ultrasstyle_tz je napisao/la:slusalica je napisao/la:Tz1986 je napisao/la:Dzaba ce nasi igrati ovu aba 2 ligu,nema novca za takvo nesto.Sramotit ce se bezveze
Ne bi igrali da nema novca.
Lijepo vam čovjek reče , ili vas interesuje ova priča ili ne. Ako da, pratite, navijajte,uživajte!
Mi kao da smo Olympiakos bili , sa hrpom trofeja, pa neko tamo novi klub osnovao, do kada ćemo se mi lagati ba ? Sloboda Dita (Sloboda) je tamo gdje je TUZLA. Zvezda nije imala taj problem , mi se ibretimo.
I ja bih ugasio klub koji je grcao u dugovima , ogromnim nastalim u onoj postratnoj eri i krenuo ispocetka. Legitimno. Ko misli drugacije je neki probisvjet koji je napunio 50 ,nije se ostvaario i za sve krivi druge i sistem.

zaboravljas kljucni detalj.
nije da oni bas nisu imali podrske kad su ugasili Ditu. Ok, od dijela ljudi nisu imali, ali vecina je bila za, ukljucujuci i vidjenije navijace a cak su im i Fukare dolazile. Mejdan je znao biti pun, nije to to ali je bio pun i ko zna u kojem bi pravcu islo. Ovo je Tuzla, ako igdje svako sranje moze proc moze ovdje.
medjutim nacin na koji su oni vodili OKK je dovoljan da se dodje gdje je sada, da su im svi okrenuli ledja.
obecana je ABA liga, ne aba 2. evo nas 7 godina nakon toga imamo aba 2, preko pozivnice kao 85. izbor, ni jednog tuzlanskog kvalitetnog igraca u tom periodu, a zna se kakva smo baza kosarkasa.
ne bih da duzim, ali nije dovoljno samo naditi ime Sloboda i prodati muda pod bubrege, cak ni u Tuzli kakva jeste to nije dovoljno
Ne slažem se.
Sve je to uzročno-posljedično: Publika --- Ekipa----Rezultati---Sponzori
Mi osim te floskule da je Tuzla "Košarkaški grad" nismo odgovorili zadatku. Kada smo mi napunili Mejdan otkada je OKK ? Par puta za vrijeme Mule bilo 2k.
Druga stvar, rugati se nekome da je obećao ABA ligu , a nije ostvario , i zbog tog ga razapeti je bezobrazno. Znate li vi koliko novaca treba za to ?
Znate li koliko stvari treba da se posloži? Prosjek bi morao biti na svakoj utakmici 5k minimalno da se priča o nekoj isplativosti. (Kad kažem prosjek mislim na publiku, uz pretpostavku da će pune tribine osigurati prenose tekmi,da će prenosi ponukati sponzore da im se vrte reklame itd.)
Sve same pretpostavke. Pa ABA liga bi koštala kao tri titule fudbalskog kluba zaredom, doslovno ti takav budžet treba.
Gledaj, evo nas sad u prilici da se ponovo takmičimo sa Slovencima,Srbima,Hrvatima.... sad moramo prestati kenjati , umjesto toga radovati se oktobru i tekmama, pa tek onda ćemo moći biti u prilici za par godina da se vratimo na neki nivo koji nam pripada.
Ja ove ljude u rukovodstvu ne poznajem, nemam razloga da ih branim, ali smatram da su radili ispravno, možda su u sportskom segmentu najviše zakazali ,ali u ovom "korak po korak" pristupu ih apsolutno podržavam.