Hahahahahhaha uvijek tesko pogoditi kad najavis tiRokoko87 je napisao/la:Ma mrš nije zanimljivo kad iz prve pogodišOsim13 je napisao/la:Bogi produženje ugovora?Rokoko87 je napisao/la:Sljedeće sedmice dva potpisa
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
E zavrsili strucnjaci s Asimom, sad krece prica kako Hajdarevic nema pojma
Ko je sljedeci?

Ko je sljedeci?

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
-
- Kontakt:
Ja nikad nisam pljuvao po igracima , svi imaju kvalitete ali i nedostatke iskreno. Ali meni taj Hajdarevic nema nikakve kvalitete i to je moje misljenje koje imam pravo iznijeti na forumu. Neko se slaze , a neko ne i zato forum postoji.Bezideja je napisao/la:E zavrsili strucnjaci s Asimom, sad krece prica kako Hajdarevic nema pojma![]()
![]()
![]()
Ko je sljedeci?
Logicno, nego standardno naša posla. Svaka utakmica bilo kako da prodje pobjedom ili porazom, pisat ce se kako neki igrac ne valja.Transfer1312 je napisao/la:Ja nikad nisam pljuvao po igracima , svi imaju kvalitete ali i nedostatke iskreno. Ali meni taj Hajdarevic nema nikakve kvalitete i to je moje misljenje koje imam pravo iznijeti na forumu. Neko se slaze , a neko ne i zato forum postoji.Bezideja je napisao/la:E zavrsili strucnjaci s Asimom, sad krece prica kako Hajdarevic nema pojma![]()
![]()
![]()
Ko je sljedeci?
Haris Hajdarevic ima 20 godina, logicno je da ce imati dobrih i losih utakmica, a da nema kvalitet to ne moze niko reci.
Poenta je naci jednu zrtvu svaku utakmicu i rokat pljuvacinu. Zato volim Amara kojeg boli chuna sta raja misli. Meni se ne svidja Krpica ali ce igrati svaku utakmicu a mozda ce dobiti cak novi ugovor. Samo je razlika sto ja mislim da jedan igrac nije kvalitet za nas, a drugi svaku utakmicu nadju nekog da popljuju sto je jako dobro, postali smo dobri navijaci nema sta...
-
- Kontakt:
Iskreno pogledaj prethodne moje postove ja jos od prosle polusezone imam to misljenje i to ponavljam. Svaki put se razocaram iz nova , ja sam mislio da ima potencijal. Samo iskreno ja ne vidim da u nekom djelu igre odskace , iskreno za mene prosjek ako ne i malo ispod prosjeka PL BiH. Ali to sto ja mislim ne mora da znaci da sam ja upravu , ako Amar i strucni stab smatra da treba da igra on ce igrati , tako i treba da bude.To je moje misljenje kao posmatraca sa strane , mozda se trudi i radi na treninzima i oni nesto vide u njemu ,.ja to ne vidim.Bezideja je napisao/la:Logicno, nego standardno naša posla. Svaka utakmica bilo kako da prodje pobjedom ili porazom, pisat ce se kako neki igrac ne valja.Transfer1312 je napisao/la:Ja nikad nisam pljuvao po igracima , svi imaju kvalitete ali i nedostatke iskreno. Ali meni taj Hajdarevic nema nikakve kvalitete i to je moje misljenje koje imam pravo iznijeti na forumu. Neko se slaze , a neko ne i zato forum postoji.Bezideja je napisao/la:E zavrsili strucnjaci s Asimom, sad krece prica kako Hajdarevic nema pojma![]()
![]()
![]()
Ko je sljedeci?
Haris Hajdarevic ima 20 godina, logicno je da ce imati dobrih i losih utakmica, a da nema kvalitet to ne moze niko reci.
Poenta je naci jednu zrtvu svaku utakmicu i rokat pljuvacinu. Zato volim Amara kojeg boli chuna sta raja misli. Meni se ne svidja Krpica ali ce igrati svaku utakmicu a mozda ce dobiti cak novi ugovor. Samo je razlika sto ja mislim da jedan igrac nije kvalitet za nas, a drugi svaku utakmicu nadju nekog da popljuju sto je jako dobro, postali smo dobri navijaci nema sta...
-
Izgleda zavrseno da podstanari (kitari) igraju evropske utakmice na Grbavici, dio para daju oni dio vlada kantona. Nesto ispod 100 000 je u pitanju... Zna li neko vise je li ovo tacna info?
Tan: pas koji laje, nije dobro pecen
Opet kazem to je mlad momak koji ima 20 god, njega treba podrzati i dati mu vjetar u ledja. Uvijek sam bio za mladje igrace, od 10 jednog ces prodati sigurno. Ali ako pravis pritisak na njih, oni mogu biti samo gori.
Zivim za dan da opet Grbavica bude puna, da se navija, i da se seraci po Stani, Hajdaru, Asimu ne cuju, pa neka psuju materi. Onaj istok je najodvratnija tribina na kojoj sam bio. Dali hiljadu maraka, ko da su Bogovi tobe jarabi. Tacno da sam igrac, hrako bi svaku utakmicu po njima, kakvi bolidi.
Dodji na utakmicu podrzi ekipu, navijaj, kad ih ne ide daj aplauz, al ne smiju kuci, pa dosli na utakmicu. Napise na forumu jedva cekam na utakmicu da psuje Stanicu, kao zajeban

Zivim za dan da opet Grbavica bude puna, da se navija, i da se seraci po Stani, Hajdaru, Asimu ne cuju, pa neka psuju materi. Onaj istok je najodvratnija tribina na kojoj sam bio. Dali hiljadu maraka, ko da su Bogovi tobe jarabi. Tacno da sam igrac, hrako bi svaku utakmicu po njima, kakvi bolidi.
Dodji na utakmicu podrzi ekipu, navijaj, kad ih ne ide daj aplauz, al ne smiju kuci, pa dosli na utakmicu. Napise na forumu jedva cekam na utakmicu da psuje Stanicu, kao zajeban

Ko to smije psovat Stani da ima posla sa mnom
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Jučer sam primjetio da Kemo ima vrlo dobru 'dugu loptu' svaki put je pogodio saigrača, obično Krpića, mada ima tu i do Krpića, jučer je vala kupio većinu lopti.
Što se tiče Hajdarevića, ne treba 'galamiti' na momka, svakome se desi loš dan. On je specifičan igrač, možda i jedini veznjak u ovom rosteru koji je prava radilica i koji prvenstveno zna kvariti igru protivnika i biti agresivan maksimalno, ponekad pokaže i da zna nešto prema naprijed, pogotovo kada povuče loptu. Vjerujem da će biti bolji u budućnosti.
Što se tiče Hajdarevića, ne treba 'galamiti' na momka, svakome se desi loš dan. On je specifičan igrač, možda i jedini veznjak u ovom rosteru koji je prava radilica i koji prvenstveno zna kvariti igru protivnika i biti agresivan maksimalno, ponekad pokaže i da zna nešto prema naprijed, pogotovo kada povuče loptu. Vjerujem da će biti bolji u budućnosti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- desnibocni
- Kontakt:
Bojim se da je ta cifra malo previse za dva, ili tri dana koristenja. Obzirom da bi lavor trebali placati nekih 350000 godisnje, oni kao vjeciti udbaski sticenik placaju bas puno manje, nije mi neka logika da sad neko da tolike pare za Grbavicu. Opet, ko zna? Svima nam je jasno da gradonacelnik nije neki pretjerano pametan lik. Valjda zbog toga i jeste pitarForumas1921 je napisao/la:Izgleda zavrseno da podstanari (kitari) igraju evropske utakmice na Grbavici, dio para daju oni dio vlada kantona. Nesto ispod 100 000 je u pitanju... Zna li neko vise je li ovo tacna info?

Sto se mene tice, ne treba im dati.
A jos bolje je pricati o utakmici juce. Ono sto sam ja primijetio, a sigurno i dosta vas na forumu je to da smo imali i one lopte okomito na 16 metara, iz sredine terena, i Bogami dadosmo tako i prvi gol. Protiv Borca je islo previse sa desna na lijevo, i obratno, ovo juce je bilo Bogami i za pohvaliti. Veselinovic po meni NAJBOLJI pojedinac na terenu.
P.S. Ovi navijaci i simpatizeri Mladosti su normalni, fini ljudi. Bar su takvi sjedili oko mene juce. Pojedinci su negodovali sto oni d.e.b.i.l.i napali nase navijace...
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ
To je to, zato dolazi do izražaja u ovim utakmicama sa jakim tempom na obje strane.Raonffa je napisao/la:Jučer sam primjetio da Kemo ima vrlo dobru 'dugu loptu' svaki put je pogodio saigrača, obično Krpića, mada ima tu i do Krpića, jučer je vala kupio većinu lopti.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Pa znas li da je najmanje 30 posto desetogodisnjih za istok podijelio lazni valter miske grande svojim istomisljenicima od kojjih jedan dio tih sere po onom tamo forumu.I nemoj da se cudis sto se pljuje sa te tribine i sto raju pale lazima.Udbaske metode.Yebem ih usta i njih i mentore .Bezideja je napisao/la:Opet kazem to je mlad momak koji ima 20 god, njega treba podrzati i dati mu vjetar u ledja. Uvijek sam bio za mladje igrace, od 10 jednog ces prodati sigurno. Ali ako pravis pritisak na njih, oni mogu biti samo gori.
Dodji na utakmicu podrzi ekipu, navijaj, kad ih ne ide daj aplauz, al ne smiju kuci, pa dosli na utakmicu. Napise na forumu jedva cekam na utakmicu da psuje Stanicu, kao zajeban![]()
![]()
**** im pitari da im **** sve.
Usraše se i u ovo malo pozitive što stvoriše
Usraše se i u ovo malo pozitive što stvoriše
ZELJEZNICAR 1921!

Mi ovakvu jednostavnost u igri nismo vidjeli godinama od nasih pulena
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Bitno je da ličimo na TIM, ne skup individualaca kao prošlih godina nego tim. Mislim rano je još ocjene davat, tek sad nam predstoje teže utakmice ali u ovom malom uzorku od dvije utakmice smo pokazali da umijemo. Sad mi je još teže pao kiks protiv Borca.
Realno većina nas je iz neke huje i frustracije bila za to da Amar otjera 80% ove ekipe ali on kao najbolji trener ove lige zna da se to tako ne radi i napravio je vjerovatno neku kompaktnu cijelinu od ovih igrača koji se sad već fino poznaju i hemija među njima je vjerovatno na nivou. Opet kažem možda i ne trebam ovo sad pisat, ali ne mogu da ne pohvalim igru u ova 2 kola. Malo još samo konkretniji da smo u fazi napada i to bilo super. Valjo bi nam kapitalac jedan prema naprijed.
Moram pohvaliti naše klince Dadu i Kemu, u ove 2 utakmice nemam zamjerke za njih. Dado baš ozbiljno izgleda.
Realno većina nas je iz neke huje i frustracije bila za to da Amar otjera 80% ove ekipe ali on kao najbolji trener ove lige zna da se to tako ne radi i napravio je vjerovatno neku kompaktnu cijelinu od ovih igrača koji se sad već fino poznaju i hemija među njima je vjerovatno na nivou. Opet kažem možda i ne trebam ovo sad pisat, ali ne mogu da ne pohvalim igru u ova 2 kola. Malo još samo konkretniji da smo u fazi napada i to bilo super. Valjo bi nam kapitalac jedan prema naprijed.

