FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jestamaji
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jestamaji » 26 jul 2019, 00:03

urednik je napisao/la:Unatoč svim nemilim scenama u režiji tzv navijača komšijskog nam kluba na našoj Grbavici, ružnih i perverznih pjesama i komentara, pogrdnih imena i ismijavanja nečega što je sasvim normalno i ljudski u fazi oporavka Želje na infrastrukturom planu, mislim (i vjerujem da svako normalan treba da barem razmisli) da je jedini put ozdravljenja sarajevskog fudbala upravo jedan zajednički stadion. Na koji način izvesti fuziju i pod kojim uslovima, a opet na obostrano zadovoljstvo, nije baš tako teško ni smisliti. Učešće grada, vlasti, nogometnog saveza, krovnih fudbalskih organizacija, ali i svih ljubitelja obje boje, BiH, bi bilo neuporedivo veće, ozbiljnije i konkretnije. Jer gospodo, takav potez bi i značio gledanje u budućnost, i pokazatelj da smo i mi i komšije spremni na korak naprijed i svjesni da je to jedini način. Glupo i suvišno bilo spominjati kako i drugi gradski rivali svjetskog glasa dijele bojno polje. S druge strane, treba potencirati odličnu promociju fer i sportskog duha u mlađim kategorijama, te veliki dodatak ali i povratak nekog šarma našem derbiju koji je ruku na srce dobrano ofalio. Historiju, velike događaje i ličnosti treba baštini ti i njegovati, te baš zbog toga pogledati i malo u bližu prošlost i shvatiti da je i ona ista ta historija koju isto tako treba i baštiniti i njegovati. Trenutno stanje jeste sa su sve ove stvari spram mrtve glave, ali u suštini su one istinski majndset manjine nad većinom, nas istinskih ljubitelja fudbala i svega onoga lijepog što nam on donosi. Napravite temu na forumu koje bi bile pozitivne stvari a koje negativne u slučaju igranja na zajedničkoj Grbavici, pa da argumentovano kao normalni ljudi pišemo o tome i tražimo zajednička rješenja. Makar ona bila i pusta farsa...

Družba je družba, služba je služba. Ali ipak bujrum komšije, mi smo pravili svoju Grbavicu da se na njoj mouu igrati tekme utorkom, srijedom i četvrtkom...
izvini jarane ali ti si danas nešto pravo jako uzeo
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 26 jul 2019, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jul 2019, 00:03

Bezideja je napisao/la:Skrko 3 4 miliona na legalan nacin, sve posteno ljubi ih majka. A usadili raji u glavu da je bitno pljuvat, po mogucnosti legende kluba, unistit derbi svojim bahatim ponasanjem kao da derbi postoji od 2015. Atmosfera medju igracima otjeraj, optuzi, a oni velicanstveni strucnjaci.
Zamisli kakva budala moras biti da komsijama, gradskom rivalu ne izadjes u susret da igra utakmicu. Ubice nas seljadija, fuj. Mozgovi... Lahka noc pametnice... :zzz: :zzz: :zzz:
slika
=\_1921_/=

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 26 jul 2019, 00:05

Ovim razvojem tj dekadencijom razmišljanja i ponašanja će biti trend kad moje dijete bude u godinama u kojim sam ja, da se gine i glava gubi na dan derbija. I kaže učlani ga u klub, kupi mu dres i loptu, i vodi ga na tekme. Neka hvala, dabogda ti meni sine navijao za Everton il Inter, a glupom ocu se smijao što uopće idem na neke događaje koje rijetki ljudi zovu fudbalakim utakmicama.

Beograde, tvoja smo provincija, pa ćemo tako i oblikovati svoj derbi iz Vječiti u Večiti.

