Stadion im je bio pun par puta u federalnoj ligi, sada su im karte skuplje nego sarajevskim klubovima, protivnik je bio neatraktivan, a tu su i vrućine, ulaznice za natkrivenu tribinu su im planule, ali nije lako izdržati 90 minuta u majici na centralnoj tribini po onakvom suncu.Hantraga je napisao/la: S druge strane, meni je Mostar stvarno razočaravajući. Zrinjski ne može skupiti 5.000 ljudi, osim u iznimnim situacijama. I nisam siguran više šta je tu problem. Štaviše, cijenim Zrinjski ko klub i nije mi jasno da u trenucima euforije, borbe za trofeje, Evropa, ne može da ih se skupi 10.000, ali nikad, apsolutno nikad. Je li fakat fazon da dole raja i nije toliko zagrijana za Zrinjski? Ok udarna ekipa, ok mlađi, ali eto uopšteno? Je li to utjecaj Veleža, Hajduka, Dinama, ali kako god. Ne mogu da shvatim da se živi dole, a da se ne podržava lokalni klub. Pa eto i ako ima Hrvata koji su ranije navijali za Velež pa i ne doživljavaju Zrinjski bliskim, opet kontam došli bi na Evropu ili nešto. A Velež posebna priča. Mislim da je traženje razloga u Vrapčićima bespredmetno. Nisu Vrapčići tako daleko. Od Carine do stadiona je 5,7km. To je otprilike kao sa Čengić Vile do stadiona Koševo. Jednostavno, ništa spektakularno. Ušli su u PLBiH nakon par godina i stadion nije pun. 3 ili 4 hiljade ljudi je razočaravajuće po meni. Nadam se da će imati rezultate, pa da drže makar taj broj, ali mislim da je Velež veći klub od toga i pogotovo onog što će sigurno nekad doći opet, a to je 500-1.000 ljudi. Pa Velež ima nemalo veću navijačku bazu nego Čelik, ali mislim da to baš očajno eksploatišu.
BH Telecom Premijer liga BiH - posjeta 2019/20
Re: BH Telecom Premijer liga BiH - posjeta 2019/20
-
- Kontakt:
Imace siminhance sigurno 15-16 seljobera svaku utakmicu. Tu su sendvic i dvojni c gratis od hazmira. Lezi pujdostaragarda je napisao/la:Ma sve će te vi imati, vrapčićki miki mausinekoIzMostara je napisao/la:Znaci nema sanse ni u kom slucaju. Imacemo vecu posjetu i od njih i Slobode, sto i nije tesko prrmasiti u sustini, a vrlo moguce i od Borca. Za Celik 3 nmg prognozirati.vest je napisao/la:Kroz citavu sezonu bi to moglo ovako izgledat
FK Sarajevo 4.500
Zeljeznicar 4.300
Celik Zenica 3.200
Borac BL 2.800
Sloboda 2.650
Zrinjski 2.400
Velez 2.200
Siroki 1.200
Radnik 783
Mladost 693
Tuzla city 576
Zvijezda 467
Mostar u srcu Velež do groba !
Nadam se fakat da postoje takvi razlozi. Reflektori su svakako dole nužda.
I možda bi na prvoj stranici, prvi post trebalo dopuniti i sa cijenom karata? To je zanimljiv podatak recimo.
Sarajevo protiv Zrinjskog: 4-6-8 i ne znam da li će nastaviti s ovako niskim
Željo protiv Borca: 5-8-10-20 i mislim da je to dole standard
Velež protiv Mladosti: 5-7-10
Sloboda protiv Radnika 5KM
Široki ima specifičan sistem. Karte su 5KM inače, a za derbije 10KM.
I možda bi na prvoj stranici, prvi post trebalo dopuniti i sa cijenom karata? To je zanimljiv podatak recimo.
Sarajevo protiv Zrinjskog: 4-6-8 i ne znam da li će nastaviti s ovako niskim
Željo protiv Borca: 5-8-10-20 i mislim da je to dole standard
Velež protiv Mladosti: 5-7-10
Sloboda protiv Radnika 5KM
Široki ima specifičan sistem. Karte su 5KM inače, a za derbije 10KM.
