FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zeljo92
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zeljo92 » 28 jul 2019, 09:45

Sad satro mladost slaba :rol: :rol: pa priznajte da smo odigrali dobro "navijaci Zeljeznicara" :bih:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

idevlak
Kontakt:

Post Postao/la idevlak » 28 jul 2019, 10:12

Osim13 je napisao/la:E kad bi Dado nastavio onim ritmom ko juče, pas igra na nivou, jedino što bježi od duela previše al aj :mrgreen:
Meni isto Dado dobar, Siniša jako dobar, Erić odličan,Mesa isto tako dobar, samo da nastave kao u ova dva kola
“Ne trebamo se mi brinuti, šta će biti kada se taj čovjek vrati u klub, niko od nas, al’vratit će se, nek to moja poruka bude.”
A.O.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 28 jul 2019, 10:22

Dominacija, na terenu i na tribinama. Ova pobjeda je jedna od bitnijih u zadnjih nekoliko sezona, iz mnogo razloga. Najvazniji je da ekipa uhvati ritam pobjeda, da se igraci nauce kako je sa Željom normalno dobijati, da se opuste i dobiju na sampouzdanju. Tako je Amar prosle sezone stimao odbranu, jer nije bilo normalno da Željo na sedam osam utakmica za redom primi bar jedan go. Tako sada moramo uhvatiti zalet, da se naviknemo pobjedjivati. Raduje kompaktnost na terenu, vidjeli smo juce dosta pasova "bez gledanja", jer su se igrači upoznali, znaju ko gdje treba da stoji. Imamo x puta igru iz prvog dodira, rjesavamo se pritiska, Dado i Alispahic djeluju dosta dobro a za pravu ocjenu bih sacekao Zrinjski, da ih ne ureknem. Sipovic, najbolja utakmica od kako je dosao, Kemo isto tako obje za pohvalu. Stanica je onaj izradio par puta ali i pored toga jako dobra partija, vecinu utakmice mu je Fanimo bio u dzepu. Posebno agresivnost, borbenost, bravo Stana. Pohvale Krpiću, juče ga je bilo na svim dijelovima terena i majstorski go, bitno da ga krene. Zec isto tako, pored gola stalno se nudi, utrčava, otkriva. Golman, neocijenjen u dva kola. :D

Fizcki smo predominantni. Zadnjih desetak minuta igraci Mladosti nisu mogli hodat a igrač utakmice Veseli na prstićima. Svi od reda su zategnuti ko' sajla, Siniša u liniji života i svaka čast. Zayebana ova Amarova vaga. ;)

Dajte Zrinjski da se igramo pred punim tribinama. Grmljavina u najavi.

Biće Željo opet šampion!
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 28 jul 2019, 10:28

Treba pružiti podršku i šefu i igračima jer samo tako možemo ostati u priključku sa vodećim ekipama.
Vjerujemo!!!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 28 jul 2019, 10:31

Nazalost, mislim da ce atmosferu uyebati ako bude ovo oko stadiona istina. Zato ne treba pustati pa nek jedu g i Skaka i svako ko je upetljan. Najpreci smo sami sebi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

glavniurednik
Kontakt:

Post Postao/la glavniurednik » 28 jul 2019, 10:43

Osim13 je napisao/la:
Cevap je napisao/la:Niko nije Erića pohvalio momak je za 10
2 clean sheeta - dvije bez primljenog gola aBd protiv Zrinjskog isto
bez primljenog uz pobjedu
Treba ih skautirati sutra i protiv Utrechta pa cu iznijeti svoj neki stav cega se treba paziti i koje su im mane itd
Kod njega mi je fascinatno kako svakom dugom loptom pogodi saigrača u trepavicu. A kako sam primjetio protiv Borca komunikacija sa odbranom mu je jako dobra. Tu je recimo bilo vazda problema sa Vecom, pa krene skidati lopte sa glave stoperima..
A kad ispucava djeluje tako lagano, Veca se kod najmanjeg dodavanja sav iskrivi.

