Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Drape
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Drape » 17 jul 2019, 21:54

Crnogorski juniori pobijedili su u Podgorici reprezentaciju Bosne i Hercegovine 95:66.

Samo prva četvrtina večeras nije bila na pravom nivou za naše momke.

Gosti su u uvodnom periodu imali konstatno prednost i plus četiri nakon deset minuta - 22:18.

Furiozna je bila reakcija izabranika Darka Vujačića poslije pauze. Za pet minuta napravljena je serija 13:2, za plus sedam, a na odmor se otišlo sa plus 10 - 40:30.

I početak treće četvrtine donio je potpunu dominaciju Crnogoraca. Ovaj put za pet minuta naši su postigli 21, a primili samo šest poena, otišli na plus 25 i najavili ubjedljiv trijumf.

Najveća razlika viđena je u posljednjoj četvrtini kada je naša selekcija stigla do 39 poena prednosti 92:53.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 18 jul 2019, 00:10

Bruka i sramota! Ta Crna Gora je na pripremnim mecevima gubila od Makedonije, a upravo Makedonci igraju B diviziju.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 18 jul 2019, 00:30

Tako je to kad se postavi đubre za selektora. Mirza mora sto prije očistiti ove gnjide koje rade za Srbiju i Hrvatsku i udaljiti ih od reprezentacija, nadam se da je Cikic posljednja greska, neka nastavi u kako oni to kazu KK Igokea - Republika Srpska i neka razvija nove Iliće i Pavloviće.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

boskonovi
Kontakt:

Post Postao/la boskonovi » 18 jul 2019, 09:23

Ovo se desi kad igraju oni koji su u predhodne dvije igrali manje ili nikako...

boskonovi
Kontakt:

Post Postao/la boskonovi » 18 jul 2019, 15:08

Ovi crnogorci se bas izivljavaju na nama nije ni poluvrijeme, a vec 43:22..

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 18 jul 2019, 15:12

boskonovi je napisao/la:Ovi crnogorci se bas izivljavaju na nama nije ni poluvrijeme, a vec 43:22..
Ima li gdje live stats?

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 18 jul 2019, 16:15

ne znam u kakvim je sastavima CG igrala prve utakmice (mislim na Makedonijju), ali u punom sastavu oni imaju dobar roster, Bojan Tomašević je najbolji junior CZV, Jovan Kljajić je debitovao za prvi tim Gran Canarije u Endesi, ima tu još par jako dobrih igrača, ozbiljan je to tim.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 18 jul 2019, 20:43

Visok poraz bh. juniora u Crnog Gori: Topolović jedina svijetla tačka

U redovima bh. reprezentacije istakao se Topolović sa 15 poena.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 jul 2019, 22:50

Opet poraz od crne gore 104:92, NBA rezultat.

Topolovic zabio 33pts
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 19 jul 2019, 00:21

Sudeci po Huseinovicevim storyjima na instagramu, on je otpao s konacnog spiska, ili je mozda nesto zakuhao s trenerom i onda ga je ovaj prekrizio. Ne znam sta bi moglo da bude, ali te dvije opcije mi padaju na pamet na osnovu toga sto je napisao. Kako god, nije nista dobro sigurno.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 19 jul 2019, 00:24

dodje dijete iz Amerike, sigurno patriotski nastrojenih roditelja jer bi inace eskivirao svaki poziv kao sehic...i ti mu ogadis tu repku i drzavu, vjerovatno smisljeno

jedina dobra stvar je sto moze i dogodine igrati....ako bude htio...i najvjerovatnije opet b diviziju

moj mirza zar nisi u stanju prepoznat i odstranit dusmane...ili te ne zanima :(
Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 19 jul 2019, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 jul 2019, 00:24

"Necu nikom dopustiti da me ovako omalovazava i necu nista promjeniti"... bas nam je ovo trebalo u pm

slika

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 19 jul 2019, 00:26

strasno....mali je sigurno isprovociran malom minutazom a mozda i na druge nacine....da pojasnimo, radi se o nasem najboljem igarcu na lanjskoj akciji

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 jul 2019, 00:37

Kad smo ispali iz divizije A nakon što je Džidić otjerao Kamenjaša pred početak turnira Kovačević je izjavio: "Sve do posljednjeg incidenta Džidić nam nije rekao da je imao bilo kakav problem s Kamenjašem. Ako je zaista ranije bilo problema, kao što sada tvrdi, to sam morao ranije znati da bismo pokušali riješiti situaciju". Sad u savezu imaju priliku uraditi nešto dok još uvijek nije prekasno.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 19 jul 2019, 00:38, ukupno mijenjano 1 put.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 19 jul 2019, 00:38