Ne znam zašto smatraš da je posjeta toliko loša, jer pogledaj nam posjetu u čitavoj ligi i vidjet ćeš da su prošle sezone veću posjetu od Veleža imali Sarajevo, Željo i Čelik, s tim da je Mostar grad s nešto manje stanovnika od Zenice, a postoje 2 premijerligaša gdje je omjer simpatizera okvirno 50/50. Doduše ne znam zašto je Zrinjskom posjeta manja, a godinama su u vrhu na tabeli.Hantraga je napisao/la:S druge strane, meni je Mostar stvarno razočaravajući. Zrinjski ne može skupiti 5.000 ljudi, osim u iznimnim situacijama. I nisam siguran više šta je tu problem. Štaviše, cijenim Zrinjski ko klub i nije mi jasno da u trenucima euforije, borbe za trofeje, Evropa, ne može da ih se skupi 10.000, ali nikad, apsolutno nikad. Je li fakat fazon da dole raja i nije toliko zagrijana za Zrinjski? Ok udarna ekipa, ok mlađi, ali eto uopšteno? Je li to utjecaj Veleža, Hajduka, Dinama, ali kako god. Ne mogu da shvatim da se živi dole, a da se ne podržava lokalni klub. Pa eto i ako ima Hrvata koji su ranije navijali za Velež pa i ne doživljavaju Zrinjski bliskim, opet kontam došli bi na Evropu ili nešto. A Velež posebna priča. Mislim da je traženje razloga u Vrapčićima bespredmetno. Nisu Vrapčići tako daleko. Od Carine do stadiona je 5,7km. To je otprilike kao sa Čengić Vile do stadiona Koševo. Jednostavno, ništa spektakularno. Ušli su u PLBiH nakon par godina i stadion nije pun. 3 ili 4 hiljade ljudi je razočaravajuće po meni. Nadam se da će imati rezultate, pa da drže makar taj broj, ali mislim da je Velež veći klub od toga i pogotovo onog što će sigurno nekad doći opet, a to je 500-1.000 ljudi. Pa Velež ima nemalo veću navijačku bazu nego Čelik, ali mislim da to baš očajno eksploatišu.
Ove godine je liga sa posjetom dobro krenula i postoje dobre šanse da bude dosta gledanija nego prethodnih par sezona.
Ono sto je Celiku 10 000 to je Zrinjskom/Veležu 5000.
- prisonbreak
- Kontakt:
#hantraga momak objasnio 

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Da napomenem prije prve domace utakmice na Gradskom stadionu u Banjaluci,da se zna:
Borceve utakmice ove sezone ce ljudi i dalje bojkotovat a doce ih vjerovatno sad ovu prvu domacu protiv Zvijezde i na derbijima ali i dalje je stanje lose sto se tice odnosa s navijacima.Borac-Zvijezda predvidjam mozda 3000 plus minus 500 zavisi koliko se bude reklamiralo ali svakako manje nego 5000 koliko bi ljudi inace doslo da je sve super.
Mostar ima oko 65 000 stanovnika,kad prepolovis da vidis koliko zapadni dio ima,dobijes cifru od oko 35000.Koliku bi klub iz grada od 35 hiljada ljudi trebao da ima posjetu?Prosjecno po sezoni neka bude 1500-2000, na derbijima i top 4-5 najppsjecenijih utakmica tokom sezone neka se skupi oko 5-6 hiljada i to je plafon plafona. Nema Zrinjski bas tako malu posjetu...
Borceve utakmice ove sezone ce ljudi i dalje bojkotovat a doce ih vjerovatno sad ovu prvu domacu protiv Zvijezde i na derbijima ali i dalje je stanje lose sto se tice odnosa s navijacima.Borac-Zvijezda predvidjam mozda 3000 plus minus 500 zavisi koliko se bude reklamiralo ali svakako manje nego 5000 koliko bi ljudi inace doslo da je sve super.
Mostar ima oko 65 000 stanovnika,kad prepolovis da vidis koliko zapadni dio ima,dobijes cifru od oko 35000.Koliku bi klub iz grada od 35 hiljada ljudi trebao da ima posjetu?Prosjecno po sezoni neka bude 1500-2000, na derbijima i top 4-5 najppsjecenijih utakmica tokom sezone neka se skupi oko 5-6 hiljada i to je plafon plafona. Nema Zrinjski bas tako malu posjetu...