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 26 jul 2019, 00:06

O iznajmljivanju stadiona za FK Sarajevo

Pomaze se nekome ako je sirotinja, ako nema, ako je u nekoj teskoj nevolji. Sarajevo ima vise love od Zeljeznicara, kao i uvijek. Ima strane sponzore, daje vise para za pojacanja...Znaci - ima. Stadion (koji nije njihov, ali kao da jeste) koriste, ali ne daju lovu da ga ucine spremnim za evropske tekme. Daju mu ime po svom idolu, ali druge stvari ne mogu...Zeljo decenijama pravi Grbavicu. Negdje, 197 i neke, iz skole sam sa kolegom bjezao sa casova da odemo na svecano pustanje reflektora i na prigodnu utakmicu tim povodom. Ovi sa Koseva su se smijali - kao oni imaju, a papci tek "dobili struju". Pa su pare zaradjene od UEFE 1985 date za sjevernu tribinu..Pa od rata naovamo traje obnova stadiona...Kao i obicno, ono sto FK Sarajevo dobija u Zelji se sakuplja polako godinama...Znaci, treba cijeniti sebe , svoju muku i svoj trud. Samo onaj ko sam zaradi zna koliko je tesko zaraditi.. Ako ne daju za obnovu Koseva (kad treba davati onda je sve zajednicko) neka idu u Zenicu. Sta im fali? Nije to pitanje solidarnosti vec razlicitog pogleda na stvari. Zeljeznicar raspolaze svojim, a Sarajevo tudjim resursima. Neka napokon pocnu da rade na sebi ili neka se presele negdje. Znaci NE. Nije im "oglavu" .....A ne bi im dao ni tada. Poz.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jul 2019, 00:08

nekadafanatik je napisao/la:O iznajmljivanju stadiona za FK Sarajevo

Pomaze se nekome ako je sirotinja, ako nema, ako je u nekoj teskoj nevolji. Sarajevo ima vise love od Zeljeznicara, kao i uvijek. Ima strane sponzore, daje vise para za pojacanja...Znaci - ima. Stadion (koji nije njihov, ali kao da jeste) koriste, ali ne daju lovu da ga ucine spremnim za evropske tekme. Daju mu ime po svom idolu, ali druge stvari ne mogu...Zeljo decenijama pravi Grbavicu. Negdje, 197 i neke, iz skole sam sa kolegom bjezao sa casova da odemo na svecano pustanje reflektora i na prigodnu utakmicu tim povodom. Ovi sa Koseva su se smijali - kao oni imaju, a papci tek "dobili struju". Pa su pare zaradjene od UEFE 1985 date za sjevernu tribinu..Pa od rata naovamo traje obnova stadiona...Kao i obicno, ono sto FK Sarajevo dobija u Zelji se sakuplja polako godinama...Znaci, treba cijeniti sebe , svoju muku i svoj trud. Samo onaj ko sam zaradi zna koliko je tesko zaraditi.. Ako ne daju za obnovu Koseva (kad treba davati onda je sve zajednicko) neka idu u Zenicu. Sta im fali? Nije to pitanje solidarnosti vec razlicitog pogleda na stvari. Zeljeznicar raspolaze svojim, a Sarajevo tudjim resursima. Neka napokon pocnu da rade na sebi ili neka se presele negdje. Znaci NE. Nije im "oglavu" .....A ne bi im dao ni tada. Poz.
Ma jok ba vidis sta prica covjek treba im sve dat, trebamo organizovat akciju da im skupimo pare da renoviraju kosevo ko sto smo kod nas za istok :rol: :rol: :rol:
=\_1921_/=

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 26 jul 2019, 00:09

Droga ubija snove
A koji to rivali svjetskog glasa dijele bojno polje?
Mozda Everton i Liverpool?
Celitc i Rendjersi?
Boca i River?
Atletico i Real?
Zvezda i Partizan?
Ujpest i Ferencvaros?
Hamburg i St.Pauli?
Jedino djele oni koji nemaju svoj stadion pa dva kluba igraju na gradskom. Uglavnom italijanski klubovi, a i to lagano nestaje kako su skontali klubovi da je isplatnije napraviti manji i funkcionalniji stadion kojim ce sami upravljati.
**** ga sto se iznervira
Cuva Bog Zelju svog!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 26 jul 2019, 00:14

urednik je napisao/la:Ovim razvojem tj dekadencijom razmišljanja i ponašanja će biti trend kad moje dijete bude u godinama u kojim sam ja, da se gine i glava gubi na dan derbija. I kaže učlani ga u klub, kupi mu dres i loptu, i vodi ga na tekme. Neka hvala, dabogda ti meni sine navijao za Everton il Inter, a glupom ocu se smijao što uopće idem na neke događaje koje rijetki ljudi zovu fudbalakim utakmicama.

