Civa je napisao/la:Odgledah upravo reprizu utakmice pa da napisem neko svoje misljenje.
Drago mi je sto Addict potvrdi da Vela treba ici, jer ovaj komentator na pocetku rece Bukvic ga izbacio sa terena, mislim Vela prosle sezone nekoliko odlicnih utakmica gdje spasio bodove i da sad tako izgubi mjesto. Ja sam mislio da nije neka povreda u pitanju. Bukvic jucer korektno odradio svoj posao uz jednu sjajnu intervenciju na onaj sut Vehabovica koji je isao pod precku.
Nikolic i Isakovic su odlicno nadopounjavali jedan drugoga i tu nema zime ako ostanu na ovakvom nivou.
Hasic se dobro uklopio, al ima propuha. Prvo kod gola je mogao i morao bolje blokirati onaj pokusaj, a kasnije zamalo i autogo da zabije kada je na cistu loptu koju je Isak imao krenuo glavom. Lijeva strana Bajic po ovoj prvoj utakmici ako ovako nastavi bit ce veliki problem. Puno je ispadao, ubacak sa strane ne postoji. Brz jeste, al mogla bi ta lijeva strana ponovno biti problem, jos kada se zna da je na klupi jos veci propuh Delic![]()
U vezi puno promjena i trebat ce jos vremena da se to sve uigra, al tu su po jucerasnjoj igri samo dva kvalitetna igraca Horic i Atajic koji je odigrao u prvom poluvremenu po meni najlosije. Totalno bezvoljno, kao da je i sada na odmoru, puno pogresnih dodavanja, ne previse borben, za razliku od prosle sezone gdje lopte dijelio na tasni, borio se prekidao. U drugom se malo probudio al hajde pocetak je sezone nadam se da nece biti ovakvih partija od njega vise, mozda je uzrok i nova pozicija jer je vise ofanzivan.
Hiros, Mujagic nista specijalno ovog Mujagica nisam ni vidio u prvom poluvremenu da je sta odigrao, dok je Hiros oduzeo loptu i asistirao lijepo. Al za broj 10 koji nosi treba puno vise pokazati.
Fanimo napokon onaj pravi trebao je taj period adaptacije. Vracao se, pokrivao i naprijed i nazad. Pogodio, asistirao dovoljno za MOTM.
Crnicki isto lijepo pogodio iz teske pozicije, borio se al kao sto je receno 60tak minuta u prvoj je maximum.
Suma sumarum, nakon prvog meca. Ako odlucimo igrati na kontre kao jucer i prepustit incijativu protivniku bit ce veliki problem. Odbrana jeste jaka, al da je jucer Nusmir Fajic bio pitanje je da li bi onakav rezultat bio. Najveci problem po meni je nedostatak kreativnosti u sredini i tu fali jedno jako ime koje ce moci povezati igru, stati na loptu, jer ne moze se ocekivat od Fanima da komplet sezonu pretrcava protivnicke igrace, a ni od Bukvica da biljezi fenomenalne intervencije.
Nek je sretno u nastavku
Gdje odgleda reprizu,? na areni nemaju mogučnost vračanja propuštenog.