" "!
1926
1926
Možda ste i u pravu za taj Mostar kad se pogleda stvarni broj stanovnika. U gradu Mostaru manje od 30.000 Hrvata, odnosno 51.000 u općini, što ne igra neku ulogu. A realno, sumnjam da za Zrinjski navijaju bilo gdje osim baš tu. I mada ovdje postoji baš negativna atmosfera prema Zrinjskom, meni je u neku ruku žao što im je baza tako mala, bez potencijala da se širi. U svakom slučaju, to i posjete kakve jesu bi trebale biti smjernica Zrinjskom za stadion u budućnosti. Pod BB je sve mučno gledati. Kada ga modernizuju i zatvore "kutiju" od 5-6.000 mjesta, to će izgledati mnogo bolje.
Za Velež sam siguran da mora postojati strategija da ih gleda više ljudi. Reflektori su možda jedan od segmenata, ali mora tu biti više aktivnosti. Vjerujem da postoje ljudi iz Konjica, Jablanice, Stoca, pa i mjesta sa hrvatskom većinom koji su voljni doći i gledati Veleža (znam da dolaze i sada, i iz Sarajeva, nego to treba privući i organizovati na većem nivou). Jednostavno, preveliki je to klub i ljubav. Morao bi Velež naći načina da animira ove navijače, da animira djecu, obezbijedi ulaznice možda osnovcima i sl. Valjda će posjeta opstati ili porasti s rezultatima.
Za Velež sam siguran da mora postojati strategija da ih gleda više ljudi. Reflektori su možda jedan od segmenata, ali mora tu biti više aktivnosti. Vjerujem da postoje ljudi iz Konjica, Jablanice, Stoca, pa i mjesta sa hrvatskom većinom koji su voljni doći i gledati Veleža (znam da dolaze i sada, i iz Sarajeva, nego to treba privući i organizovati na većem nivou). Jednostavno, preveliki je to klub i ljubav. Morao bi Velež naći načina da animira ove navijače, da animira djecu, obezbijedi ulaznice možda osnovcima i sl. Valjda će posjeta opstati ili porasti s rezultatima.
Pa dosta bošnjaka u Mostaru za Zrinjski navija. Pusti demagogiju i patetikuHantraga je napisao/la:Možda ste i u pravu za taj Mostar kad se pogleda stvarni broj stanovnika. U gradu Mostaru manje od 30.000 Hrvata, odnosno 51.000 u općini, što ne igra neku ulogu. A realno, sumnjam da za Zrinjski navijaju bilo gdje osim baš tu. I mada ovdje postoji baš negativna atmosfera prema Zrinjskom, meni je u neku ruku žao što im je baza tako mala, bez potencijala da se širi. U svakom slučaju, to i posjete kakve jesu bi trebale biti smjernica Zrinjskom za stadion u budućnosti. Pod BB je sve mučno gledati. Kada ga modernizuju i zatvore "kutiju" od 5-6.000 mjesta, to će izgledati mnogo bolje.
Za Velež sam siguran da mora postojati strategija da ih gleda više ljudi. Reflektori su možda jedan od segmenata, ali mora tu biti više aktivnosti. Vjerujem da postoje ljudi iz Konjica, Jablanice, Stoca, pa i mjesta sa hrvatskom većinom koji su voljni doći i gledati Veleža (znam da dolaze i sada, i iz Sarajeva, nego to treba privući i organizovati na većem nivou). Jednostavno, preveliki je to klub i ljubav. Morao bi Velež naći načina da animira ove navijače, da animira djecu, obezbijedi ulaznice možda osnovcima i sl. Valjda će podossjeta opstati ili porasti s rezultatima.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Joj do mene je, jedno mislim drugo pišem.. Čelik trećiprisonbreak je napisao/la:Pa ko ce biti treci?MortemHz je napisao/la:Po meni Čelik će završiti četvrti a Velež iza njih ali vidjet ćemo, tek je prvo kolo prošlo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
#Bosanskohercegovački_teatar_snova
I nedelju ćemo svi bar natrenutak biti blizu evropskom ambijentu na jednom stadionu.
Možete nas voliti ili ne, ali nam se morate diviti, stadion Bilino Polje san svakog BH igrača, divili su se mnogi veliki evropski igrači huku sa Bilinog Polja, ledila im se krv u žilama, a kako i nebi kad navija dijete od 5 godina i starac od 85 godina.