Beograde, tvoja smo provincija, pa ćemo tako i oblikovati svoj derbi iz Vječiti u Večiti.
Aha, uclani ga u Romu ili Lazio i salji ga na derbije. Da vidis kako su to fini ljudi i kako lijepo dijele stadion.
Cuva Bog Zelju svog!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 26 jul 2019, 00:22

urednik je napisao/la:Unatoč svim nemilim scenama u režiji tzv navijača komšijskog nam kluba na našoj Grbavici, ružnih i perverznih pjesama i komentara, pogrdnih imena i ismijavanja nečega što je sasvim normalno i ljudski u fazi oporavka Želje na infrastrukturom planu, mislim (i vjerujem da svako normalan treba da barem razmisli) da je jedini put ozdravljenja sarajevskog fudbala upravo jedan zajednički stadion. Na koji način izvesti fuziju i pod kojim uslovima, a opet na obostrano zadovoljstvo, nije baš tako teško ni smisliti. Učešće grada, vlasti, nogometnog saveza, krovnih fudbalskih organizacija, ali i svih ljubitelja obje boje, BiH, bi bilo neuporedivo veće, ozbiljnije i konkretnije. Jer gospodo, takav potez bi i značio gledanje u budućnost, i pokazatelj da smo i mi i komšije spremni na korak naprijed i svjesni da je to jedini način. Glupo i suvišno bilo spominjati kako i drugi gradski rivali svjetskog glasa dijele bojno polje. S druge strane, treba potencirati odličnu promociju fer i sportskog duha u mlađim kategorijama, te veliki dodatak ali i povratak nekog šarma našem derbiju koji je ruku na srce dobrano ofalio. Historiju, velike događaje i ličnosti treba baštini ti i njegovati, te baš zbog toga pogledati i malo u bližu prošlost i shvatiti da je i ona ista ta historija koju isto tako treba i baštiniti i njegovati. Trenutno stanje jeste sa su sve ove stvari spram mrtve glave, ali u suštini su one istinski majndset manjine nad većinom, nas istinskih ljubitelja fudbala i svega onoga lijepog što nam on donosi. Napravite temu na forumu koje bi bile pozitivne stvari a koje negativne u slučaju igranja na zajedničkoj Grbavici, pa da argumentovano kao normalni ljudi pišemo o tome i tražimo zajednička rješenja. Makar ona bila i pusta farsa...

Družba je družba, služba je služba. Ali ipak bujrum komšije, mi smo pravili svoju Grbavicu da se na njoj mouu igrati tekme utorkom, srijedom i četvrtkom...
Đe si ti prije bio fin?
Grbavica ne može biti zajednički stadion. Niti bilo šta može biti zajedničko. Perfidno, jako perfidno. Sikter komšije.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 jul 2019, 00:25

Šta ja čitam u ova doba grob te **** :lol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Pilindalo
Kontakt:

Post Postao/la Pilindalo » 26 jul 2019, 00:25

Mozda i boju dresaova da promijenimo? Ime? Sve u interesu zajednickog djelovanja, odnosni razvoja jakog kluba. Ovako je KK Zeljo sjeban i ugasen. Ne zelim da bilo sta dijelimo s njima.
Mrš...

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 26 jul 2019, 00:28

Osim13 je napisao/la:Šta ja čitam u ova doba grob te **** :lol:
Forumi su zlo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 26 jul 2019, 00:29

nekadafanatik je napisao/la:O iznajmljivanju stadiona za FK Sarajevo

Za početak bih želio da vam se zahvalim na divnim tekstovima, informacijama i emocijama koje sam imao priliku da doživim čitajući vaše postove. Jedne prilike sam imao žustru raspravu na temu digitalne etikecije, gdje sam vas spomenuo za primjer da to uopće postoji u digitalnom nebu BiH. Čak ste i kumovali tome da ikad išta uopće napišem na ovom sve više polubesmislenom kvaziforumu. Ipak, biću malo i bezobrazan i za početak vam reći da u ovom slučaju predlažem da svoj nik promijenite iz nekadafanatik u prijejebilobolje. Nekako bi više odgovaralo u trenutku kada nešto propagirate, jer ipak mi živimo u 2019., u drugoj državi i vremenu. Vaše ovdje i sada, nije moje ovdje i sada i nikada neće biti. Neizmjerno mi je žao zbog toga, ali nažalost je tako.

Biću malo i radikalan i parafrazirati Nikolaidisa - ako krete kopati dublje doći ćete do zaključka da ste majmun.

No hard filings, ali ako vam vraća nova generacija. Baš poput činjenice da morate gledati Krpića kao kapitena, Dadu kao nosioca veznog reda i šta sve ne... Iako ste navikli na bolje.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jul 2019, 00:30

Pa eto nek oni naprave Bordo Arenu mi cemo doc povremeno da odigramo koju i podijelimo sa njima ha ja :kafa: grbavica nama ostaje
=\_1921_/=

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 26 jul 2019, 00:45

"Za početak bih želio da vam se zahvalim na divnim tekstovima, informacijama i emocijama koje sam imao priliku da doživim čitajući vaše postove. Jedne prilike sam imao žustru raspravu na temu digitalne etikecije, gdje sam vas spomenuo za primjer da to uopće postoji u digitalnom nebu BiH. Čak ste i kumovali tome da ikad išta uopće napišem na ovom sve više polubesmislenom kvaziforumu. Ipak, biću malo i bezobrazan i za početak vam reći da u ovom slučaju predlažem da svoj nik promijenite iz nekadafanatik u prijejebilobolje. Nekako bi više odgovaralo u trenutku kada nešto propagirate, jer ipak mi živimo u 2019., u drugoj državi i vremenu. Vaše ovdje i sada, nije moje ovdje i sada i nikada neće biti. Neizmjerno mi je žao zbog toga, ali nažalost je tako.

Biću malo i radikalan i parafrazirati Nikolaidisa - ako krete kopati dublje doći ćete do zaključka da ste majmun.

No hard filings, ali ako vam vraća nova generacija. Baš poput činjenice da morate gledati Krpića kao kapitena, Dadu kao nosioca veznog reda i šta sve ne... Iako ste navikli na bolje".

Ima dosta istine u tome sto ste napisali, niti je ista drzava niti su isti ljudi...Ali, to je prirodno. I da nije bilo rata stvari bi se promijenile. To je zivot.
Ali..Neke stvari se ne mijenjaju . Recimo FK Sarajevo je na tuđoj sisi i onda i sada. A razlika izmedju nekoga ko pravi svoje i zivi od svojih ruku i nekoga kome se sve to servira - i dalje je razlika. NIje u tom pogledu ni prije bilo bolje, jer je leziljebovic i onda bio leziljebovic. Ako me razumijete, a siguran sam da me razumijete...Ova dvojica koju ste naveli jesu tanki igraci. CIjela liga je nazalost tanka. Ali, to sa najvijanjem nema veze. A nema veze ni sa iznajmljivanjem svoga stadiona nekome ko nece da ulaze lovu sebe, a ima je, vec trazi nesto nabrzaka i kratkorocno. Znate gdje se to moze dobiti i kako zovu takva mjesta...Pa neka to nadju negdje van stadiona FK Zeljeznicar. Ja tako mislim. A vi, naravno, mozete o tome da mislite na svoj nacin

I necu mijenjati nik. Nisam mijenjao ni klub za koji navijam od kad znam za sebe.To je stvar stila i stava. Poz

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 jul 2019, 00:47

Tri boda iz DK!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jul 2019, 00:51

Osim13 je napisao/la:Tri boda iz DK!
:opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:

slika
=\_1921_/=

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 26 jul 2019, 01:11

Osim13 je napisao/la:Šta ja čitam u ova doba grob te **** :lol:
Moro sam obrisat prasinu s knjige da malo prelistam i da se umirim. Kamilica nije pomogla.
Cuva Bog Zelju svog!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jul 2019, 01:18

Ali kako uvijek uhvate neku precudnu facu Bogicevica hahahahhahahahah
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 26 jul 2019, 08:09

Slika 1: divljaci
slika
Slika 2: papci
slika

Ostali su manjina.Tako je to kod pitara.
💩💩

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 26 jul 2019, 08:53

Ja im nebi dao nema tih para. Mrs u Zenicu šugavci.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.