AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

shevchet
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la shevchet » 02 avg 2019, 09:22

Pogba je napisao/la:Nista chini, samo shevko.
Samo vas posmatram... :cool: :nedam:

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 02 avg 2019, 09:35

Beduin je napisao/la:Ma dobro, nisu to neke velike pare (25mil) pa da toliko zalimo. Sigurno da je Gianpaolo trazio jednog brzog napadaca uz Piateka koji ce se i vratiti nazad kad se branimo i istrcati brzu kontru.
Samo se plasim da Leao ne iskljucuje Coreu, a nadam se da ne. Mada bih opet ostavio Silvu uz Leaoa da se bore za prvih 11, a preusmjerio tih 40-45mil za jakog veznjaka.
Prodas samo Susa i Samua i namirio si te pare. Biglu i Laxalta posto-poto dadnes da rasteretis platni budzet i to je to. Ionako igramo jednu utakmicu sedmicno, tako da mozemo sacekat da Bonaventura uhvati formu te povratak Caldare.
Pametno razmisljanje...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 avg 2019, 12:46

Evo gledam pozvane za mec sa mancijem sutra, Paqueta nije na spisku dok je A Silva na spisku putnika u Cardif, od novih tu je samo Krunic

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 avg 2019, 13:42

Ove prijateljske utakmice su nam ispale kao promašaj, mala korist od njih. U suštini uigravaš rezerve i rezerve rezervi sa jedva 3-4 prvotimca (umjesto da je obrnuto u nekim normalnim okolnostima), slaba fajda od toga.

Correa ne zavisi od Lea, on će svakako doći. Ili da ne trčimo pred rudu, doći će SS. :problem:

Ja se sa druge strane bojim da nam kočenje transfera ne bude uticalo na dovođenje veznjaka, stojim i dalje pri tome da nam je trenutačno kvalitet sredine tek nešto iznad prosjeka (Paqueta i Benaser vade stvar) i da je potreban još jedan kvalitetan veznjak da bi ovo ličilo na nešto dobro. Nije bitno je li regista, desetka ili LCM, sve tri pozicije su u opticaju.

Nadam se da će Boban uspjeti isposlovati Olma, imam neki osjećaj da bi to mogao biti on. Ionako je slab izbor igrača na tržištu tako da bi ovo izgledalo kao premija.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 avg 2019, 13:46

kupite cetalja, na prodaju je!

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 02 avg 2019, 14:04

Chinaglia je napisao/la:kupite cetalja, na prodaju je!
Koji će nam quraz
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 avg 2019, 14:15

rope11 je napisao/la:Ove prijateljske utakmice su nam ispale kao promašaj, mala korist od njih. U suštini uigravaš rezerve i rezerve rezervi sa jedva 3-4 prvotimca (umjesto da je obrnuto u nekim normalnim okolnostima), slaba fajda od toga.
Koliko ja pratim te prijateljske utakmice uvijek su više služile trenerima da vide koga će definitivno otpisati, a na koga ipak mogu računati od ovih potencijalnih rezervi. Rijetko se izvode najbolji sastavi.
Il Club più titolato al mondo!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 avg 2019, 14:15

pa u tom slucaju, uzivajte u igrama kessieja, lucasa biglije, calhanoglua, ne znam jesam li nekog zaboravio

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 avg 2019, 14:24

Chinaglia je napisao/la:pa u tom slucaju, uzivajte u igrama kessieja, lucasa biglije, calhanoglua, ne znam jesam li nekog zaboravio
Tako bi nam dogodine govorio i za cetalja :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 avg 2019, 14:26

Pa po meni su prijateljske više tu da se igrači tj. prvotimci uigraju i upoznaju (što je posebno bitno kad imaš novog trenera sa skroz drugačijom filozofijom), zato su svi i izlazili sa najjačim postavama. Mi nismo mogli jer nam dosta njih fali ili se tek trebaju ostvariti transferi.