Dolazi nam Sarajevo veliki rival na zelenom terenu, ali i na tribinama možda još veći, hvala Bogu došlo je vrijeme da jedni, ali i drugi navijači mogu dolaziti na gostovanja sa svojom dječicom bez ikakvih problema, tako i treba, ona šakica budala sa jedne ili druge strane ne treba da pokvare ambijent i neće, zato uživajmo, jedva čekam da u ta dva sata uživam. Preuzeto od E.Ž
I nedelju ćemo svi bar natrenutak biti blizu evropskom ambijentu na jednom stadionu.
Možete nas voliti ili ne, ali nam se morate diviti, stadion Bilino Polje san svakog BH igrača, divili su se mnogi veliki evropski igrači huku sa Bilinog Polja, ledila im se krv u žilama, a kako i nebi kad navija dijete od 5 godina i starac od 85 godina.
Dolazi nam Sarajevo veliki rival na zelenom terenu, ali i na tribinama možda još veći, hvala Bogu došlo je vrijeme da jedni, ali i drugi navijači mogu dolaziti na gostovanja sa svojom dječicom bez ikakvih problema, tako i treba, ona šakica budala sa jedne ili druge strane ne treba da pokvare ambijent i neće, zato uživajmo, jedva čekam da u ta dva sata uživam. Preuzeto od E.Ž
Robijasi 1988
Ma ne bih da potežemo te teme, mada mislim da ni one nisu ružne u ovom kontekstu. Vi koji živite dole sigurno bolje znate, ali ja čisto sumnjam da ima takvih. Hrvata koji navijaju za Velež sigurno ima, mada sigurno više po drugim gradovima, nego po Mostaru. Zrinjski je uspio da to uzme na sebe, ali drugdje Veležovaca sigurno ima.miki651 je napisao/la:Pa dosta bošnjaka u Mostaru za Zrinjski navija. Pusti demagogiju i patetikuHantraga je napisao/la:Možda ste i u pravu za taj Mostar kad se pogleda stvarni broj stanovnika. U gradu Mostaru manje od 30.000 Hrvata, odnosno 51.000 u općini, što ne igra neku ulogu. A realno, sumnjam da za Zrinjski navijaju bilo gdje osim baš tu. I mada ovdje postoji baš negativna atmosfera prema Zrinjskom, meni je u neku ruku žao što im je baza tako mala, bez potencijala da se širi. U svakom slučaju, to i posjete kakve jesu bi trebale biti smjernica Zrinjskom za stadion u budućnosti. Pod BB je sve mučno gledati. Kada ga modernizuju i zatvore "kutiju" od 5-6.000 mjesta, to će izgledati mnogo bolje.
Za Velež sam siguran da mora postojati strategija da ih gleda više ljudi. Reflektori su možda jedan od segmenata, ali mora tu biti više aktivnosti. Vjerujem da postoje ljudi iz Konjica, Jablanice, Stoca, pa i mjesta sa hrvatskom većinom koji su voljni doći i gledati Veleža (znam da dolaze i sada, i iz Sarajeva, nego to treba privući i organizovati na većem nivou). Jednostavno, preveliki je to klub i ljubav. Morao bi Velež naći načina da animira ove navijače, da animira djecu, obezbijedi ulaznice možda osnovcima i sl. Valjda će podossjeta opstati ili porasti s rezultatima.
Normalno da ima Hrvata za Velež,kad mogu navijat za Barcelone,Liverpoole sto nebi mogli za njih.Isto tako znam podosta onih malo drugačijih imena i prezimena,a nepropuštaju utakmice Zrinjskog.Samo znam da će u nas posjeta i dalje stagnirat sa tendecijom opadanja,jer previše je ovo u nas odljeva radno sposobne i navijačke baze,ne samo u Mostaru nego u cijeloj Hercegovini,pogotovo onih sa Hr.putovnicom.Jedino sto me raduje je porast navijača iz srednje bosne i Hrvatske ponajviše studenata koji se tu zaljube u klub,iako i ti čim malo stasaju odma dijaspora.
ima mnogo hrvata na takozvanoj istočnoj obali koji navijaju za velež. U stvar svi hrvati tamo dišu za velež, mislim koji tamo žive i stanuju. cifra je od dva do desetak ljudi pa ti mućni glavom hantraga malo
Ma bice dobra posjeta ove godine. Ja kao simpatizer Celika kad pogledam spisak ekipa ove sezone onda stvarno ne bih znao reci na kojoj ce biti losa posjeta? Sve su to klubovi i utakmice koje mame publiku. Pocev od Sarajeva, Zelje, Zrinjskog, Sirokog, tradicionalnih klubova Borac, Sloboda, Velez, komsijske Mladosti, zahuktale Tuzle Siti, u zadnje vrijeme jakog Radnika, i jedino sto odstupa Zvijezda, mada i nju je fino doci pogledat zbog golijade 

Pa to i kažem. Normalno da ima Hrvata koji navijaju za Velež i plus dio onih koji su ni za koga, jer su ranije bili za Velež, a sad to manje prihvatljivo. A ovih kontra kontam da nema ili ima zanemarivo malo, mada evo Hum94 kaže da se nađe poneko. Zato i kažem da Velež ima jaču bazu i da bi mi bilo normalno da to privuku na utakmice. Zrinjski eksploatiše ono što može i koliko može na fin način.miki651 je napisao/la:ima mnogo hrvata na takozvanoj istočnoj obali koji navijaju za velež. U stvar svi hrvati tamo dišu za velež, mislim koji tamo žive i stanuju. cifra je od dva do desetak ljudi pa ti mućni glavom hantraga malo
I haman su ovi iz Tuzla Citya mogli igrati utakmice i u nekom drugom gradu, mislim da bi bilo više publike. Recimo na onoj tekmi Tuzla-Sarajevo, mislim da je pola Banovića došlo

- Zenicanin988
- Kontakt:
Po tome Sarajevu 25000Hum94 je napisao/la:Ono sto je Celiku 10 000 to je Zrinjskom/Veležu 5000.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Pa cijeli kanton ima 415.000 stanovnika po popisu. Realno, živi tu i 50% više ljudi, ali se popisali u svojim gradovima, a onda ni ne navijaju za FKS ili FKŽ. Helem, grad Sarajevo zvanično 275.000 stanovnika, pa je to po pola na Sarajevo i Želju, pa tih vaših 10% otprilike, dođe 13-14.000Zenicanin988 je napisao/la:Po tome Sarajevu 25000Hum94 je napisao/la:Ono sto je Celiku 10 000 to je Zrinjskom/Veležu 5000.

- FrancescoTotti
- Kontakt:
Irfan Hodzic i Advan Kadusic?miki651 je napisao/la:Pa dosta bošnjaka u Mostaru za Zrinjski navija. Pusti demagogiju i patetikuHantraga je napisao/la:Možda ste i u pravu za taj Mostar kad se pogleda stvarni broj stanovnika. U gradu Mostaru manje od 30.000 Hrvata, odnosno 51.000 u općini, što ne igra neku ulogu. A realno, sumnjam da za Zrinjski navijaju bilo gdje osim baš tu. I mada ovdje postoji baš negativna atmosfera prema Zrinjskom, meni je u neku ruku žao što im je baza tako mala, bez potencijala da se širi. U svakom slučaju, to i posjete kakve jesu bi trebale biti smjernica Zrinjskom za stadion u budućnosti. Pod BB je sve mučno gledati. Kada ga modernizuju i zatvore "kutiju" od 5-6.000 mjesta, to će izgledati mnogo bolje.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Mladost-Zeljo 1500
Radnik-X 500
Sloboda-Siroki 4000
Borac-Zvijezda 2500
Celik-Sarajevo 8000
Zrinjski-Velez 5000
To je to...oko 21-22 000 ....
I opet solidno zaista fine posjete, s obzirom na uslove i rejting lige dobro se krenulo....
Radnik-X 500
Sloboda-Siroki 4000
Borac-Zvijezda 2500
Celik-Sarajevo 8000
Zrinjski-Velez 5000
To je to...oko 21-22 000 ....
I opet solidno zaista fine posjete, s obzirom na uslove i rejting lige dobro se krenulo....
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Trenutno korisnika/ca: laszlo, leo1946, mnon46, nedimmmm1337 i 35 gostiju.