Beograd ti nije daleko, a ni Britanska ambasada. Pozuri...urednik je napisao/la:Ovim razvojem tj dekadencijom razmišljanja i ponašanja će biti trend kad moje dijete bude u godinama u kojim sam ja, da se gine i glava gubi na dan derbija. I kaže učlani ga u klub, kupi mu dres i loptu, i vodi ga na tekme. Neka hvala, dabogda ti meni sine navijao za Everton il Inter, a glupom ocu se smijao što uopće idem na neke događaje koje rijetki ljudi zovu fudbalakim utakmicama.
Beograde, tvoja smo provincija, pa ćemo tako i oblikovati svoj derbi iz Vječiti u Večiti.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- desnibocni
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ
Toliko imam prijatelja, familije, blizih ljudi pitara, svi raja odrasli u ovom gradu (zezancije uvijek bilo, prcanja oduvijek) i dodjes na forume citas sta balavci pisu i onda shvatis da smo stvarno drzava u ku.rcu teskom.

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Grbavica nikad ne moze biti zajednicka, al ljudi mogu odigrati utakmicu, mi kao gradski rivali trebamo izlaziti u susret jedni drugima, a ne da se u svim sferama zivota koljemo, dok drugi zajednickim snagama u svim poljima napreduju.

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Meni je muka od toga da mi uvijek prvi gospodu glumimo i tezimo da budemo dobre i savjesne komsije. Pogledaj bolan komentara zadnje 3 sezone. Pogledaj poredjenja, pogledaj teza, pogledaj do kakvog dna idu njihove opaske, nadimci, uvrede i ponizenja. Ma ja im ne bi dao taman kad bi morali u Moldaviju da igraju.Bezideja je napisao/la:Grbavica nikad ne moze biti zajednicka, al ljudi mogu odigrati utakmicu, mi kao gradski rivali trebamo izlaziti u susret jedni drugima, a ne da se u svim sferama zivota koljemo, dok drugi zajednickim snagama u svim poljima napreduju.![]()
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Sve je do kucnog odgoja. Ja mogu da vas ne volim. To je normalno i tu sve zavrsava.... prepucavanja, zajebancije, prcanje, lavor, sugavica i sl. Sve je to nesto sto je tako od kad postoji derbi.... nozevi, palice, pistolji tuce momaka u dresovima jer prolaze pored 7 debila pa smiju na njega samog ...em nije sarajevo em nije derbi, niti ce kad biti.Bezideja je napisao/la:Toliko imam prijatelja, familije, blizih ljudi pitara, svi raja odrasli u ovom gradu (zezancije uvijek bilo, prcanja oduvijek) i dodjes na forume citas sta balavci pisu i onda shvatis da smo stvarno drzava u ku.rcu teskom.![]()
Dodjes na posao, ako si dobio cijeli dan iz kancelarije u kancelariju s jednima slavis druge prcas ... kad izgubis poneses hranu i ne izlazis nigdje .
Npr kidanje stolica, paljenje, ne samo na grbavici, vec i na kosevu, je dokaz mentalnog zaostatka pojedinaca... znaci grad, opstina, neko je platio te stolice, tvoj komsija ih je platio, jaran, dijelom ti, i ti to slomis, zapalis... znaci iskalio sise na stolici. Aferim. Iskalio se na wc solji, vodokotlicu... zalosno.
Mozemo se ne voliti, al smo svi mi iz jednog grada. Dva brata dva kluba, otac strumf, sin pitar...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- desnibocni
- Kontakt:
Stadion ne treba dati, i zdravo. Jesmo mali grad, poznajemo se, i naslonjeni silom prilika jedni na druge. Oni glume gazde, pa neka se onda do kraja tako i ponasaju. A njihova stvarnost je da su privatna vijetnamsko-kinesko-indonezanska prcija, koja nije placala ni deseti dio cijene za koristenje lavora. U svom vlasnistvu imaju dvije ves masine, a glume Real Madrid. A zna doci na tudje i rusiti. Taj stadion je pravio moj otac, stolice kupovali brat i ja, cistio sam snijeg, pomagao kad se srusio zapad, a onda gledam kako indijanci dodju i razvale 300 stolica. Pa sto onda vecina tih normalnih ne utice na te balavce koji ruse... Zato sto su svi isti. Ne treba im dati NAS stadion ( kod njih popularan kao golubarnik, sadaka arena, itd, isl...), jer je to, kako Amar kaze NAS STADION i KRAJ PRICE
Pantelija je napisao/la:Sve je do kucnog odgoja. Ja mogu da vas ne volim. To je normalno i tu sve zavrsava.... prepucavanja, zajebancije, prcanje, lavor, sugavica i sl. Sve je to nesto sto je tako od kad postoji derbi.... nozevi, palice, pistolji tuce momaka u dresovima jer prolaze pored 7 debila pa smiju na njega samog ...em nije sarajevo em nije derbi, niti ce kad biti.Bezideja je napisao/la:Toliko imam prijatelja, familije, blizih ljudi pitara, svi raja odrasli u ovom gradu (zezancije uvijek bilo, prcanja oduvijek) i dodjes na forume citas sta balavci pisu i onda shvatis da smo stvarno drzava u ku.rcu teskom.![]()
Dodjes na posao, ako si dobio cijeli dan iz kancelarije u kancelariju s jednima slavis druge prcas ... kad izgubis poneses hranu i ne izlazis nigdje .
Npr kidanje stolica, paljenje, ne samo na grbavici, vec i na kosevu, je dokaz mentalnog zaostatka pojedinaca... znaci grad, opstina, neko je platio te stolice, tvoj komsija ih je platio, jaran, dijelom ti, i ti to slomis, zapalis... znaci iskalio sise na stolici. Aferim. Iskalio se na wc solji, vodokotlicu... zalosno.
Mozemo se ne voliti, al smo svi mi iz jednog grada. Dva brata dva kluba, otac strumf, sin pitar...

