o kvalitetu igrača na osnovu odigranih 20 minuta koliko je imao Đokanović i pokidao jer se htio dokazati. Svaka mu čast i nadam se da je pred njim budućnost ali još tu treba dosta pure što bi se u narodu reklo. On bi se sa onakvim tempom istrošio za pola sata prvog poluvremena. Pa zamisli da ti dijete od 18 godina ima debi protiv Celtica u prvoj postavi - samoubistvo. Imamo mi tu na zadnjem veznom i Mustafića, davala mu se šansa pa u svakoj utakmici što je odigrao je ispadao više puta nego Velkoski u ove dvije. Imamo i primjer Šabanovića kojeg svi guramo da igra desnog beka jer mu je to prirodna pozicija a realno gledajući, sinoć nam je desna strana bila duplo sigurnija sa Hebibom nazad. Đokanoviću želim sve najbolje ali ne možeš tako u vatru bacati mlade igrače. On još nije kvalitetom ni za prve postave u našoj ligi. Samo dozirati minutažu i polahko uvoditi u ekipu.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 jul 2019, 09:33

"NISMO SE OBRUKALI"...
To dominira i na temi i na forumu i složio bih se,ali ne mislim rezultaski,ja prije svega želim reci da se nismo obrukali igrom,požrtvovanoscu,htijenjem...
Kvalitet Celtica je vidljiv,budžet,infrastruktura,liga...
Ovo je zapravo ono sto nama nedostaje,jake utakmice sa renomiranim protivnicima,sa igracima koje se do juce gledao na Tv i jednostavno dodjes u poziciju da igras protiv njih i da shvatis da oni nisu nebesko cudo...
Možda je ovo prvi iskorak ka onom cemu težimo,a to je jako Sarajevo koje ce i u ovakvim tekmama poceti nesto znaciti u Evropi...
Pustite vi price dobi vas Celtic sa 30 % snage...Zar mislite da oni ne bi voljeli nama složiti 7 komada,pa nismo klub iz istog ranga takmicenja,pa kao eto necemo...
Voljeli bi oni to itekako i zbog samopouzdanja i gledalaca ,a i zbog poruke narednim protivnicima...

Vidi se da polako,ali sigurno bježimo iz sive zone PL BiH i ako ovako nastavimo, neminovnost grupne faze neke evropske lige vrlo brzo postace i realnost...
Mani te se nepotrebnih kritika,na racun pojedinaca,svima njima kapa do poda,a mali Đokanovic je jos jedna svijetla tacka u nadolazecem valu nasih talentovanih djecaka,s kojim se izuzetno dobro radi... :tokralju:

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 18 jul 2019, 09:36

Joj ljudi kakva je ono kamera i rezija na areni, pa jbte dvije i po kamere ljudi postavili... Boze sacuvaj.. Pocet cu molit Boga da nas Sky sports prenosi
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 18 jul 2019, 09:37

U ovom dvomeču nas je nedostatak zadnjeg veznog koštao 2 gola.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 18 jul 2019, 09:56

AngelDiMaria je napisao/la:Joj ljudi kakva je ono kamera i rezija na areni, pa jbte dvije i po kamere ljudi postavili... Boze sacuvaj.. Pocet cu molit Boga da nas Sky sports prenosi
To je do CelticTVa, slali takav neobrađeni prijenos na feed :shock:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 jul 2019, 10:06

Daj Sutjesku Niksic, pa da "izginemo" :kafa:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 jul 2019, 10:12

Vala je red da nas onaj Kalju zapadne...

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 18 jul 2019, 10:24

Vanja8 je napisao/la:Vala je red da nas onaj Kalju zapadne...
Sto jest jest.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 18 jul 2019, 10:26

visokohz je napisao/la:
Sto jest jest.
Nas kalja samo za veceru nece zaobici
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 18 jul 2019, 10:28

AngelDiMaria je napisao/la:
visokohz je napisao/la:
Sto jest jest.
Nas kalja samo za veceru nece zaobici
Hahahaha, jos ako je s mesom :beba:
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 jul 2019, 10:28

@broj6 nema potrebe dozirat minute, kvalitet ispliva odmah. Momak koji smjelo igra pred 50 milja u Škotskoj, jak na nogama, brz, pokretljiv... Već se vidi da je rang Nihada, Vladana i Pidre. Ne treba ti tu puno minuta.
Kad pričamo o Šabanoviću, Mustafiću, Kurdiću itd, tu se može pričat o doziranju jer oni do sad nisu pokazali da se ističu. Al Vladan je gurnut u vatru u Tuzli, pa odmah zatim derbi, usr'o se na Grbavici a vidi sad. Nihad isto, uskočio u ekipu i cementirao mjesto. Ja mislim da se na Andreju već vidi kvalitet, onakav trk i postavljanje sam zadnji put kod Cimirota vidio. Jbg, treba mu.da stisnut nekad, znaš kad Pape ubaci golobradog momka iz Ferencvaroša pa lik izludi sve najbolje svjetske driblere u tom trenutku. Godine nisu bitne, kvalitet jest.
I nije mi rod nikakav, nit sam mu menadžer. Jednostavno mi je neshvatljivo da nam ne igra vrhunski zadnji vezni a igraju dva ofanzivca tu. Svaka čast na borbi al ne znaju igrat DMFa.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 18 jul 2019, 10:29

Ma daleko navijacki, daj Sutjesku da bude invazija, a i Sofranac ce im do nas svakako biti povrijedjen :mrgreen:
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 18 jul 2019, 10:36

Bekovi najbolje nauce kretati se u prostoru jer je takva pozicija da najvise terena pokriju i trebaju Jel najvise da trce. Mozda je zbog tog na beku. Vjerujem Husrefu, Husref je od cimirota napravio igraca. Cimirotove rijeci.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 jul 2019, 10:40

Prema naprijed smo dobri, defanzivni dio me brine, previse su "mrtvi" niti idu u blok, niti presjecamo opasne napade nista. Trebamo to popraviti vec do nedjelje.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 jul 2019, 10:40

https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/s ... d=2001148/

Eto sad je i ovdje ispravljeno i protivnici su nam timovi koji ispadnu u 2. pretkolu LP. Čisto da me pojedinci više ne uvjeravaju :yawn:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 jul 2019, 10:41

Ma nama treba jedan klasicni defanzivni vezni kao Aduka. Ove dvije utakmice smo bukvalno izgubili zbog nedostatka na toj poziciji. Imamo Stanojevica vec, al je pitanje kad se vraca. Onaj mali Djokanovic moze igrati to. Ali realno nama treba jos jedan zadnji vezni, duga je sezona.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []