FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Tko je ovaj novi pulen na treningu?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ako nije stoper preboljet cu vec nekako sto je to
- prisonbreak
- Kontakt:
Sasvim realan i korektan komentar.HongKong je napisao/la:Znaci imamo nove sampione svemira u kolovozu![]()
A dobro bice oni jako nezgodni ove godine, imaju finih igraca i skupili su se na vrijeme. Mislim da se mogu dokopati Europe na kraju i bas bih to volio. Imaju dobar stadion, dosta navijaca, uvijek izbace par dobrih mladih igraca i zasluzili su da odigraju koje pretkolo. Valjda se mogu probiti pored Sirokog i Radnika do kvalifikacija. Mada mislim da po kvalitetu jos uvijek nije to to, fali im jos par igraca. Jedva cekam tu utakmicu jer ce dosta toga reci i nama, a i njima.
Treba reci da je sve moguce u subotu, i ova prica obostrana je samo napucavanje tenzija, ne treba uzimati sve zdravo za gotovo. Svjesni smo mi da ce biti tesko doci do 3 bobe, kako nama a tako i vama. Nek bolji pobijedi, cestitati i nastaviti dalje.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
- invincible1921
- Kontakt:
Pustio im snimak Benje Colica sa onog 2:2 derbijaOsim13 je napisao/la:Ma ja vjerujem da Amar to drži pod kontrolom
Garant ih je odma u svlačionici spustio na zemlju poslije Zrinjskog. Spuštao je šampionske generacije, zašto da mu se ovi dižu![]()
=\_1921_/=
Mislim da previše očekujemo od Krpićeve konstitucije. Frajer jeste jak, ali jutros gledam sliku, Dado Sadiković visočiji od njega. Sa Stanićem tu negdje. Za glavu manji od Keme i Sipovića. Adilović je bio možda najvisočiji kod nas.Osim13 je napisao/la:Tokom pauze smo pisali ono nešto o Krpiću, i znam da sam pisao kako slabo koristi svoju fizičku konstituciju i generalno kako se slabo kreće te sam se nadao da će Amar to drmnuti u njemu, i stvarno ove tri, a pogotovo sad sa Zrinjom
Trka, zalaganje, borba, sve što i kako treba. Polako prelazi iz tanjirdžije u pravog killera.
Elem, mislim da se od Krpića najviše može očekivati kad primi loptu u 16, tad je ubojit, sve ostalo tanko. Upotrebljiv još kad primi loptu na krilu, pa se dobro zagradi, jer je jak, ali sve na zemlji, u skoku dobar jedino ako je uhvati na centaršutu i da puca u gol. Sve ostalo zanemarivo. Više Zaim pokupi visokih lopti nego Sulejman.
Kad bi mi imali više lopti u 16, bio bi Krpa još bolji. Naravno, borbenost se cijeni. Zna i on da mu dijelom ova igra ne odgovara, daje sve od sebe. Svaka mu čast na svemu, ali ne treba zanemariti ovaj nedostatak visine.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma Adilovic jedan od najboljih anpadaca sto smo imali nakon rata nek prica ko sta hoce. To sto ga raja ne gotivi iz xy razloga ok, al covjek je u dvije sezone zamalo posto najbolji strijelac kluba u historiji, jos kakvih je sve golova znao dat...onaj volej u priejdorufczeljo je napisao/la:Mislim da previše očekujemo od Krpićeve konstitucije. Frajer jeste jak, ali jutros gledam sliku, Dado Sadiković visočiji od njega. Sa Stanićem tu negdje. Za glavu manji od Keme i Sipovića. Adilović je bio možda najvisočiji kod nas.Osim13 je napisao/la:Tokom pauze smo pisali ono nešto o Krpiću, i znam da sam pisao kako slabo koristi svoju fizičku konstituciju i generalno kako se slabo kreće te sam se nadao da će Amar to drmnuti u njemu, i stvarno ove tri, a pogotovo sad sa Zrinjom
Trka, zalaganje, borba, sve što i kako treba. Polako prelazi iz tanjirdžije u pravog killera.
Elem, mislim da se od Krpića najviše može očekivati kad primi loptu u 16, tad je ubojit, sve ostalo tanko. Upotrebljiv još kad primi loptu na krilu, pa se dobro zagradi, jer je jak, ali sve na zemlji, u skoku dobar jedino ako je uhvati na centaršutu i da puca u gol. Sve ostalo zanemarivo. Više Zaim pokupi visokih lopti nego Sulejman.
Kad bi mi imali više lopti u 16, bio bi Krpa još bolji. Naravno, borbenost se cijeni. Zna i on da mu dijelom ova igra ne odgovara, daje sve od sebe. Svaka mu čast na svemu, ali ne treba zanemariti ovaj nedostatak visine.
Krpic je pretjero sa bildanjem covjek je nepokretan bukvalno, ali zato....JAK JE KO ZEMLJA CRNA I IGRA GLAVOM NIJE NORMLANO KAKO DOBRO IGRA. Ima covjek jaci sut glavom nego pola tima nogom.