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
POČIVAJ U MIRU LEGENDO !
R.I.P. BORIS BRAČULJ

R.I.P. BORIS BRAČULJ

- desnibocni
- Kontakt:

Sad procitah.Admir74 je napisao/la:POČIVAJ U MIRU LEGENDO !
R.I.P. BORIS BRAČULJ![]()
Tuzno...
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Sto se nije organizovao sastanak sa gradonacelnikom kada je nama trebalo za licencu? A predsjednik udruzenja bordo **** glasao protiv. K***c bi ja vama ustupio Grbavicu. U Zenicu podstanari.
Jebu nas sa svih strana 3,4 godine, savez, protivnici na pozicijama u savezu, slusam uvrede i pogrdne nazive
za svoj dom. NE!!!!!
Jebu nas sa svih strana 3,4 godine, savez, protivnici na pozicijama u savezu, slusam uvrede i pogrdne nazive
za svoj dom. NE!!!!!
- ManijakSaGrbavica
- Kontakt:
- ManijakSaGrbavica
- Kontakt:
Nek se gone na pecaru sadkerimatomic1921 je napisao/la:Sto se nije organizovao sastanak sa gradonacelnikom kada je nama trebalo za licencu? A predsjednik udruzenja bordo **** glasao protiv. K***c bi ja vama ustupio Grbavicu. U Zenicu podstanari.
za svoj dom. NE!!!!!
Ako nesta urade na Bilinom polju nema njih ni u Zenici
Željezničar 5:2 Sarajevo , 31.8.2019
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Kako se vlastela odmah podigne kada rezimskom klubu nesto zafali.
- desnibocni
- Kontakt:
Podstanar placa stanarinu, oni ni to nisu radili. Kada se uzme koliko im je manje naplacivalo, radi se o milionima maraka zadnjih desetak godina.kerimatomic1921 je napisao/la:Sto se nije organizovao sastanak sa gradonacelnikom kada je nama trebalo za licencu? A predsjednik udruzenja bordo **** glasao protiv. K***c bi ja vama ustupio Grbavicu. U Zenicu podstanari.
za svoj dom. NE!!!!!
Goosman je napisao/la:Slika 1: divljaci
Slika 2: papci
Ostali su manjina.Tako je to kod pitara.
ZELJEZNICAR 1921!
Cinjenica je da su odnosi između klubova sve gori i gori, naročito sa njihove strane. Mnogi komentarišu da je to došlo sa novim generacijama, drukčijim načinom življenja i ponašanja. Kompletno drukčijem okruženju nego u nekim starim lijepim vremenima. Međutim....te mlade generacije nisu sa neba pale. Odrasle su u porodicama, gdje im otac, brat, dajdža, amidža, rođak, pretežno navijaju za klub gdje se i on opredjelio. Dakle ta negativa i mržnja se donijela iz kuće. Nekada je bila skrivena, a sada je mogućnošću iznošenja mišljenja putem interneta javna, ali večinom iza sakrivenog identiteta.
Da zaključim, ništa se nije promjenilo, režimsko udbaška mržnja je oduvijek tu, samo je sada otvorenija, i javnja nego što je nekada prije bila...
Da zaključim, ništa se nije promjenilo, režimsko udbaška mržnja je oduvijek tu, samo je sada otvorenija, i javnja nego što je nekada prije bila...
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 17 gostiju.