Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Chat
**** juli, toliko radnih ima da plata ode na jelo i gorivo.
Ne brini se, sve će to februar da niveliše za kompletnu godinu.tuzlak1987 je napisao/la:**** juli, toliko radnih ima da plata ode na jelo i gorivo.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Vidi joj se članak i dio lista, &Derdiyok je napisao/la:Kakav film snimaju
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- Fantasista
- Kontakt:
Kekin u Tuzli išao u sedmi i osmi razred i to u Miladijama 
Yebo majku strašno dobro bilo, pogotovo Bajaga. Samo su mi se jarani olešili ko nikad pa sam više obraćao pažnju da ne naprave kakav belaj nego na pič.ke.Osim13 je napisao/la:Ja loših picki na Pušenju
"We need to suffer. And we need to fight."
Nisi znao?Fantasista je napisao/la:Kekin u Tuzli išao u sedmi i osmi razred i to u Miladijama
https://www.klix.ba/magazin/kultura/crk ... /190725121
Gle ti ovo, oteli crkvu, napravili džamiju, zapostavili je, i sad ultimativno traže da im se preda. Bagra.
Gle ti ovo, oteli crkvu, napravili džamiju, zapostavili je, i sad ultimativno traže da im se preda. Bagra.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma malo bogobojazni sa drzavnih jasli dizu tenzije cisto da vide sefovi da su jos uvijek bogobojazni.
Znači oni su sinoć svirali, **** im ja mater.Osim13 je napisao/la:Ja loših picki na Pušenju
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
- Fantasista
- Kontakt:
Stvarno nisam znao, iznenadio se kad sam čuo.Penaltiky je napisao/la:Nisi znao?Fantasista je napisao/la:Kekin u Tuzli išao u sedmi i osmi razred i to u Miladijama
Islamofobu jedan!!!Penaltiky je napisao/la:https://www.klix.ba/magazin/kultura/crk ... /190725121
Zapravo vjerofobu jedan!!!
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Sjećam se kad je Cane iz Partibrejkersa na tonskoj probi reko Maidu: "Alo tonac prestani da se zajebavaš"Fantasista je napisao/la:Stvarno nisam znao, iznenadio se kad sam čuo.Penaltiky je napisao/la:Nisi znao?Fantasista je napisao/la:Kekin u Tuzli išao u sedmi i osmi razred i to u Miladijama
- Fantasista
- Kontakt:
Cane je kralj
Kad istjera plesačice sa bine
Bilo bi super opet da dođu na Bike fest
Kad istjera plesačice sa bine
I Zele je, kod mene se jaran napio, mi stojimo s Irinom, dođe Zele poče srat, kaće on: haj nemoj nas majke ti smarat kako si turski marš sviroFantasista je napisao/la:Cane je kralj![]()
Kad istjera plesačice sa bine![]()
U Jajcu je velikas Hrvoje Vukcic na strani Sigismunda ratovao protiv svog kralja Ostoje.
Pa onda imamo Radivoja Jablanovica, u 15. stoljecu.. Tvrtko II je tu stolovao, kralj Tomas posjecivao pomenuti nekoliko godina, a Stjepan Tomasevic i krunisan u ovoj crkvi.
Ista je vazna, jer pored specificnog arhitektonskog stila bila je ukrasena kompozicijama koje su karakteristicne franjevcima.
Dovoljno je posjetiti samostan "Duha Svetoga" u Fojnici, da se vidi franjevacki znacaj za istoriju ove zemlje.
To sto se desilo dolaskom Osmanlija mozemo nazvati i prirodnim procesom osvajaca iako su ovi bas glede gradjavina bili prilicno tolerantni (naravno bilo je i onih negativnih situacija). Pa tako, ako se neka crkva nalazila na vaznoj lokaciji i nije sluzila svrsi, onda prema osmanskom zakonu trebalo je proci preko 5 decenija da se porusi ili preuredi.
Inace, ovo je nacionalni spomenik BiH koji treba da prikaze svu sarolikost i historijat sudara kultura, suzivota... a ne da bude predmetom rasprava zatupljenih mocnika, vjerskih zajednica i kockastih glavurdina.
Pa onda imamo Radivoja Jablanovica, u 15. stoljecu.. Tvrtko II je tu stolovao, kralj Tomas posjecivao pomenuti nekoliko godina, a Stjepan Tomasevic i krunisan u ovoj crkvi.
Ista je vazna, jer pored specificnog arhitektonskog stila bila je ukrasena kompozicijama koje su karakteristicne franjevcima.
Dovoljno je posjetiti samostan "Duha Svetoga" u Fojnici, da se vidi franjevacki znacaj za istoriju ove zemlje.
To sto se desilo dolaskom Osmanlija mozemo nazvati i prirodnim procesom osvajaca iako su ovi bas glede gradjavina bili prilicno tolerantni (naravno bilo je i onih negativnih situacija). Pa tako, ako se neka crkva nalazila na vaznoj lokaciji i nije sluzila svrsi, onda prema osmanskom zakonu trebalo je proci preko 5 decenija da se porusi ili preuredi.
Inace, ovo je nacionalni spomenik BiH koji treba da prikaze svu sarolikost i historijat sudara kultura, suzivota... a ne da bude predmetom rasprava zatupljenih mocnika, vjerskih zajednica i kockastih glavurdina.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- Fantasista
- Kontakt:
Penaltiky je napisao/la:I Zele je, kod mene se jaran napio, mi stojimo s Irinom, dođe Zele poče srat, kaće on: haj nemoj nas majke ti smarat kako si turski marš sviroFantasista je napisao/la:Cane je kralj![]()
Kad istjera plesačice sa bine![]()
Mi se slikali sa Liviom ispred pekare centar nakon koncerta, pita ga jaran gdje je Zele, kaže otišao spavat on je star čiko i mora se odmorit
Volio bih da jagode opet dođu al čuo sam da traže 16 000 za svirku
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.