Unatoč svim nemilim scenama u režiji tzv navijača komšijskog nam kluba na našoj Grbavici, ružnih i perverznih pjesama i komentara, pogrdnih imena i ismijavanja nečega što je sasvim normalno i ljudski u fazi oporavka Želje na infrastrukturom planu, mislim (i vjerujem da svako normalan treba da barem razmisli) da je jedini put ozdravljenja sarajevskog fudbala upravo jedan zajednički stadion. Na koji način izvesti fuziju i pod kojim uslovima, a opet na obostrano zadovoljstvo, nije baš tako teško ni smisliti. Učešće grada, vlasti, nogometnog saveza, krovnih fudbalskih organizacija, ali i svih ljubitelja obje boje, BiH, bi bilo neuporedivo veće, ozbiljnije i konkretnije. Jer gospodo, takav potez bi i značio gledanje u budućnost, i pokazatelj da smo i mi i komšije spremni na korak naprijed i svjesni da je to jedini način. Glupo i suvišno bilo spominjati kako i drugi gradski rivali svjetskog glasa dijele bojno polje. S druge strane, treba potencirati odličnu promociju fer i sportskog duha u mlađim kategorijama, te veliki dodatak ali i povratak nekog šarma našem derbiju koji je ruku na srce dobrano ofalio. Historiju, velike događaje i ličnosti treba baštini ti i njegovati, te baš zbog toga pogledati i malo u bližu prošlost i shvatiti da je i ona ista ta historija koju isto tako treba i baštiniti i njegovati. Trenutno stanje jeste sa su sve ove stvari spram mrtve glave, ali u suštini su one istinski majndset manjine nad većinom, nas istinskih ljubitelja fudbala i svega onoga lijepog što nam on donosi. Napravite temu na forumu koje bi bile pozitivne stvari a koje negativne u slučaju igranja na zajedničkoj Grbavici, pa da argumentovano kao normalni ljudi pišemo o tome i tražimo zajednička rješenja. Makar ona bila i pusta farsa...
Družba je družba, služba je služba. Ali ipak bujrum komšije, mi smo pravili svoju Grbavicu da se na njoj mouu igrati tekme utorkom, srijedom i četvrtkom...