=\_1921_/=
- desnibocni
- Kontakt:
Slazem se sa tobom, bilo je sa njegove strane dosta dobrih stvari. Ono sto razlikuje onog Zelju sa Adilovicem i sada sa Krpicem je to da smo mi tada igrali neuporedivo agresivnije na protivnika, nismo puno pustali da nam drze loptu, a dobro su i trcali. Rezultat toga je bio da je Adilovic bio konstantno na 16 i u 16 metara protivnika, pa je tako blizu imao i puno bolju realizaciju. Rijetkost je bila da napravi faul na sredini terena, ili prekine neku akciju. Njegovo je bilo da napada. Krpic, za razliku od njega je kod nas jedan dobar period (zbog nedostatka agresivnosti i kada se branimo i kada napadamo) dosta vremena proveo i na centru, i ja 30 metara od gola jer se izvlacio da dobije loptu. Jednostavno, u 16 metara ga je bilo najmanje, jer su nasi vezni (smijem reci skoro sva ekipa) bila losa, i nije bilo nacina da dobije neku loptu u 16 metara. Naravno, govorim o onom "crnom" periodu prosle sezone. Ovo sada sa ovim nacinom koji igramo na sredini mu bolje lezi... Mislim da ce sa Stilom, i zdravim originalnim Zecom biti puno opasniji. Ono za sta mu ja skidam kapu je borbenost koju pokazuje na utakmicama. Bicemo mi ODLICNI, ja sam uvjeren...
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ostao bi i Asim, ali zuri shisha zove. Znaju se prioriteti.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Srđan Stanić, jer smogovci znaju zasto! 
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Profesionalno i korektno
Skoro svi igraci imaju indivudalne treninge, tako da ovo nije nista novo. 
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Imaju, imaju svi indivudalni. Jedan sa shisom, drugi s pivom, treci s red bullom, pomijesanom s vodkom.. Zbog takvih individualni treninga ce im Zeljo postati vrh karijere dok Stilic je proveo 11 godina vani i igrao sa velikim igracima i u velikim utakmicama.Bezideja je napisao/la:Skoro svi igraci imaju indivudalne treninge, tako da ovo nije nista novo.
@igrajlopte 🐦
Naravno da imaju. Krpic, Kemo, Hajdarevic,Ermim itd. Nije ovo njegova volja, nego zato sto mora tako jer je trener odredio. A to sto neko dudla crijevo nema veze sto nije otisao vani, ama bas nikakve.ReX je napisao/la:Imaju, imaju svi indivudalni. Jedan sa shisom, drugi s pivom, treci s red bullom, pomijesanom s vodkom.. Zbog takvih individualni treninga ce im Zeljo postati vrh karijere dok Stilic je proveo 11 godina vani i igrao sa velikim igracima i u velikim utakmicama.Bezideja je napisao/la:Skoro svi igraci imaju indivudalne treninge, tako da ovo nije nista novo.
Kod nas je narod takav nesto uzdigne da bi nekog drugog spustio, omalovazio i slicno. Bezveze...
Po toj logici citava premijer liga da ne dudla sisu otisla bi vani igrati. Kvalitet nije bitan, milion drugih stvari koje igraju ulogu da napravis karijeru nisu bitne.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Zato i jeste napravio ozbiljnu karijeru. Pravim profesionalcima je to svakodnevna rutina, ništa specijalno, nego nešto što se mora. Reggie Miller je svaki dan pucao preko 1000 trojki.
- Dokoljenko
- Kontakt:
Idemo dobiti çelika, nastaviti niz. Utakmicu po utakmicu, sve ekipe treba ozbiljno shvatiti. Naprijed Željo.
Mi smo Željini, Željo je naš!
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"
Što ste se ufiniliprisonbreak je napisao/la:Sasvim realan i korektan komentar.HongKong je napisao/la:Znaci imamo nove sampione svemira u kolovozu![]()
A dobro bice oni jako nezgodni ove godine, imaju finih igraca i skupili su se na vrijeme. Mislim da se mogu dokopati Europe na kraju i bas bih to volio. Imaju dobar stadion, dosta navijaca, uvijek izbace par dobrih mladih igraca i zasluzili su da odigraju koje pretkolo. Valjda se mogu probiti pored Sirokog i Radnika do kvalifikacija. Mada mislim da po kvalitetu jos uvijek nije to to, fali im jos par igraca. Jedva cekam tu utakmicu jer ce dosta toga reci i nama, a i njima.
Treba reci da je sve moguce u subotu, i ova prica obostrana je samo napucavanje tenzija, ne treba uzimati sve zdravo za gotovo. Svjesni smo mi da ce biti tesko doci do 3 bobe, kako nama a tako i vama. Nek bolji pobijedi, cestitati i nastaviti dalje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, antibot, haklamas, Hansestadt, Ljozeeee, Mana, perodeformero, Redfire16, seha77, ultra1987 i 92 gosta.