Postao/la Patrice_Evra_3 » 05 avg 2019, 17:19
Pa, činjenica je da je United trenutno još prilično daleko ispod prve dvije ekipe. Moguće je da se razlika malo umanji u odnosu na prošlu sezonu, to nije nerealno za očekivati, ali nešto više od toga - teško, kako god da završi prijelazni rok.
Što se top 4 tiče, tu je borba sasvim realna, jer su i ostali konkurenti tu negdje, u gram je to, sitnice presude, možda je Tottenham malo iznad, jer ne mijenjaju puno ekipu (zadržali sve bitne igrače) i dosta su uigrani.
Ono što se nadam je da ekipa može dobiti nekog od mladića ove godine (Greenwood i Gomes možda, ili ovaj James novi), a u tom zlu od EL postoji možda šansa da se tim momcima da šansa tu, a pomalo onda i u PL. Iz tog razloga nisam za da se dovodi neko rješenje u napadu koje bi kao bila zamjena Rahsfordu/Martialu. Da je u pitanju neki top napadač, ne bih imao ništa protiv, u suprotnom nema potrebe kad već imaš momke koji su zreli za dio minutaže barem.
Ja bih sezonu smatr'o uspješnom kad bi se ušlo u top 4 i dobilo nekog od ovih mladića kao važnog člana ekipe za budućnost. Isto tako, ova sezona je vrlo važna i za Rashforda i Martiala. Vrijeme je da naprave taj iskorak, jer će dobiti najveće povjerenje dosad.
Ukoliko sve navedeno propadne, barem je jasno šta će se ciljati sljedeće ljeto. Već ranije sam govorio da se ne može u jednom prijelaznom roku riješiti šteta koja se napravila zadnjih godina, tako da će svakako trebati strpljenja. U odbrani se uradilo nešto posla, ali ne do kraja ni tu, jer će Shawu trebati alternativa, trenutno je to Young, ali doće i to na red sigurno.
Edit: Što se veznog reda tiče, i tu će mladići (McT i Pereira) dobiti veću odgovornost ukoliko se nešto ne uradi u narednim danima po tom pitanju. Ja sam se nad'o B. Fernandesu (ili Eriksenu), jer ovoj ekipi treba kreacije još pored Pogbe, ali izgleda da je i to propalo, no znaće se uskoro sigurno.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester