A jel?pitara je napisao/la:Meni bi prvom bilo mrsko pola utakmica otići sa Koševa u Butmir, pola dana ti ode dok odeš odgledas tekmu i vratiš se treba ti cca 5 satiEvander je napisao/la: Nisam ja gospodin, iso sam ja za Sarajvom svugdje i proso svasta. Neki se nisu ni rodili ovdje. Nebitno. Nije problem u tome, nego je problem u mentalitetu raje. Nije ovo engleska ili njemacka gdje sve uredjeno i uskladjeno. Prevoz, uslovi itd. Ovo je Bosna, Sarajevo, glavni grad koji nije imo i nema vode. Da ne idem u detalje. Dolazit ce raja jedno vrijeme, kasnije ce biti, "yebo ba ovo, mrsko mi, daleko", to nema veze sa klubom, nego ima veze sa sredinom razmiljanjem. To kod nas ljudi ne kontaju.
Drugo, u Centru je sve smjesteno, raja idu u grad prije i poslije tekme, velika kolicina stanovnistva je isto smjestena oko Koseva. Kosevo, K.Brdo, Bjelave, Ciglane, Jezero itd. i plus bolje konekcije prema ostalim naseljima, prevoz. Pa treba i meni iz mahale kad krenem nekih 20-25 minuta do stadiona, onima s Dobrinje recimo imaju trolu do Jezera, treba nekih 25 minuta plus, minus. Kakve konekcije to imas iz Butmira recimo? Kolko ja znam nista.
Samo se nadam da ce se otkaciti Koseva i nek pocnu graditi stadion. Ima lokacija po gradu, al to je drugi par cipela.
A znas koliko sam ja puta kao dijete klapnuo pjeske sa Koseva do Dobrinje, jer prijevoz ne radi nakon derbija?
Kosevo je vecini navijaca nepristupacno i zabaceno, pa smo dolazili.
Nije Sarajevo do Marijin Dvora.