iguita

Post Postao/la iguita » 28 jul 2019, 11:01

Amar lagano uvodi red i sistem igre koji se mora ispostovati od igraca.Njegov potpis ce se iz kolo u kolo sve vise prepoznavati.Nije mu lako sa sa mentalno zapustenim i nadobudnim igracima koji su kroz nauceni da je vaznije nekom klimati glavom od onoga sto pruzas na treninzima i utakmiciama.
K o zna Amara dovoljno mu je da vidi izjave nakon tekmi sa borcem i kaknjem koje poruke salje odredjenim igracima.Nakon borca mentalni patuljak jedan od izmanipulisani igrac je mirno bez halabuke dobio mjesto broj 4 na klupi.Juce na presu zali sto nije 3 0 i salje poruku Erminu
koju ce valjda skontati i dohavizati se gdje igra i ko mu je sef.O igracima juce bez euforije jer placeni su i ulozeno je u njih i moraju da vrate ulozeno-Ko nije spreman ili nece nogica.Ima vec kandidata.O savezu ce mo nakon CAS.Nemamo naseg predstavnika tamo u savezu koji ce da se suprotstavi i to je prevazno da se rijesi.Sudije smetljarsko mafijaska loza kao i drugim sportovima.Dok imaju pojedine iz saveza iza ledja kasapit ce nas. Lijek nakon presude CAS u nasu korist ultimativan zahtjev za promjenu sefa sudija u savezu.......
Igracki smo dobri i uz dva pojacanja koja ce doci i uz strucni stab ,Manijake i podrsku te ignorisanje lobista mi smo kandidati ozbiljni da pudemo prvi.
Ps. Ono izivljavanje policije juce nad nasim navijacima je za krupan protest i trazenje ostavke kantonalnog ministra daria.Potez dana Igraca i Amara da se suprotstave nasilju od strane policije i ne izadju na teren, dugorocno puno govori.
Bit ce Zeljo Sampion.

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 28 jul 2019, 11:31

Možel mi neko reći šta je bilo sa Manijacima sinoć.Ja sam bio na zapadu i vidio na poluvremenu ulaze specijalci na sjever i redaju se i počinju udarat Manijake a 10 su prebili i priveli.Šta je došlo do prebijanja ona pjesma o saveu nije to su poslije pjevali kd se smirilo!!!Možel mi neko odgovorit
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2019, 11:56

Da prozborim i ja koju nakon sto sam snimak odgledo, perfektno odradjeno tekma u gostima u teskim uslovima, nije lako na +30 igrati na sporom terenu, rutinski ko sto rece babuka, svi su dobro odigrali nezahvalno je izostaviti nekog od igraca.
Amar Osim pokazao zasto je najveci, a ovi samoprozvani "zeljovci" sto deru clanske i godisnje nek mu se kurca napuse.
I jos matere da se nayebem i sudiji i savezu i Igoru Kristicu.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2019, 11:57

Asim Zec postaje pretplaćen na probijanje leda
Probij ga u nedjelju Asimeee :opaopa: :opaopa: :opaopa:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 28 jul 2019, 11:59

Ne moRe dva puta zaredom :lol:

I ovo je jedno malo cudo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 28 jul 2019, 12:05

@Zeljo92 meni se cini da si najavio ti neki potpis :kafa:
Je li to onaj crnac?

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 28 jul 2019, 12:10

LjoZee je napisao/la:@Zeljo92 meni se cini da si najavio ti neki potpis :kafa:
Je li to onaj crnac?
Nista ne znam sto se crnca tice :kafa:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2019, 12:14

Kad sam ja govorio da ce Alispahic biti najvece pojacanje, kakva smirenost u igri, iskustvo, snaga, jos mu fali kondicije ali igrac kakav je falio sigurno

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 28 jul 2019, 12:18

HongKong je napisao/la:Izgleda da je uspio Amar zavesti red u ekipu. Klasicna ona njegova utakmica, od prvog do zadnjeg minuta dobro postavljena ekipa, mnogo trke, agresivno na sredini. Sve to djeluje nekako kilavo, sporo, tromo ali je ucinkovito. Evo druga utakmica gdje nam protivnik nije postene sanse stvorio. Iako to nisu ekipe iz vrha, u proslosti smo i s takvim imali dosta problema.
Dado pravo dobro odigrao danas, imao mnogo dobrih pasova i to naprijed. Kad ga ponajvise kudimo treba pohvaliti momka. Ima on kvalitet neki sigurno. Mujezinovic strasan zadnji pas poslao. Jeste Hajdar bio losiji od ostalih, ali desava se svakome. Bice bolji momak. Alispahic nema snage, rano se potrosi, ali evo vec dvije utakmice on meni igra sasvim ok. Stanic mnogo pouzdaniji od Pavica. Nije neka pljacka, ali bi meni igrao do dolaska boljeg beka. Sinisa kao i uvijek u ovakvim utakmicama, borben i s mudima. Kemo i Sipa odlicni.
Odbrana i veza odradili posao, kao i protiv Borca, tada je napad stekao, danas je procepilo. Siguran sam da bi i Borca dobili da nije bilo crvenog i ta dva boda bi nam bas valjala. Ali idemo dalje.
Prva pobjeda dole i to je nesto. Kako sam rekao vec klasicna Amarova tekma gdje se lagano protivnik lomi, nema tu nekog spektakla ali radi posao.
Vjerujem da ce ova ekipa rasti vremenom, uz malo srece i puno podrske, najveci problem im je vjera u sebe i vidjelo se koliko im znaci ova pobjeda. Kao i svima nama.
1312
Sporo je izgledalo zato sto je bilo +35 na terenu i jako suh travnjak,sasvim razumljivo.
Za Dadu sam pisao da se odlično spremio,i trenutno ne mogu zamisliti prvih 11 bez Dade.
Za Harisa i moj pojam fudbala(mirnoća,pas igra) je trenutno Xabi Alonso,malo sam razočaran "Atletikovcima",moram priznati.
Ekipa djeluje kompaktnije i srčanije i to je najbolji pomak.
Iz kola u kolo trebali bi biti svježiji i još bolji.
Jučer se osjetila sinergija između ekipe i nas na tribini kod belaja na poluvremenu i na kraju utakmice.
Kao što rekoh,samo naprijed samo naprijed Željo moj!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 28 jul 2019, 12:20

Hajdarevic bas los. Ne znam sta se desava sa njim. Hajd nikad on i nije znao nesto sutnuti ka golu kako Bog zapovijeda, ali sad nijedan potez nije ok. Zao mi je da ne uspije i da ne ode negdje vani lovu da ubere.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2019, 12:21

Treba od sutra odma početi hajcati raju za nedjelju :opaopa:
LjoZee je napisao/la:Hajdarevic bas los. Ne znam sta se desava sa njim. Hajd nikad on i nije znao nesto sutnuti ka golu kako Bog zapovijeda, ali sad nijedan potez nije ok. Zao mi je da ne uspije i da ne ode negdje vani lovu da ubere.
Ma nije on meni za ovih utakmica kad se mora napadati konstantno..
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 28 jul 2019, 12:24

LjoZee je napisao/la:Hajdarevic bas los. Ne znam sta se desava sa njim. Hajd nikad on i nije znao nesto sutnuti ka golu kako Bog zapovijeda, ali sad nijedan potez nije ok. Zao mi je da ne uspije i da ne ode negdje vani lovu da ubere.
A sto je bio los? Imao jedan pas pogresan ako se dobro sjecam.

Samo da vam je nekoga da ga perete. Nemate pametnija posla, nedo Bog sta pozitivno napisat. Bas zayebayes u zadnje vrijeme Ljozee, kakis naveliko.
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2019, 12:28

irfo je napisao/la:Svaki put kad nismo pobjedili Mladost u Kaknju nismo bili prvaci, sto ce znati da ako ih dobijemo.... :kafa:
Da se citiram za ovim zanimljivim statistickim podatkom :kafa:

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 28 jul 2019, 12:32

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Cwirek, Hrasno15, Saurman i 79 gostiju.