Moram pohvaliti naše klince Dadu i Kemu, u ove 2 utakmice nemam zamjerke za njih. Dado baš ozbiljno izgleda.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Nije Osim dzaba gurnuo Dadu s 16 godina u pogon.
Najbitnije da dajemo neke naznake tima,pojedinac ko ce dati gol,asistirat,iznudit penal,dobit crveni apsolutno nije bitno,SVI KAO JEDAN.
Najbitnije da dajemo neke naznake tima,pojedinac ko ce dati gol,asistirat,iznudit penal,dobit crveni apsolutno nije bitno,SVI KAO JEDAN.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Za ljubitelje statistike, moram da napomenem da u ovo nisu uračunati statistički podatci sa jučerašnje utakmice protiv Mladosti
Šta je najveći problem Željezničara pod vodstvom Amara Osima?
Za razliku od nekih drugih sportova, prije svega košarke, u fudbalu statistika često može da zavara posmatrača. Statistički podaci nam mogu pomoći da zaključimo neke stvari, mada su neke stvari vidljive i bez toga. Amar Osim je u svom posljednjem mandatu, koji još traje, vodio ekipu Željezničara 15 puta, a njegovi igrači su u tih 15 utakmica postigli tačno 15 golova. Jednostavna matematika kaže da igrači Željezničara postižu tačno jedan gol po utakmici, što je premalo za ekipu renomea Željezničara. Iz toga je očigledno da je najveći problem trenera Osima efikasnost, odnosno neefikasnost.
Ekipa Željezničara je u 14 utakmica prošle sezone, te u prvoj utakmici ove sezone, prema protivničkim golmanima uputila 233 šuta, od čega je njih 71 išlo u okvir gola. Čak 162 šuta Osimovih igrača završila su pored gola, preko gola, na okviru gola ili u bloku, a skoro pa svaki peti (4.73) šut koji je išao u okvir gola je završio u golu.
Poređenja radi, uzeti ćemo brojke Sarajeva, Zrinjskog i Širokog Brijega za isti period. Treba napomenuti da smo posmatrali samo ligaške utakmice, jer su ove ekipe u navedenom periodu igrale i kup i europske utakmice, te da nam nedostaju podaci za jednu utakmicu Širokog Brijega (32. kolo, Široki – Radnik 2:1), pa smo njih posmatrali kroz preostalih 14 utakmica.
Igrači Sarajeva su u petnaest ligaških utakmica prema golu protivnika uputili 202 šuta, od čega je njih 68 išlo u okvir gola. Od tih 68 šuteva, njih 27 je završilo u golu, iz čega se može zaključiti da igračima Sarajeva trebaju 2 i po šuta (2.51) da postignu gol.
Nakon odlaska Bilbije i Todorovića Zrinjski je imao dosta problema sa realizacijom, ali i sa stvaranjem šansi, što pokazuju i brojke. U petnaest odigranih utakmica bez Bilbije i Todorovića Zrinjski je prema golu protivnika uputio 137 šuteva, od čega je 49 išlo u okvir gola. Postigli su u tom periodu 16 golova, što znači da su im bila potrebna 3 šuta da postignu gol.
Napomenuli smo da nam nedostaju podaci sa utakmice Široki Brijeg – Radnik, koja je završena rezultatom 2:1, pa ćemo uzeti podatke sa preostalih 14 ligaških utakmica odigranih 2019. godine. Igrači Širokog su u tih 14 utakmica prema golu protivnika šutirali 142 puta, odnosno 45 puta u okvir gola. 13 lopti je završilo u protivničkoj mreži, što znači da igračima Širokog Brijega za postizanje gola trebaju 3 i po šuta u okvir gola (preciznije 3.46).
Iz svih ovih brojki jasno je kako je Željezničar ekipa koja najviše šutira prema golu protivnika, ali i koja ubjedljivo najviše i promašuje, te im treba najviše šuteva od ove četiri ekipe da postignu gol. Željezničar je na 12 od 15 utakmica imao više šuteva od svog protivnika, a zanimljivo da je na tri susreta u kojima su protivnici imali više šuteva dva puta to bila Sloboda, te jednom Zrinjski. Ipak, treba napomenuti da Sloboda u ta dva meča nije uputila niti jedan šut u okvir gola Željezničara.
Sulejman Krpić je u jesenjem dijelu prošle sezone postigao 13, a u proljetnom samo 3 gola, a ostali saigrači mu nisu pružali adekvatnu podršku. Ermin Zec je najbolji strijelac Željezničara u 2019. godini, a u samo šest odigranih utakmica uspio je postići četiri gola. Osim slabije forme Sulejmana Krpića, problem predstavlja i nekonstantnost Ermina Zeca, koji je kvalitetom ubjedljivo najbolji igrač Željezničara, ali i igrač koji u pola godine u Željezničaru nije uvezao više od dvije odigrane utakmice.
Sinan Ramović spada u grupu najplemenitijih veznjaka domaćeg prvenstva, ali je i on češće povrijeđen nego što igra. Dodamo li tu Zajmovića, kojem je samopouzdanje na niskom nivou, te Mujezinovića, koji se još nije prilagodio na Premijer ligu BiH, jasno je da Mladen Veselinović, koji jedini drži nivo svojih igara na zavidnom nivou, ne može sam vući Željezničar. Mladi napadač Faris Zubanović je ove sezone trebao dobiti više prostora za igru, ali je pred sami početak prvenstva napustio Željezničar, pa navijačima Željezničara ostaje da se nadaju da će Krpić konačno uhvatiti formu iz jesenjeg dijela prošle sezone, te da će Ermin Zec početi igrati u kontinuitetu, a sa njima dvojicom u dobroj formi Željezničar je znatno kvalitetnija ekipa.
Ma, bas je dobro vidjeti te opet
staviti ruke na tvoja ramena
kao nekad poljubi me njezno
za ona dobra, dobra
dobra stara vremena
staviti ruke na tvoja ramena
kao nekad poljubi me njezno
za ona dobra, dobra
dobra stara vremena
- Fareus1921
- Kontakt:
Potpis tvog najj igračaOsim13 je napisao/la:To je to, zato dolazi do izražaja u ovim utakmicama sa jakim tempom na obje strane.Raonffa je napisao/la:Jučer sam primjetio da Kemo ima vrlo dobru 'dugu loptu' svaki put je pogodio saigrača, obično Krpića, mada ima tu i do Krpića, jučer je vala kupio većinu lopti.

Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Meshko91, ŠTA_JE i 55 gostiju.