Nama bi više odgovarala ova druga formacija, mada mislim da se Vukas prilično 'opekao' protiv pitara sa Šovšićem i Čurjurićem zajedno na terenu, jer Čurjurić je igrač manje što se tiče trke, a ni Šovšić nije baš neki fizikaner, još kad na to sve dodaš Mandića na desnom krilu koji je onako prilično defanzivno neodgovoran, onda imaš mogućnost brzih kontranapada, a pitari su tako i igrali tokom čitavog meča protiv njih, baš ga je ono Husref nadmudrio u tom smislu.braco je napisao/la:Vidjet ćemo u kojoj formaciji će igrati protiv nas. Da li 4-2-3-1 kao protiv Utrehta ili 4-1-4-1 ko protiv pitara, U svakom slučaju druga je ofanzivnija dosta sa Čurjurićem i Šovšićem kao ofanzivnim veznim, što će i nama ostavljat više prostora prema njihovom golu. Svakako imaju dobru širinu u ekipi. Ako ne budu protiv nas igrali pojedinci koji će igrat u revanšu protiv Utrehta, opet imaju pravo finih zamjena za njih. Ne znam hoću li večeras gledat njih ili pitare, bezveze što su dva derbija kola u istom terminu.Raonffa je napisao/la:Zrinjski je individualno dosta jači u ofanzivi nego prošle sezone, sama igra mislim da je prilično slična, ali je pojedinci poput Hadžića, spremnog Šovšića, Govedarice, dižu na malo veći level.braco je napisao/la:Iako se radi o analizi prošlosezonskih utakmica, mislim da je fin materijal unatoč tome što je sad Vukas tu sa vjerovatno drugačijim taktičkim zamislima
Vidjet ćemo kakvu će postavku izvesti večeras protiv Veleža.