To otpisivanje igrača se radi usput, iako je u ovakvim okolnostima teško donijeti neki sud jer nije lako doći do izražaja kad igraš sa rezervama i lošijim igračima. Prema tome bi mogli otpisati i Piateka koji se nije vidio u ove dvije utakmice, a i kako bi sa Bigliom i Borinijem iza leđa. :mrgreen:

A i ne trebaju mi utakmice da vidim ko je višak u ovom Milanu. Jedino pitanje je da li ih možeš otjerati jer se nikome ne ide.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 avg 2019, 14:32

Opet ja tebi moram crtati :) Ne pišem ja svoje shvatanje prijateljskih utakmica, već šta sam primjetio u prošlosti gledajući te prijateljske utakmice. Uglavnom nema tu većine bitnih igrača jer obično budu na odmoru poslije reprezentativnih obaveza, tako da uz par prvotimaca treneri ubacuju i isprobavaju određene igrače. Na kraju donose sud o tome na koga mogu računati a koga će prekrižiti i staviti na transfer listu.
Slažem se da bi prije početka prvenstva trebalo odigrati barem jednu jaču i jednu slabiju utakmicu u punom sastavu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 avg 2019, 14:46

Pregledao sam većinu ovih pripremnih utakmica i apsolutno svi su forsirali svoje najjače postave, eventualno su znale biti 2-3 izmjene u prvih XI. Kod nas je bilo obrnuto, sve rezerve uz mali broj prvotimaca i to mahom defanzivaca. U sredini i napadu niko osim Piateka, a baš su to dvije najbitnije stavke u trenerovom sistemu.

Te zamjene igrača u kasnijoj fazi utakmice su neka druga stvar, tad prvotimce mjenjaš za rezerve. Mi smo tad rezerve mjenjali za rezerve rezervi koji neće biti ni u desetom planu kod Giampaola. :mrgreen:

Činjenica je da mi generalno nećemo imati puno koristi od ovih pripremnih utakmica jer previše igrača fali, i to onih bitnih. Najjaču postavu ćemo gledati tek 25.8, ali sreća u nesreći da će prva tri kola biti nešto lakša, a i biti će ona reprezentativna pauza. Tek 21.9 se igra prva ozbiljna utakmica.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 avg 2019, 14:50

Ako ništa imat ćeo finansijsku korist

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 avg 2019, 14:51

Odigrace nasi sig jos 2-3 tekme do starta prvenstva, bice prilike i za sve da ih vidi na djelu, samo polako

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 avg 2019, 15:02

muxa je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:pa u tom slucaju, uzivajte u igrama kessieja, lucasa biglije, calhanoglua, ne znam jesam li nekog zaboravio
Tako bi nam dogodine govorio i za cetalja :mrgreen:
o tom potom :kafa:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 avg 2019, 15:13

Vidjet ćemo, možda bude još nekih lakših pripremnih utakmica. Ako ništa, makar da bar jednom Paqueta-Benaser-Kessie-Correa odigraju skupa.

Ovi iz Monaca zvanično potvrdili da su odustali od Silve, sad ga pejgamber više neće prodati za one pare. I oni su bili ti koji su stopirali transfer jer su tražili da se još više snizi cijena. :facepalm:

Ne treba više sa ovim pi.čkama pregovarati, isto su nam uradili sa Šaravijem, čak su ga na kraju namjerno šutnuli van tima da ne bi kojem slučajem aktivirao klauzulu jer je bilo nešto povezano sa određenim brojem nastupa. Ljudski se dogovoriš i onda hinjski sve prekrše i vrate ti igrača, služeći se svim sredstvima. :roll:

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 avg 2019, 15:21

Fakat ne kontam. Valjda se prvo dogovre finansijski uslovi sa klubom koji prodaje igraa i sa samim igračem pa se onda ide na ljekarski. Očigledno su shupci nakon pregleda pokušali dodatno spustiti cijenu. Ako je to u pitanju onda su stvarno pravi shupci

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 avg 2019, 15:27

Prema svemu sudeći baš se tako desilo, jer ne bi igrač džabe letio iz Amerike i radio ljekarski da se sve prethodno nije dogovorilo.

Ali su jeli go.vna, što je naljutilo Milan.

Ne sumnjam da će mu Mendes izmisliti novi klub do kraja, ali problem je što koči druge transfere. I što ne znam koji klub će biti spreman ponuditi 30 miliona, većinom se nude neki prosječni klubovi koji nemaju toliku finansijsku moć.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 avg 2019, 15:48

Da ima neki klub ne bi isao sa njima na tekmu, al haj ga znaj, nek Correa dodje a nek se Silva bori

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 03 avg 2019, 11:16

Boban dogovorio s Modricem?
7.5m + bonusi pisu Talijani

Cekaju zeleno svijetlo Reala

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.