Nema sanse da momak koji u kadetskom uzrastu pogadja 3 trice po mecu i to preko 40% ne zasluzuje svoje mjesto u ovom timu, pogotovo kad se uzme u obzir da niko od ostalih vanjskih kosarkasa ne vazi za kvalitetnog sutera (da ne upotrijebim neki grublji izraz). Sramota je sta nam iz godine u godinu rade ovi kvazi treneri, mahom iz manjeg bh entiteta. Prosle godine Kamenjas, ove godine Huseinovic...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 jul 2019, 00:44

Ghuraba je napisao/la:Nema sanse da momak koji u kadetskom uzrastu pogadja 3 trice po mecu i to preko 40% ne zasluzuje svoje mjesto u ovom timu, pogotovo kad se uzme u obzir da niko od ostalih vanjskih kosarkasa ne vazi za kvalitetnog sutera (da ne upotrijebim neki grublji izraz). Sramota je sta nam iz godine u godinu rade ovi kvazi treneri, mahom iz manjeg bh entiteta. Prosle godine Kamenjas, ove godine Huseinovic...
sad bez Huseinovica, Matkovica, Micica, tesko da cemo dogurati do A divizije, pogotovo sa kvazistrucnjakom na celu :hmmmmm:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 jul 2019, 00:49

Petorka je trebala biti Gataric - Huseinovic - Micic - Matkovic - Topolovic :crazy:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 19 jul 2019, 01:03

Vucevich je napisao/la: sad bez Huseinovica, Matkovica, Micica, tesko da cemo dogurati do A divizije, pogotovo sa kvazistrucnjakom na celu :hmmmmm:
Meni je gore sto mi se bukvalno svake godine po*eru u cejf. Prosle godine mi je ta juniorska reprezentacija bila zanimljiva bukvalno samo zbog Kamenjasa. On mi je bio jedina nada za opstanak u A diviziji, a sutnuli su ga doslovno nekoliko dana pred pocetak prvenstva. Na kraju smo i ispali, a niko nikakve posljedice nije snosio. Dzidic je kulturno isforsirao par nekih Hrvata iz Hercegovine, mi smo zavrsili u B diviziji i nikom nista.

Ove godine mi se ova reprezentacija gledala najvise zbog Huseinovica. Momak je prosle godine razvalio na kadetskom prvenstvu. Prvi je nas bek unazad nekoliko godina koji ima izrazito kvalitetan sut i mene je bas zanimalo je li se sta u medjuvremenu popravio, pogotovo sto sam vidio da je nabio nekoliko kilograma misicne mase. Ne mogu reci da je trener 100% kriv, ali sam 99% siguran u to. Ovaj momak nije bio sklon nekim glupostima, dosao je iz Amerike samo zbog reprezentacije, a tih 7-8 minuta koje je dobijao je premalo i moguce da ga je ta smijesna minutaza izbacila iz takta. Moguce i da mu je receno da ne ide na prvenstvo, pa je onda izbacio sve to sto je u sebi skupljao. Dobro bi bilo da to novinari malo istraze.

Btw, ja sad ne ocekujem plasman u A diviziju. Ne samo zbog ovog slucaja, nego sam isuvise skeptican i sumnjicav u kvalitet ovog kvazistrucnjaka na celu reprezentacije. Ako kojim slucajem izborimo prvi rang, trener se dogodine nece mijenjati, a to znaci da Alema opet necemo gledati...

boskonovi
Kontakt:

Post Postao/la boskonovi » 19 jul 2019, 07:44

Poznata NBA zvijezda Alem Huseinovic nezadovoljan minutama napustio reprezentaciju, kakava sramota od jednog igraca..a to da je bio najbolji kadet ne znaci da je i najbolji junior...boze svasta..ko od nas osim trenera zna kako se ponasa i kakav je bio na treninzima...po satsima je vidljivo da na pripremnim utakmicama bazen ne moze pogoditi..vjerovatno je opravdana otpao i treba vjerovati treneru

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 19 jul 2019, 15:12

mirza je stvarno teletina...nisam stekao dojam da ga zanima ova funkcija niti da ima inteligenciju....cetalji mu otvoreno miniraju juniorsku selekciju a on nista....ove njegove ogorcene izjave kako mladi igraci sjede tri godine na klupi u NBA ne odgovaraju istini...sve gleda kroz svoju perspektivu,mada on nije bio mlad kad je otisao

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Maverick i 9 gostiju.